Inlägg

Inlägg som Dekkan har skrivit i forumet
Av Dekkan

Om ni har satt ett ärende som löst, hur blir det då om man har svarat på ert "svar". Kommer det att läsas och svaras på?

Av Dekkan
Skrivet av Sirme:

skulle vara intressant att se hur många Gtx 970 kort Årets dator butik 5 år i rad tagit gentemot andra ÅF,

För här har vi en faktiskt objektiv mättstock på kundsurvice och de är inte så ofta vi sådana här måttstockar:)

Ja definitivt.. Det kommer bli intressant och se hur det här slutar. Sweclock gratis frakt kanske inte räcker för att få årets dator butik ännu en gång? heh..

Skrivet av makn:

Men vad har EVGA erbjudit egentligen? Är dåligt insatt.
Är det fråga om deras sk Step-up? Det kan vem som helst göra inom 90 dagar från inköp (EVGA kort). Så det är inget nytt.
Smidigast vore ju om respektive återförsäljare tar tillbaka korten och gör upp med nvidia, så slipper varje konsument föra dialog med nvidia.

Se Sweclockers artikel;

http://www.sweclockers.com/nyhet/19983-evga-accepterar-reture...

Av Dekkan
Skrivet av bengan_y:

Ringde precis Netonnet och fick OK på att returnera mina två Asus GTX970 till närmsta butik. Får pengarna tillbaka men ingen rabatt eller liknande på GTX980-kort. Verkar som kundservice har fått nya instruktioner (tror hon sa från tillverkare) idag för personen jag pratade med var tvungen att läsa innantill. Vet inte om de kommer bedömma fråna fall till fall, dvs SLI kontra kunder som kört enstaka kort. Sen skrev jag ett ganska lång mail till supporten och skrev även att jag är intresserad av att köpa GTX980-kort istället - dvs mer pengar i deras ficka.

Frågan är vad man ska skaffa, var ju helt inställd på att köpa två ASUS GTX980, men samtidigt känns det lite fel att ge Nvidia mer stålar. Kanske borde borde köpas EVGAs kort istället iom att de var ute tidigt och erbjöd sina kunder utbyte - bra kundvård ska premieras.

Känns skönt att slippa skriva till ARN iaf, de timmarna kan man lägga på annat istället. Tumme upp Netonnet! Och kanske en halv tumme för ASUS eller NVidia som ok:at återköp av korten.

Bengan var det du som påbörjade "mallen" för ARN anmälan? Jag tog hjälp av den, får se om det hjälper mig då min ÅF verkar inte bry sig ett smack.

Kul att NetonNet tar emot korten! Tänkte detsamma o köra på EVGA efter deras tidiga erbjudande. Lite tråkigt att priset på 980 har höjts också så får Nvidia ännu mer pengar?

Av Dekkan
Skrivet av Donkers:

2/2-2015

"Vi har fullt medvetna om detta och våra kunder återkommer regelbundet.
Just nu inväntar vi mer information ifrån respektive tillverkare som
t.ex. Gigabyte, MSI, Asus och NVIDIA.

Så vi kan inte ta ett beslut om detta i förväg.

Därför ber vi er avvakta för att se vad ovan har för uttalanden.

Vänligen kontakta oss igen ifall ni har fler frågor.

Med vänliga hälsningar / Kind Regards

Mikael N

Webhallens kundtjänst"

"Hej,

Har nu varit kontakt med våran produkt avdelning, gällande ditt påstående.

Vi har inte haft någon fel information hos oss, och då kan vi dessvärre inte göra så mycket så här i efterhand.

Om du har några klagomål är det nog Nvidia , du får gå vidare till .

Dustin AB
Dustin Home
Kundservice"

Skönt att webhallen verkar vara lite mer förståeliga.. Har för mig att jag läste att någon på forumet redan fått returnera sina kort till webhallen.
Men mitt svar från dustin gav inte mkt.. peka fingret på nvidia.

Av Dekkan
Skrivet av anon200632:

Nästan så att jag hoppas på att det där är sant och nvidia får ännu mer skit.

Av Dekkan
Skrivet av sokar:

fick detta svar från inet
"Inet
Enligt Nvidia anses korten ej som felaktiga.

