Inlägg

Inlägg som Billyz har skrivit i forumet
Av Billyz

beror på vad du ska göra, ska du bara lira fps-spel och letar efter ljudbild räcker dem billigare

Av Billyz

Bra lurar och prisvärt kort som wh1sp föreslår om du som sagt klarar dig utan attached mic!

skulle inte gått för razer-lurarna. Du betalar ganska mkt för att det är razer, har några polare med razer-headset i olika prisklasser som inte håller standard med säg sennheiser eller AKG för samma summa pängar samt att hållbarheten på razers produkter av egen och nära vänners erfarenhet är ganska dålig

Av Billyz

Om du lirar black ops 2 är det ingen idé att köpa bättre ljud då dem gått ut med att dem vill göra det mer rättvist för "the Average Joe" som inte har så bra ljud och därför är det nästan omöjligt att kunna positionera fienden så som i de gamla COD-spelen osv.

Annars skulle jag rekommendera ett par schyssta vanliga hörlurar med en strap-mic. Om du, är som jag, och hellre vill ha ett headset tycker jag sennheiser pc 360 med ett valfritt ljudkort beroende på hur mkt cash du vill lägga. Alternativt Headset med typ samma ljud är Astro A40 som du får beställa från utlandet om jag inte är helt ute och cyklar. Har själv ett par 360 och är hur nöjd som helst men hade helt ärligt gått för Astro A40 ifall jag skulle köpt nya lurar idag pga mix-ampen som följer med (så du kan koppla in X-box (eller w/e) och dator till lurarna utan att behöva koppla om varenda gång och reglera game/voice volym ifall dina polare hörs lite kasst jämfört med spelvolymen eller vice versa) plus att jag tycker dem är 10ggr snyggare. Ljudet är som sagt i mina öron nästan identiskt och båda är otroligt sköna med stora kåpor.

Om du går för Asto lurarna behöver du inte köpa internt ljudkort vilket kan vara både positivt och negativt.
Köp inte Astro A50 bara, mycket problem med dem PGA trådlösheten.

Dem alternativen är något billigare än ditt maxpris också, vet inte hur mkt/vad eller på vilken nivå du lirar men tycker inte det är värt att gå högre i pris

EDIT: Kan tillägga att du helst ska leta efter lurar med öppen kåpa om du siktar på lite vassare ljudbild/positionering. släpper givetvis in/ut lite mer ljud men generellt sett är det bättre ljudbild i sånna också

peace

Av Billyz

Högtalare, 5.1, runt 1000 kr

Hej, har precis flyttat till en egen lägenhet och tänkte att de kunde vara lite gött med bra ljud.
Har ungefär 1000 kr att spendera men självklart vore det bra att komma undan så billigt som möjligt.
Jag bor nu i en etta på 24 kvm och har tänkt att använda högtalarna framför allt till datorn som sitter på ett asus xonar dg men har också funderat på om det är möjligt att koppla in en eventuell tv till högtalarna samtidigt som datorn.

har kollat lite på Logitech Z506 5.1 eller Edifier M1550 Surround 5.1. antar att logitechs är något bättre men eftersom jag bor såpass litet tror ni det är värt att lägga dem extra pengarna?

angående att använda högtalarna både till datorn och tvn har jag kollat på följande kablar/adaptrar:
Audio-kabel 3.5mm ha-2xRCA 2m att användas från tvn till högtalarna? har verkligen ingen koll på vad man behöver för att koppla tvn till högtalare men de känndes som om de skulle vara något sånt här?

och i högtalarna använda någon typ av sån här adapter: Adapter 3.5mm - 2x3.5mm ha-ho

kan nämna att jag mest ska se på film och lyssna på musik, väldigt varierande genrer

tror ni detta skulle fungera?

Av Billyz

Hade det chassit, ingenting att rekommendera!

chassiskruvarna till moderkortet osv bara spann, gick alltså inte att dra åt.
chassifläkten låter och den drar in väldigt mycket damm. satsa på en lite dyrare burk om du vill ha bättre luftflöde eller tystare samt snällare för komponenterna.

angående hur du ska sätta fläktarna;
den viktigaste fläkten är den vid sidan för insug enligt de flesta tester, sen att ha en där fram (insug) och två bak/ovan för utblås skadar inte!

