Inlägg

Inlägg som Nisse977 har skrivit i forumet
Av Nisse977
Skrivet av SCORPIUS:

Vad märkligt. Det är första gången jag läser att någon upplever spelet som suddigt.
Hur blir det om du provar med DLSS eller FSR?

Nej tyvärr. Har testat det mesta nu och det försvinner inte.
Har i och för sig inte testat att ställa ner all kvalité. Men då blir det väl suddigt pga det.

Tycker det är märkligt att latencen är så hög. Brukar vara 5-10ms, inte 60-80ms ?

Av Nisse977

Jag har problem med att grafiken är oskarp/suddig på det mesta fram tills man ställer sig still. Då smyger skärpan sig fram gradvis, men så rör man sig och det blir oskarpt igen.
Ansikten på personer man talar med förblir oftast suddiga då de rör sig lite hela tiden.

Jag kör i 1920x1080 native med allt på max inkl RT pathracing osv.
Har stängt av motion blur och grain.
Har även editerat render.ini filen enligt det som rekommenderas, men det är oskarpt likt förbannat.... tills man ställer sig still och väntar ett par sekunder då.

Har ca 80-120fps (RTX 4080)
Lagget är dock högt, kanske ska det vara så? typ 70ms.

Av Nisse977
Skrivet av SuperDuperKillen:

Det finns ungdomar som roar sig på det sättet än idag.

Men varken idag eller förr så var det något "gemene" man håller på med. Knappast så att man morsa, mormor eller morfar skulle klara att sladda omkring.

Man blir bra på det man övar på, och de flesta kör från a till b.

Sant!
För min del så har alltid bil och teknik-intresset varit stort och man skaffar sig likasinnade vänner med åren.
Nästan alla mina vänner kör bankörning, har tävlingslicens osv, vi har aldrig slutat älska avancerad bilkörning som är något annat än att säkert ta sig från A till B.

Men nu handlar tråden om elbilar och det är något jag känner mig väldigt positiv till utan att att man måste sluta älska ICE ☺️ En hel del folk verkar tycka att man måste vara för eller emot när det gäller EV och ICE.. Varför kan man inte få gilla båda om man vill 👍🤗

Av Nisse977
Skrivet av Dunde:

Gäller nog bara om du tittar "lagom" långt tillbaka i tiden ang. körkortskrav. Det var nästan hitta i "Cornflakes-paket" att ta körkort förr.
Och det finns väl ingen normalt begåvad person som kör runt dirftandes i kurvor på vinterväg på allmän väg.

Det beror på vad man menar med förr. När jag tog körkort var det tyvärr en lite krångligare period vad gäller teoriprovet, men det gjordes tydligare och enklare senare (efter många klagomål)

Haha ingen som driftar med bilen?? Det gjorde varenda kotte när jag var yngre ☺️ På vintrarna körde vännerna runt och sladdade om kvällarna, för nöjes skull. Jag gör det fortfarande varje vinter så och då, för det är kul att balansera bilen på det viset. Men självklart inte när andra trafikanter är i närheten. Ungarna älskar det 🤗

Av Nisse977

Intressant. Har tänkt köpa en sån åt min son under blackweek

Av Nisse977

Har haft körkort i 28 år nu. Min första bil var en automatare vilket var mer ovanligt på den tiden. Efter det har jag haft flera med manuell låda. Det är inget problem eller ens något man tänker på när man kör, precis som att ha lärt sig cykla, det sitter i ryggmärgen.
Har just nu ovanligt nog 3 bilar och alla med manuell låda (2 av dessa är av sportig biltyp).

Har kört många elbilsmodeller, både provkört och lånat. Gillar många av dem och planerar att ha en elbil och en ICE bil som bruksbilar inom en snar framtid.

Gillar one pedal driving, men vill ha möjligheten att ändra mellan regeneration och fridfull på ett enkelt sätt så som finns på vissa elbilar med paddlar på ratten. Porsche Taycan är en av elbilarna jag gillar bäst, men de i alla fall hade ett lite annorlunda upplägg vad gäller regeln när jag provkörde. Den motorbromsade inte när man släppte gasen utan det krävdes att man börjar trycka på bromspedalen för att den ska börja regenerera. Kanske har de en option för välja hur den ska göra idag.

Ang hur man lär sig att köra bil så upplever jag att det krävdes en högre nivå av förare förr i tiden och det är något som bekräftas av en jag känner via sportvagns klubben och bankörningen, han jobbar som körskolelärare och säger att om man skulle sätta dagens körskole elev i en gammal bakhjulsdriven bil utan hjälpmedel på vinterväglag (tänk Volvo 740 eller liknande) så hade eleven troligen kört i diket i första kurvan..
Det tycker jag är en lite tråkig utveckling. Det är bra att bilarna är säkrare i sig själva idag, men det känns tråkigt att vi människor därmed tillåts vara "dummare"...
Sen kommer det alltid finnas entusiaster som gillar avancerad bilkörning (buskörning) som kan balansera en bil på drift genom en kurva på vinterväglag.

