Inlägg

Inlägg som CommanderShepard har skrivit i forumet
Av CommanderShepard

Den här uppdateringen sänkte prestandan rejält. Innan uppdateringen låg jag stabilt på 60 fps. Nu är det rejäla dalar i fps:en... Crap!

Av CommanderShepard

Ja precis. Uppgradera grafikkortet så är du med på banan igen

Ett GTX 1060 är ett bra val. Även RX 480 från AMD är ett bra val (presterar likvärdigt med GTX 1060). Vill du gå ett steg lägre ned budgetmässigt så skulle jag rekommendera ett RX 470. Allt har förstås att göra med vilken upplösning och vilken grafikinställning du avser att spela på. Men för 1080p så fungerar nämnda kort bra.

Av CommanderShepard

@rewoX: Äsch då... Nåja, har svårt att tro att din i7:a skulle flaska grafikkorten. Hoppas att du får fler tips snart!

Av CommanderShepard

@rewoX: Hej! Har du gått in på Nvidias kontrollpanel och där aktiverat SLI? Kan alltså vara så att SLI inte är aktiverat över huvud taget

Av CommanderShepard

Jag tycker att mycket talar för ett RX 480. Med nya drivrutiner från AMD är kortet nu mer högpresterande än vad det var vid SweC:s test. Vidare får TS mer vram minne för samma peng, samt även möjligheten att köra två kort via CrossFire om denne så önskar framledes.

Valet är därmed ganska enkelt tycker jag personligen.

Av CommanderShepard
Skrivet av eken97:

Hallå swec!
Har haft en ganska tråkig situation med CDON som skriver ut falska saker på sin hemsida. Beställde nämligen BF4 premium i söndags och de har inte skickat det än! Det står klart och tydligt leverans: 1.3 arbetsdagar. Imorgon har det gått tre och de har inte ens skickat beställningen. Visst de kan ha mycket att göra som de skriver här nere i min konversation med kundservice men då kan det omöjligt vara så svårt att skriva ut att det dröjer några dagar extra! För mig är det här helt oacceptabelt så därför var det sista gången jag beställde något på cdon!

anledningen till att jag beställde det i söndags var för att jag skulle kunna få det till torsdag morgon för då är det dreamhack men efter som cdon är så dåliga på att kunna skriva ut saker så hinner jag inte få beställningen! #besvikenförbannad

Kundservice gör ju inte heller något för att kompensera det här!

×
Historik
Välkommen till kundservice! Du pratar med ... Hur kan jag hjälpa dig? Om din fråga gäller en specifik order, vänlig ange ditt ordernummer i ditt svar till oss.

FAQ: Min beställning har dröjt 3 dagar eller längre, och har inte skickats ännu.
Question: Ni har inte skickat min beställning!

Hejsan!

CDON: Hej, vad gäller det för en order?

jag beställde battlefield 4 premium av er i söndags och ni har inte skickat det än. ÄR därför VÄLDIGT iriterad för det ska vara hemma hos mig imorgon står det klart och tydligt när jag beställde...
ordernummer: 41148298

CDON: Ett ögonblick så ska jag kontrollera detta.

CDON: Vi har för närvarande väldigt hög belastning på detta lager vilket resulterar i något längre leveranstider, beställningar kan dröja 1-2 dagar längre än angivet på hemsidan. Vi ber om ursäkt för detta och arbetar så fort vi kan för att komma ikapp.
Så snart din försändelse skickas från vårt lager får du ett mail med information om att ordern är på väg, samt brev-id eller kolli-id för spårning av leveransen.

Det är ju bra att man kan få infarmation om det innan då... Dreamhack på torsdag morgon så beställer man på söndag och hinner antagligen inte få sin beställning det är ju skitbra!

CDON: Dessvärre kan jag inte ge någon mer information än att vi jobbar så snabbt vi kan.

Men då ska det ju verkligen inte stå att det tar 1-3 arbetsdagar! hur svårt kan det vara att skriva ut att det tar lite längre tid än vanligt. men nu får vi väll se om jag häver köpet när jag får beställningen.

CDON: Jag förstår att du är besviken. Kan jag hjälpa dig med något mer ikväll?

nej men en sak ni kan tänka på är ju att inte skriva ut falska saker! Hejhej!

Tack för att du kontaktade oss! Återkom gärna om du har fler frågor. Hälsningar CDON

Jag kan väl i och för sig förstå din frustration.

