Inlägg

Inlägg som perhuden har skrivit i forumet
Av perhuden

Men grafikkort faller inte inom förbrukningskategorin således är det inga problem. Kom även ihåg att det inte handlar om att missbruka något system då det är en rättighet man har som konsument.

Saxat från följande tråd. http://www.sweclockers.com/forum/13-konsumentratt/978637-jme-...

"Hej,
Jag känner att ett förtydligande är på sin plats. Grafikkort kanske inte är det bästa exemplet att ta upp som undantag, det kan jag hålla med om och ska faktiskt ta bort. Distansköplagen gäller självklart även grafikkort under samma förutsättningar som allt annat som köps via internet.
Det som gör punkt 6 ”ångerrätt och öppet köp” lite otydlig är att det avser både butik och webshop. När det gäller butik så har vi öppet köp i 7 dagar under förutsättning att det är obruten förpackning, nu brukar vi förvisso hellre fria än fälla även i butik. Tanken är ju att både vi och ni (våra kunder) skall vara nöjda med sitt köp.

När det gäller webshopen så är det 14 dagar som gäller, då får man öppna förpackningen och varsamt kontrollera varan, här är det oftast sunt förnuft som gäller. Ett välpacketerat grafikkort som någon inte är nöjd med och som inte är skadat tar vi givetvis i retur, inga problem. Vi har stämpel med trygg e-handel och vårdar detta ömt, det är en trygghet i sig själv för missköter man sig där så förlorar man också rätten att ha denna stämpel på sin hemsida.
Hoppas att den informationen jag gav gjorde det lite tydligare, om inte? Slå oss en signal eller lägg ett mejl om du känner dig osäker på någon punkt så löser vi det. info@jmedata.se eller 040 – 644 42 00

Med vänliga hälsningar,
Martin Björk
JME Data"

Så för att avsluta så kan man säga att om du är försiktig och inte lämnar fettfläckar/river sönder förpackning eller liknande så är det ingen internetbutik som kan neka dig din rätt att ångra ditt köp.

Det kvittar helt om det är en rea-vara eller ettoem grafikkort.

Av perhuden
Skrivet av Aikfaans:

Nu vet jag inte hur webhallen har för regler men öppnar du paketet så fattar du väl själv att du inte kan lämna tillbaka den. Tror du någon annan ska köpa ditt begagnade grafikkort elr?. Oftast ser du ett slags tejp som det står att du inte får bryta om du vill lämna tillbaka paketet. Nu vet jag inte riktigt hur det gäller med oem grafikkort som skickas på det sätt dessa grafikkort gör men samma regler bör gälla även där, att du inte kan byta de ifall du har använt de.

Vad är öppet köp?

Att köpa något på öppet köp
betyder att du får lämna tillbaka det du köpt
och få pengarna tillbaka.

Du bestämmer från början med säljaren
hur länge du har öppet köp.

Det finns ingen lag
som ger dig rätt till öppet köp.
Varje säljare bestämmer själv
om de ska ha öppet köp eller inte
och hur länge.

Många varuhus och stora företag har alltid öppet köp
utan att du behöver be om det.
Det står skrivet på kvittot.

Du får inte använda det som du köpt
om du ska lämna tillbaka det på öppet köp.

från konsumentverket

Dock finns det något som heter ångerrätt om du köper något via internet.

http://www.konsumentverket.se/sv/Lag-ratt/Din-ratt-som-konsum...

"Undersöka varan
Du har rätt att undersöka varan du har köpt. Men för att kunna ångra köpet måste den vara i så kallat väsentligt oförändrat skick. Ångerrätten gäller även om du har varit tvungen att förändra varan för att kunna undersöka den."

Sen kan man argumentera vad väsentlig oförändrat skick är. Dock så får man starta en dator och test om jag inte minns fel utan att man förverkar ångerätten. Ex vis konfigurera en ny laptop för att testa den faller inom denna kategori.

Edit: såg at furuliden han först

Av perhuden

Alltid grymt med fina vattenbyggen! Rådiggar att looparna går i samma färger som sleevningen. Har jag inte sett bygget på ocn i mastodontvattenkylningstråden?

EDIT: Är det ac ryan grill du har? Isåfall hur är de i kvallite?

