Inlägg

Inlägg som CommanderShepard har skrivit i forumet
Av CommanderShepard
Skrivet av RandomDataGuy:

@CommanderShepard: Tack för snabbat svar! Precis jag kommer spela på en skärm med full hd.
En rejäl extern hårddisk har jag så det är inga problem.

Toppen! Lycka till!

Av CommanderShepard

Jag förutsätter här att du spelar på en skärm med full hd (1080p).

Jag tror säker att den datorn kommer vara fullt tillräcklig för att du ska kunna spela på high inställningen med bra flyt (kanske inte med högsta inställningarna). Det sitter ett bra grafikkort i den datorn. Processorn är också fullt tillräcklig för de spel som du nämner. Processorn är också överklockningsbar (kan trimmas för att öka hastigheten), eftersom att det sitter ett b450-moderkort i datorn).

Det du behöver tänka på är att hårddisken inte är särskilt stor, och att spel nu för tiden kräver ganska mycket utrymme. Du kommer därför troligtvis behöva investera i en extra hårddisk.

Precis som du säger, bygger du själv så kan du helt klart få bättre komponenter för de pengarna. Men vill du inte bygga själv så tycker jag att du ska köpa den.

Av CommanderShepard

@Birdofpray: Jag har läst om dessa problem, och att det kan ha att göra med GDDR6-minnet, och då minne tillverkat av Micron. Har själv kollat upp mitt RTX 2070 och minnet tycks vara tillverkat av just Micron. Har dock inte upplevt några problem med mitt kort.

Lycka till, och hoppas att du får din dator åter snart!

Av CommanderShepard

@Yuppi88: Låter som ett överhettningsproblem tycker jag. Snurrar processorfläkten vid uppstart?

Om inte processorfläkten jobbar så kan det hända att övriga fläktar i chassit blåser på mer och mer ju varmare processorn blir, till dess att den blir för varm och datorn stänger av.

Av CommanderShepard

@iqser: Tyvärr hittar du nog inte någon processor med mycket mer krut för just gaming idag. För videoredigering kan det säkert finnas vettigare alternativ med fler kärnor.

Vill uppgradera för just spel så är det vettigare att uppgradera grafikkortet.

Av CommanderShepard

https://i.imgur.com/elFrUMT.jpg

Mitt lilla hörn i huset

Av CommanderShepard

Köpte nyligen en ny spelskärm, Asus xg27vq (1920x1080).

Är helnöjd och har inte riktigt blivit såld på de högre upplösningarna, då dessa i min mening kräver för dyra grafikkort idag för att kunna spela i det flyt som jag önskar. Jag föredrar högre fps (och hz) framför högre upplösning

Av CommanderShepard
Skrivet av Ph4st:

Hej alla glada Sweclockare!

Jag har under de senaste dagarna inhandlat delar till min datoruppgradering då jag har suttit på min i5 2500k med halvkasst Z68 moderkort sedan våren 2012. Jag har läst om 8700k och började därför planera ett bygge kring den processorn. Men när Jag två dagar innan release fick höra att det skulle vara "omöjligt" att få tag på så beställde jag argt en Ryzen 1600X med moderkort och istället.

Jag lyckades otroligt nog knipa en 8700k från Rlgiganten på kvällen den 4:e oktober efter tips från Sweclockers! Så nu har jag två valmöjligheter till mitt nya bygge och vet inte vilket jag ska köra på. Jag kommer att bygga i en Define C Tempered glass med 2 x 500gb SSD:er, Noctua NH-U12S som cpukylare samt ett gtx 970 Strix (kommer att köpa ett gtx 1080 under Black Friday eller vänta på gtx 1180).

Vilka pros / cons finns det om jag går med 8700k eller 1600X? Tips mottages gärna!

https://i.imgur.com/pWpuuZD.jpg

Eftersom pengar inte verkar vara någon begränsning så säger jag 8700K Den är mest kraftfull. AMD-processorns starka kort är ju annars att de ger mycket prestanda för pengarna.

