Inlägg

Inlägg som Narien har skrivit i forumet
Av Narien

@RotInHell:

En dator med ett 980 ti drar antagligen under 400W -> http://www.sweclockers.com/test/20690-evga-geforce-gtx-980-ti...

Därmed borde ett evga supernova g2 750W vara mer än tillräckligt (i mitt bygge funderar jag på ett 850W, för att få ner belastningen så mycket som möjligt och kunna utnyttja den passiva kylningen så mycket som möjligt, det är iaf en teori jag har)

Av Narien

@RotInHell: Semi passivt innebär att fläktarna inte behöver köra hela tiden. För grafikkortet innebär det att de antagligen inte kommer vara på när du inte spelar.

Datorn blir helt enkelt tystare.

Samma sak med evga nätagget iaf, när datorn inte drar mycket ström (typ när en bara står, eller du surfar lite), så behövs inte fläktarna för att kyla, alltså kan de vara avstängda för att minska ljudvolym.

Av Narien

@RotInHell: Som sagt, valet står mellan ett 980 och ett 980ti, beroende på slutgiltlig budget. Anledningen till att jag valt asus är helt enkelt att jag haft bra erfarenheter av dem tidigare. Viktigast är att de är semipassivt kylda så att datorn kan bli så tyst som möjligt vid lätt användning.

Av Narien

@Christley:
Har inte du valt en onödigt långsam hårddisk dock?

Av Narien

@RotInHell:
är påväg att lägga en liknande beställning som du är, jag är dock fortfarande i planneringsfasen så saker och ting kan komma att ändras. Såhär ser mitt bygge ut för närvarande:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8950261/2015-12-04

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8950261/2015-12-04

Angående SSDn så är det bara reapriset som "utgått", du kan fortfarande beställa samma disk till ordinariepris.
Mitt val av grafikkort är inte klart, antingen ett asus 980 eller asus 980ti kommer det antagligen bli.
Huvudmålet med mitt bygge är en så tyst dator som möjligt.

Jag har två saker jag reagerar på när jag ser din beställning, den första är att jag har fått uppfattningen att sweclockersforumet älskar evgas supernova g2 serie, så jag tänkte satsa på ett sånt.

Sedan vill jag fråga om ditt val till moderkort, utöver att det har trådlöst nätverk samt bluetooth så ser jag inga direkta fördelar med det jämte mitt tänkta moderkort:

http://www.inet.se/jamfor?compare=1902864&compare=1902971

Såhär tänker jag:
Du har valt ett mITX kort, dvs mycket mindre än vad som får plats.
Det är ett ganska dyrt moderkort och jag vet iaf inte varför det skulle vara bättre (kanske kvaliteten på komponenter eller nämnda trådlösa egenskaper?).
Bara 2 RAM slots.

Av Narien
Skrivet av roggeee:

Tack så hjärtligt för svaret!

Jo, Kinnarps får man nog lite bättre kvalitet, men jag vill inte gå över 2000 kr. Och visst kan jag köpa begagnat, men även där får man väl något i stil med en Volmar för det priset. Alltså något av en lite "lägre" modell utan nackstöd. Kanske kan man fånga något på blocket för ett par hunkor, men då är väl chanserna att prova stolen innan köp lite mindre.

Nackstödet hade jag tänkt skippa, min erfarenhet av sånt (d.v.s Markus) är också att man måste luta sig bak för att få stöd och då känns det bara onödigt att ha det.
Angående armstöden, du har inte upplevt att dessa stöter i skrivbordet eller är i vägen på något sätt? Hade t.ex. tänkt sitta och spela gitarr framför datorn, kan tänka mig att armstöden är ivägen där. Med Markus armstöd var det omöjligt att sitta nära skrivbordet, och då hade jag ändå ett skrivbord från Ikea...

Förstår inte riktigt, vilka två alternativ är det du vill ha som tillval?

Än en gång, tack för svaret!