Av perhuden
Skrivet av Petterk:

I USA har t ex Nokia patent på att neka samtal baserat på vem det är som ringer Apple har tydligen patent på att parsa emailadresser och länkar i meddelanden också Det är egentligen ingen som tar dessa patent seriöst. Så det är bara att slåss lite i rätten och sälja sina produkter. Mycket av patentstriderna handlar ändå om saker som ska licensieras som RAND och är standardiserade av olika organ och stater. Det är ingen som får hindra en från att använda sån teknik. Dessutom patenterar Kineserna mer än vad vi i väst gör nuförtiden och driver dessutom utvecklingen, de är bra mycket mer seriösa än vad vi är här, så det är inget vi kan använda för att upprätthålla kontroll över några stagnerande marknader. Innoverar inte vi gör någon annan det, bara att licensiera patenterna från den som tar fram nästa standard då eller lägga ner Patenter utan teknisk karaktär har självklart ingenting med intellektuell egendom att göra. Vissa standarder så kräver också organen ansvariga för dessa royaltyfria licenser. Det går bra med teknisk innovation för det. Forskning och utveckling har inte så mycket med patent att göra, patenteras något är det ju ofta ett affärsbeslut bara för att bygga upp en portfölj, universitetsvärlden eller för den delen forskningssidan hos företagen behöver inte bry sig ett minsta om det. Men sen när det ska implementeras i produkter kan det bli desto viktigare. Väst ska hur som helst inte tro patent är några vapen eller ensamrätter. Det var länge sen man kunde bygga icke standardiserade och icke samverkande system. Att börja kriga då med massor låtsaspatent som inte berör några tekniska lösningar är ju mindre seriöst.

Visst har kina seglat upp som en stor aktör på området. Detta har blivit mer och mer aktuellt bara sedan början på 2000 talet. Intressant är även att företag i väst lite ändrat focus när det kommer till hur de patenterar. Det är numera mer lag än undantag att man tidigt söker patent i asiatiska länder såsom indien och kina. Det är ju ganska väntat när man tänker på vilka stora presumtiva kunder det finns i länderna. Detta ställer till problem för många då det kan vara dålig kvallite på asiatiska länders maskinöversatta patent och ibland kan det dröjja ett bra tag innan en officiell översättning finns tillgänglig.

Här i sverige har jag kommit i kontakt med företag som i princip helt lämnat ideen om att själv tillverka och sälja produkter. Dessa har helt inriktat sig på FoU och licenserar sedan tekniken till andra företag. Ett av företagen hade mellan 60-75 % av alla patent inom område. Rätt maffigt.

Av perhuden
Skrivet av SnowJim:

Jag tycker inte patent är skit för att jag inte förstår utan för att jag helt enkelt anser att för många patent är alldeles för ospecifika. Troligen ser jag och många andra på patent med andra ögon än vad du gör.

Ja men då är det väll här felet ligger, d.v.s folket som jobbar med patent.

Om du nu är så kunnig inom detta område, känns det aldrig som att utvecklingen hade kunnat gå bra mycket snabbare om inte patenten varit så ospecifika? Jag förstår att folk som kommer på en briljant idé ska vara den första som tjänar på det men att ett patent kan vara aktivt i upp till 20 år är ju helt sjukt, särskilt inom "IT" branschen där det går så pass fort framåt. Nä ett patent inom "IT" borde inte hålla merän 2-3 år, på den tiden hinner skaparen få ut en redig kompensation om korten sköts korrekt.

Allt handlar om det eviga kriget mellan patentombudet som vill skydda så mycket Han bara kan och därmed skriver ett flummigt patent.
Granskaren däremot vill ha en bra och klart beskriven uppfinning utan en massa lull lull.
I verkligheten hamnar man i slutändan mitt emellan.

Håller med om att ju snabbare marknader uppstår och går försvinner så minskar behovet av långa skysdstider. Det finns snart ingen mening med 20 skyddstid när uppfinningen anses obsolet efter 3 år.