Inet har ej marknadsfört grafikkorten felaktigt, de har specificerats på vår webbsida som GTX 970 4GB grafikminne och det är 4GB grafikminne på korten.

EVGA har nu gått ut med ett utbytesprogram http://www.evga.com/support/stepup/ som de löser med konsumenter som kontaktar EVGA. Det kan vara så att fler tillverkare erbjuder detsamma, men det är inget vi vet idag.

Inet erbjuder våra kunder följande:

Om problem upplevs med ditt kort vänligen gör en felanmälan på http://www.inet.se/support eller om ni inhandlat kort i butik så kan ni komma in med kortet till butiken med kvitto.

Vi kommer att hantera de returer som felanmäls på sedvanligt vis, om fel kan påvisas kommer vi kontakta er för att lösa ärendet på bästa sätt.
Svar · Gilla · för 30 minuter sedan"

och detta svar från Asus när jag äger asus strix 970
" Vi tycker att det är väldigt olyckligt att ett sådant misstag har skett i kommunikationen om GTX970:s specifikationer. Om du är väldigt missnöjd så ber vi dig kontakta återförsäljaren som ditt 970 är köpt ifrån.
Mvh,
ASUS Caroline "

så man kan säga man blivit satt i en cirkel av båda

Men alltså om man nu fick veta att något har 4gb men utnyttjar bara 3.5 gb o när de ytterligare 0.5gb användes så blir det en prestanda förlust. Hade jag iaf inte köpt kortet från första början.
Tycker det är så sjukt dåligt. Att de inte ska räcka.. Som sagt tror inte det här är över.. Kmr nog mer

Av Dekkan
Skrivet av Bazisten:

Kolla på senaste Fredagspanelen så förklarar dom problemet.

Kör man SLI så kan man lämna tillbaka kortet. Kör man bara ett så kan man behålla det

I USA har man fått lämna tillbaka korten. Men dom vet inte än hur det blir i Norden

Ni som har fått lämna tillbaka då har stället själv bedömt hur dom går till väga

Ja för de som har ett kort o kanske har tänkt satsa på SLI senare?
Snacka om onödigt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dekkan
Skrivet av bengan_y:

Netonnet. Har ringt och även öppnat ett kundtjänst-ärende med dem. Har fått samma svar som några andra här på forumet dvs att de inväntar info från Nvidia. Köpte 2 st Asus GTX 970 strix i november men har varit missnöjd med spelupplevelsen på de flesta krävande spel.

Har en ganska uppbokad helg, ska se om jag har nån lucka imorrn, kan börja med ett utkast till anmälan.

OK, har dustinhome som inte ger något svar på 4 dar. O Asus gav nvidias info. Tycker vi alla här på forumet tar o anmäler det på tisdag.

Av Dekkan
Skrivet av bengan_y:

Nån som har skrivit ihop nåt bra att skicka till ARN? Skulle vara bra om vi kan ha ett välformulerat klagomål som vi kan hjälpas åt att författa, så kan alla själv fylla i namn på aktuell ÅF och leverantör. Tror det kan bli lite med tyngd bakom anmälningarna om de får in en större mängd.

Har jag inte fått ett svar från min ÅF på tisdag kommer jag skicka in en anmälan till ARN.

Jag kör på samma.. Vilken ÅF har du?

Av Dekkan
Skrivet av MultiMan:

Konsumentköplagen är väldigt tydlig med att man inte får sälja en produkt med vissa påstådda/angivna egenskaper som sedan visar sig vara falska. Jag uppmanar därför alla som blir nekade utbyte eller pengar tillbaka att starta ett ärende hos Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Yep kör på ARN

Av Dekkan
Skrivet av Mutation:

Fick från Inet att mitt Asus-kort inte går att returnera på grund av det här då Inet marknadsfört det som 4GB, och det är 4GB på kortet. Får hoppas att ASUS gör nåt liknande som EVGA.

Men kommer definitivt inte köpa Nvidia fler gånger. Sorry, Green Team.

Fick svar från Asus :

Hej

Ja egentligen har vi ingen officiell ståndpunkt på denna, kortet fungerar i överlag felfritt och det var en PR miss från nvidia som ledde till hela debakeln. Det finns inget egentligt fel med kortet med om du känner för det så kan du ta en diskussion med din butik som sålt varan till dig.

