Inlägg

Inlägg som iGtfo har skrivit i forumet
Av iGtfo
Skrivet av sveaklockare:

Jaså?
R4'an var väll aningen större?

Av iGtfo

Som alla vet så stödjer det här chassit inget större än ATX, men i vissa fall brukar sånt inte riktigt stämma.
Tror ni att ett Asus Maximus V Formula som då är ett E-ATX kort skulle få plats i denna skönhet utan att behöva modda sidoplåten eller dyl?

Det vore det ultimata med tanke på att de erbjuder ljuddämpning och på samma gång bra luftflöde för SLI om man då kör med en sidofläkt samt även dammfilter vilket jag ser som ett MÅSTE!

Undrar även om ni tror att sidofläkten kan användas ihop med cpu kylare som t.ex. Phanteks PH-TC14PE?

Känner att det vore för bra för att vara sant och om så är fallet, kan någon rekommendera ett annat chassi som har sidofläkt (SLI kylning), ljudisolering, okej luftflöde och dammfilter på det?

Edit: Tittade lite närmre och upptäkte att mobot t.o.m verkar vara mindre än standard E-ATX och även något i mindre än SSI CEB som är 12.0" x 10.5".

Formula kortet är 12.0" x 10.1"
Atx har ungefär 12.0" x 9.6"

Av iGtfo
Skrivet av davaa:

Funkar det inte att ta icke-desktop versionen som är cirka 500kr billigare i och med att han inte behöver någon 3,5 till 2,5 bracket eftersom R4an redan har 2 platser till SSDer?

Jo men visst är det så ja, dum miss av mig.

Av iGtfo

Slängde ihop något lite snabbt.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2067130/2012-07-25

Av iGtfo

Modifierat Rolfenstein's paket till något som jag kanske skulle överväga.

Ändrade från 680 till 670 då den extra tusenlappen inte riktigt är värd att lägga ut för den ytterst lilla prestandaökningen 680 ger.
För runt 330kr får du ytterligare 1tb på HDD'n.
Bytte SSD till en med 256gb [Desktop version], då det verkar dumt att snåla in på den när det är en såpass dyr dator.
Någon cd/dvd läsare behövs inte men om det är viktigt för din vän så är det bara att lägga till.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2066906/2012-07-25

Av iGtfo

Jävlar vad många gnällspikar det var här, riktigt tråkig läsning om jag får säga det själv.
Jag förstår inte varför alla ni haters klagar över en spelserie ni inte ens verkar tycka om. Spela någonting annat om BF inte (längre) duger, så jävla svårt är det inte.
Visste jag inte bättre så hade jag kunnat svära på ni var ett gäng gamlingar på dödsbädden som går efter att "det var bättre förr".

On Topic: Håller ivrigt tummarna för ett WW2 spel, det vore riktigt trevligt!

Av iGtfo

Datorn använder sig av moderkortet MSI H77MA-G43 och kan därmed inte överklockas.

Av iGtfo

Intel.
Jag tänker inte motivera.
/thread

Av iGtfo
Skrivet av Anky:

Det finns inte några processorer som motsvarar Intels Ivy Bridge med sitt stöd för PCI-E 3.0.

Av iGtfo
Skrivet av shaddis:

ursäkta för att jag lånar tråden lite men borde jag köpa thor jords v.2 eller denna som jag lagt ihop själv http://www.inet.se/kundvagn/visa/2038355/2012-07-17 ??

Jag personligen skulle nog kört på det du lagt ihop om jag själv, just för att i framtiden kunna köpa en bättre cpu kylare och börja klocka.

Jag skulle även sparat lite till och köpt Retail versionen av Windows 7 istället för OEM, ännu en gång bara min personliga åsikt.

Av iGtfo
Skrivet av felipefuentes:

Tack för det snabba svaret! Mitt ända aber där är att den inte finns på lager nu.

Men då menar du att grafikkortet gtx670 (ända skillnaden mot TAURUS jag kan hitta och så klart, 1 TB större hårddisk) gör så stor skillnad?

Och är skillnaden mellan i5-3450 mot i5 3570K också så stor att det är värt väntan?

Jag skulle utan tvekan vänta på Thor jords i ditt fall.

GTX 670 är anledning nog till att vänta, då det presterar så mycket bättre och orkar säkert med 1 år längre än de andra grafikkorten.

Om lagring är viktigt så skulle du ju kunna skaffa en extern hdd om den interna börjar sina.

Skillnaden mellan 3450 och 3570k är att 3570k har högre frekvens och upplåst multipel, vilket betyder att du med 3570k kan överklocka och presterar även bättre om du väljer att inte göra det.

Av iGtfo
Skrivet av Derwin:

Jag har på senaste tiden kollat runt rätt mycket vad det gäller mekaniska tangentbord och dem flesta föredrar http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=5125 framför Qpad ser det ut som. Många verkar ha haft olika knapptryckningsproblem gällande Qpad men det kanske bara var ett antal engångsfall.

Bara en rekommendation hur som helst, förövrigt ser det bra ut trotts min inte alltför stora erfarenhet utav hårdvara!

Jag har faktiskt hört något liknande från en vän som använder MK-50.. Däremot vill jag använda de där Cherry MX Red brytarna, de blå låter för mycket för min smak.. Kanske letar runt lite, borde ju finnas något liknande tangentbord med samma brytare.

Skrivet av TheDaemon:

Förslag på två ändringar..

Bättre än 932
http://cdon.se/hemelektronik/cooler_master_haf_x_fulltower_no...