Av perhuden
Skrivet av belga:

Du läser ju fortfarande inte det jag skriver (eller hittar på egen innebörd av det, det är bara att väja). Och om vi skall följa ditt råd så är det enbart branch-folk som får uttrycka en åsikt inom det ämne som diskuteras vilket skulle göra majoriteten av alla forum meningslösa. Brilliant idé. Inte heller är svensk patentreglering den enda existerande så varför inte bara göra det ordentligt och säga att tills du jobbat inom samtliga patent-organisationer i hela världen så skall du bara vara tyst.

Jag sade ingenting om att patentera saker som inte existerar. Men för att göra det hela ännu tydligare. Jag tycker det är fel att det går att få patent på ett slutresultat istället för det som används för att uppnå detta resultat. De mesta det tjafsas om idag är ju inte specifka tekniker, utan vad dessa gör. Som nu när IBM ansökt om patent på självanpassande tangentbord. Jag har letat en hel del men det enda jag hittar är att de försöker patentera konceptet med ett självanpassande tangentbord, inte tekniken de använder för att uppnå detta. De försöker alltså patentera resultatet och inte metoden. Och de är inte ensamma om detta. rätt nyligen fick ju Apple rätt mot HTC vilket bland annat innefattade något så löjligt som möjligheten att i ett sms klicka på nummret och ringa upp personen som skickat det. Alltså inte hur det är kodat för att detta skall göras, vilket blir tekniken, utan ATT det går att göra vilket är resultatet.

Och det fyller inget syfte mer än att hindra utveckling vilket jag starkt ogillar. Hade de patenterat sättet de uppnår någonting på så har jag inga problem med det. Men att stoppa andra från att nå samma resultat även om det är med annorlunda medel är inget annat än löjligt, småsinnt och patetiskt.

Sorry förstod inte att det var renodlade mjukvarupatent du pratade om. (Får ursäkta mig led att jag uteslutande arbetar med tekniska patent :-).) Dessa är en styggelse och renodlade mjukvarupatent tillåts som tur var inte inom eu. Förhoppningen är att USA följer Europas väg och förbjuder dessa.

Alla dessa stämningar av Android och inom telekom industrin leder förhoppningsvis till en reform av patenreglerna. Främst i USA men även i Europa.

Av perhuden
Skrivet av rezuth:

Tangentbordet är standard, Det stämmer att deras SmartCover kopia är tredjepart men tredjeparten har djupt samarbete med dom och den blev även certified utav Samsung. Sen är det ju passande att båda ledande positionerna i företagen är släkt

Att dom kan kräva att den ska sluta säljas är för att dom har ett registrerat design för iPad i EU. Dom har helt enkelt kollat på Apples registrerade design och bilder på en Tab sen bestämt sig att den är lik. Detta har ingen som helst betydelse för hur utgången blir, det kan bli så att Apples registrering till och med blir upphävd för att den är för "vag" eller "vanlig". Ifall Apple även förlorar sin stämning så kommer det kosta dom en hel del i skadestånd till Samsung.

Tror även att apples designskydd kommer att hävas då Samsung har en mobil med likheter som varit känd innan äpple lämnade in sin ansökan. Kan komma tilllbaka och bita äpplet i röven det här.

Av perhuden
Skrivet av flancen:

BREAKING NEWS! LG stämmer Sony, då de har en platt tv som är platt och har ram runt skärmen samt en on/off knapp på sidan!

seriöst är det bara apple som stämmer folk? annars så kan ju stämmningarna i tv branschen börja hagla med...

Hade LG lyckats få igenom designskydd på detta så varför inte. Anledningen till varför det inte görs är väl för att ingen har lyckats skydda detta.

Av perhuden
Skrivet av belga:

Om någonting stjäls rakt av och implementeras utan modifikation har jag inga som helst problem med att man försvarar sig och stämmer den som gör det. Problemet ligger i luddiga patent som innefattar även dessa modifikation och vidareutvecklingar som annars sker.

Och det finns lika många personer som du som tror sig veta allt bara för att de kan slå upp saker på google eller wikipedia och inte har ett sinne för humor. Jag är fullt medveten om vad ett patent är, men här är ett ord du också kan lägga lite tid på att slå upp: Ironi. Men jag kan göra jobbet åt dig:
Ironi (grekiska είρωνεία eironeía, bokstavligen "omkasta", "förställa") är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken, åtminstone en del av den, förutsätts även vara införstådd med detta. Ironi kan vara humoristisk, men behöver inte vara det. Den kan användas för att undvika öppen konflikt, för att locka till skratt och för att antyda sidor av en företeelse, en person, en tanke etc som man anser svåra eller olämpliga att utpeka öppet.