Av Dekkan
Skrivet av Fluf:

Jupp, de sista 0,5 används som en buffer som är bättre än datorns primärminne och gör nytta.

Är uppriktigt sagt irriterad på hur vissa saker blåses upp långt ur sina proportioner. Något vi är extremt duktiga på här i Sverige. Jämför till exempel hysterin om Sandy Bridge när det begav sig, Sverige fick panik medan de flesta andra länder knappt noterade problemet (jaha, kan vissa sataportar degradera med tiden? jaja, den tiden den sorgen får la byta då om det händer tykte andra medan de flesta här tyckte OMG SKANDAL MÅSTE REKLAMERA KOMPENSATION FUUUUSSSSSKKK!!!!).

Det är inget fel på 970, bara felaktik spec på ROP's vid lanseringen. Sedan var det inget snack om de selektiva deaktiveringen som är en innovativ lösning och verkar ha ökat yielden på GTX970 chippen, vilket i sin tur har gett billigare grafikkort till alla.

Vad föredrar du?
1. Ett grafikkort med stympat minne (3,5GB)
X. Ett grafikkort med hybridminne som har en mellanhastighet 0,5GB buffert till totalt 4GB till samma pris som alternativ 1
2. Ett grafikkort som presterar näst intill identiskt med alternativ X men kostar 20% mer för att få full fart på alla 4GB?

Synd att dina alternativ inte fanns med när man valde ett GTX 970.

Av Dekkan

AMD here we come..

Av Dekkan
Skrivet av Aja82:

Nvidia håller på för fulla muggar att gå ut med sin lösning. Eller ja, ingen lösning då det ju inte finns något problem. Det händer inte mer än så. Nvidia står fast vid att detta är den bästa, grymmaste, snyggaste coolaste produkten sedan mamma scans köttbullar och där är deras ståndpunkt. Att gå ut med något annat just nu vore självmord då det kör den linjen 120%.

Skumma igenom deras tweets t e x eller vad Jen säger på detta forumet, eller andra representanter på andra forum:

https://twitter.com/NVIDIAGeForce/with_replies

Det FINNS inget fel. Det ÄR deras officiella ståndpunkt. Inget att åtgärda, inget att kompensera. Thats it.

För kuriosa, en kund chattade nyligen med Nvidia ang. frågan. För ren underhållning läs gärna:

[12:11:14 AM] Hi, my name is Arun. How may I help you?
[12:11:29 AM] Exty: Hello Arun,
[12:12:29 AM] Exty: I would like to ask you if Nvidia has an official statement concerning GTX 970 series false advertisement/3.5gb of memory
[12:12:52 AM] Exty: 56 ROPs in place of 64
[12:13:04 AM] Exty: 1.7mb l2cache in place of 2mb
[12:13:40 AM] Arun: I am sorry for the inconvenience, note that the graphics card is as per design and still the best for its price