Av Billyz
Skrivet av Mikael07:

i manualen (http://www.opengl.org/sdk/docs/man/xhtml/glPolygonMode.xml) står det att glPolygonMode tar en GLenum datatyp. Tror du kan göra en global variabel som du använder:

GLenum mySwitch = GL_LINE;

och sen vid knapptryckningen, pseudokod:

if ( knapptryck) { if ( mySwitch == GL_LINE ) mySwitch = GL_FILL; else mySwitch = GL_LINE; }

sen anropar du glPolygonMode med:

glPolygonMode( GL_FRONT_AND_BACK, mySwitch );

Kanske?

TACK! funkar perfekt!

ändrade iof lite så att det i void keyboard blev

case 'c': shared.mySwitch=!shared.mySwitch; if(shared.mySwitch) mySwitch=GL_FILL; else mySwitch=GL_LINE; break;

tack så mycket för all hjälp!

Av Billyz

hmm, kanske uttryckte mig otydligt.
det enda jag vill göra är att "c" på tangentbordet ändrar mellan att objektet renderas med GL_LINE till GL_FILL och tillbaka.

Av Billyz

ändra från GL_LINE till GL_FILL med knapptryckning

tjenare, har precis börjat programmera (OpenGL) lite lätt och har stätt på ett litet problem när det kommer till att ändra glPolygonMode(GL_FRONT_AND_BACK, GL_LINE); till glPolygonMode(GL_FRONT_AND_BACK, GL_FILL); och tillbaka med ett knapptryck när programmet körs.

har en void funktion för keyboard:

void keyboard(unsigned char key, int x, int y)
{
switch(key)
{
case 27: // Esc-tangenten
exit(0); // Ett abrupt slut behövs eftersom vi använder GLUT
break;
case 'p':
shared.pause = !shared.pause;
break;
case 'g':
shared.culling=!shared.culling;
if(shared.culling)
glEnable(GL_CULL_FACE);
else
glDisable(GL_CULL_FACE);
break;
}
}

Dold text

här pausar jag med p och aktiverar/deaktiverar backface culling med g.

och mitt objekt ser ut såhär:

void drawDiamond(){

glPolygonMode(GL_FRONT_AND_BACK, GL_LINE);

glColor3f(0, 1, 0);

glBegin(GL_TRIANGLE_FAN);
glVertex3f(0, 10, 0);
glVertex3f(7, 0, 7);
glVertex3f(7, 0, -7);
glVertex3f(-7, 0, -7);
glVertex3f(-7, 0, 7);
glVertex3f(7, 0, 7);
glEnd();

glBegin(GL_TRIANGLE_STRIP);
glVertex3f(-7, -5, 7);
glVertex3f(-7, 0, 7);
glVertex3f(-7, -5, -7);
glVertex3f(-7, 0, -7);
glVertex3f(7, -5, -7);
glVertex3f(7, 0, -7);
glVertex3f(7, -5, 7);
glVertex3f(7, 0, 7);
glVertex3f(-7, -5, 7);
glVertex3f(-7, 0, 7);
glEnd();

glBegin(GL_TRIANGLES);
glVertex3f(7, -5, -7);
glVertex3f(7, -5, 7);
glVertex3f(-7, -5, 7);
glEnd();

}

Dold text

Det jag ska göra är alltså att låta användaren ändra mellan att rita objektet med linjer eller fylla i trianglarna helt med ett knapptryck när programmet körs så som jag gjort med backface culling.

har givetvis en struct:

struct Shared
{
float time;
bool pause;
bool culling;
};

Dold text

antar att jag ska lägga till "bool color;" i struct och skriva en IF funktion i void keyboard som jag gjort med backface culling men jag vet inte hur denna IF funktionen ska se ut när jag vill gå in i "glPolygonMode(GL_FRONT_AND_BACK, GL_LINE);" för att ändra GL_LINE till GL_FILL...

någon som kan hjälpa till att förklara hur detta ska gå till eller om man kan göra på ett lättare sätt? vill inte ha någonting komplicerat då jag precit börjat programmera.

tack på förhand!

