Inlägg

Inlägg som TJ har skrivit i forumet
Av TJ

När släpper ni det bästa tangentbordet som finns!?

Jag talar så klart om k280e i TKL utförande och några grams mer lättryckta knappar med antighosting och nkeyrollover eller vad det nu heter.

Gissar att det borde heta G280e.

(Ett MX keys TKL med sladd kunde ju funka i värsta fall men jag tycker k280 är mer kvallitet, konstigt med tanke på att det kostar 1/5)

Av TJ

Sitter era laddkablar bra i jacket? Min kan man jubbla ganska mycket åt alla håll...

Av TJ
Skrivet av Tenerezza:

Aja ny hopade paketet enda till Sverige eller i alla fall så har inte GLS uppdateras, Jag hittade det på https://www.dbschenker.com/se-en genom att söka med 'Customer's own reference number' som ni hittar på GLS sidan, Enligt sidan blir det leverans imorgon.

GLS sida Danmark igår kväll, schenker Malmö idag, snart så.

Av TJ

Jag betalade min måndags kväll fick tracking länk idag (ingen info på den än), känns ju lite långsamt när man väntar på nått gott. =(

Av TJ

Jag: Åh vad bra i framtiden när det här blir en vedertagen standard, det blir så mycket lättare att installera moderkortet och bättre luftflöde utan ansträngning!

Klickar in på kommentarer: Uga buga, varför uppfinna hjul när det går så lätt att bära saker. Sist nån uppfann drakflygning höll vi alla på att bli elektrifierade av blixten!

Jag: Hmm... Är inte Swec ett "ny teknik" forum?

Av TJ
Skrivet av Otori:

Har du någon fakta på att ett farthinder skulle riskera att skada stötdämpare om fordonet framförs på ett normalt sätt?

Har man exempelvis en sänkt bil får man faktiskt skylla sig själv om man skadar exempelvis ett kjolpaket, det är ingen annans ansvar än förarens.

Så du menar på fullaste allvar att fordon som passerar över farthindret hos din morsa stör så pass mycket att det exempelvis stör nattsömnen?

Ligger huset 1m från vägen?
Och hur kan ljus komma in i sovrummet av att fordon passerar över farthindret?

Du får väl klaga så att farthindret tas bort.

Men jag är mer tveksam till dina påståenden

Jag gillar farthinder som saboterar för sänkta bilar, samtidigt hatar jag dem för att dem ökar bränsleförbrukningen och jag med min standard bil (skoda octavia 1,0 tre cylindrar om det är nån indikation på hur långsamt jag faktiskt kör) har lyckats skrapa underredet på ett dåligt byggt farthinder.
Och för att supporta Snajk så dem fyra farthinder jag kör över på väg till jobbet varje dag skulle jag aldrig köra i 30 över, 20 är det som gäller där.

Har en arbetskamrat som bor vid en upphöjd fyrvägskorsning, han har fått sprickor i grunden och vaknar av lastbilar som kör för snabbt över då hela huset vibrerar enligt honom.
När det grävdes fiber och asfalten frästes upp utanför mitt hus var det inte roligt när grannen körde iväg med sin lastbil kl 5 på morgonen, vägen går 4m från min sovrumsvägg, men ja det var ju inte ens ett farthinder och det störde min nattsömn.

Av TJ

https://www.komplett.se/product/1156878/gaming/spelutrustning...

Hade varit nice, då den med röda brytare inte fungerade för mig.

Av TJ
Skrivet av Emmpye:

Hur lyckades du döda så många!? när jag skruvade upp mitt så blev jag förvånad över kvalitén, sånt jäkla rejält bygge!

I värsta fall så blir det nytt men jag får ju typ ångest i fingrarna av att pröva nya hehehe!

Oj vad slö jag var att svara på det här. Jag var ung och lanade varje helg, space-baren blev sne sliten, jag hade små händer och tryckte lång till vänster.

Skrivet av Emmpye:

Efter mycket letande och knåpande så testar jag ett K280e

Hur har det gått, Värsta du provat eller har du blivit frälst?

Av TJ

Provade att mäta med skjutmått 0,6mm för aktivering men jag tror det är mindre (inte det bästa skjutmåttet/reflexer)

Trycker man knapp i botten är det 2,5mm.

Av TJ

Dessa är ändå ganska tysta, jag har ju kört med Logitech K280e membranbrytare i många år och försök med några olika mekaniska då alla andra tysta tangentbord inte har nkey rollover eller vad i hundan det nu heter.

Men som sagt min Svive måste jag skicka tillbaka för det blir för mycket dubbeltryck, jag måste titta på tangentbordet och ha fingrarna över tangentbordet, vanligtvis "drar" jag eller känner mig fram efter knappen utan att titta, en manöver som har fungerat på alla andra tangentbord jag testat.

Av TJ

Svive triton rgb low profile red

Nån som provat denna?

Jag beställde för 299:- på komplett, jag gillar tanken men knapparna blir aktiverade 0,2mm ner vilket leder tilll många oönskade knapptryck. det är mer som att det är touch knappar så man måste hålla fingrarna över för att inte råka aktivera.