Av CommanderShepard
Skrivet av Karlosk:

Oj det skulle nog vara bra att ha skrivit, men ska nästan bara använda den till att spela.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag personligen tycker att du har valt en utmärkt processor. Jag tror också att det är en processor som kommer att fungera bra för spel över ett flertal år. Mitt råd är därför behålla den processor som du har valt.

Av CommanderShepard
Skrivet av Karlosk:

Tycker ni att jag borde köra på med den processor jag har i detta bygge http://www.inet.se/kundvagn/visa/10765074

Eller ska jag byta till någon av Intels processorer. Vill helst inte att det ska bli mycket dyrare så processorn får gärna vara i ungefär samma prisklass som processorn jag redan valt

Hej!

Vad tänker du använda datorn till i huvudsak? Den processor som du har valt är en väldigt bra allround-processor.

Av CommanderShepard
Skrivet av Wenro:

Fortfarande på 3570k här. Trodde att Coffee Lake eventuellt skulle bli uppgraderingen men nä, min gamle trotjänare håller nog i utan större problem i någon generation till, tror jag.

Samma läge här... Det är samtidigt lite trist när man inte kan hitta några bra argument för att uppgradera

Av CommanderShepard

@juniormannen80: Hej! Det beror ju helt och hållet på vad du tänker använda datorn till... Spel? Videoredigering?

Av CommanderShepard

Du kan dock eventuellt behöva byta ditt nätaggregat till ett med mer watt vid byte till kraftigare grafikkort och vid överklockning. Jag tror dock att ditt nuvarande klarar av det.

Av CommanderShepard

Ska du bara använda datorn för gaming behöver du egentligen inte uppgradera processor och moderkort. Mitt tips är att du lär dig att överklocka eftersom att du har en upplåst processor som är överklockningsbar. Mitt andra tips är att lägga pengarna på ett bättre grafikkort. Kanske ett Geforce GTX 1070 eller Geforce GTX 1080?

Av CommanderShepard
Skrivet av MadMantiz:

Kan vara någon sorts snabbkommando eller liknande som orsakar det. Här är en tråd om en som hade liknande problem och det visade sig bero på standardinställningarna i Asus GPU Tweak. Kan hända att det finns andra program som har liknande saker för sig.

http://www.sweclockers.com/forum/trad/997711-kan-inte-skriva-snabel-a

Skrivet av johnlennonx:

@CommanderShepard:
Vill minnas att jag hade ett liknande problem för några år sedan med q-pads medföljande program till min mus. Var om man hade några snabb kommandon aktiverade (defaultinställningar) som orsakade felet.

*edit* MadMantiz har nog rätt i att det var Asus GPU Tweak som ställde till det även för mig.

Hörrni, det verkar stämma rätt bra. Jag stängde ned GPU-Tweak och nu: @@@@@@@@ Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Stort tack för hjälpen!

Av CommanderShepard

@johanruda: Jodå, jag får kolla med någon i bekantskapen om jag kan låna ett...

Av CommanderShepard

@Elghinnarisa: Skriver jag snabel-a i Notepad så tar det typ 3 sek innan symbolen dyker upp efter att jag har tryckt den på tangentbordet... Klistrar jag sedan in den i webbsidan så uppstår det inga problem. Skumt

Av CommanderShepard

Webbsidan låser sig när jag skriver snabel-a (??!)

Hej Sweclockers!

Det har uppstått ett mycket märkligt problem. När jag använder webbläsare och skriver snabel-a så låser sig websidan och tillåter inte att man därefter skriver mer under flera minuter. Behöver jag poängtera att detta är oerhört irriterande?

Problemet uppstår framför allt i MS Edge, men finns även delvis i Chrome.

Jag har stött på problemet tidigare. Jag har dock i dagarna nyinstallerat Windows 10. Problemet kvarstår alltså.

Mitt tangentbord är ett QPad MK-85. Jag har laddat ned de senaste drivrutinerna till tangentbordet.

Så, är det någon som kan gissa varför detta problem uppstår, och hur man kan åtgärda det?

Tack och bock!

Av CommanderShepard

@honda_95: Hej! Vilken typ av spel spelar din bror?

Av CommanderShepard

@tellus82: Aha... Jag får göra en koll bland grafikinställningarna igen. Tack för upplysningen!