Större SSD, 120GB är rätt lite särskilt i den här prisklassen på bygge.
http://cdon.se/hemelektronik/samsung_830_series_desktop_256gb...

Satt och kollade lite på det chassit, vad gör det bättre?

Anledningen till att jag kör på 120GB är för att jag hellre lägger pengarna på grafikkortet, har dock pendlat lite emellan Intel 520 och Samsung 830 serierna.. Lite rädd för att allt ska överskrida min ganska fasta budget, däremot så kommer beställningen av datorn inte ske innan sena augusti eller en bit in på september (om jag inte orkar vänta längre då dvs).

Jag sitter nämligen för det mesta vid datorn när det är vinter, på sommaren prioriterar jag ofta annat före spel. Så att vänta kanske inte blir några problem och därmed kanske priserna sjunkit nån krona hit eller dit, eller så kanske några kampanjer hinner kicka in under tiden och i så fall får jag väll beställa den enskilda komponenten under de kampanjen.

Vore ju väldigt trevligt med större lagringskapacitet på SSD'n.

Av iGtfo

Någon som kan svara på ifall något kommer flaska eller om det är all set?

Jag kommer att OC'a min cpu mer eller mindre men gpu'n behöver man väll kanske inte OC'a mer än fabriksOC'n den kommer med?

Av iGtfo
Skrivet av f0kke:

Ser bra ut! Har inte så mycket att säga förutom att Siberia v2 ljudet är inte det bästa, men det är viktigt att det passar på huvudet med. Dock skulle jag inte lägga så mycket på en skärm.

Har inte riktigt hunnit bestämma mig för vilket headset jag vill köra med så jag listade de jag funderar på, lutar mer åt Tritton då de är kompatibla med mitt 360.

Anledningen till att jag inte valt Alienware skärmen är för att den är 120hz, 3ms och tydligen har bättre färgåtergivning än t.ex. BenQ som påstås ska ha en "urtvättad"-look när det kommer till färg biten. :/

Någon kanske vet mer om detta än jag?

Av iGtfo

Stream & Gaming PC [20 000 - 23 000 kr]

Hej hopp, nu är det som så att jag den närmsta tiden kollat runt lite vad som finns ute på marknaden, läst runt lite om det ena och det andra samt kollat upp lite tester och recensioner.

Känner att det börjar bli dags att införskaffa (eller i alla fall sätta ihop en inköpslista) den efterlängtade rigg som då är anledningen till att jag lagt ned tid på att kolla runt lite extra.

Jag har plockat ihop det mesta på Inet men kommer såklart inte att beställa allt därifrån.

Moderkortet i sin tur fanns inte i deras sortiment så här har ni länken till moderkortet (+ externt ljudkort) på Webhallen istället.

Kan vara värt att nämna att jag prioriterar kylning före tystnad, därav chassit som jag hört är ett mycket bra val för den som tänkt köra SLI.

När det kommer till kringutrustning så kommer jag att använda mig av följande (ej inräknade i den givna budgeten).
Alienware OptX AW2310 Monitor
QPAD MK-85 Keyboard
Tritton AX Pro 5.1 Dolby D Headset / SteelSeries Siberia v2 Headset
Saitek Cyborg R.A.T 5 Mouse
Qpad CT Pro - Battlefield 3 Limited Edition Mousepad

Skulle uppskatta om någon mer erfaren tog sig en titt på hela paketet och låter mig veta vad som tycks, om något borde ändras eller kan göras bättre.

Av iGtfo
Skrivet av Tumnus:

Angående OC så skulle jag tro att det klockar ungefär som vilket annat moderkort som helst från 1500 kr klassen och uppåt. När det släpps i Europa verkar inte ens Evgas moderatorer av forumet veta.. Utan det kommer när det kommer och om jag känner Evga rätt så finns det absolut inga garantier att de ens kommer att lanseras i Europa.

Precis det jag oroar mig över, läste att deras tidigare moderkort inte kommit till Europa med blixten direkt.

Om inte annat får man väll överväga att beställa hem från USA.. Alla andra värsting mobos verkar ju inte komma på ett tag och jag har inte lust att vänta på något som inte ens fått ett preliminärt lanserings datum.

Av iGtfo

EVGA Z77 FTW

http://www.evga.com/articles/00677/

Någon som vet ifall detta kommer lanseras i Europa (och isåfall när då)?

Lite nyfiken på hur pass EVGA moderkort OC'ar också.

Av iGtfo

Lånar tråden lite

Med tanke på bf3's stora skutt inom mängden vram som krävs i ultra så undrar jag om det vore framtidssäkert som gamer att investera 1 gtx 680 4gb åt 1 skärm med upplösning 1920x1080 (120hz om det spelar någon roll) där eventuella spel kommer köras, och en ytterligare identisk skärm där jag bara visar webbläsare eller möjligtvis spotify.

Av iGtfo

Jajaja.. 2x GTX 680 4gb.

Av iGtfo
Skrivet av Whiip:

Bör passa. "Motherboard: SSI-CEB, ATX (maximum 12” x 11”), Micro-ATX". Alltså upp till 12" x 11" = 30,5 x 28 cm.

http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=242&area=en

Skrivet av era909:

Det borde fungera. Rent fysiskt får kortet plats och tittar man på layouten på det ser de extra centimetrarna ut att sitta utanför monteringshålen vilka då borde följa vanlig ATX-standard.

Vill du vara riktigt säker borde det gå att maila Gigabyte och fråga om det är så.

Att storleken ska få plats hade jag lite på känn att det skulle göra, har bara inte någon större lust att börja borra i moderkorts plåten.

Blir nog till att maila Gigabyte och höra, tack för tipset!