Jag tycker dock att du ska kolla nyhetsrapporteringarna från exempelvis kriget i Syrien och ödeläggelsen efter tyfonen i Filippinerna och få lite perspektiv på dina problem.

Av CommanderShepard
Skrivet av Douugh53:

vilket grafikkort rekomenderar ni till denna dator http://www.inet.se/kundvagn/visa/4137123/2013-11-13

tack på förhand /Erik

Hur mycket är du villig att betala för grafikkortet?

Av CommanderShepard
Skrivet av Hedlundj97:

Hej, hade tänkt mig att överklocka min cpu...
Min fråga är, om jag t.ex har för lite eller för mycket "voltage" när jag skriver in, kan något gå på tok eller är det bara att justera tills man märker..
Och märker man om man har för lite eller för mycket, laggar det, höjs temperaturen?
Rätta mig om jag har fel..
Tack på förhand!

Skrivet av Ethnic:

Inte för att låta dryg, men jag tycker du ska ta dig en titt i lite trådar här på forumet eller googla fram några guider innan du börja pilla på spänningen, eller överhuvudtaget röra något i bios.

mvh ethnic

Håller med föregående. Dina frågor indikerar att du inte är redo att börja överklocka ännu. Läs överklockningsguiderna här i forumet.

Alla har vi varit nybörjare

Av CommanderShepard

Härligt när konkurrensen driver på utvecklingen!

Av CommanderShepard
Skrivet av Traybox:

Va? Självklart kan han köra BF4 på ultra med hans nuvarande rig

Knappast med 120 fps (som var frågan).

Av CommanderShepard

Samma pris här:

http://www.inet.se/sok/qh-90

I övrigt antar jag att prisskillnaderna handlar om tillgång och efterfrågan

Av CommanderShepard
Skrivet av palusa:

Vad snackar du för strunt? Klarar inte titan av att hantera 6gb minne vid spel?... Dagens..

Skickades från m.sweclockers.com

Klarar av och klarar av... Handlar väl mer om att 6gb idag knappast utnyttjas med dagens upplösningar. Kanske det blir viktigare när det framledes blir spelande på 4k-skärmar

Av CommanderShepard
Skrivet av Casten83:

Hände mig konstant tills jag intstallerade den nya drivrutinen som kom för någon dag sedan,

Ok. Men du har inte ett 7970?

Av CommanderShepard
Skrivet av crownofthorns:

Fått någon lösning? Har exakt samma problem, och det tycks inte försvinna med originalklock heller..
Har testat tre olika äldre drivrutiner, samt "clean install" på dessa, driver sweep och testat att klocka upp, ned och original. INGET fungerar

Njae... Min lösning blev att köpa två GeForce GTX TITAN

Tycker inte att jag var så hårdhänt i min överklockning så att det skulle resultera i skador på kortet... Har du bara problem i BF3?

Av CommanderShepard
Skrivet av VizToN:

Hej!

Hade haft datorn igång i ~72h men märkte igår att min dator blev väldigt långsam och seg och visste inte alls vad problemet var. Kollade sedan upp temperaturen i datorn och såg att kärnorna i processorn låg på runt 90-95°C. Stängde av datorn och öppnade burken och kollade, och självklart var hela fläkten full av stora damm tussar som gjorde att fläkten inte kunde snurra runt. Efter att ha rengjort denna, så ligger temperaturerna åter igen på normal temperatur vilket är runt 35-45°C. Problemet är att datorn fortfarande är väldigt seg sen det där hände och öppnar jag flera processer i datorn ( spel, internet tabbar m.m. ) som inte varit några problem tidigare, så går datorn enormt segt. Kan överhettningen ha orsakat detta , eller är detta något annat som påverkar? Vet ju som sagt inte när denna överhettning började då jag haft igång datorn i omkring ~72h.

/ VizToN

Operating System: Microsoft Windows 7
CPU: Intel ® Core i5 2500K, 3.3GHz, 6MB
Motherboard: ASRock Z68 Extreme3 ​​Gen 3
Memory: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1.5V
Graphics: XFX Radeon HD6950 2048MB OC
Hard Drive: Corsair Force 3 Series F120 120GB
Power supply: XFX 650W Core Edition

Spontant tycker jag det låter konstigt att processorn skulle skadas så snabbt av de gradantalen. Jag antar dock att det är möjligt. Det blir hur som helst bara spekulationer från min sida. Får hoppas att någon CPU-guru hittar tråden och kan ge dig mer utvecklat svar i frågan.

