Inlägg

Inlägg som ulroff har skrivit i forumet
Av ulroff

När jag skriver det så står det: bash: ifconfig: command not found

Av ulroff

Kolla ip i Fedora

Hurkollar man ip:et i Fedora Core 2?

Av ulroff

Vad för virus?

Jag var på link i helgen och självklart fick jag virus!:(
Jag har Win2k sp4 och AVG Antivirus instalerat. Det som händer är att när jag går ut på internet eller när jag har loggat in på telias sida (login1.telia.com) så kommer det upp en ruta om att datorn kommer att stängas av om en minut. Jag har formaterat c: hdd men det hjälper inte. har letat efter blaster fixar och sasser fixar men ingen fix hittar viruset. Jag såg att man skulle stänga ner några processer men dom finns inte där. Hur tar jag reda på vad det är för virus och hur ska jag göra för att ta bort det?

EDIT: Lås denna tråd. Har redan fixat det med hjälp av denna guide

Av ulroff

hmm men hur creatar man ett spel då? Man kan ju bara söka om det finns nån server inte göra en, eller?

Av ulroff

Nfsu2 mp?

Ja hur gör man för att spela Nfsu2 multiplayer? Behöver man något extra program lr?

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nemuz
finns på IKEA..? men jag vet inte vad den kostar riktigt. kostar nog 150kr eller något sånt

Jaha, då är det ju lika bra att köpa en riktig UV-lampa från Kjell.

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gurkburk
Intressant detta, jag har koll på vanlig "pulveretsning" men inte foto-biten.
Man tar mao och köper ett kort med fotofilm på, sedan kan man få ut sina spår från en OH-film? Detta vore ju sannerligen underbart då man kan göra spåren snyggt i autocad eller liknande ditto och få det riktigt rakt och rent!

Någon som har en kort brief på hur det funkar? Har inte hittat mycket info om det själv än så länge..

På något sätt måste man föra över OH-till kort, lägger man det på och lyser med UV/Halogenlampa, och sprutar sedan "fotoresist" (finns en produkt på elfa bla med det namnet, en sprayflaska) och voila, man har mönster?

Jag tror det är mer eller mindre så, eller stegvis:
1: tag fram mönster på OH och lägg över mönsterkort
2: bestråla med UV/Halogen
3: kör i ugn/värm upp till 60-80 grader någonstans
4: låt svalna
5: spraya

Kan någon som har genomfört proceduren kommentera och kanske rätta eventuella fel och misupfattningar från min sida?

Är det "pulveretsning du beskriver nu?

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mod_Mannen
Jag har som sagt läst att det ska fungera bra med en vanlig halogenlampa istället för en UV-lampa. Någon som har använt sig av en halogenlampa som kan bekräfta? Jag har en sådan här lampa, skulle den fungera måntro?

Hmm.. Hur mycket kostar en sådan då? Var har du köpt den?

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av virr3
jatg har inga kunskaper om fotoetsning så jag kan tyvärr inte ge dig tipps om vad du ska göra under själva framkallningen..

men som jag fattat behöver du etspulver, fotoresis och kopparlaminat..
sedan behöver du ett etskar dvs. en burk i plast. något att värma med(doppvärmare är effektivt) och om du inte har lust att viffta runt med en plast pinne i karet så är en akvarie pump ganska bra men inte heltnödvändigt. en pinsätt i plast en uv låda och uvpapper(var noga med att köp papper som funkar till den sortens skrivare du har tex. laserskrivare)

angående framkallningen så finns det gasnka bra ifo på kjell.com finns även en beskrivning på hur du bygger en uvlåda.. det finns lite på elfas fakta sidor (elfa.se)

jag hoppas att jag fick med allt..

Vad kan man använda istället för doppvärmare? Går det inte bra att bara värma upp vattenet på spisplattan och sen hälla över det till en plastskål? Och det går väll bra att köpa uvlampan på Kjell för 99kr som räcker 3 timmar isället för att bygga en uv-låda? Och vad ska jag ha för oh-papper? Jag har en laserskrivare.

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JCB
Gjorde själv detta rinnande ljus när jag gick i skolan för några månader sedan, och jag säger bara, det är inget speciellt lätt jobb om du inte har någon förkunskap, det är en jädra massa som ska vara rätt.. Har tyvärr ingen bild på baksidan av kretskortet, utan bara på ovansidan.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/kretskort.GIF
(Ursäkta den urusla kvalitén ..)
Själv gjorde jag en liten annorlunda design, borde ur praktiskt syfte och att imponera lite på den dåvarande läraren :D.