[12:13:42 AM] Arun: The GeForce GTX 970 is equipped with 4GB of dedicated graphics memory. However the 970 has a different configuration of SMs than the 980, and fewer crossbar resources to the memory system. To optimally manage memory traffic in this configuration, we segment graphics memory into a 3.5GB section and a 0.5GB section. The GPU has higher priority access to the 3.5GB section. When a game needs less than 3.5GB of video memory per draw command then it will only access the first partition, and 3rd party applications that measure memory usage will report 3.5GB of memory in use on GTX 970, but may report more for GTX 980 if there is more memory used by other commands. When a game requires more than 3.5GB of memory then we use both segments
[12:13:45 AM] Exty: On theyr course of action that they are taking , going to take
[12:14:07 AM] Arun: It has a new memory architecture, but the card has and can use a full 4GB of memory, unfortunately, we made an error in a document sent to reviewers
[12:14:34 AM] Arun: I hope this clarifies your query, I realize this caused some confusion, let me know if you are having any specific issues that I can help you with
[12:14:49 AM] Exty: Can it use the full memory at 224GB/s speed?
[12:16:19 AM] Exty: The full 4 gigabytes of it?
[12:17:43 AM] Exty: Could you please answer my questions?
[12:17:52 AM] Arun: I have already explained the information above
[12:18:09 AM] Arun: and yes I will be glad to answer your questions, however note that we are assisting three other customers in parallel, hence it may take some time to respond, we appreciate your patience and cooperation while we provide a response
[12:18:18 AM] Exty: i have read what you wrote and how it works
[12:18:44 AM] Exty: what i am asking is does the 3.5gb of memory when fully utilized will run at 224gb?
[12:19:13 AM] Exty: 224GB/s
[12:20:40 AM] Exty: Answer me with Yes or No to this question
[12:24:22 AM] Arun: I could have this information checked with the back end team and send you an update via email Exty
[12:24:30 AM] Arun: as the back end team is available only between 9:00 AM to 5:00 PM PST weekdays Monday ~ Friday, I will forward the query and keep you updated as soon as I get any information from them
[12:24:55 AM] Exty: Next question does the card have 64 ROPs ?
[12:25:01 AM] Exty: Yes or No?
[12:25:49 AM] Arun: I suggest that you mention all your queries and we will get it checked and send you an update via email
[12:26:06 AM] Exty: No i want some of them answered here
[12:26:17 AM] Exty: Can you answer my question?
[12:26:24 AM] Arun: if I do have the answers I will be glad to provide the information
[12:26:45 AM] Arun: since we will need to have it checked we are trying to offer the best possible option to you
[12:27:16 AM] Exty: So you are saying that you are not allowed to answer the last question i asked?
[12:29:12 AM] Arun: could you let us know where we have mentioned that information?
[12:29:43 AM] Exty: You gave that information to manufacturers
[12:30:15 AM] Arun: where do you see about this information
[12:30:16 AM] Exty: But that is not the point
[12:30:17 AM] Arun: are you referring to any specific link?
[12:30:20 AM] Arun: if yes then could you provide us with the link?
[12:30:51 AM] Exty: I am asking a simple question how many ROPs does a GTX 970 have?
[12:31:21 AM] Arun: yes and I have informed that we will have this checked and send you an email with the correct details
[12:31:49 AM] Exty: You are working for Nvidia and you should be able to look up on cards that you represent
[12:32:26 AM] Exty: As i understand you dont know the answer to this question
[12:32:30 AM] Exty: Am i correct?
[12:32:47 AM] Exty: You personaly that is
[12:34:07 AM] Arun: we currently do not have this information and are offering to provide the information after checking and would appreciate your cooperation
[12:34:08 AM] Arun: if the information was available off hand I would have already provided that to you
[12:34:09 AM] Arun: is there a specific reason you are trying to insist on an information that is currently unavailable
[12:34:29 AM] Exty: Yes there is
[12:34:40 AM] Exty: Because i want to understand what i bought
[12:35:23 AM] Arun: yes we completely understand and are ready to provide the information after getting the correct details
[12:35:40 AM] Exty: Ok next question
[12:35:41 AM] Arun: as we definitely would appreciate your cooperation in this
[12:36:22 AM] Arun: sure post all your queries and we will surely provide the best information available
[12:37:22 AM] Exty: How much L2cache does the GTX 970 have?
[12:40:11 AM] Exty: Could you answer me that?
[12:44:04 AM] Arun: this information also can be provided after I get it confirmed
[12:44:19 AM] Exty: Ok next question a simple one
[12:44:27 AM] Arun: ok
[12:44:42 AM] Exty: What kind of memory Bus does the gtx 970 have? is it 256bit?
[12:47:49 AM] Arun: yes it is 256 Bit
[12:48:05 AM] Exty: Could i ask you how do you know that?
[12:48:54 AM] Arun: that is the standard specification Exty, is there a specific reason you would like to know how we know that?
[12:50:01 AM] Exty: no reason just interested
[12:50:16 AM] Arun: sure
[12:50:17 AM] Arun: It was a pleasure to assist you
[12:50:20 AM] Arun: Is there anything else I could assist you
[12:50:25 AM] Exty: i still have questions
[12:50:57 AM] Arun: oh ok, sure
[12:51:11 AM] Exty: Does GTX 970 4GB of memory run at 224GB/sec?
[12:51:59 AM] Arun: I suppose you have already asked this earlier and are posing a twisted question again, I have mentioned to confirm and get back to you
[12:52:20 AM] Exty: you dont need to go anywhere to confirm it
[12:52:30 AM] Exty: right here http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-970/...
[12:52:38 AM] Exty: on your own website it says that
[12:53:35 AM] Arun: ok
[12:54:07 AM] Exty: So my question is is the 4GB on gtx 970 run at 224GB/sec?
[12:55:18 AM] Exty: as specified
[12:56:28 AM] Arun: since it is listed in the specifications
[12:56:30 AM] Arun: that is as per the standard specification as mentioned in the link you have mentioned above
[12:57:20 AM] Exty: So that means if i would buy a GTX 970 and fallowing that specification sheet my 4GB of memory would run at 224GB/sec
[12:57:24 AM] Exty: is that correct
[12:57:24 AM] Exty: ?
[12:57:37 AM] Arun: since this discussion is not leading to anything fruitful I would be forced to disconnect the chat session Exty

