Inlägg

Inlägg som ulroff har skrivit i forumet
Av ulroff

Men jag har ju en Hitachi hdd och denna finns det inga byglar på. Man måste använda ett program till att ändra om till SATA1 och för att man ska kunna göra de måste ju HDD hittas av programmet och de gör den inte. Men Hitachi skriver att alla deras HDD är inställda som SATA 1 när man precis köpt dom så de kan väll inte vara problemet?

EDIT: Seriöst, är detta ett så komplicerat problem så att ingen på SweC kan lösa det?

Av ulroff

Uppgradering

Hejsan. Tänkte uppgradera min dator lite och har kollat runt lite efter olika lösningar. Tänke lägga ca 2500 på uppgraderingen och har kollat mest på kompletts uppgraderingspaket:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=323879&s=sc

Vad tror ni om det? Har inte riktigt råd med ett pci-e grfikkort nu men tänkte använda ett väldigt gammal vanliogt pci kort så länge eftersom jag inte spelar någonting. Det borde väll fungera?
Eller ska man köpa preocessor+minne+moderkort löst och välja ett annat moderkort? Tyckte det var svårt att hitta någon recension eller nått på detta moderkort. Någon som har använt de och kan säga nått om de?

Av ulroff

Hittar inte min SATA HDD

Hejsan. Har precis köpt mig en ny hdd som inte min dator vill hitta. Har moderkortet Epox EP-8K9A7I och hdd är en Hitachi på 250Gb. Hittar den varken i bios eller i windows. Jag tror nog att moderkortet har stöd för SATA 1. Men det ska väll fungera med SATA 2 ändå eller? Sen tyckte jag det var konstigt att det inte fanns några byglingar så att man kan välja master/slave eller nått. Någon som vet?

Av ulroff

Jag har exakt samma problem men med ett geforce fx 5200 kort. Dom drivrutinerna som MustangGT länkade till skulle tydligen inte fungera med mitt kort?

Av ulroff

Ok. Tack så mycket. Men sidan du länkade till har ju inte updates för Norden kartan?

Av ulroff

Updatera kartan på gpsen?

Hej. Jag har precis köpt mig en Garmin nuvi 300 och än så länge tycker jag att den fungerar bra. Men när jag åkte på en väg som är 1 eller 2 år gammal så fanns den inte med i gpsen. Så jag undrar eftersom vägen är ganska gammal så borde man väll kunna uppdatera kartan någonstans lr? Kostar det pengar? Och sen undrar jag om ni vet något bra forum för navigation?

Av ulroff

adressbussen

Hejsan. Jag har en liten fråga. Nämligen hur man räknar ut hur mycke minne en adressbuss kan adressera. T.ex om den är på... vi säger 24 bitar. Är det inte så att man tar 2^24 då? då får man ju 16777216. och de förstår jag ju, det är ju 16 Mb. Men hur får jag ut 16Mb exakt? om jag tar 16777216/1000000 så blir det ju 16.777216. Så hur räknar jag ut de exakt? För en Kb är ju 1024 bitar om jag har förstått det rätt? Hjälp mig snälla

Av ulroff

Konstigt fel med girder

Tjenare. Jag har tagit fram min ir-motagare ur gaderoben och skulle ställa in allt i girder. Men när jag trycker på nån knapp på fjärkontrollen så blir de olika kod varje gång. Aldeles nyss så fungerade de klockrent. Nån som vet?

Av ulroff

Det hittar du här

EDIT det funkar tydligen inte. Men gå ut på datorbutiken.com och kolla på ASRock 939Dual-SATA2 ULi M1695 4DDR-DIMM 3PCI 2PCIe AGP SATA Raid Audio LAN Socket939 ATX

Av ulroff

Jag har precis samma problem. När jag kör med trådlöst så får jag 6 Mbit och när jag kör med sladd för jag 16Mbit!

Av ulroff

Ingenting som ni sa fungerade så jag valde att sätta in hdd i min dator och föra över all viktiga filer till min dator så nu håller jag på att formatera om hennes dator.

Av ulroff

Kommer inte in i windows

Tjenare! Min moster har frågat mig om jag vill hjälpa henne med sin dator och jag vet inte vad det är för fel. När man startar upp datorn så ser man windows ladda och sen ser man det blåa skrivbordet men inga ikoner eller startmenyn. Jag testade att trycka ctrl+alt+del för att starta explorer men det händer ingenting när jag trycker det. Vad är fel?

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av No_Jah
För ipconfig: Start -> cmd
sen skriver du ipconfig i dospromten.

Angående nätkortet så för du försöka hitta nya drivrutiner, vilket inte verkar vara det lättaste...

Okej ska testa detta. Tackar!

EDIT: Hittar inte några drivrutiner. Inte ens på deras hemsida. Nån som kan hjälpa?

Av ulroff

Jag har ett tekComm 54G. Vet ej vad för modell nr det är.

Av ulroff

Datorn låser sig med nytt trådlöst nätverkskort

Jag har precis skaffat mig ett trådlöst nätverk med 3 datorer. Men jag har ett problem. En dator låser sig väldigt ofta efter instalationen av nätverkskortet. Varje gång den låser sig så ser jag att ikonen längst nere till höger kommer fram och visar att jag inte är ansluten till nätverket. Varför och hur fixar jag det? Sen har jag en till fråga, hur kollar jag mitt lokala ip i XP? Jag skriver "ipconfig" i kör som jag alltid har gjort men rutan försvinner direkt så man inte hinner se den.

Av ulroff

Det långa benet är plus

Av ulroff

Samurize fråga

Någon som kan skriva ett script till Samurize så att jag kan se vad min skola har för mat varje dag? Dom lägger upp infon här.

Av ulroff

Fick det att fungera men bara tillfälligt för jag stal hennes port i router och satt i min dator. Tror ni att det kan vara fel på routern?

Av ulroff

Problem med nätverk och internet:(

Jag har fått ett problem med min dator. Det står att jag inte har någon nätverkskabel ansulten ca 3 s. Sen står det att den letar efter ip, sen växlar de tillbaka och sedan håller det på så. Jag har testat att dra ut nätverkskabeln som kommer från routern ur en dator som fungerar och det funkar inte då heller så det kan inte vara router/tp:en. Jag har också formaterat om och det hjälpte inte så det kan väll inte vara någon inställning? De är as jobbig. Nån som vet vad som kan vara fel?

Edit: Kan det ha med LSASS.exe och göra? Notera dom stora bokstävera.

Av ulroff

Ojdå:P Såg faktist inte de. Hehe