Inlägg

Inlägg som CommanderShepard har skrivit i forumet
Av CommanderShepard

Här är min och fyraåriga dotterns "battlestations"

Dotterns dator har jag byggt ihop av en blandning av begagnade och nya delar. En Ryzen 2400g, ett chassi från Corsair, samt ett be-quiet nätagg köptes begagnade. Moderkort, ssd-diskar och 16 GB Ram-minne köptes nytt. Skärmen har legat i förrådet ett par år. Totalkostnad blev 3700 kr, vilket jag kan tycka är överkomligt och rimligt för en första speldator till dottern.

https://i.imgur.com/dh6YP0r.jpg

https://i.imgur.com/lw21ahc.jpg

Av CommanderShepard

Inväntar 3060 och 3050. Kan nog också tänka mig att ge mig ut på begagnatmarknaden där det kommer att börja hända saker

Av CommanderShepard

Hiss för designen. Dock kommer jag att välja den konsol som är tystast. Blir alltid lite orolig när det ska tryckas in kraftiga komponenter i ett litet chassi.

Av CommanderShepard

@Mårten C: Okej! Jag var inte lika grundlig i mina försök att tysta konsolen som du verkar vara. Jag skruvade upp min och blåste ur den från damm, men noterade ingen skillnad. Kanske skulle ha gett mig på att byta ut kylpastan också. Nåväl, den såldes efter att jag testade The Witcher 3, med följden att fläktarna gick bananas.

Av CommanderShepard
Skrivet av Teval:

Enligt Digital Foundry, som var i Redmond och testade Xbox Series X, så var dom näst intill knäpptysta även under load. Det bådar gott.

Det låter superbra. Hellre en lite större konsoll med bra värmekontroll, än en liten som låter som en dammsugare!

Av CommanderShepard

Vad som blir avgörande i mitt fall är ljudnivån på de båda maskinerna. Blev oerhört besviken på ljudnivån på Playstation 4 som i mitt tycke helt förstörde spelsessionerna. Övergick därför till Xbox One, som visserligen är något mindre kraftfull, men som var i princip knäpptyst. Har aldrig ångrat detta.

Av CommanderShepard

@BergEr: Haha, ja allt är ju relativt Nu utgår jag väl snarare från medelsvensson som kanske sitter hemma med någon/några dagars resurser till hands.

Av CommanderShepard

Tja, jag har hamstrat toalettpapper sedan två år tillbaka. Nu har jag i och för sig "bara" två balar med totalt 48 rullar. Jag är vad många skulle kalla en "prepper", med konservburkar med mat för ett par månader för min familj, en vevradio, 160 liter vatten i dunkar, stora mängder batterier, powerbanks osv osv.

Problemet är väl att folk skulle ha agerat och köpt dessa saker redan när MSB skickade ut foldern "när krisen eller kriget kommer", och kanske inte ha väntat till dess att det brinner i knutarna (som många tycks göra). Det är inte fel att vara förberedd på kriser av olika slag (längre strömavbrott, arbetslöshet, pandemier osv). De första timmarna ligger trots allt ansvaret på den enskilde att klara sig själv.

Av CommanderShepard

\m/ \m/

Av CommanderShepard
Av CommanderShepard

Jag har en Ryzen 2700x (8 kärnor och 16 trådar)

Av CommanderShepard

Läs- och spelhörnan :)

Lite av nöjesavdelningen i huset med kombinerad läs- och spelhörna.

Ja, det grå skåpet är mitt vapenskåp. Detta är lite svårt att dölja i inredningen

https://i.imgur.com/20te74o.jpg

https://i.imgur.com/d71oDNd.jpg

https://i.imgur.com/F3LqnyE.jpg

Av CommanderShepard

@Powerjimmy: Jag gissar på att du skulle kunna få ca 2000 kr för dina saker. Jag hänger ganska ofta ute på Tradera och andra begagnat-sidor. Men som sagt, det är en gissning

Av CommanderShepard

Uppdatering! Har stängt av bildskärpning, anti-lag, förbättrad synkronering i Radeon Software, och nu fungerar spelen som de ska. Mitt Vega 56 verkade inte alls tycka om dessa nya påfund.

Tack för alla svar hörrni!

Av CommanderShepard

@Bael: Det hjälpte vad gäller att få kossorna att inte hoppa omkring Men det uppstår då och då konstiga lagg, där objekt längre bort läses in väldigt sent. Väldigt konstigt.

Av CommanderShepard

@fantomsmurfen: Testade i DX 11 och ja, det blir en klar förbättring. Konstigt att det ska vara så stor skillnad mellan dx11 och dx12...

Av CommanderShepard

@iXam:

Hej! Tack för svar! Ja exakt, jag vet att Skyrim beter sig märkligt vid hög uppdateringsfrekvens. Men saken är den att samtliga de tre spel som jag skrev här ovan beter sig märkligt. Battlefield V exempelvis är ju i princip ospelbart pga lagg. Supermärkligt. Kan det vara någon inställning i Radeon Software?

Av CommanderShepard

Grafikproblem

Hej Sweclockers!

Har problem med min dator när jag spelar spel. Problem uppstår i form av lagg och grafikbuggar.

Jag har testat att installera om Windows. Jag har stresstestat både processor och grafikkort. Temperaturerna är bra. Har kört diagnostik på mina hårddiskar och de verkar heller inte vara problemet.

Spel som jag har testat är Battlefield V, Skyrim och Resident Evil 2 (remake). Alla tre spelen är påverkade av samma problem.

Mina datorkomponenter står skrivna här nedan.

Se den här filmen på Youtube som visar hur Skyrim beter sig. Tacksam för alla tips om vad problemet kan vara!

https://www.youtube.com/watch?v=3b8iwmVtoJ4&feature=youtu.be

Av CommanderShepard

Trist, känns som att Sweclockers förlorar en utav hörnpelarna. Men som sagt, kul för Emil att testa någonting nytt i livet

Av CommanderShepard

@Alrik: Okej! Har inte testat att höja minnet mer. Kanske blir att peta lite mer på det längre fram. Såg dock att jag har Samsung-minnen vilket jag ser som ett gott tecken!