Nån som vet om det ska vara så på detta tangentbord eller om jag ska reklamera?

Av TJ
Skrivet av madmos:

Min Logitech UltraX Premium har gett upp efter 13 år. Jag behöver hjälp att hitta en ersättare.

Mina krav
Helst full size men går bra med TKL
Layout ISO med ÅÄÖ
låg profil, inga höga tangenter (vill inte använda handledsstöd)
Behöver ej vara trådlöst
Bakgrundsljus/rgb är nice, men inget krav
pris max 1500 SEK

Kommer använda den till arbete, ca 90% (mail/chat/surf) och ca 10% programmering. 0% game.

Har köpt en Logitech G815. Men jag stör mig på G-knapparna till vänster, känner att jag inte kommer vänja mig med dom och kommer därför lämna tillbaka den. Stör mig även lite på att tangenterna vinglar/wobblar för mycket.

Jag gillar brytarna på G815 GL Tactile, så något i den stilen.

Efter att ha google och kolla igenom flera klipp på youtube så hitta jag Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile MX Speed som just nu säljs för 1290 inet.

Innan jag beställer hem den för test. Någon som kan rekommendera något annat?

Jag gick från Ultra x till Logitech k280e, Det tog några månader att vänja sig vid platta knappar men nu hittar jag inget likvärdigt att byta mot. Ultra x var goare men knapparna är ju ändå ganska rackliga, K280e känns som mer kvallite jag önskar de kunde göra ett k280e TKL med lite, lite lättrycktare knappar och nkey rollover.
Jag väntar på min beställning av ett Cherry KC 1000 så får jag se hur det känns.

Jag pillade på ett g915 eller det kan ha varit ett g815, men tyckte det var lite rackligt i brytarna också, men det kanske hade stått som demo ex länge...

Av TJ
Skrivet av CatchMe:

Hello! Sitter med ett Logitech UltraX Premium som fungerat kanon i massor av år, men börjat sjunga lite på sista versen. Har förstått att de inte säljs längre så jag måste hitta något nytt som inte blir ett nedköp, gärna under 1000kr

Har någon varit i samma sits och hittat ett nytt de varit lika nöjda med?

Spanat in Logitech MX Keys och tycker det ser bra ut, men blir nästan militärt anti när jag läser om användare som hört av sig till Logitech över utslitna batterier och blivit bemötta med: "utslitet batteri, utsliten produkt". Framför allt när en googling visar att det inte alls ser oöverkomligt ut att byta.

Spelar du och vad vill du ha?
MX keys har jag på jobbet gillar det inte, ovanför numpadens minustangent har de satt lås datorn... gjorde misstaget 3 gånger sen gav jag mig in och som tur var kunde man ta bort bindningen helt.
Logitech k280e som jag skrivit om en bit över efter att man lärt sig använda platta knappar är det prisvärdaste tangentbordet man kan köpa, jag gick från Ultra X och var inte nöjd i början men nu kan jag inte hitta nått annat att byta till p.g.a. att jag spelar och vill ha ett tyst tangentbord.

Av TJ
Skrivet av orespray:

Mining, lika meningslöst som Gaming ur samhällssynpunkt. Slösar mkt el och använder samma grafikkort, så ingen Samhälls/miljövinst på gaming.
Gaming slösar också enormt med el och vad gör det för skillnad om det är gamers eller mining som "slösar" grafikkort?
Om vi förbjöd gaming i Sverige hade elen kanske räckt till för företag över HELA landet och kanske därmed också varit billigare.
Så varför förbjuda det ena och inte båda?

Sen hade det varit roligt, för mig, att få svar på min eviga fråga varför Gamers tror sig ha förtur på inköp av Grafikkort?
Har ni fått löfte om det från tillverkarna eller återförsäljarna?

Vi har marknadsekonomi i Sverige, vilket bl a innebär att den som är snabbast till köp och beredd att betala högst pris för en vara får den.
Så det är bara för gamers at hitta en genväg in i försäljningsleden, eller erbjuda tillverkaren ett överpris och köpa direkt från fabrik. Då får ni säkert också tillgång till grafikkort. Kontakta någon av dem och beställ en pall eller två så blir det säkert affär..

https://www.sweclockers.com/nyhet/7026-unga-datorspelare-dric...
Nu hittar jag inget bra artikel om det jag fortsätter prata om men borde du inte kunna hålla med om att mindre alkoholkonsumtion = minskat våldsbrott och vandalism för de sitter ju hemma och spelar i stället.

Men nån som är bättre än mig på att leta artiklar och förklara och berätta om utanförskap och sådana saker kanske kan lära dig lite mer om hur vår värld fungerar, så du också kan förstå att gaming faktiskt har en samhällsnytta.

Både Nvidia och AMD säger att de gör grafikkort för gaming det har länkats i tidigare trådar där miners vs gamers härjar.
Men det spelar ju ingen roll då som du själv säger att mining inte har någon samhällsnytta, medan gaming faktiskt har det.

