Inlägg

Inlägg som dictaphone har skrivit i forumet
Av dictaphone

Söker råd gällande ett bygge med en 7800x3d

Hej!

Jag tittar på att bygga en ny maskin nu när Starfield släpps. Budgeten är ganska flexibel och jag vill gärna slå på stort med lite RGB och ytligt bös

Jag har ett RX 6800-kort liggandes (får inte plats i min nuvarande PC) som jag tänkt använda.

Söker råd och tips om dessa komponenter är en bra kombination och fungerar tillsammans, eller om jag borde byta ut något? Borde jag t.ex. köpa ett kraftfullare nätagg eller andra minnen? Har jag glömt något jag behöver?

Inet-kundvagn:

https://www.inet.se/kundvagn/bild/-SEaAeV-o0nuFbFMnzFnsaRNFjE/78...

Tack på förhand!

Av dictaphone
Av dictaphone

xenomorph simpson

Av dictaphone

playstation 5 som stänger av sig

hej!

Jag hade turen att få tag på en ps5:a innan förra julen. jag gav bort den till äldsta bonusgrabben i julklapp.

Nu har den sen tid tillbaka börjat stänga av sig tvärt, särskilt i vissa ps5-spel som exempelvis fortnite.
jag skulle tro att det handlar om överhettning, men vet inte helt säkert.

Jag har provat att rengöra den så gott det går, men har inte skruvat loss fläkten eller öppnat upp mer än så.
Installerat om systemet osv. men problemet kvarstår. sony-supporten vill att jag betalar strax under 3k för att de ska ordna problemet, vad det än är.

Jag undrar om någon har erfarenhet av detta, och öppnat upp rengjort mer och om det löst problemet?

Eller om någon har erfarenhet av att t.ex. lämna in maskinen till firmor som psxcare för rengöring/byte av sonys variant av kylpasta?

Eller ska vara mer ihärdig med att få den reparerad av Sony. känns surt att behöva betala 3000kr då den behandlats varsamt.

Av dictaphone

still works 😎

Av dictaphone

Ny i tråden här.

På Mediamarkts site kunde jag lägga en xbox series x i kundkorgen, men det gick inte att gå vidare pga att den inte fanns att hämta i varuhus eller i lager.

Har jag fel, eller brukar det inte vanligtvis vara låst för att ens lägga till i kundvagnen eller t.o.m inte gå att söka fram konsolerna när de inte har dom tillgängliga? Menar då allmänt bland ÅF. Mediamarkts sida verkar i och för sig inte vara helt 100 på vissa sätt. kanske bara att deras onlinetjänster är lite wonky?

Någon som i övrigt har tips om vilka återförsäljare man ska hålla koll på, framöver om man vill knipa en xbox series x?

jag hade löjlig tur med att få tag på en ps5 hos cdon innan jul. men jag gav bort den till tjejens son i julklapp som uppskattade det 100 ggr mer än vad jag hade gjort jag har fortfarande en förbokning hos komplett sen i höstas på en ps5 som jag känner nu att jag kommer makulera. med bethesda-affären, vad de gått ut med om den i veckan och vad man kan få med gamepass har jag vägt tillbaka mot xbox-sidan igen.

Av dictaphone

spelrigg mest för CS för ca 6000+

Hej!

Vill bygga en pc på en budgetnivå som ska klara av CS GO så bra som möjligt, men hemskt gärna vara vettig att kunna uppgradera om möjligt. för en pris runt 6-7K. Skärm och tillbehör runtom är inte relevant.

Tacksam för tips och råd.

/p

Av dictaphone

Ska bygga ny dator. Passar komponenterna och eventuella byten

Hej!

Kort sagt så undrar jag om de komponenter jag tänkt köpa lirar ihop bra eller om det är något som inte passar på olika sätt (för lång GPU t.ex.)

Jag har sedan tidigare en PSU på 750w samt ett par SSD-diskar (samt skärmar och kringutrustning).
Räcker PSU:n för det här?
Är det något jag saknar eller något som jag ska överväga byta ut?
Är CPU-kylaren överflödig om jag sätter in fler vanliga chassi-fläktar?
Borde jag köpa andra minnen och isåfall varför?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11899084/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11899084/

Enormt tacksam för svar

Av dictaphone

tangentbordsbekymmer hp spectre x360

hej!

min flickvän köpte nyligen en hp spectre x360. hon är (eller var, ska jag säga) mycket nöjd med datorn om man bortser från att tangentbordet extremt ofta inte klarar av snabba tryck på samma tangent, den registrerar inte dubbeltryck på tangenter för ofta för att man inte ska bli tokfrustrerad efter att ha skrivit några minuter (dvs att skriva ordet 'sommar' blir i princip varannan eller var tredje gång istället 'somar').

