Inlägg

Inlägg som tigras har skrivit i forumet
Av tigras

Datorn startar upp helt random när jag försatt den i strömsparläge

Hej! De senaste dagarna har jag istället för att helt enkelt stänga av datorn, försatt den i strömsparläge. Problemet är att den efter kanske några minuter startar upp igen. Någon som vet vad detta kan bero på? Kan även tillägga att mitt Telia Säker Surf är 'trasigt'. Istället för bara en blå trekant består nu ikonen i aktivitetsfältet av en blå trekant och en röd cirkel. När jag försöker genomsöka datorn efter virus händer absolut ingenting. Kan det finnas en koppling?

EDIT: Kanske också skall tillägga att jag fått konstiga blue-screens de senaste dagarna, detta började hända när jag ökat det virtuella minnet till 30000, men efter att jag sänkte det (klickade på 'Låt Windows bestämma') har det ändå förekommit blue-screens. När jag nu säger blue-screens menar jag en blå skärm, men med vit text. Hinner aldrig läsa vad det står, eftersom den endast är där några sekunder.

Tack på förhand!

Av tigras
Skrivet av zeleni:

Tror inte någon ger fan i kartongen, bara passa på att packa den bra.
Tror du ska lägga det ut på swec marknad, 1400kr eller bud. Du får inte under 1000lappen, garanterad.
Bios switch, du ser den nede vid pcie kontakten, en liten brytare.

Skillnaden mellan 670 och 680, runt 10%. Fabrikclockade 670 presterar nästan lika bra.

Okej. Eftersom ingen sa någonting, antar jag att det går bra att pilla i datorn utan speciella verktyg eller dylikt, och ändå inte skada någonting?

Av tigras
Skrivet av zeleni:

Eftersom du har en R3, så har du 1 i front och en bak. 120mm. Rekommenderar minst en till i front och en på sidan som blåser in.

Om din 6950 är referens, och har bios switch, så är den fortfarande värd en del pengar. Kanske sälja den och köpa en gtx 670.

Men definitivt montera om cpu kylare, och lägg på ny pasta.

Okej, tack.
När jag öppnar framluckan på datorn ser jag två fläktar, dock. Kan det stämma, tror du? Hur kan jag veta om mitt grafikkort har bios switch?

Skrivet av DjRaven:

Sen kan det kanske vara värt att kolla över fläktarna på Hydron så de är "rätt" monterade

Rätt sätt:

[<- fläkt] [Corsair Hx0] [<- fläkt]

Tack för tipset

Skrivet av viking99:

Instämmer till fullo i ovanstående 2500K kommer att räcka i många år Ivy Bridge är endast marginellt snabbare. Ett 6950 kan du sälja för runt 1500 kr så lägg de pengarna på ett 670 med eftermarknadskylare. Du kan få riktigt bra temps i ett R3. Montera om cpu kylare och sätt in 3 nya chassi fläktar. En i fram en i botten (insug) och en i toppen (utsug) Scythe Gentle Typhoon 1450 rpm eller 1150 rpm är bra fläktar som flyttar mycket luft i förhållande till sin ljudvolym de kostar strax över hundralappen. Annars gör Noctua bra fläktar men priset är närmare det dubbla.

Tack så jättemycket för kylar-tipsen, samt 6950-priset!

Är det här det bästa kortet man kan hitta? Hur mycket skiljer sig prestandan i ett 670 från ett 680?

EDIT: Är det fortfarande hyfsat lätt att sälja grafikkortet, även om man inte har originalförpackning (betalade Inet att montera allting, så jag fick aldrig några fina kartonger ): )?

Av tigras
Skrivet av zeleni:

Konstiga grejer. Hur kör du dina chassis fläkt ?
Dina temperaturer låter jätte konstiga. Min 2600k ligger på 35grader nu, och aldrig över 60 i load, och da pratar vi 4.5ghz.
Är det en referenskyld grafikkort ?