Det är en del komponenter bara så du vet ...

Den är för övrigt till salu om någon är intresserad.

Men va fan! Jag gillar ju utmaningar:) Och sen har jag faktist lite lödkunskaper pga att jag går el-programmet på gymnasiumet.

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mod_Mannen
OH-papper har jag redan, och det ska tydligen fungera bra med halogenlampa istället för UV-lampa.

Jaha, då blev det inte så dyrt iaf:) Men jag väntar med att beställa innan någon har bekräfat att det är dom sakerna man behöver.

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mod_Mannen
Jag har också tänkt prova på att etsa egna kretskort, och ska därför shoppa lite på KjelloCo. Tänkte bara kolla så att jag inte har glömt ta med något på inköpslistan:

* Framkallarpulver (89405)
* Etspulver (89409)
* Kretskortsats (oetsade, bl.a glasfiberlaminat) (89319)

Som plastkärl borde väl tomma glasspaket fungera, och som pincett fungerar väl vad som helst man kan nypa med i princip? Men är det något annat som fattas?

Om jag har fattat det rätt så beror det ju på vilken metot du ska använda dig av. Om du ska skriva ut layouten på oh papper så måste du ju ha en uv-lamp och oh-papper. Du måste säkert ha ännu mer saker.

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gOry
Kolla här
http://madmodders.no-ip.com/moddningar/knightrider/index.html

Jag har redan sett den dära listan men den har ju inte med allt man behöver.

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av virr3
kolla runt lite på kjell.com där finns det lite saker.. det du behöver är ett kopparlaminat en ets skål en påse med etspulver och en permanent penna

men det är om du vill göra på det "lätta" sättet då resultatet inte blir riktigt lika bra..

du får bestämma dig för vilken metod du skal använda dig av så kanske jag kan leta fram lite produkter.. något speciellt ställe du ska beställa från?

Jag har bestämmt mig för använda mig utav den "svåra" metoden eftersom jag tänkte jag skulle använda kretskortslayouten från The Mad Modders. Och då måste man väll använda uv-ljus o.s.v? Det spelar inte så stor roll var jag beställer grejerna ifrån men det vore ju suveränt om det blir så bra och billigt som möjligt:)

Av ulroff

Nice! Hur mycket ska du ha betalt för att chipa mitt ps2?:)

Av ulroff

Tackar! Kan du tipsa om ett kitt med allt man behöver för att komma igång med att etsa? Eller om inte det finns, så kanske du kan plocka ihop art nr på lösa varor. Det vore jätte snällt.

Av ulroff

Etsa mönsterkort

Jag skulle bli vädigt glad om någon kan beskriva vad man behöver när man vill etsa ett mönsterkort. Jag tänkte jag skulle föröka mig på att bygga den här. Jag vet att det finns trådar om det här men jag tyckte det blev så rörigt med allt man behövde så jag skapade en ny tråd. Det vora jätte bra om ni kan förklara hur man går till väga och var man kan köpa grejerna också!

Av ulroff

Hur fäster jag gallren på baslådan?:/

Jag har fått hem mina basar och mina galler och jag fattar inte hur man ska få fast gallret över basen. gallret är ju lika stor som basen, jag beställde 2st 12"basar och sen dom här galerna: http://www.mds.se/produkt.phtml?id=240&caraudio_accessories_s...''&lower=1&upper=50&offset=0&num_recs=50&colls=1&rows=50&sort=&caraudio_accessories_sub=Basl%E5dor+%2F+d%E4mpmatrial
Jag har också köpt gallerfästen. Men hur ska jag fästa dom?

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LordTTK
en av dom bästa program är fjärkontroll i mobilen ^^
heter irRemote

Japp men det har jag redna instalerat och det fungerar kanon!

http://forum.sweclockers.com/images/icons/icon14.gif

Av ulroff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ballistic
Lögndetektorn är inte mer än några streck på en skärm. Visst, vill du skryta för polarna och säga att du har en lögndetektor som inte fungerar så kanske det kan vara något att ha, men om man inte ska ha den till det så är den rätt värdelös.

Okej. Nää då kanske det inte är så mycket att ha. Vet du något mer roligt prgrogram?