Önskar ha en steg 2 tunad BMW M140ix (2017-2018) och en Tesla Model S Plaid i garaget som bruksbilar. Sneglar också på kommande Audi etron Wagon (etron A6 Avant 2024) Ser himla snygg ut.

Av Nisse977
Skrivet av jnsson:

En annan sak också och det är att din telefon inte får VoLTE (ha samtal och vara ansluten till 4G samtidigt) i Sverige, något som kommer påverka dig om något år då 3G redan börjat stängas ner en hel del.

Har aldrig hört om det där tidigare, men det finns många anledningar till att byta telefon då och då
Skulle tro att jag max behåller telefonen nått år till, vi får se

Av Nisse977

Har en OnePlus 5T som jag köpte 2017, så det är 6 år nu då.
Har försökt sköta om batteriet så gott det går (inte ladda fullt, inte ladda ur helt, inte snabbladda)
Den håller fortfarande en dag för mig. Börjar med ca 80-90% och slutar med 30-35%.
Men då spelar jag naturligtvis inte i 8 timmar 😂😂😂

Vet inte hur länge jag ska ha den. Men den funkar fint än, känns ok kvick. Antagligen pga 8Gb RAM.

Får väl bli en ny telefon nån gång framöver när jag känner mig sugen på det.
En av nackdelarna med gammal telefon är att man eventuellt löper större riskt för att bli utsatt för intrång när man inte har senaste säkerhetsuppdateringarna.....

Av Nisse977
Skrivet av Yoshman:

Ni som gnäller på ljudet från ICE, ser ni någon i videon som inte verkar älska detta!
https://youtu.be/83EaZaGKYvE

Här kan vi snacka om en bil som kanske inte riktigt fungerar som bruksbil, men damn vilken "vill ha faktor" det är på denna!

Himla gött! Brutal amerikansk V8, kanske i en av sina bästa versioner

Ofta blir det bråk och tjafs i diskussioner kring EL vs ICE bilar.. Det är tråkigt, varför kan man inte få gilla båda?
Jag gillar teknik och jag fascineras av både förbränningsmotorer och eldrift.

Eldrift är kul, tyst, bekvämt, rapp respons, modernt.
Vi har ännu ingen elbil, men har provkört många elbilsmodeller för att få en uppfattning om vad jag skulle vilja ha.
Jag har byggt en del litiumbatterier, både åt mig själv och åt ett företag. Har byggt drönare, elekrisk longboard mm. Jag äger ett gäng radiostyrda bilar (alla el i nuläget) och njuter av enkelheten med eldrift.

Förbränningsmotorer är spännande, välljudande (inte alla) och kan vara både väldigt komplicerade men också väldigt enkla.
Har skruvat med mopeder, motorcyklar och bilar under många års tid. Har byggt, trimmat och reparerat.
Senaste åren har jag alternerat mellan 2-takts tuning och elfordons-projekt
2-taktare är inte effektiva vad gäller bränsleförbrukning, men ack så roliga, man kan få mycket effekt ur en liten cylindervolym och de är enkla.
Fick för ett par år sen en gammal hemmabyggd gocart av en kollega. Den hade 2T mopedmotor. Trots att den hade stått stilla i över 15 år så var det bara att hälla i bensin i tanken och rulla igång den

Jag funderar på Audi A6 etron Avant som nästa bilköp. Den ska komma ut sent 2023 eller tidigt 2024.
Hoppas den inte blir galet dyr...
Förutom den gillar jag prestandan och utseendet på Tesla Model S Plaid

Av Nisse977

Allt stock.

Av Nisse977

Jag erkänner att jag känner mig lite besviken på flera nya titlar då de inte levererar grafikmässigt när man ser till prestandan som krävs för att driva dem.

Jag fick tag i ett begagnat RTX 4080 till bra pris och kan med det köra Cyberpunk med maxade psycho inställningar med RT utan problem (frame-gen osv) Spelar på en 1080p skärm (har 4st) då datorn mestadels används till annat än spel.
Men tycker jag det ser våldsamt snyggt ut för det? Nej det gör jag faktiskt inte...
Som flera andra här säger så finns flera äldre spel som är riktigt snygga, så vad hände med den utvecklingen? Utseende Vs prestandakrav.

Jag tycker de demos som visas i Unreal Engine under senaste åren ser stiliga ut, men finns det några spel som är lika fina?

Jag ska tillägga att jag inte testat massor med moderna spel, så kanske ska jag bara vara tyst och inte klaga 😂

Minns att jag tyckte Doom 3 var snyggt när det kom 2004 och Bioshock 2007.
Fanns några till som jag inte minns nu.