Om jag var dig, så hade jag demonterad båda kylare, lagt på ny pasta, och fixat et par chassis fläktar till före uppgraderingen. För du har en riktig hyfsad dator fortfarande.

Men om du vill byta, så byta grafikkortet och cpu kylaren, + köp någon chassisfläktar. En 2500k är fortfarande bra. under 10% sämre än ivy bridge.

Är inte särskilt tekniskt lagd och pillar helst inte i min dator, men skall göra ett försök. Behöver man några speciella verktyg när man skall demontera saker eller är det bara att ha en vanlig skruvmejsel och inget annat? Har hört talas om något slags armband? :s

Grafikkortet är referenskylt, letade efter en tredje parts-kylare när jag för ett år sedan köpte min dator, men kunde inte hitta någon som var kompatibel med 6950, eller något annat nytt kort, för den delen heller.

Var skall chassifläktarna sitta (sidan, upp, etc.)? Hur stora bör de vara?

Tack!

Av tigras

Byta ut delar - vilka och mot vad?

Hej SweClockers!

Det är nu lite drygt ett år sedan jag köpte min nuvarande dator från Inet. Den har fungerat hyfsat bra, bortsett från att den insisterar på att krascha titt som tätt (antar att det är temperaturerna, händer bara när jag spelar).

Jag är en flitig BF3-spelare, men gillar också att spela andra slags spel - då gärna GTA. Nu när GTA V så småningom släpps, och datorn inte känns superfräsch (krascherna + höga temperaturer), tänkte jag att det vore klokt att börja byta ut komponenter.

Frågan är bara vilka komponenter som jag bör byta ut först, och vilka jag bör sätta in, samt om det går att sälja de gamla komponenterna för någorlunda vettiga priser.

Nuvarande dator:

Chassi: Fractal Design Define R3, svart
PSU: Fractal Design Tesla 650W 80+
GPU: XFX Radeon HD6950 2048MB
CPU: i5 2500k @ 3.3GHz
RAM: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600MHz XMS3
HDD: Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB
Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3
CPU-kylare: Corsair Cooling Hydro H50, om jag inte misstar mig.

Allra helst vill jag så småningom byta till ett nVidia-kort, eftersom jag är hyfsat säker på att både GTA IV (och då antagligen även V) och BF3 är bättre anpassade till deras kort. Dessutom börjar jag bli allmänt less på AMD. Jag har även satt ihop en lista med komponenter som jag tror skulle lämpa sig bra, men låt inte den hindra er fantasi!

Framförallt, vilka komponenter bör bytas ut först? Kanske skall nämna att CPU:n just nu ligger på ca 45*C (med en core på 52*C, resten 40-45), och brukar ligga på övre 50-området när jag spelar. GPU:n ligger just nu på 47*C, när fläkthastigheten är uppe i 50%. Under spel kommer grafikkortet upp i 80-90 grader när fläkthastigheten är maxad.

PS. Skulle gärna kunna överklocka den nya processorn och kanske till och med det nya grafikkortet så småningom, tänkte att det kunde vara värt att ha i åtanke.

Av tigras

Bump. Ingen som sitter inne med en eventuell lösning eller ett bra alternativ till DWA-140?

Av tigras
Skrivet av knubbsalen:

Dice gör Bf2 = Spelet viktigt, pengar oviktiga

EA köper Dice

EA/dice gör bf3 = Spelet oviktigt, pengar viktiga

Dvs EA = giriga jävlar !

Så vitt jag vet tvingar inte EA dig att köpa spelet. Gillar du inte EA, köp inte deras spel. Ganska enkelt, faktiskt.

Skrivet av Antzo:

Snälla det är företag inga välgörenhetsorganisationer. De har inga som helst skyldigheter att förse er mer ett superspel som passar alla i munnen. De har gjort bra spel och detta kanske inte lever upp till förväntningarna, gillar ni inte deras produkter sluta spela eller köp spel av någon annan istället.

Spelutvecklingen är ingen samhälltjänst.

