Inlägg

Inlägg som ulie2 har skrivit i forumet
Av ulie2
Skrivet av Petttsson:

Vad är du ute efter med det här inlägget?

Vad jag förstår har han redan hittat lösningen på problemet.

Precis. Äntligen kan jag väl tillägga! Och det jag var ute efter var ju att dela med mig av lösningen. Det är flera som upplevt problem med detta. Fint av mig va?

Av ulie2
Skrivet av Alexander7938:

Vad använder du för bildanslutning till skärmen?

Det är min laptop. Sorry. Det är oftast på dem som problemet uppstår herkar det som.

Av ulie2

Grafiken i Windows 8 är suddig

Efter uppgradering till win 8 därefter win 8.1 har grafiken eller bokstäverna på skärmen upplevts som suddiga. Det enda svar jag hittat är att man ska ändra förstoringen av teckensnittet från 125% till 100%. Återställa förstoringen alltså. Det har inte hjälpt. Vad som helt plötsligt flög genom min hjärna var att kolla energialternativen i kontrollpanelen. Ställ allt på Hög Prestanda så är saken ur världen. Enkelt va?!

Av ulie2

Tack för era svar! Nu har lärt mig ytterligare något nytt! Tack för tipset beh. Jag upptäckte det först på mobilen men den var ju kopplad via mitt WiFi... WoG nästa gång ska jag kolla med Ownit och höra vad de säger. Haft väldigt lite problem med dem innan.

Av ulie2
Skrivet av beh:

Ehh, ja. De är ju din "internetleverantör". Precis på samma sätt som att min "päronleverantör" kan påverka vilka päron jag får levererade hem till mig.

Meh beh! Kan du ge något exempel på att detta inträffat tidigare? Då menar jag liknande blockeringar utan förklaring i Sverige.

Av ulie2
Skrivet av Ninjaflipp:

Verkar alltså vara exklusivt för just Ownit, då. Får väl vänta på att de fixar det helt enkelt.

Det här har jag aldrig hört talas om förut! Jag har också Ownit. IMDb låg nere men kom tillbaka igår. Hur kommer sig detta? Hur kan internetleverantören påverka vilka sidor man kommer åt? Konstigt! Läskigt!

Av ulie2

IMDb nere?

Jag har sedan några dagar inte kommit in på IMDb. Någon annan?

Av ulie2
Skrivet av ozo64:

Som sagt man måste kalibrera st för att få en rättvis jämförelse. Ja VT har bättre förinställt läge. Thx läget ska dock inte användas för spel eller tv då orbiter är avstängd i det läget vilket ger inbränningar mycket lättare. Det var så jag fick mina. Numera kör jag endast thx när jag ser på film

Köp VT för 18.000:- få bra bild eller köp ST och proffskalibrera den och betala sammanlagt 18.000:- får man då samma TV?

Nej, säger jag. VT ger fortfarande bättre bild. Vad skulle hända om man proffskalibrerade VT då? Ännu bättre?

Av ulie2
Skrivet av ozo64:

Det jag menade var själva bilden. Ja VT har ett annat filter. Faktum är att ST är ljusstarkare och man får då även bättre kontrast än med VT.
Sen är VT bättre i ljus miljö pga filtret.

Det är väldigt små skillnader mellan ST/VT. De som inte proffskalibrerar sin tv för 3-4000 lär inte se ngn skillnad.

Fast jag såg skillnaden väldigt tydligt när de stod bredvid varandra på Hi-fi-klubben. Han ställde båda på samma bildläge i inställningaran. Det heter THX på VT och något snarlikt på ST. KLarare färg och bild på VT.

Av ulie2
Skrivet av ozo64:

Nja det bör inte vara ngn skillnad alls på vt och st om man kalibrerar dem rätt. Det är ju dock i get hifiklubben gör. Vt har bättre förinställda läge då den har thx lägen

Det tror jag nog. Det är inte enbart en mjujkvaru-/inställnings-skillnad på de olika skärmarna utan de skiljer sig åt i tillverkning/hårdvara. bl a ska det ligga ett filter på VT:n som saknas på ST:n.