Av Billyz
Skrivet av Chrest:

Alright, så det låter grymt med en ssd alltså. Antar att det är på den man installerar windows och sina krävande applikationer.

Precis, OS och de du använder mest.

Skrivet av Chrest:

2 Interna hårddiskar á 320GB (SATA 3G-hårddisk) (7200 RPM)

Ser ingen anledning till varför du ska köpa nya hårddiskar istället för att köpa en ssd. använd de du har, rensa dem bara samtidigt som du installerar windows på ssd'n så blir dem något snabbare, du kan ju spara allt du vill ha på en av diskarna och ta bort allting på den andra
spara pengar är alltid gött som student.

resten kan du slänga.

Av Billyz

skiljer typ 100 kr på 4 och 8 gb så kör på 8 ifall du någonsin ska rendera eller liknande.

En ssd gör allting mycket snabbare, mitt windows startar på 3.2 sek sen jag skaffade en SSD och allting känns jätterappt.

Antar att du hade/har en stationär nu? Finns det delar som inte är fyskam i burken? som en hdd ifall du köper en ssd till den nya. Chassit/nätagget osv, kolla om det är nått som går att använda igen eller skriv vad du har här så ska vi se om de går att återanvända för att spara en peng.
gillar den kundvagnen abtyl länkade med ssd.
Ifall du vill gå ned lite ytterliggare i pris kan jag av egen erfarenhet säga att redeon HD 6870 inte är ett dåligt val. Hade det ett bra tag och körde bf3 på high med lite få modifieringar helt utan problem och aldrig stött på något spel som jag inte kan lira på high, kanske behöver dra ner shadows eller nått men inte så värst farligt. går väl på 1300 nånting istället för 1800 vilket gör att du kommer ner ganska exakt på 5500 som du hade som budjet!

Av Billyz
Skrivet av Az1337:

Om du ska ha en speldator så ska du ha 1155 samt en i5 3570k, spara resten av pengarna alternativt uppgradera till riktig vattenkylning, det skulle jag gjort. Du kan ta en i3 3770 också om du känner för det, dock lite overkill till en speldator.

Visst kommer jag spela på den men det är inte den primära anledningen till att jag ska uppgradera utan det är för att jag ska programmera spel osv.

Av Billyz

Jag kommer inte använda mer än 32 GB minne så minnesskillnaden är inget som bekymrar mig. Så då känns 3770K som de bättre alternativet enligt er respons.

Dock är jag osäker på hur pass väl 3770K står sig vs 3930K när det kommer till programmering av spel osv. Har kollat lite på sweclockers tester men kan inte riktigt tyda dem till fullo men visst ser det ut som om 3930 har övertaget men inte ett övertag som kostar nästar 3000 extra?

Av Billyz

Datoruppgradering runt 10K

Hej! Ska uppdragera min dator och tänkte be om lite råd!

nytt grafikkort Gtx 680!
värt eller finns det någon info om kommande kort som väntas vara bättre? hörde att det kan ta ett bra tag för nvidia men AMD kanske släpper något, litar mer på nvidia så om detta är fallet kör jag på 680!

Ny processor 3770K eller 3930K
Här är den stora inre debatten. Precis börjat studera datorspels programmering och tänker mig kanske behöva sex kärnor från 3930K men gör det verkligen så stor skillnad gentemot vad de kostar?

moderkorten jag kollat på är: MSI X79A-GD45 8D till 3930K och Gigabyte GA-Z77X-D3H ATX till 3770K

här är de olika kundvagnarna (inet);
3770K (8648 kr)
3930K (11500 kr)

prisskillnaden är alltså 2852 kr!
Kommer jag känna av skillnaden när jag gör mina spel och program?
om någon vet någonting om de olika moderkorten vore jag tacksam för info! förra moderkortet jag köpte från MSI kan jag bara skruva fast det med 6 skruvar då det har så konstig form (stod atx storlek).
Kommer jag kunna köra SLI med 2 gtx 680 bra från dessa kort eller rekommenderar ni något annat?
en sista fråga är angående usb 3.0 intern på moderkorten. har ett define R4 med 2 usb 3.0 i fronten och som det ser ut på kabeln skulle det räcke med en intern koppling för att koppla in dessa?

tacksam för svar!