Bland moderna spel tycker jag Gran Turismo 7 och Ratchet & Clank Rift Apart på PS5 ser snyggt ut i 4K på 65" OLED 👍

Ser jag långt tillbaka i tiden så minns jag grafiska demos programmerade i assembler som kunde utnyttja den tunna prestandan i gamla Amiga datorer på den tiden. Det var optimerat!
Kanske kan man ta hjälp av AI för att optimera modern spelkod 👍😎

Av Nisse977

Jag tycker nya Model 3 verkar bli en bättre bil än tidigare 👍bortsett från det med spakarna då 👎
Vet inte om det går att eftermontera spakar och få det att funka på nya Model 3, det gick ju på Model S har jag sett i några youtubeklipp 👍

Tycker gamla Model 3 hade för högt vägljud och vindbrus för att jag skulle kunna tänka mig en. Den nya verkar ha bättre ljudisolering 🤗👍

En elbil jag ser fram emot är Audi A6 etron wagon. Tycker concept-bilen är jädra läcker 👍👍👍 En eldriven familjekombi, finns inte många sådana på marknaden.
Får se vad den kommer kosta..

Av Nisse977

Kul med ny dator.
Jag har inte så mycket att tillföra mer än att det kan vara till fördel med ett RTX 4000 kort om användaren kommer använda sig av modern mjukvara, exempelvis Davinci Resolve som används av proffsen (Hollywood) i större utsträckning nu för tiden.

Davinci Resolve nyttjar de nya kortens AI prestanda (tensor-cores) till diverse funktioner så som motion-tracking och andra beräkningar som då kan gå upp mot 2-5x så fort jämfört att utföra samma jobb med ett motsvarande RTX 3000 kort.
Men använder man inte sådana funktioner så sjunker så klart behovet av att ha ett kort från senaste generationen.

Lycka till med köpet!

Av Nisse977

Litiumbatterier (li-ion och lipo) gillar bäst att inte laddas 100% och inte dräneras helt slut innan de laddas igen. Optimalt sägs vara att hålla sig till någonstans 30-80% SoC (State of Charge) och inte ladda för snabbt.
Men vem orkar hålla på att hålla batteriet inom de gränserna idag? Troligtvis väldigt få!

Jag är dock en av dem 😂
Har en OnePlus 5T från 2017 som jag använt dagligen sen jag köpte den ny 2017. Har orkat hålla mig till skonsam SoC. Laddar oftast långsamt och till max 80-85%, låter aldrig laddaren vara i under natten. Någon gång då och då laddar jag till 100% om jag verkligen behöver, annars håller jag mig till 80-85%.

Har läst tester som visar att ladda till 90% istället för 100% ger batteriet dubbelt så många laddcykler under batteriets livstid och att ladda till 80-85% kan ge tre gånger så många laddcykler jämfört med att ladda till 100%.

Vissa nyare telefoner har funktioner där man kan ställa in vid vilken % laddningen skall avbrytas, som på en elbil alltså, smidigt!

Mitt batteri funkar fortfarande mycket bra efter 6 år 👍
Vet en kompis som hade en nyare OnePlus modell som han alltid snabbladdade inkopplad över natten. Det batteriet hade tappat mycket kapacitet redan efter ett par-tre års användning.

Men allt detta är ju egentligen ingen nyhet ☺️

Av Nisse977

Följer ☺️

Av Nisse977

Följer 👍

Av Nisse977

OnePlus 5T från 2017, så ca 6 år gammal.
Tycker den funkar riktigt bra. Känns fortfarande snabb vid vanligt användande. Gissar att det är de 8 gigabyten i RAM som hjälper till en del där.
Skärmen är fortfarande hel utan sprickor 👍

Har försökt hålla mig mellan 30% till 80-90% laddning under alla år, så batteriet är fortfarande bra. Skulle vara kul att plocka ut det och göra en riktig batteri test för att se hur många Wh som faktiskt finns kvar i batteriet jämfört med vad specen säger att det hade som nytt.

När jag köper ny telefon så kommer det troligen bero på att jag tycker det är skoj med foto, och kamerorna blir ju som bekant el del bättre över tid.

Av Nisse977

Hej!
Vad är det för skärm på den? Upplösning, frekvens, paneltyp?

Mvh N

Av Nisse977

Jag hade länge ett GTX970 (2015-2023) men har sen några månader tillbaka mitt första grafikkort har stöd för raytracing, ett RTX4080. (köpt begagnat)
Har bara 1920x1080 skärm, så med allt på ultramax + pathtracing i Cyberpunk 2077 med senaste 1.62 patchen får jag 47 fps native och 86 fps med den där Frame Generator (ingen DLSS)
Det är ju fullt spelbart och ser bra ut 👍

Aktiverar jag DLSS på AUTO så hamnar jag på 134 fps.

Med mitt gamla GTX970 låg jag på ca 30 fps med allt på minimum.. gick att spela då med, men lite väl hackigt 😅

Av Nisse977
Skrivet av Morrvard:

Kan inte hitta någon europeisk återförsäljare av "Ink pads" till epsonskrivare, hade du någon specifik?
Sen verkar de inte heller officiellt stödja att slutanvändare lagar / byter den delen (https://www.epson.se/sv_SE/faq/KA-01491/contents?loc=en-us)

Här kan man tex handla.
https://www.inky.se/se/sv/Bl%C3%A4ckpatroner-och-toner/Bl%C3%...