Inlägg

Inlägg som iGtfo har skrivit i forumet
Av iGtfo

Behöver åsikter ang nybygge (15-20k)

Varit fundersam på denna ett tag nu, problemet är att jag inte riktigt vet om det är värt att lägga så mycket på ett moderkort?

Kommer köra med 3770K när Ivy lanseras och möjligtvis inhandla ännu en gpu och köra SLI någon gång i framtiden.

Tips på eventuella ned/uppgraderingar uppskattas.

Ps. kommer använda datorn till att spela krävande spel samt använda t.ex. fraps eller liknande, samt musik & film.

Av iGtfo

Märkte precis att om jag t.ex. går in i ljud inställningarna i kontrollpanelen MED drivrutinen installerad så har jag 2 alternativ.

1.
Namn: Högtalare/hörlurar
Standardenhet

2. Namn: Hörlurar
Standardenhet för kommunikation

Och om jag nu utan några hörlurar inkopplade sätter på t.ex. en låt från spotify så ser jag att det rör på sig vid "Högtalare/Hörlurar" men utan något ljud från högtalarna, om jag nu högerklickar och trycker "Testa" på "Hörlurar" så kommer ljudet ut genom högtalarna så länge ljudet som ska streamas genom hörlurarna håller på.. när ljudet slutar så slutar även mina interna speakers att fungera.. om jag sen kopplar in ett par hörlurar så hör man låten från spotify i hörlurarna.

Hur ska jag gå tillväga? :/

Av iGtfo

Ljudet försvinner när jag INSTALLERAR drivrutinerna.

Hej hopp, jag har ett ganska konstigt problem då min laptops (HP ProBook 6450 b) interna högtalare förlorade sitt ljud inatt (hörlurar funkar fortfarande) då jag mixtrade med något så mysko som thumbnail inställningar för .mkv filer i Codec Tweet Tool.

När jag senare startade om datorn så var mitt ljud försvunnet och jag testade då med att återställa hela mitt k-lite codec pack utan framgång så jag avinstallerade k-lite, även det utan framgång.

Tänkte ominstallera ljud drivrutinerna (IDT High Definition Audio Driver) som jag VET är rätt då jag ominstallerat drivrutinerna innan av andra skäl.. Grejen är den att mitt ljud kommer tillbaka då jag har avinstallerat IDT drivrutinerna då "High Definition Audio Device" från Microsoft tar över.. Mitt ljud funkar alltså "utan de rätta drivrutinerna"

Men det har lite nackdelar, jag upplever att ljudets kvalité har sjunkit och jag har en liten lampa med touch funktion ovanför tangentbordet som ska lysa rött endast när ljudet är mutat.. denna lyser nu rött helatiden, den funkar när jag installerar IDT igen men då funkar som sagt inte ljudet från högtalarna.

Någon som har några tips eller t.o.m vet hur jag ska gå tillväga för att återfå ljudet MED IDT drivrutinerna? :/