Inlägg

Inlägg som perhuden har skrivit i forumet
Av perhuden
Skrivet av Electrix:

Därför jag vill inte ringa till mitt försäkringsbolag och direkt säga "Jag har tappat bort min telefon, hur gör jag?" och de svarar "Mja, jag ser att du inte har drulleförsäkring då kommer det inte gå bla bla".

Jag ville kolla hur folk gjort tidigare när det hänt och isåfall om de vet att drulleförsäkring behövs, isåfall hade jag ringt och lagt till det på min hemförsäkring sen väntat nån vecka innan anmäla förlusten. Vet inte om det är fel av mig men jag ville inte riskera att inte få ett skit för telefonen överhuvudtaget..

Visst frågade du folk här om råd men du hade redan intentionen att det viktigaste var att få ut ersättning för mobilen och att du var införstådd i att göra något tvivelaktigt för att få denna. Redan innan du bestämde dig för detta tillvägagångssätt borde du tänkt till lite extra.

Av perhuden

Jag förstår inte riktigt ditt tankesätt. Att begå ett brott för att få ut ersättning. Vad jag vet så kallas det i detta fallet försäkringsbedrägeri.Nu hade du drulle tecknat så "all good". Mitt råd är ändå att nästa gång tänka efter lite mer innan du ev. agerar.

Ironisk är att LF ägs av deras medlemmar så indirekt så hade du tagit, om än mycket små summor, pengar från dig själv.

En fråga: Vad hade du gjort om du funnit en plånbok fylld med pengar på gatan?

Av perhuden
Skrivet av Matwik:

Sjukt dum ide då du i lagens mening kan anses hota honom. Kom ihåg att slagträn kan ses som ett vapen i sammanhanget.

Av perhuden
Skrivet av TiasE:

Det gör då inte min.
Min är idle nu och ligger på den Vcore jag angett i BIOS.

Hittade en swec tråd som beskriver det bättre. Fixed voltage vs offset voltage.

http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Av perhuden
Skrivet av Jocken01:

Jag håller mig på 4.5ghz istället med auto voltage. Anledningen till att jag vill ha auto på voltage är för att den går ner till 1.0 när jag inte använder processorn och 1.35 när den används (1.45 vid 4.7ghz är lite för mkt tycker jag). Detta gör säkert att processorn mår bättre under längre användar sessioner

Även om du ställer prollen på 1.35V så sänker den automatiskt spänningen när den idlar. Detta görs inte enbart vid aut. dvs.

Av perhuden
Skrivet av phz:

Det låter osannolikt, det håller nog inte i Sverige att göra så iaf.

Backup! Diskar går sönder.

--

Jag hade en Seagate som kraschade och lade den på hyllan då jag ändå köpte nytt. Började efter något år tänka på att det nog var just fem års garanti, och minsann, med någon månads garantimarginal fick jag iväg disken. Seagate tar returerna på serienumret och inte inköpskvitto, vilket jag sedan dess uppskattar (Samsung har inte gjort det när jag försökt hitta info om detta, WD gör det tror jag, vet ej hur övriga ligger till). Jag hade tydligen beställt den innan Komplett initierat sitt nya användarsystem, så hårddiskordern fanns inte med i min profil där (och en fem år gammal faktura var inte sparad).

Fem års garanti är trevligt, men det som i praktiken spelar roll är hårddiskarnas praktiska livslängd. När ett par år har gått så har priserna utvecklats så pass att en ersättningsdisk vanligen kostar en magnitud mindre per GB. Visst är det trevligt med ersättning då, men monetärt är det ingen större vinst. En kraschad hårddisk medför dock alltid problem.

Om denna nyheten även implicerat att Seagate tänker sänka kvalitén på sina diskar så är det ett stort problem för märket, men jag spekulerar i att den kommer vara oförändrad.

Sorry men Samsung administrerar sina returer via serienummer. skickade iväg en disk till Holland i måndags.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perhuden

Man kan aldrig vara för försiktig. Även om du har bälte så kan det vara bra att ha hängslen med. Dessutom kostar en rulle gängtejp <10 kr. En billig försäkring IMHO. Jag har iallafall inte haft några läckor på 3 byggen (peppar peppar.....)