Och lärdomen blir - damma av datorn oftare

Av CommanderShepard

CPU: i5 3570k @4.5Ghz
GPU: 2x GeForce GTX TITAN (SLI) @Stock
OS: Windows 7 x64
Drivrutin: 320.49
Test: Firestrike
Upplösning: 1920/1080

3Dmark Score: 13567
Graphics Score: 19001
Physics Score: 8519
Combined Score: 6015

http://www.3dmark.com/fs/592937

Av CommanderShepard
Skrivet av Preorded:

Hej

Jag har inte haft några problem ännu men jag undrar ifall några andra haft samma problem som de på denna forum tråden?

https://forums.geforce.com/default/topic/544882/geforce-drive...

Yes, det har jag. Den här drivrutinen fungerar uselt. Dock är det endast i BF3 och Tomb Raider jag har märkt av några problem.

Av CommanderShepard
Skrivet av ficklampa:

Får ibland grafikfel i BF3 med mitt nya Geforce 770, Överklockningsmodellen med Windforce-kylaren. Jag har inte överklockat något själv. Temperaturen brukar ligga runt ~70 grader..
Grafikfelen som uppstår är typ trasiga texturer, ibland lite färgglatt men mest typ defekta. Och såna trianglar som utgår från mitten på skärmen och ut mot kanterna.

Jag har kört Furmark ett tag och det kommer upp högre i temperatur men ger inga fel, Furmark är dock inte så minnesintensivt. Så jag funderar på om det är minnesfel på grafikkortet, dock känner jag inte till några bra verktyg för detta. Har ni några tips för det?

Verkar inte ge några grafikfel i andra spel, konstigt nog. Har dock inte testat så många.

Vilken drivrutin kör du med? Jag får samma problem som dig med drivrutinen 320.18 med mitt Titan. Det är ett känt problem med just den drivrutinen:

https://forums.geforce.com/default/topic/544882/geforce-drive...

Av CommanderShepard
Skrivet av KnugOlsson:

Hej alla här på Sweclockers forum, nu är det så att jag tänkte skaffa ett nytt nättagg i samband med lite andra uppgraderingar.

Jag har funderat på detta: http://www.inet.se/produkt/6911364/corsair-hx-750w-80-gold-mo...

Är detta bra? Med tanke på att det är 80+ Gold så är det nu fint på det hållet men när det gäller fläkten i det så har jag hört att fläkten maxar i ca 3 sekunder för att dra ut varm luft och så, ni som har erfarenhet av detta agg, är det högljutt? Är ni nöjda med det?
Ni andra som inte har detta men kanske också vet mycket om det, vad tror ni? ska jag skaffa det?

Behöver verkligen hjälp! Ska till USA imorn och tänkte inhandla det biligt där, och skulle de gå i sönder så får jag väll köpa ett nytt här hemma, inte mer med det.

Tacksam för alla svar! //Gustav

Hej!

Jag har ett Corsair HX 850 (80+ Silver) och är nöjd med det. Jag har inte upplevt det som högljutt. Det är klart, om du belastar det till dess gräns börjar den säkert leva om. Jag har heller inte uppfattat det som att fläkten "maxar" som du skriver.

Kort och gott, inget störande ljud enligt mig.

Lycka till!

Av CommanderShepard
Skrivet av PhilipA:

Tjena alla Vill nu sälja min speldator och vet inte riktigt vilken pris nivå jag ska sälja den för eller vad jag kan få för den!
Tack på Förhand!
Mvh Philip!

Specs:

Chassi - Fractal Design R3 Mini

ModerKort - P8P67 - M

CPU - I5 2500k 3,3GHz

RAM - Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9 2x4

CPU Kylare - Corsair H50

Grafikkort - MSI TWIN FROZ II 1GB 560TI

Nätagg - Corsair HX750W

SSD - Intel 330 128GB köpt Juni 2012

Hårddisk - Hitachi 320GB 7200RPM

Datorn är 2 år Gammal Går Prima!

Spel jag kan spela på högsta (som jag spelat) MAX PAYNE 3, GTA IV, GARRYS MOD, CS GO, APB RELOADED, HITMAN ABSOLUTION, PAYDAY The Heist.

Hej!

Begagnade datorkomponenter tappar snabbt i värde. Skulle spontant tippa på att du får omkring 3500 - 4000 kronor för ovanstående.