Tillval: bättre nack och armstöd.

Kan inte påstå att jag stört mig direkt på att att armstöden är i vägen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Narien

@xweque: Om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag inte csgo är särskilt cpu tung, men civ är.

Vad du kan göra är att installera lite mätverktyg för att kolla vad som jobbar till 100% när du spelar.

t.ex MSI afterburner: http://gaming.msi.com/features/afterburner kan kanske hjälpa dig komma fram till om det är grafikkortet som är flaskhalsen i din dator, jag kan tyvärr inte hjälpa dig med att ställa in det då jag inte använder det själv.

Om du vill få en liten bild av hur hårt din processor jobbar när du spelar så rekommenderar jag att du startar upp programmhanteraren och går över till prestanda-tabben.

Spela sedan ditt spel och tabba ut ur spelet, då kommer du se en graf över hur cpu'n jobbat under den senaste tiden, om den ligger på 90-100% under större delen av tiden så finns det indikationer på att cpu'n jobbar så hårt den kan.

Av Narien

@roggeee: Inte helt 100 på hur länge jag haft min volmar, men det är runt ett år iaf. Modellen jag använder har tyg sits och läder nackstöd.

Mina intryck av den är att sittytan är ganska fast, (fast på ett behagligt sätt). Den har bra inställningsmöjligheter och överlag en skön stol. Den rår inte på en ordentlig kinnarpsstol, men det är en bra stol.

Det finns dock två saker jag är besviken på. Först, och absolut mitt största problem med den är nackstödet, det går rakt upp och gör att man måste luta huvudet väldigt långt bak för att få kontakt, jag hade föredragit att det stack ut lite så att säga. Funderat väldigt mycket på att typ tejpa fast en kudde där eller något, men aldrig riktigt kommit till skott att testa.

Mitt andra klagomål är på armstöden, de är väldigt hårda och något som märks av i längden. Inställningsmöjligheterna är relativt bra här, man kan skjuta fram och tillbaka, samt höja och sänka till sin egen preferens.

för mig fullständigt ofattbart att Ikeas premiumstol inte har åtminstånde dessa två alternativ som tillval. Allt som allt, det är en bra stol och man sitter skönt i den, men det känns som att de snålat in på arm och nackstöd, vilket är lite ironiskt då de är tillval och lätt kunde erbjudit exklusiva val.

edit:
gick över dina frågor en gång till, efter ett års bruk har jag inte märkt av några problem med varesig passform eller tygkvalitet.

Av Narien

@kakan86: En av de viktigaste sakerna du kan "lägga till" för att en dator ska fungera i 10 år är support, då menar jag inte någon betald support eller liknande, snarare att det finns någon (du) som kan hjälpa honom att installera om den, städa ur den när den är full med damm osv.

Du kan kräma på med vilken processor du än vill, men om datorn ska användas i 10 år så skulle jag vilja påstå att en dator med t.ex i5 och ominstallation då och då kommer må betydligt bättre än en med i7 som inte installerats om någon gång.

Av Narien

@Rouge of Darkness: Okej, ja om det är som en "traditionell" ram disk blir det mindre intressant, jag trodde det handlade om att flytta / kopiera indexfiler osv till ram för att få snabbare access till allt. Jag skippar nog ramcache

Av Narien

@Marticus: Tack, verkar som att man kan skippa en extra 16 gig ram då, svårt att se att 16 gig inte ska räcka för gaming / programmering lr surfande

Av Narien
Av Narien

@Rouge of Darkness: Är det något som är vettigt? Ger det markanta skillnader, är det stabilt osv?

Av Narien

@Dansken88:

Om inget drastiskt förändras på hur RAM fungerar de senaste åren så finns där INGA fördelar med 4x4 över 2x8

Moderkortet har antagligen två kanaler (extreme processorerna och respektive moderkort har 4), vilket innebär att du kan bara utnyttja två stickor åt gången, alltså du kan bara hämta information från två stickor åt gången, den praktiska skillnaden mellan 4x4 och 2x8 är däremot försumbar, prestandan kommer vara likadan. Men 2x8 lämnar utrymme för vidare uppgraderingar.