This. ^

Av tigras

Problem med DWA-140 Rev B2

Hej SweClockers!

Jag har ägt en DWA-140 Rev B2 i snart ett år nu, men de senaste veckorna har den börjat krångla otroligt mycket. Enheten tappar nätverksanslutningen (oftast när jag belastar den relativt mycket) var eller varannan timme, och sedan kan den inte ansluta igen. Jag är ganska säker på att jag har sett att den (enheten) inaktiverats i Nätverksanslutningar (där man ser en lista på alla nätverkskort som finns på datorn), och sedan inte kan aktiveras igen.

Det här är extremt frustrerande, eftersom jag tvingas att starta om datorn varje gång detta händer. Jag har försökt med andra drivrutiner - bland annat dem som Ralink erbjuder.

Någon som kan hjälpa mig att fixa det här (alternativt tipsa om externa nätverkskort som faktiskt fungerar)?

Av tigras

SATA-kabel till WD Caviar Green 1TB & hur montera?

Hej! Av en oförklarlig anledning har min externa WD Elements-hårddisk gått sönder. Eftersom jag har lagrat mycket & viktig data på den vill jag helst inte bara köpa en ny.

Har nu tagit ur själva disken, som visade sig vara en sådan här.
Är nybörjare inom teknik-området och har aldrig ens öppnat ett datorchassi. Efter att ha tittat på några YouTube-klipp där de visade hur man installerar en SATA-hårddisk är jag övertygad om att jag kommer behöva en SATA-kabel. Är det någon skillnad på de olika kablarna? Har för övrigt ett Define R3-chassi, om det underlättar. Jag undrar också om det finns något särskilt man måste tänka på? Skulle vara underbart om någon kunde beskriva exakt hur man gör när man drar sladdarna och var man sätter i dem?

Av tigras

Presentations-klickare som fungerar med OpenOffice?

Finns det några sådana? Hur fungerar presentations-klickarna? Är det i princip bara vanliga möss fast i pinn-form, så att säga?
Har sneglat lite på den här - den är lagom avancerad och lagom dyr (jag skall bara använda den en gång). Jag vet dock inte om den är OpenOffice-kompatibel? Tips?

Av tigras

Okej, så det verkar som om Bahnhof levererar bra internet. Någon som provat Glocalnet?

Av tigras

Bahnhof, ja eller nej?

Hej allesammans! I skrivande stund sitter jag på en långsam (2mbit/s) ADSL-uppkoppling från Telia, men vill gärna byta upp mig lite. Har sneglat på Bahnhofs något snabbare ADSL-uppkoppling (10mbit/s), men är inte supersäker på om jag skall byta eller ej. Jag är nyfiken på vad ni har för erfarenheter av Bahnhof. Bra? Dåligt? All information är bra information!

EDIT: Har även sett att Glocalnet har en drygt dubbelt så snabb (24mbit/s) ADSL-anslutning för nästan samma pris. Någon som har några erfarenheter av dem?

Av tigras
Skrivet av bjonss13:

Det är ju så i bilindustrin att när nästa års bilmodeller släpps slutar förgående årsmodell tillverkas iallafall i den bilfabrik jag jobbar på

Bara för att förra årsmodellen inte längre tillverkas betyder ju inte det att bilåterförsäljaren skrotar alla bilar av den årsmodellen. Eller hur?

Skickades från m.sweclockers.com

Av tigras

iPhone 4S. Ett ord: swag.

Nej, men allvarligt. iPhone 4S. Simpelt, elegant, enormt utbud av appar, härlig upplösning, bra prestanda, etc. etc.

Dessutom: swag.

Av tigras

Kompakta skrivbord med plats för stationär dator?

Hej alla SweClockers!