Av Billyz

G35/PC 350/pc360/megalodon

Hej, Ska införskaffa mig ett nytt headset helt och hållet till FPS spel där ljudbilden är den avgörande faktorn.
Har kollat framförallt på fyra olika modeller:

Razer Megalodon

Sennheiser PC 360 G4ME

Sennheiser PC 350

Logitech G35

Som jag förstått det ger 360 bäst ljud men jag är lite osäker då de är öppna kåpor. Kommer bo i en högljud miljö så jag antar att ljudkvalitén i de headsetet inte kommer spela någon roll med allt bakgrundsljud jag kommer ha.

Sen är ju 350 snarlikt, dock något sämre, än 360n och med slutna lurar vilket jag antar kommer bli bättre för mig.

De andra två är USB anslutna, återigen är ett öppet och ett stängt så megalodon utesluts väl här?

Så mina frågor är, har jag resonerat rätt? Är det värt att gå på lite sämre ljud med stängd kåpa när man vet att det inte kommer va speciellt tyst runt en?
Och vilket utav G35 och PC 350 hade ni rekommenderat? (PC 350 med/utan ljudkort, kommer antagligen köpa något billigt ljudkort runt 500 kr om ett halvår eller så ifall jag bestämmer mig för 350)

Det enda som räknas är alltså ljudet i FPS spel, BF3, Cod osv! vill höra vart fienderna är så bra och tidigt som möjligt!
Har också kollat på astro A40 med deras mixbox men det känns ljudkort och 360 skulle vara bättre då jag inte är det som pillar med ljudet alltför mycket. jag hittar de inställningarna jag tycker är bäst och lämnar dem där. återigen är A40 öppna vilket kan vara en nackdel?

Tack!

Av Billyz

En mus från Ace of Sweden med "programerbara knappar". Pff, kunde inte göra någonting med dem och Ace support svarade aldrig på mina (10) tickets utspridda på ett halvår! Fruktansvärt köp, kommer aldrig någonsin köpa Ace produkter igen.

Annars är det väl ett razer keyboard (kommer inte ihåg vilket de va) på grund av att det lät så fruktansvärt mycket när man skrev på det och började efter ett tag stänga av datorn så fort man tryckte på esc vilket blev lite jobbigt när man skulle få upp menyer i spel osv...
Kanske positivt då jag bestämt mig för att köpa internt ljudkort + Sennheiser 360 istället för razer megalodon!

Av Billyz
Skrivet av Roger W:

Du cyklar
Slutna ger oftast sämre "surround" (dvs sämre ljudbild) ... PC350 är inga höjdare på ljudbild vet jag av egen erfarenhet. Jag gissar 360 är bättre på den fronten, men vet inte säkert.

Headsets ligger nästan lite i utkanten av vad vi brukar snacka om i den där tråden dock.

Okej!
Blir ett öppet då trots att det släpper in lite mer ljud. Får se vad jag kan hitta som ger så bra ljudbild (Yes, jag lär mig termerna!) som möjligt för runt 1500 kr!
tack

Av Billyz

Tjenare!
Har lite funderingar kring vad för headsets man ska ha i den lite billigare prisklassen, runt 1500 kr. Det som ska vara så bra som möjligt är ljudet i FPS spel som BF3 och MW3 osv! Musikljudet är jag inte alls känslig för och micen kommer jag sällan använda!

De jag kollat på hittills är
Sennheiser PC350
Kollar på dessa istället för på 360 eftersom dessa är slutna och därför bättre surround(???) eller är jag helt ute och cyklar nu?
köper dessa ihop med ett billigare ljudkort som t.ex. Asus Xonar DX eller Asus Xonar D1, vet inte riktigt vad skillnaden är på dessa menmen.

