Inlägg

Inlägg som Narien har skrivit i forumet
Av Narien
Skrivet av BrottOchStraff:

Same same.

But different... but still the same.

Av Narien
Skrivet av Neon:

Kul att fler inser hur smidigt det är med knapp på baksidan! Snart får vi säkert se Apple uppfinna den med

SOm någon som gick från icke smart phone till iphone 6 måste jag erkänna att den fysiska knappen sitter förlångt ner jämfört med hur jag vill hålla mobilen. Skulle vara riktigt intressant att se hur det fungerat med den knappen på baksidan istället

Av Narien

@ASUS_Caroline: tack så mycket!

Av Narien

@Eas3r: 500W är mer än tillräckligt. Dock verkar du sakna hårddisk i ditt bygge!

Av Narien

@rolfblidborg: Jo, har sett det på inet också, men om man surfar in på asus hemsida så verkar de inte känna till det...

Av Narien

Brist på z170 mitx moderkort?

Hejsan!

Jag bara undrar om det finns några mitx kort påväg för asus?

Av Narien

Jag har gått och drömt om att bygga en "tyst monster itx" med fractal designs nya core 500, just på nätaggsfronten tycker jag det verkar vara svårt att välja.

Denna checkade dock i alla boxar förutom semipassiv kylning...

Av Narien
Skrivet av ggustavsson:

Inte bra detta, ska nu AMD uppköpta ser man nog hellre någon annan köpare, Samsung kanske..

Håller med, att microsoft köper upp hårdvarutillverkare borde innebära att de fokuserar mer på sina egna produkter. (typ att de går mot apples sätt att göra datorer t.ex)

Man bör även tänka på att företag som sony och nintendo kanske slutar använda amd till sina konsoler.

Av Narien
Skrivet av Gender Bender:

Jag ser främst två anledningar till varför Apple kör på 16 GB i stället för 32. Dels är det för att de ska kunna kränga på Icloud-prenumerationer. Men också för att det troligtvis finns ett överskott av billiga 16 GB kretsar som ligger och samlar damm på något lager eftersom att allt fler konkurrenter satsar på 32 GB.

Jag har alltid tänkt mig att det har att göra med en eventuell sweetspot. Den mängd lagring flest användare behöver. Om man ökar minimum till 32 GB, kommer antalet som uppgraderar till 64 minska markant tror jag. Jag t.ex hade inte skaffat 64GB versionen om jag fått 32 som standard.

Av Narien
Skrivet av blackis:

Det sades på eventett att man kunde abbonera på en iPhone och få en ny modell varje år. Någon som minns vilka priser man nämnde och om det skulle bli möjligt i Sverige?

Tror de nämnde 30-39 dollar.

Av Narien
Skrivet av bardbard:

Inget som motiverar uppgradering från 6:an. I övrigt är det väl ganska tråkigt uppdatering kan jag tycka...

Jag tycker deras "3d touch" lät intressant. Men som student, och ägare av en 6a jag med får jag nog hålla med om att det känns svårmotiverat att uppgradera.

Av Narien

@Ozzed: Det är med största sannolikhet inget att oroa sig över... Bara moderkortstillverkarna som ser till att skydda sig mot eventuella problem.

Av Narien

@Ozzed: Jag tolkade det som att de sa att det BORDE vara 1000 MHz, det betyder inte att moderkorten testats för det.

Av Narien

@Ozzed: Inte så förvirrande. Du kan själv ändra inställningarna i nuvarande bios, vilket då är att överklocka. Eller så väntar du på en bios update där inställningarna ändras, och har verifierats av moderkorttillverkarna.

Av Narien
Skrivet av Ozzed:

De skriver, som de flesta andra, en massa skit om värmeutvevkling och strömförbrukning och sådant vilket är rätt irrelevant för typen av kort. Det vore som att recensera en Sportbil och beklaga sig över bensinförbrukningen. Jaja.. Man får väl tycka vad man vill såklart, säger bara att jag förstår beslutet.

Nu är jag inte helt insatt i läget. Men om ditt exempel är en bra metefor så tycker jag definitivt man bör ta upp kritiken. Det viktiga blir dock hur man lägger upp den. Om man jämför en superbils bränsleförbrukning rakt av med en Prios (säkert inte bränslesnålast men ändå) så är det klart att man får skeva resultat.

Däremot tycker jag det är en relevant sak att jämföra superbil 1 med superbil 2, samt att poängtera att om du kör likadant med en bränslesnål bil som med en superbil, så drar superbilen mer för att den är ineffektiv.

Värmeutveckling och strömförbrukning för cpuer och grafikkort är en otroligt viktig del som definitivt bör granskas under en recension.

Av Narien

Till alla som föreslår andra nätagg, tänk på detta:

Max längd PSU 160 mm, Obs! modulärt max 140-150mm

Till trådskaparen, har varit sugen på att bygga något väldigt likt. Det jag har funderat på är dock någon AIO vattenkylningslösning typ corsair H90, samt Fractal designs core 500, får man fråga hur du kom fram till dina val?

Av Narien

@neeye: skönt att det löste sig

Av Narien

Ingen aning om det du säger stämmer, det låter onekeligen som att kablarna mixats ihopa, fungerar av och på knappen som en reset knapp bör?

Av Narien

@Zotamedu: Okej jo, jag är medveten om att mycket kan hända till november. Så planerar definitivt inte på att införskaffa prylar i nuläget. Kanske borde läsa på lite extra om m.2 diskar iaf.

Av Narien

@Zotamedu: Tack för utförligt svar En följd fråga, jag har hört en del snack om directX12 och att de nya cpu'erna stödjer detta, är detta bara relevant om jag kör integrerad grafik? Eller är det en sak man bör tänka på?

Funderar på att bygga en itx dator i november typ så har ingen brådska. Men om de enda skillnaderna är angående olika anslutningar så kan jag antagligen välja det som är billigast. Kommer antagligen bara koppla in 2-3 ssd-er samt 1 grafikkort.