observera att jag har redan ställt in repeat delay och repeat rate (minns inte de svenska termerna nu) på snabbast möjliga i tangentsbordsinställningar. jag har också sett till att sticky keys är avstängt i hjälpmedel. jag har uppdaterat både drivrutiner via hp:s egna (malware)assistent samt kört windows update (win 8.1 för övrigt).

problemet kvarstår och jag har själv aldrig haft problem med det här på alla andra tangentbord och datorer jag haft under åren. jag undrar om någon vet vad man kan göra åt det samt om någon annan haft samma problem?
finns några andra sätt för att minska fördröjningen ännu mer vid knapptryckningar på samma tangent eller kan det rentav bero på dålig hårdvara?

det få trådar om just spectre x360 jag hittat gällande tangentbordet gav ingen vidare hjälp förutom att vi inte är ensamma om problemet.

oerhört tacksam på förhand för hjälp.

Av dictaphone
Skrivet av KramgoaBalboa:

Söker på lillbabs men hittar dig inte?

ah, det är lillbabz med z. som du verkar ha listat ut ändå

Av dictaphone

nick: lillbabs

skriver igen; saknar folk att spela med som verkligen vill team-spela. voip eller inte (har inte det nu, men kan skaffa om det innebär riktigt lagspel). brukar köra ganska stenhårt på att laga fordon/gunner om jag hittar dedikerade tank drivers (kör en del själv, men är inte är ess). men spelar gärna något helt annat, dvs det som behövs i matchen/squaden; i rätt squads. lägg till mig (lillbabs) om det känns intressant.

om det är någon klan som söker folk så är det bara att höra av sig. spelar så fort jag har tid. spelar egentligen minst 10h i veckan, give or take. oh well. see you on the battlefield

Av dictaphone

jag vill gärna joina även om jag inte är farsa (än så länge). 32 år och sambo. har för dåligt med polare som vill spela battlefield.
username: lillbabs

Av dictaphone
Av dictaphone

lillbabz

Av dictaphone

åter igen; lirar gärna med folk (ej hc) så länge bf3 inte kommit ut

user: farbrorpappa

Av dictaphone

samma sak händer mig i princip varannan gång jag spelar. inte går det slöare för det. bara irriterande att behöva trycka bort den där rutan och sen när jag byter tillbaka till bc2-fönstret så är man sönderpepprad ><

Av dictaphone

nu är jag väl inte så himla bra på bc2 (åtminstone om man ser till statistiken), men jag känner igen det trådskaparen talar om. på många servrar när jag försöker få med mig folk för att ta ut mcom:sen så går det allt för ofta väldigt dåligt att uppnå något vettigt lagspel. för många recons som bara sitter i klungor och skjuter från avstånd, andra sitter och häckar bakom någonting lite närmre. när man tar sig framåt så får man på sin höjd med sig en enda person och det blir allt för mycket trial and error innan man lyckas åstakomma något. min k/d-ratio suger häst**** dels för att jag inte är något fps-äss, dels för att jag inte söker efter att bara få kills. istället försöker jag plocka extrapoäng på att exempelvis laga fordon och ta ner dem (sänka helis är lycka), men tyvärr beror det mycket för att sqaud-medlemmar håller på med annat och putsar på sin k/d. ration gör mig inget egentligen. bara tråkigt när det känns som man är ensam om att försöka avancera strategiskt.

Av dictaphone

username: farbrorpappa

är väl inte den absolut bästa. bara runt lvl 8 nu (tidigare spelat på xbox upp till level 29 innan jag hade råd med ny dator) men är definitivt en lagspelare. jävligt sugen på att squad:a med folk kontinuerligt så man blir aningen synkade. då är det som roligast.

Av dictaphone

jag har faktiskt suttit och funderat på hur viktigt det är med skärmen. jag bör inte lägga ytterligare några hundringar till och köpa en skärm med 120hz om jag ändå redan höjer skärmpriset med 7-800 kr? jag har iofs inte utrymme att höja -för- mkt mer. men ändå.

några mer åsikter om bygget?

någon annan som vill ge lite feedback?

Av dictaphone

tips och råd för sb-burk ca 10k inkl. skärm

hej!

det är nästan 10 år sen jag byggde en dator sist, och även då hade jag väl inte jättekoll direkt
jag har egentligen redan gått över min budget, men det får vara så.
så nu undrar jag vad ni som har bra koll tycker om det bygget samt att jag har några frågor:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/221254/2011-02-22

fungerar prylarna ihop?
var lite osäker med minnen, bland annat...

duger nätagget om jag skulle vilja klocka cpu:n och sätta in ett till grafikkort i framtiden?

behöver jag bättre kylning och/eller fler fläktar i sådana fall?
det kanske behövs lite mer sådant även om jag inte överklockar...

duger det till relativt hög standard i bf3 och skyrim till senare i år tro?

jag är medveten om SB-defekten, men jag förmodar att det inte ska vara något problem.
om jag inte missat något?

tack på förhand!