Av perhuden
Skrivet av emilracerbil:

Räcker det med 850W till 2 gtx 580 då?

Som jag skrev så drar ett 580 ca 360 watt. Dubbla det och lägg till lite för cpu ocgh mobo och det är på gränsen.

Av perhuden

Off T: Pixo jag äger två 6990 och de klarar att hålla tempsen under 72 grader vid 100% last. Så att de inte skulle kunna kunna kyla kortet är inte sant. Fläktlösningen är effektiv men högljud. Men det fyller sin huvuduppgift. Den kyler gpu:erna. Att du postar en video på en review tillför inget nytt. Vill du ligga på topp så kostar det.

Men det klarar mina två kort. Dvs i mitt fall så gör korten det de skall. Klarar unigine heaven på klocksen 900 mHz utan problem. Har aldrig varit med om någon blåskärm eller omstart under den tiden jag ägt mina två kort.

Och det är utan OC switchen aktiverad!!

Av perhuden
Skrivet av Pixo:

6990 är inget bra. Allt är prestanda och de har helt enkelt skitit i hur varmt det blir och det faktum att fläkten inte ens klarar av att kyla kortet. Nej rent skräp det.

Där har du lite fel. Fläkten klarar av att kyla kortet utmärkt men det har ett pris = ljudvolym. Men att säga att världen snabbaste grafikkort är skräp är skitsnack. Vill man ligga på topp så får man kompromissa. Kör du F1 så får du vara utan cd-spelaren

Av perhuden

Tycker det ser ut som bra och prisvärda grejjer. Bra nätagg. Inga onödiga komponenter (ev dvd-läsare personlig preferens att köra helt utan cd/dvd). Eventuellt köpa lite kraftigare nätagg. http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/11/09/nvidia-g... visar power consumption på 580 till 360 W (360 *2 = 720 + CPU/MBO?) Men endast om du vill köra dubbla 580 kort

Av perhuden

Också ett vettigt förslag. Skulle själv vilja säga att 6990 skall köras med vattenkylning och inget annat. Det blir så offantliga mängder värme när de går 100% att det nästan är en nödvändighet. Kom dock ihåg att ett 590 blir än varmare. Tycker att ett 580 nu + ett 580 till senare känns som det vettigaste valet.

Av perhuden

Köp mitt ena 6990 för 4500

Nej men jag hade kört på 6990. Mycket hårdvara för pengarna. Enda nackdelen är att det låter betydligt mer än ett 580.

Av perhuden

om det går tar jag hemskt gärna den

Av perhuden
Skrivet av Skrufnyckeln:

Hej! Är det möjligt att ge bort alfainbjudningar till folk? Jag har nämligen inte hunnit uppgradera min dator så att jag ens kommer nära kraven att kunna spela spelet ännu. Ifall så är fallet, så blir den som först citerar mig en alfainbjudning rikare!

woot

Av perhuden

Jag tror du ska kolla in marknaden för flytvästar. Finns mängder av varianter på detta. Att ha räddningsljus kopplade till föytvästen och som aktiveras vid kontakt av vatten är vardagsmat. Kan lösas med ett membran som känner av tryckändringen när det kommer under vatten.

Av perhuden
Skrivet av mrqaffe:

Garantier är iallafall inte tillämpliga här, de övriga komponenter som ev gick sönder kanske täcks av reklamationsrätten, men absolut inte garanti från "deras" tillverkare, dessutom kan man kanske ifrågasätta om den som byggt datorn har tillräcklig kunskap/utrustning, köper man delarna själv och bygger så får man ta ansvaret för resultatet, man kan ju bygga fel o förorsaka skadan själv, det är bla det man betalar för att slippa ifrån när man beställer montering, och man kanske skulle ha förvissat sig om att delarna var ok innan man monterade.
Om man bygger ihop olika, var för sig, godkända enheter till en annan apparat så blir man ju enligt eus maskindirektiv ansvarig för "slutresultatet", och skall då själv sörja för att den är säker, och fungerar som den ska, så om nätdelsleverantören ersätter en privatperson för andra delar är det väl bara en bonus. inom industrin är det däremot klara regler att modifierade maskiner, eller ihopfogade från flera separatgodkännda måste godkännas som en helhet för att kunna ce märkas.
jag har inte hört om något fall där det avgjorts i domstol vad som gäller, va avser privatpersoner.

