Inlägg

Inlägg som hjekerz har skrivit i forumet
Av hjekerz

Fan vad jag hatar all "pRO GamIng" logor och äcklig reklam, 1000 kr nej tack.

Av hjekerz
Skrivet av spunkle:

Ja just det, läst om det, tror inte det är aktuellt med 16:10 då. Hur är http://www.inet.se/artikel/2203981/lg-23-tft-ips231p-bn-ips-p... då?

Eller ska jag bara köra på en http://www.inet.se/artikel/2203147/benq-tft-24-xl2410t-zowie-... ? Som ju faktiskt verkar viktigt grym, har ju kollat på film på min nuvarande skruttskärm och klarat mig hittills

Som föregående post säger så kan jag inget annat än rekommendera u2311h. Införskaffade en själv för ett par dagar sedan och är toknöjd. Vet dock inget om skärmarna du länkade.

Av hjekerz

16:10 kan i vissa fall vara sämre än 16:9 som i t.ex Starcraft 2

Av hjekerz
Skrivet av ec96joan:

Visst är det kul att se på hur ingenjörerna här på Sweclockers berättar om hur buggat och dåligt Windows är. Bra skrivet. Tror Windows 8 kommer bli galant

Av hjekerz

Problemet ser ut att ha löst sig med den medryckande dvi kabeln. Undrar dock varför den gamla inte duger, min dator är ca 5meter ifrån skärmen så den här räcker inte till..

Skärmen får 5/5 i betyg

Av hjekerz

Hejsan. Fick nyss hem mig en Dell U2311H men jag har en del problem.

Problemet ser ut som dessa bilder visar:
- http://imgur.com/a/XbIlW

Det är alltså flimrande gröna prickar och annat. Ser ut som att jag skulle ha överklockat mitt grafikkort för mycket ungefär. Förutom dessa prickar och sträck som syns ibland så ser allt otroligt bra ut. Vädligt lite blb och riktigt grymma färger.

Det jag prövat:
- Om-installerat drivrutiner och använt mig av Drivesweeper.
- Kontrollerat alla sladdar.
- Körde "LCD Conditioning" vad det nu är och färgerna såg riktigt bra ut.

Det som har fungerat någorlunda är att ändra "Colors" från True Color (32bit) till High Color (16bit) problemet återstår då men minskar rejält.

Jag använder mig inte av Dells medföjlande dvi-kabel, kan det vara problemet? Föregående skärm fungerade felfritt. Hjälp uppskattas gärna, skall försöka prova på en annan dator så fort som möjligt.

Av hjekerz
Skrivet av anon89918:

Nu har jag beställt en X-256C från PC-konsulten. Det känns skönt att äntligen ha bestämt mig, då jag har tittat på laptop:ar i över en månad nu (allt från 13.3 till 18.4-tummare i alla möjlig prisklasser).
Jag funderade innan på deviltech, men att beställa från Sverige känns säkrare. Dessutom tog jag en bättre skärm (AUO matt, 95% gamut) vilket inte fanns att välja på hos deviltech (går väl att installera själv, men detta känns riskabelt), vilket jag har stor nytta av då jag gillar Photoshop.
Jag funderade också på en X768, men en extra hårddiskplats och lite större skärm var inte värt 0.8 kg för mig i slutändan (vill ha med den när jag reser i sommar). Övriga specifikationer var: 2720QM, 8 GB RAM, ingen HDD/operativ, HD 6970, Intel Centrino 6230. Jag har beställt en hårddisk från ett annat ställe, en WD-hybrid på 1 TB.
Längtar tills jag få den.

Berätta gärna mer när du får datorn! Funderar starkt på F-512 versionen har också letat ett bra tag nu

Av hjekerz

Ngn som vet om det finns butik i stockholm som har dessa utställda så att man klämma på dom?

Av hjekerz
Skrivet av Mintz:

Har du studentrabatt (-15%) kan du få en Dell XPS 15Z för runt 8500kr. Aluminium chassis med grundkonfiguration Sandy Bridge i5 2410M, Nvidia 525M och för 1000kr extra får du Full-HD skärm. Denna funderar jag stark på att skaffa.

Riktigt fet rabatt på vanliga xps15 med 1920x1080 upplösning idag. Riktigt nära på att slå till.

http://img7.imageshack.us/img7/6543/delle.png

Av hjekerz
Skrivet av Likvid:

Var får du den rabatten? direkt på Dells hemsida eller?

http://www.mecenat.se/

Av hjekerz
Skrivet av Mintz:

Har du studentrabatt (-15%) kan du få en Dell XPS 15Z för runt 8500kr. Aluminium chassis med grundkonfiguration Sandy Bridge i5 2410M, Nvidia 525M och för 1000kr extra får du Full-HD skärm. Denna funderar jag stark på att skaffa.

Funderar också lite på en sån med 1920x1080 upplösning, men fan vad jag inte gillar designen :/

Av hjekerz
Skrivet av CoeurCasse:

jag köpte inte den matta utan den blanka, men jag har inget att anmärka på den. har iofs inte så mkt att jämföra med, men jag tycker den är bra. skulle väl vara betraktningsvinkeln som hade kunnat vara lite vassare, fast jag sitter ändå alltid framför den så det är ingen big deal.

hittills tycker jag den är både sval o tyst. i synnerhet jämfört med min förra laptop som man kunde steka ägg på. tangentbordet är skönt att skriva på och det är bra med utrymme mellan tangenterna även för mina prinskorvar till fingrar. hittills har jag enbart märkt en negativ sak med den och det är touchpaden. i mina ögon suger den balle, och de två knapparna ännu mer. nu stör det mig inte så mkt eftersom jag ändå alltid kör med en extern optisk mus, men jag tänkte ändå nämna det ifall det finns folk som lägger vikt på det.

Okej, tack för svar :)!

Av hjekerz
Skrivet av CoeurCasse:

jag köpte en x-768 från PC-konsulten för en vecka sedan. all mailkommunikation gick skitsnabbt och leveransen av datorn var även den mkt mkt snabb. det må vara ett litet företag, men jag är mkt nöjd med dem.

Hur är den matta 1920x1080 skärmen? Är den suddig?

Av hjekerz

15% rabatt som student! 9000 kr med 1920x1080 skärm.

Av hjekerz
Skrivet av MasteraCe:

Har sett det, får väl ta och undersöka företagets trovärdighet. Deras hemsida är i all fall under all kritik

Av hjekerz
Skrivet av trollhattan:

Tackar. Riktigt dåliga priser dock. Det får nog bli ett köp från Tyskland/England.

Av hjekerz

Hur få tag på bärbara Clevo datorer i Sverige?

Hejsan. Jag letar runt efter butiker som säljer t.ex CLEVO W150HNM eller dylikt. Dels för att det ska vara mycket billigare (erfarenhet från USA) samt valet av komponenter, såsom 1920x1080 skärm osv.

Så vitt jag vet så säljer "Pc-konsulten" sådana i Sverige, men det företaget ger knappast ett gott eller vidare seriöst intryck.

Är det någon som har något tips, eller vet några bra butiker som säljer i Sverige eller kanske inom EU?

Tackar för svar!