Du kan sedan följa upp detta med: Sarkasm.
En sarkasm (av grekiskans sarkasmos, σαρκασμός, med samma betydelse [1] från σαρκάζειν "slita sönder kött", "skära tänder (i raseri)", till σάρξ (gen. σαρκός), "kött") är ett yttrande där något sägs på ett skenbart humoristiskt sätt med ett överdrivet, sarkastiskt tonfall med avsikt att håna den eller det man syftar på. Sarkasmens sakinnehåll är ofta en stark överdrift. I Nationalencyklopedin definieras sarkasm som ett "yttrande som innehåller skarpt ironisk eller hånfull kritik",[2] man kan också tala om sarkasm som sarkastisk kritik i en mer allmän bemärkelse; sarkasm är då en extra bitsk och/eller nedvärderande form av ironi. [3][4]

Dessa fungerar inte alltid så bra i skriven form men i detta fall var det så uppenbart att jag har väldigt svårt att tro att du missade min poäng. Men för att förtydliga: När man som idag kan få patent på idéer och koncept oavsett teknisk lösning så anser jag att det har gått för långt. Dessa patent är ett hinder för utveckling och inte ett skydd för uppfinningar. Jag har otroligt svårt att tro att ett så stort företag som Samsung bara skulle sno Apples saker rakt av och förvänta sig att komma undan med det. Det Apple dessutom gnällt på Samsung om är designen, vilket i detta fall inte har fler likheter än just att den är platt, rektangulär och har en skärm. Så meningen i mitt ovan (sarkastiska och/eller ironiska) inlägg var självklart att detta enligt mig är en löjlig grund för en stämning.

Och hade en granskare fått in min ansäkan så hade jag förväntat mig att denne skulle garva och sedan avslå den. Det jag ställer mig frågande till är varför denne inte gör samma sak när det istället gäller koncept och idéer som inte åtföljs av en specifik teknisk lösning?

Så ta dina "nissar" och återkom när du förstått poängen.

Skitnack att man som idag kan få patent på idéer och koncept oavsett teknisk lösning. Mitt råd till dig är att återkomma når du jobbat några år i patentbranschen.

Designskydd är inte det samma som patent. När det kommer till design krävs ingen teknisk funktion. När det kommer till designskydd brukar man säga att det skall finnas minst fem distinkt särskiljande drag för att två designer inte skall anses inkräkta på varandra. I fallet med äpplet och samsung så är uppfattningen domstolen i Tyskland har att så inte är fallet.

Mitt råd är att återkomma med dina påståenden när du jobbat inom branschen. När du vet hur en granskare tänker när denna granskar din ansökan. När du förstår hur en domstol bedömmer patentkrav. När du vet vilka delar som bygger upp en patentansökan och vilka delar som prioriteras. Jag kan lova dig att när du läst några tusen ansökningar så kommer du att förstå att man inte kan patentera en idé som man inte kan reproducera tekniskt.

Om det du påstår om att man kan patentera idéer eller koncept oavsett teknisk lösning så skulle ju jag kunna patentera kall fusion. Eller?

Av perhuden
Skrivet av SnowJim:

Patent är ett skit, det borde vara mer detaljerat specificerat än vad det verkar vara. Det tråkiga är att företag som Apple ser möjligheten i att göra utvecklingen långsammare genom att få sälj stopp och liknande hos andra leverantörer så att Apple inte ska verka långsamma i sin egen utveckling.

Har för mig att Apple ansökte om patent på namnet/ordet "App Store", det visar bara på vilken nivå detta företag ligger på.

Jag var inne på att köpa en datorn från Apple att köra Windows på men det är utan tvekan struket nu, inte en chans jag gynnar ett företag som Apple.

Självklart så ser jag en vinning i patent men företag som Apple försöker få patent på så generella saker som möjligt så att fler produkter kan komma i skottlinjen om det behövs.