Logitech G35
USB headset vilket gör det billigare då jag slipper köpa ett ljudkort! också fått rätt bra kritik här på sweclockers verkar det som.

Razer Megalodon 7.1
Jag litar inte riktigt på razer då det känns som deras produkter går sönder efter ganska kort tid och andra märken erbjuder samma prestanda för en billigare peng.

Vad tycker ni? Vilket utav dessa är att föredra? Kommer bo i ett studentrum och kanske ha några mindre högtalare men behöver inte vidare tryck i dem så att föredra 3.5 headset plus ljudkort pga. att jag kanske vill ha högtalare är helt onödigt!

PS. Väldigt intressant tråd detta, verkar som det finns många engagerade kunniga här! roligt att se

Av Billyz

Hej igen, tänkte också köpa ett enklare ljudkort och ett bra headset.

vad sägs om Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, PCIe till ljudkort? Duger det eller är det bättre att brassa på och köpa något dyrare? Ska användas till FPS spel med headset.

Headseten jag kollat på är

SteelSeries Siberia V2
Razer Carcharias

Jag vet att detta är mer en fråga om personligt tycke än verklig prestandaskillnad kanske men om det är någon som har haft/ har någon eller båda av dessa och kan slänga in en snabb kommentar vore det hyggligt!

Av Billyz

Programmerings/speldator runt 13K

Hej. Nu är det dags att uppgradera den stationära inför studierna och kan behöva lite hjälp med val av produkter!
Har satt ihop en dator som jag tycker känns vettig men vill mer är gärna har input härifrån ifall jag kan välja andra saker för ungefär samma pris!

Fractal Design Newton R2, 800W 80+ Modulär
Modulärt är ett måste!
+/- 500kr.

Samsung SSD Basic 830-Series 128GB
efter att ha läst några recensioner känns det som detta är det bästa valet till ssd. Sandforce är väl lite bättre på att hantera komprimerad data men vet inte riktigt vad det betyder, kommer jag att ha användning för det inom programmering?
+/- 500kr.

Gigabyte GeForce GTX 670 2048MB OC
Inte så insatt i grafikkort men vill gärna ha någonting med bra och tyst kylning!
+/- 500kr.

Fractal Design Define R4 Svart
Självklart val!

Corsair 16GB (2x8192MB) CL10 1600Mhz VENGEANCE XMS3
Vill ha så mycket ram som möjligt så dessa känns rätt. Har också kollat på dessa, Skillnaden är att de här är "quad channel" vilket jag inte har den blekaste vad det är!
+/- 200 kr.

Sist men inte minst har vi processorn och moderkortet där det är flest osäkerheter. Har kollat på:
Intel Core i7 3820 3.6 GHz
och
MSI X79A-GD45 8D.

eller någonting i stil med
2700K / 3770K
med ett lite billigare moderkort!

Det förstnämnda alternativet har PCI 3.0 tillgängligt om jag förstår infon rätt vilket ska ge lite bättre prestanda (???) och att det har fler minnesplatser men jag tror inte att jag kommer använda 8 st 8 gb eller ens 8 st 4 gb vilket nu jag bestämmer mig för att köpa. Inte jätteskillnad på processorerna annars så jag vet inte riktigt vilket som är att föredra!

Har redan vattenkylare till processorn, fläktar och mekaniska hårddiskar!

Tacksam för hjälp!

Av Billyz

har kollat på två stycken på media markt varav en du redan länkat.
(HP G6-2031so)
Skulle dock inte köpt Asus X53SD-SX837V som du också länkat då gtx 610 är av lägre klass än 7670.

sen vet jag inte riktigt angående Packard Bell ENTS-11HR i samma prisklass, med intel i7 4 kärnig fast utan grafikkort (hd 3000 såklart). vet inte hur intel hd 3000 står sig jämfört med 7670, antar att hd 3000 inte klarar så mycket då det är relativt stor skillnad på processorerna för samma pris på datorn!