Av Narien

Asus moderkort RAMcache

Glad jul allihopa!

I mitt sökande efter ny dator har jag funderat på detta moderkortet:
http://www.inet.se/produkt/1902864/asus-z170-pro-gaming#/more...

Där står det om RAMcache men varken hos inet lr asus är det något som förklaras mer i detalj. Finns där någon som kan förklara vad det gör mer specifikt? Samt vilken mängd RAM man borde ha och hur mycket funktionen faktiskt använder / bör använda?

Som det ser ut nu hade jag funderat på 16 GB RAM, med plats för ytterligare 16 om jag vill. Men om nu RAM cache kan vara värt det, borde man slå till på 32 direkt?

Tacksam för alla svar!

//Narien

Av Narien

Tror inte att det är så enkelt som att de vill åt användarbasen som så, som många säger så är det nog få människor som ser "ooh, king har gjort ett nytt spel, det måste jag testa".

King ÄR candy crush, och det känns väldigt osannolikt att de kommer få samma framgång med markant annorlunda spel.

MEN!
King har spenderat år med att samla data om spelare. De vet precis när på dygnet det är som bästa att locka spelaren till att köpa något. När de ska få ett gratisliv osv. Eller t.ex när en spelare antagligen hellre slutar spela än köper sig förbi ett problem.

Detta är data som jag tror är fullständigt ovärderlig när man vill släppa andra spel. Och självklart så innebär köpet av King mer än bara en fördel, du får ett företag som haft en närmast exponentiell? vinstökning, en gigantisk användarbas, en plattform för att släppa nya spel från.

Jag tror iaf inte att det är orimligt att om absolut ingenting görs mer än att köpet genomförs, så kommer king inbringa nog med vinst inom ett par år för att motivera köpet.

Av Narien

Yay, äntligen, ska läsas direkt!

Av Narien
Skrivet av Lolkittens:

@BrottOchStraff:

Narien citera mitt inlägg där vi diskutera just varför Nvidia bullshittar så hårt när de säger att 970 krävs för Hoth (snö mappen) för att klara medium (nu har de ändrat det till high men ändå) när det inte alls är så, det är bara marknadsföring.

Nvidia har inte tillgång till hela spelet och testade bara drop zone mappen och walker assault on hoth.

Sent svar men, det var inte poängen med mitt ursprungliga inlägg. Poängen var att det är fullständigt bullshit att gå ut med "det krävs grafikkort X för att klara grafik Y.

Att ett spel är "medium" betyder absolut ingenting, därför är det också fullständigt ointressant att få veta vad som krävs för det (att det sen visar sig att kraven i sig var fel är en helt annan femma).

Vad som är intressant, för mig iaf, är att få veta vad som krävs för att kunna spela spelet på lägsta grafiken utan lagg, samt vad som krävs för att maxa spelet utan lagg.

Av Narien

@Lolkittens: Men då baserar du det på mer fakta än "medium". Medium betyder ingenting igentligen, du måste veta vad medium står för i fallet för sw bf.

Av Narien

"Att spelet behöver särskild handpåläggning stärks av Nvidia själva, som gör gällande att ett Geforce GTX 970 "endast" räcker för 60 fps i Full HD med Medium-inställningar på banan Walker's Assault med 40 spelare."

Detta uttalande känns som fullständig bullshit, vad jag vet så är medium något som utvecklarna definiterat som medium, inte någon standard för grafik?

Uttalandet kan såklart vara helt sant, men isf tycker jag man får lägga till något i stil med att medium är likvärdigt med... säg medium i battlefield 4. Utan det kan medium betyda den bästa grafik vi någonsin sett, endast klådd av high i samma spel...