Jag tror däremot att komponenterna kan täckas av allriskförsäkring om man har det.

Eus maskindirektiv gäller endast industriella anläggningar, dvs företag som tillverkar en produkt ex en grävmaskin eller en maskin för tillverkning av förpackningsmaterial. Ej applicerbart i detta fallet.

Håller med om att det kan vara lite av en gråzon, byggande av en dator från komponenter, men kravet på kunskap från den som bygger ihop datorn kan ju knappast sättas hur superhögt. Vi jobbar båda med teknik och har mer än grundläggande kunskap inom området.

Av perhuden

Visst kan det vara en liten knivig sits. KKL säger 31 och 32 säger:

30 § Köparen har rätt till ersättning för den skada han lider genom att varan är felaktig, om inte säljaren visar att underlåtenheten att avlämna en felfri vara beror på ett hinder utanför hans kontroll som han inte skäligen kunde förväntas ha räknat med vid köpet och vars följder han inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit.
Beror underlåtenheten att avlämna en felfri vara på någon som säljaren har anlitat för att helt eller delvis fullgöra köpet, är säljaren fri från skadeståndsskyldighet endast om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt första stycket. Detsamma gäller om felet beror på en leverantör som säljaren har anlitat eller någon annan i tidigare säljled.
Köparen har alltid rätt till ersättning om varan vid köpet avvek från vad säljaren särskilt utfäst.

31 § Säljarens skadeståndsskyldighet enligt 30 § omfattar även skada som på grund av fel på den sålda varan uppkommer på annan egendom som tillhör köparen eller någon medlem i hans hushåll och egendomen är avsedd huvudsakligen för ändamål som faller utanför näringsverksamhet. Lag (2005:62).

dvs om 30 gäller, gäller även 31 som säger att skadeståndersättningen även omfattar egendom som skadats av den felaktiga varan.

vi får se hur det utvecklas.

Men åter till den ursprungliga frågan. brukar företag reglera skadeståndsersättning genom att utnyttja de andra skadade komponenternas garantier?

Av perhuden
Skrivet av Joshin:

Det kan väl lika gärna vara din kompis "äldre s775 mobo" som gav upp och tog med sig grafikkortet samtidigt? Om nätagget fortfarande fungerar kan ni väl kanske föreslå att skicka det till butiken så kan de undersöka om det är felaktigt? Då kan ni kanske få svar på om det faktiskt orsakades av nätagget eller inte.

Sen tror jag inte det är en bra idé att testa ett 750w nätagg med dina dubbla 6990 och övriga komponenter, det är som att be om problem.

Yes och vi har sagt att vi inte kommer att lägga mer tid på att testa det. Det får butiken göra.

Av perhuden

Visst skulle mobo kunnat gå sönder men jag påpekar igen att det är osannolikt då allt fungerade utmärkt innan bytet.
Förstår att corsair ligger er varmt om hjärtat, det gör det hos mig med, men det mest troliga när man köper nytt och man får massa fel och problem är .....
Alla tillverkningsprocesser drabbas av en viss felprocent.

Skrivet av foppson:

Varför inte låna/köpa en testare för nätagg, eller bygga en själv, om ni nu är ingenjörer och läst elektronik så är det väl bara att rota fram en hög med effektmotstånd och belasta linorna några watt och bygla igång det och mäta spänningarna och se om dom håller måttet. Ett corsair nätagg har väl bra överspänningsskydd på utgångarna... Jag skulle ha testat nätagget innan jag reklamerat det.

Även om vi läst en del E så jobbar han som produktutvecklare inom helt andra områden och jag arbetar på patenbyrå. Kan kolla i korridorerna på jobbet men jag tror inte det finns så många effektmotstånd