Men man får väll förstå Apple som tidvis hamnar tokigt efter med sin hårdvara(som idag). Finns möjligheten att förhala konkurrenterna så gör de såklart det.

Att bara säga att patent är skit pga du inte förstår eller är van vid att läsa patent skvallrar bara om din okunskap. Ett patent är något väldigt unikt. Det är en teknisk och juridisk beskrivning av en innovation. Anser du att även alla avtal/kontrakt också är skit?

Jag läser ansökningar dagarna i ändå och jag har absolut inga problem i att identifiera och särskilja närliggande uppfinningar. Det kräver bara lite övning.
Att du säger att ansökningar skall vara mer specificerade är även det tokigt. Hade der varit bättre om uppfinnaren av skiftnyckeln var tvungen att specificerade exakt i alla material den kan tillverkas i? Exakt alla designformer som finns? Exakt alla användningsområden som kan tänkas?

Nej då beskriver man uppfinningen så generellt det går för att slippa dessa problem.

Man beskriver istället ett handtag kopplat till två motstående ytor monterade parallellt mot varandra där avståndet kan varieras. Ena ytan är monterade i en led. På samma yta är monterat en kuggstång mm

Det är sedan granskarnas uppgift att se till att formuleringen inte är allt för allmän. Det är ofta här granskarna failar genom att tillåta allt för breda formuleringar. Men de är människor som alla andra och gör fel. Ett patent kan dock dras tillbaka när som om det beviljats på felaktiga grunder.

Av perhuden
Skrivet av belga:

Den är platt, rektangulär och har en skärm, självklart inkräktar den på Apples patent!
För det är väl ungefär vad som krävs för att få ett patent. En vag, väldigt luddig och generell beskrivning av någonting ännu mer odefinierat som täcker in så stort område som möjligt. Det här med att beskriva vad det ska göra eller hur det görs så att andra kan hitta på alternativa och ev. bättre lösningar är inte så noga så länge man bara kan lägga sig platt över allting som ett snötäcke i februari...

Jag undrar om jag kan patentera "Sfärisk massa bestående av samtliga grundämnen i varierande kombinationer" och sen hävda att jag äger allt?

Skrivet av belga:

Den är platt, rektangulär och har en skärm, självklart inkräktar den på Apples patent!
För det är väl ungefär vad som krävs för att få ett patent. En vag, väldigt luddig och generell beskrivning av någonting ännu mer odefinierat som täcker in så stort område som möjligt. Det här med att beskriva vad det ska göra eller hur det görs så att andra kan hitta på alternativa och ev. bättre lösningar är inte så noga så länge man bara kan lägga sig platt över allting som ett snötäcke i februari...

Jag undrar om jag kan patentera "Sfärisk massa bestående av samtliga grundämnen i varierande kombinationer" och sen hävda att jag äger allt?

Det finns så otroligt mycket nissar som dig på nätet som tror att ni fattat precis vad ett patent är och vad som kan patenteras. Mitt råd är att läsa på innan du kommer med liknande idéer. prv.se är en bra start.

Klistrar in en liten sammanfattning på de grundläggande kraven på ett patent.

" Villkor för patent

För att din uppfinning ska gå att patentera måste den uppfylla vissa villkor. Uppfinningen ska vara ny, ha uppfinningshöjd och kunna tillgodogöras industriellt.

Nyhet Uppfinningen får inte vara känd sedan tidigare när du lämnar in ansökan. Det spelar ingen roll hur, av vem eller var i världen den har gjorts känd. Uppfinningen räknas som känd även om det är du själv som har använt eller publicerat den.

Uppfinningshöjd Med uppfinningshöjd menas att uppfinningen ska skilja sig väsentligt från allt som är känt sedan tidigare. Lösningen får inte ligga nära till hands för den som är kunnig inom uppfinningens teknikområde. Det innebär att nya sätt att kombinera kända metoder eller föremål inte nödvändigtvis är patenterbara.

Industriellt tillämpbar Att uppfinningen ska vara industriellt tillämpbar innebär att den ska ha teknisk karaktär, teknisk effekt och vara reproducerbar.