[12:57:38 AM] Arun: however be assured that we will send you an email with the details
[12:57:43 AM] Arun: Please continue to post us for any further queries and I would be glad to assist you

[12:57:45 AM] Arun: Thank you for contacting NVIDIA Customer Care and have a great day
[12:57:46 AM] Disconnected

Dold text

Tycker på riktigt synd om de som jobbar där just nu. Fyfasen att behöva blåneka dagarna i ända.

Så mycket duckande har jag aldrig förr sett

Finner inga ord för den där konversationen..
Tackar för den informationen.

Jag fick den känslan av Jen igår när hon började försvara produkten och att inget är fel.
Blir rent utsagt äcklad av Nvidia. Blir det sista kortet från Nvidia för min del.

Spelar ingen roll om det är ett "bra" kort osv. Det är en princip sak.

Av Dekkan

Väntar fortfarande på ett uttalande från Nvidia om en lösning.. De vet nog mycket väl vad de måste göra. Vad är det som tar sån tid?
Antagligen försöka fixa det nuvarande problemet fast det går ju tydligen inte då det är hårdvaran som är begränsad eller?
Har själv mailat dustin för 3 dagar sen och har fortfarande inte fått något svar ifrån dem.

Av Dekkan
Skrivet av Bakgrund:

Hej, märkte ett konstigt beteende med mitt Asus 970 Strix, den vita LED:en som ska indikera om pcie-strömkontakten är inkopplad fortsätter lysa när systemet är avstängt. Stänger jag av nätaggregatet slutar den lysa men tycker ändå det är märkligt. Ska den verkligen lysa när systemet är avstängt?

Har du kollat att det verkligen lyser hela tiden?

Både modekort och grafikkort brukar lysa ett tag till efter datorn blir avstängd. Släcks efter en liten stund dock..

Av Dekkan
Skrivet av Foxmaner:

jag når 100 grader i load men inte så krävande spel. Får 100 grader i typ cs. Provade att göra en mer aggressiv fläktkurva utan resultat men fick däremot en kylare som lät som ett flygplan. Men då jag ska blåsa av den vad ska jag använda. Vill helst inte använda tryckluft då det kostar lite. och det är ju bara en burk med luft.

Fast vad är 50-100 kr jämfört med en CPU som tar stryk? Du kommer inte få den ren genom att blåsa med lungorna.
Om du inte är en stor puffande varg?

Kolla med vänner om någon äger en kompressor/luftburk.

Av Dekkan

Finns nog många här på swec som skulle göra det för en mindre peng än inet.

Av Dekkan
Skrivet av Calathea:

Jaha Komplett, hoppas att ni inte skickat alla nätaggregat på detta viset. I så fall väntar nog ett gäng returer. Inte sett något så dåligt emballerat sen.. ja, nä det här är sämst hittills. Det kunde skramla runt där inne ordentligt, t o m så tjejen på posten reagerade.

http://i.imgur.com/isYYrOUl.jpg

Skrivet av Mars SSX:

Men det är ju så Komplett alltid paketerar sina varor. Eller är det något jag missar?

Köpte ett nätagg från Inet för 2 veckor sen fick det paketerat på samma sätt.. Är det inte så de paketeras?

Av Dekkan

Dagens kalender öppning; https://www.dustinhome.se/product/5010455121/pc-360-g4me?ssel...

Sennheiser PC 360 G4ME

999 kr.

Produkten har utgått i nästan alla butiker men jag köpte mina för 6 månader sen för 1490 kr.
Riktigt kvalité headset supernöjd med mitt.
Klassar det som ett fynd eftersom det är för 999kr.
Har många bra omdömen på prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=587879