Av ulie2

Hej! Jag valde en TX-P55ST50Y från Click-OK. Den kostade ca 12.700:- en VT kostar ca 5.000:- mer. Jag tittade på dem hos Hi-Fi-klubben och nog ser man skillnad på de olika panelerna, inte svårt alls. Bättre är då att jämföra Panasonic med andra tillverkare, det stod LG och Samsung bredvid. Något lägre pris och betydligt lägre bildkvalitet än Panasonics modeller. Han drog på rejält med ljus från spotarna i taket utan att bildkvaliteten försämrades. Inbränning hade han inga på någon av panelerna, sa att det inte var några problem alls hos någon tillverkare. Dessutom börjar dessa Panasonicmodeller försvinna från lagerhyllorna då de nya modellerna kommer ev i mars.

Alltså: dyrare TV ger bättre bild, Panasonic är bättre än LG och Samsung.

Tack för er hjälp!

Av ulie2

Panasonics VT och ST skärmar

Hej!

Vad är skillnaden mellan TX-P55ST50Y och TX-P55VT50Y? Det skiljer 5.000:- och för det får man THX-Certifiering. Har inte det mest med ljudet att göra?

Mvh Köpasugen!

Av ulie2

Jag stånkade iväg med fläkten till Webhallen och fick en helt ny! Bravo Corsair! Bravo Webhallen! Sagan slutade lyckligt alltså. Tjejen i kassan sa att av 500 sålda H70 hade 8 felanmälts.

Av ulie2
Skrivet av Aka_The_Barf:

är detta ett vanligt förekommande fel med dessa små nätta slutna systemen? har nämligen funderat på att köpa ett sådant men blev lite avskräckt nu, min dator är på 24/7 och många av dom timmarna är jag inte närvarande då MÅSTE jag kunna lita på kylningen, kör nu en noctua 12u...någonting? och den kan jag lita på.
vill inte komma hem och se hela lägenheten utbränd, det täcker nog inte garantin...

Jag undrade oxå om det var flera som drabbats av fel på vattenkylare till datorn? Jag vågar då inte köpa ett nytt med tanke på vad som skulle kunna hända med läckage. Det jobbiga var ju att det inte verkar vara fel på kylningen då kylaren är kall och propellrarna snurrar. Ändå kokade cpu:n.

Av ulie2
Skrivet av EW200:

Tur i oturen då...så den inte läckte vatten & förstörde mera.
Har du kvitto är det bara hämta en ny om den är paj, är ju 5 års garanti.
Mvh

5 år? Va bra att du sa det! Ska slänga den på dom! Vill inte ha en ny. När den funkar så drar den möjligen ner temperaturen någon grad men fläktarna låter ju ofta mera än traditionella luftkylda. Men innan jag fattade vad det var för fel började jag ju kolla på nytt moderkort o cpu. Tusenlappar...

Fläkten var kall och verkade fungera som vanligt utifrån sett. Måste blivit något stopp i rören. Tur som sagt att vatten inte läcker ut vilket är för stor riska för att det ska löna sig med vattenkylt system.

Av ulie2
Skrivet av ggustavsson:

Nja och ja

Tycker väl att AI Suit II tillhör gruppen tramsprogram, vill du nödvändigtvis använda ett asus program för att kolla temp spänningar m.m så använd PS probe istället.
Dock tempen kan visa lite si och så, för det använd coretemp eller realtemp istället

Jag säger som Google: Menade du PC Probe? Det är ju oxå ett Asus-prog som förmodligen(?) bygger på samma data från moderkortet.

Av ulie2

Corsair H70 vattenkylning slutat fungera

Min Corsair H70 vattenkylda cpu-kylare har just lagt av. Vet inte vad som hände med den. Inget ljud eller annan varning förutom att cpu:n överhettades och pc:n stängdes av. Troode först att cpu:n brunnit upp av någon anledning. Bytte fläkt till den gamla Zalman-propellern och allt funkade som vanligt. Mysko! Tror att jag köpte H70 för något år sedan då den var ganska ny på marknaden. Lite kort hållbarhetstid va? Någon annan med samma problem?

Av ulie2

Vill bara tala om att min Corsair H70 just lagt av. Vet inte vad som hände med den. Inget ljud eller annan varning förutom att cpu:n överhettades och pc:n stängdes av. Troode först att cpu:n brunnit upp av någon anledning. Bytte fläkt till den gamla Zalman-propellern och allt funkade som vanligt. Mysko! Tror att jag köpte H70 för något år sedan då den var ganska ny på marknaden. Lite kort hållbarhetstid va?

Av ulie2

Det finns att köpa men det verkar onödigt. Det är nog bara att skruva fast den i ena sidan skulle jag tro. Den har ju inga lösa delar eller blir varm så man kan ju i princip lägga in den i lådan...

Av ulie2

Både mjölken och HDD:n är ok!