1. Teknisk karaktär betyder att uppfinningen ska innebära ett lagbundet utnyttjande av naturens materia och energi. Den ska avse något påtagligt, som en produkt eller en process, och exempelvis inte bara en teori. 2. Teknisk effekt innebär att uppfinningen ska fungera och att den ska lösa ett problem på ett tekniskt sätt. Effekten behöver däremot inte vara ny eller bättre än hos tidigare lösningar. 3. Reproducerbarhet betyder att resultatet ska bli detsamma varje gång uppfinningen utövas.

Kravet att uppfinningen ska vara industriellt tillämpbar medför att vissa typer av idéer inte kan ligga till grund för ett patent. Det finns också undantag i patentlagen från vad som kan patenteras trots att ovanstående tre villkor är uppfyllda. Det kan även hända att andra myndigheter hindrar att uppfinningen används trots att vi har beviljat ett patent."

Åter till din sfäriska uppfinning.
1 Är det en nyhet?
2 Löser den ett tekniskt problem.

Jag kan lova dig att om att en granskare som fått in din ansökan hade garvat högt för att sedan avslå den.

Av perhuden
Skrivet av Don_W:

Har man lyckats få patent på nåt och har rätten på sin sida så är det väl klart att man stämmer. Man blir inte rikare av att vara ödmjuk. Finns förmodligen inte en enda stor entrepenör eller stort företag som inte gett någon/några andra ömma tår. Allt handlar om pengar och att tjäna mest. Det är världen vi lever i. Ska ny spy galla över att Media Markt kommer hit och prisdumpar sönder onoff i spillror? Att dom kör lågpris kampanjer och backar närmare en miljard sen sverige etableringen gnäller ingen över här. Men jag tror inte att elgiganten , siba , onoff eller expert med flera tycker det är roligt. Affärsvärlden är som djungeln den starkaste överlever. Jag tror ju personligen inte att om någon utav er här hade lyckats få ett patent oavsett vad det gäller att det vore så roligt om någon snatta det. Konkurrens är bra men regler är regler. Att samsung skulle sluta sälja delar till apple skulle bara få dom att backa ännu mer. Apple och samsung lär ha papper på hur länge dom skall leverera och om någon av parter inte gör sitt blir det skadestånd. Vilket skulle betyda att om samsung ska spänna musklerna får dom en bra slant , det tillsammans med eventuell försäljningsförlust lär inte vara kul.

Äntligen någon annan som fattat vad som gäller. Skyddar man sina tillgångar så måste man även skydda dom aktivt. Något annat vore fel mot ägare som kräver att företaget drar in stålar och maximerar vinsten.

Av perhuden
Skrivet av Dark Defender:

Nu vet jag inte om vi bara snackar om Sverige eller inte. Men om vi kollar på det som händer just nu inom IT världen med stämningar hit och dit så gynnas inte små företag av de stor kostnaderna som uppkommer då man dessa stämningar sker.
Nej, bara för att man har mycket pengar gör inte så att man vinner automatiskt. Men pga av kostnadera så brukar de flesta göra upp om licensavgifter eller dylikt utanför domstolen.
Kolla bara på hur Microsoft patent "trollar" android tillverkarna just nu. De har inte dragit något till domstol än för att se om deras patent verkligen håller eller inte. Men ingen av tillverkarna vågar drar det till domstol än då det skulle kosta dom för mycket pengar att "slåss" för sin produkt.
Så nej, Oändliga resurser är inte bra när tillsynes bara en av parterna har det.
Små företag som tjänar mest på patent idag verkar vara patent trollen

Jag hade fått för mig att stämningarna av apple mot samsung handlade om tre design "patent". Dvs inget alls om mjukvara. Mjukvarupatent är IMO det mest idiotiska man kan ha. Riktiga patent är dock mer eller mindre en nödvändighet som det ser ut i samhället idag. Det är tyvärr den enda utvägen för mindre företag att hävda sig.

Tycker det är glädjande att det finns länder som Tyskland där upphovsmännen och IP-innehavare har ett starkt skydd. Inom detta område är landet ett föredömme som oftast står på innehavares sida vare sig det är en lite eller stor aktör. Domstolen har uppenbart konstaterat att samsung kan bryta mot apples IP och stoppar därmed försäljningen snabbt utan.