Jag sitter just nu med ett sådant här skrivbord. Tycker personligen att skrivbordet är snyggt, och det passar bra in i min moderna inredning. Tyvärr är det för litet; endast tangentbordet tar upp halva skrivbordsytan, vilket gör att min lilla musmatta inte riktigt får plats. Dessutom skulle jag vilja hitta en bra lösning för min stationära dator, som just nu står på golvet, inklämd mellan min säng och mitt skrivbord. Jag har kollat lite på mitt nuvarande skrivbords storebror, det här. Måtten passar perfekt (det är 105 brett och utrymmet mellan sängen och väggen är 107), det är snyggt och det är dessutom prisvärt. Frågan är bara om den där lilla boxen tillåter tillräckligt med luft att flöda in och ut ur datorn, det vill säga, kommer datorn överhetta lättare?

Av tigras
Skrivet av Skepparn1:

Har också ett liknade problem med att datorn fryser fast när jag spelar men släpper efter ca 1-2min, men har också hänt när jag ska starta t.ex spotify och webbläsaren m.m. Införskaffade den för ca 1 månad sen.
Har inte hittat någon fix på detta så hoppas det finns nån som eventuellt vet vad det kan vara för fel.

Inte den blekaste vad det kan bero på, men gör en egen tråd här och se om någon kanske vet vad detta kan bero på, eftersom det borde vara ganska enkelt att lista ut om man är lite mer kunnig (det går ju över efter några minuter)

Skickades från m.sweclockers.com

Av tigras
Skrivet av IDX:

Det felet du frå kan bero på så mycket, enklast vore att testa din dator på tästbänk för att enklast lokalisera felet. Jag hade själv ett skumt problem med en dator förr som stängde av sig med att den gav ifrån sig ett skumt ljud i lurarna/högtalarna innan den dog. Testade att byta allt och ibland funkade det i nån vecka men sen va problemet framme igen, till slut så upptäckte jag att det va något fel med själva socketen på moderkortet, så fick bli RMA på det. Så det är svårt att på rak arm säga vad som är fel med din dator =/ Skicka in den till Inet och låt dom köra tester på den om nu dom har satt ihop datorn för dig, är väl enklast.

Jag har också tänkt i de spåren, problemet är bara att jag inte har lust att vara dator-lös i X veckor. Men försvinner inte problemet får jag ju så klart skicka iväg den!

Skickades från m.sweclockers.com

Kan tillägga att jag för några dagar sedan laddade ner SpeedFan och har dragit upp GPU-fläkten till allt från 65 till 100%. Sedan dess har jag inte haft några problem med att datorn fryser.

Av tigras
Skrivet av LituM:

Har ett liknande problem där oftast spel och ibland steam hänger sig och då kan jag inte stänga av processerna heller.
Det händer att den fryser helt och så kan jag inte göra något eller så fryser den bara själva processen (99% spel).

Sitter med en i5 2500k och ett 6850 kort, har dock mina misstankar på sjäva windows builden, grafikkortet eller minnerna som sitter i datorn.

Hmm, väldigt konstigt. Hoppas någon kan komma med någon mirakelkur till oss!

Av tigras
Skrivet av CitroFrukten:

80 grader är la inte så himla mycket på grafikkortet då jag ligger runt 95 grader
cpun är ju inte så himla hög häller dock är min betydligt kallare med Noctua runt 22 idle 39 full load i 4ghz.

Tror mer något annat spökar.

Frågan är hur mycket Dedikerat grafik minne du har.
och inte totalt grafik minne

Grafikkortet skall ha 2GB dedikerad RAM, eftersom det är det jag har betalat för. Men eftersom det står att mitt uppskattade totala minne är 1383 MB blir man ju lite osäker...

Här är ett screenshot av Speccy och DxDiag. Speccy tror att jag har asmycket grafikminne, medan DxDiag tror att jag bara har 1383 MB.

http://s1201.photobucket.com/albums/bb351/cockyfishkiller/?actio...

EDIT: Om inte bilden fungerar kan ni klicka på den här: http://s1201.photobucket.com/albums/bb351/cockyfishkiller/?ac...

Av tigras

Ingen som har något att tillägga?