Av TJ
Skrivet av dev2null:

Skriver oftast på mac laptops eller ett apple magic keyboard men letar efter ett nytt lågt tangentbord till PCn. Pris 200 - 2000kr.

Har idag ett billigt Logitech K200 som är lite störigt när man spelar och råkar trycka på windowstangenten Använder inte heller numpad så ett TKL borde nog passa bra. Tidigare favoriten var ett logitech ultra x.

Har testat Logitech 915 TKL som är snyggt men jag är inte helt vän med det (vobbliga tangenter och vassa kanter i nedre hörnen)

Vad finns det för alternativ? Tänker mig antingen ett membran eller mekaniskt med låga knappar.

Storlek: Helst TKL men fullsize funkar

Mekaniskt/Icke-mekaniskt: Spelar ingen roll så länge de är låg profil

Trådlöst eller trådat: Främst trådat

Brytarpreferenser: Låga

Ljudnivå: Inte för högt klickljud

Mmm... Logitech ultra X, själv sitter jag nu på Logitech k280e kostar 219:- men känns som mycket dyrare, kanske lite för hög tryckkraft som behövs för tangenttryck, men jag är väldigt nöjd med det.

Men det är fullsize som nu blivit det stora problemet för mig, jag har börjat slå i högertummen i tangentbordet när jag spelar, så jag letar efter nått liknande fast TKL eller mindre som kan ligga platt på bordet alltså inte vinklat och är lågt.
Det ända jag hittar för mig då är R-Go Tools Compact Break 600:-, men de få recensioner jag läst om det så är det typ: Doesn't work returned it.

Hittade ett till alternativ nu när jag tittade HP USB Premium Keyboard 749:- (men fullstort) det är lägre så det kanske jag inte slår tummen i lika mycket. Synd bara att de satt "Fn" i vägen för Ctrl/ducka. Ganska sugen på att testa detta ändå.

Sen är jag snål också så varför köpa ett dyrare när K280e så bra till ett så billig pris...

Hoppas det duger som lite tips!

Av TJ
Skrivet av Lorault:

Och där visar de också prestanda grafen med DLSS på...

Hur är det i prestanda mot 1060 utan DLSS? Blir det en uppgradering eller nedgradering för samma pris?

Det borde jämföras mot 2060 kan man ju tycka.

Av TJ

HÄR KOMMER LÖSNINGEN PÅ ALLA ERA PROBLEM (Eller ja, jag kan ju vara tokig också )!!!

Våga vägra armstöd!

Såga/montera bort armstöden på era stolar om de ser ut som på bilden ovan! Armstöds konstruktörer borde f*n skjutas...
Denna konstruktion leder ju bara till att man sitter som på bilden till höger typ.
Titta på en KAB övervaknings stol där sitter armstödet på stolsryggen, längre bak, detta är lite bättre.

Hur har man en god hållning? När man står, bröstet framåt, axlarna bakåt.
Hur tränar jag axel musklerna hos sjukgymnast? Bröstet framåt, axlarna bakåt, armbågarna vid sidan (nästan bakom ryggraden).

Hur sitter jag vid datorn? Bröstet framåt, axlarna bakåt, armbågarna vid sidan eller bakom ryggraden löst hängandes avslappnade. Armstöd för mig gör raka motsatsen, jag sticker fram axlar och armbågar likt bilden oavsett grön eller röd och får ont.
(Jag tycker KABs armstöd är för långt fram också, armstöd borde sitta bakom ryggstödet i min mening)

Så det är bara ta satts och köra in stolen så ni får skrivbordet i magen och händerna så nära kroppen som möjligt, händerna ska vara på samma plats som på bilden, men inte med händerna långt bort från kroppen.

Det jag skrivit kanske är lite överdrivet, de som nån gång jobbat fysiskt vet förhoppningsvis att ergonomiskt ska man jobba med händerna nära kroppen, så varför bygger de armstöd som är i vägen och får oss att jobba med händerna långt bort från kroppen?

Så, avslappnade axlar utan felkonstruerade armstöd kommer ge bättre cirkulation och hjälpa ömmande händer också (hoppas jag).
Se detta som ett generellt råd

Av TJ

Jag hade nog en 3-4st sådana när det begav sig (magiskt tangentbord =P), med dem höll bara ett år eller två.
Jag gick vidare till Logitech ultra x flat, och nu sitter jag på Logitech K280e (kostar 219:- i skrivande stund). Kändes jättekonstigt i början med platta knappar men efter några månader var det inget problem...

Så om du inte får tag i nått, ge ett nytt tangentbord några månader så kommer det gamla kännas konstigt sedan.

Av TJ

Provade deca move android lite i Gorn. Efter lite spelande började "gåendet" hacka, kan bero på min dåliga dator/mobil kanske eller så blev det konflikt mellan deca och orginal styrning, fungerar en stund efter kalibrering.
Ett annat fel var att Deca riktnings markören driftade iväg men styrningen var fortfarande rätt.

Av TJ

Hade helt missat detta. Laddar nu ner i 500KB/s, känns nästan som när man laddade ner Diablo 2 betan på 56k modem nostalgi!