Av perhuden
Skrivet av Dark Defender:

Pja, idag så gynnar inte patent "små uppstickarföretag" då de stora företagen har massor med patent som de kan stämma de små företagen med som inte har så många. Dessutom så har de stora företagen mer pengar att lägga ut på advokater och domstolkostnader.
Det är nästan omöjligt idag att inte inkräkta på någon annans patent då de ofta är väldigt brett formulerade. Dom är det just nu för det mesta just så att man ska kunna stämma för saker som man inte tänkte på när man fick patentet.

Skrivet av Dark Defender:

Pja, idag så gynnar inte patent "små uppstickarföretag" då de stora företagen har massor med patent som de kan stämma de små företagen med som inte har så många. Dessutom så har de stora företagen mer pengar att lägga ut på advokater och domstolkostnader.
Det är nästan omöjligt idag att inte inkräkta på någon annans patent då de ofta är väldigt brett formulerade. Dom är det just nu för det mesta just så att man ska kunna stämma för saker som man inte tänkte på när man fick patentet.

Skitsnack! Jag jobbar med sökningar i patentdatabaser på uppdrag av kunder och ofta så gör man en sökning som visar att kundens uppfinning är unik. Det finns något som heter klasser när det kommer till patent. har jag sökt patent på en mojäng inom ett användningsområden så hindrar det inte att samma uppfinning kan användas rör något helt annat inom en helt annan klass.

Patent är den enda vägen för små företag att klara sig. Sen att mycket pengar automatiskt gör att man kan köra över mindre företag är fel fel fel. Oändliga resurser är bra i vilken civilrättslig process som helst.

Har man dock gjort sin läxa och skrivit en bra patentansökan så kan man känna tryggare om natten.

Av perhuden

värdet på BTC kan även kopplas till dess kryptografiska natur. BTC är begärligt iom att det kan användas för transaktioner som inte är spårbara. Ökad efterfrågan höjjer värdet.

Av perhuden

Men att pionjärerna (inom nästa alla nya exploateringsområden) tjänar bäst är naturligt. rent instinktivt tänker jag på de som utvandrade till amerikat. de som var först ut fick välja den bästa och mest värdefulla marken. de som kom sist fick skiten i mindre volymer.

Av perhuden

Innan du kallar BTC för ett gigantiskt pyramidspel så tycker jag för din skull att du skall läsa på vad ett pyramidspel verkligen är och hur det fungerar.

Sen har jag svårt att tro att albaner skulle ha större anlag till psykotiska beteenden.

Tycker du ska ta dig en genomläsare på wikip eng sida om ämnet. Hade rekommenderat nationalencyklopedin men jag betvivlar starkt att de har något avsnitt i ämnet.

Av perhuden
Skrivet av Huzzbutt:

nonsens valuta utan industriell förankring? bit coin är lika användbart som drachmer, zloty och Belgiska national dollar. Den sista har jag själv spenderat minst 890 miljarder San Marinska fulpund på och gått med en vinst på hela 450 miljoner Zimbabwiska två koppar mark. Vet nån var min låtsasdotter kan växla in sin nintendogs katt mot en riktig elefant?

Jag tycker att väldigt många avfärdar bitcoins av fel anledningar. Ideen med bitcoins är faktiskt smått genialiskt. Tanken att vem som helst kan skicka pengar till en annan person utan att behöva betala avgifter eller vänta några dagar på att få igenom transaktionen. Att alla "mynt" är unika. Fördelarna är många och säkerheten är hög. (Nu har det vara några händelser där folk blivit av med valuta men dessa har snarare berott på andra faktorer.

Att valutan inte kommer att bli stor så länge vi fortfarande betalar mycket i vårt samhälle med mynt är rätt naturligt. Det är när alla betalningar och transaktioner blir digitala som valutan på allvar kan konkurera. Då är det snarare det system som är billigast, säkrast och enklast som kan konkurera.

Sen att folk spekulerar i princip allt är rätt naturligt. Betting eller derivatmarknader. Folk tar risker för att tjäna lite extra och kommer alltid att göra det.

Av perhuden

Tyckte den saknade två 6990 kort

Av perhuden

BTW gött att du hade drulle och får ersättning. Ibland är det bra att ha försäkring