Inlägg

Inlägg som edson279 har skrivit i forumet
Av edson279
Av edson279

Video (youtube,facebook) ljudet krastnar och bild hänger sig

Hej!
Nu är det så att efter jag satt in ssd i min dator har bild och ljud börjat hacka när jag ser på youtube eller filmer på t.ex facebook. Problemet uppstår oftas när jag kör fullskärm. Händer inte när jag spelar spel och inte om jag spelar klippen direkt på vimeos hemsida. Blir heller inget när jag kollar film som spelas från hårddisken.

Har uppdaterat drivrutinerna till grafikkkortet. SSD är en samsung ssd 840 EVO

Av edson279
Skrivet av hasenfrasen:

Den routern släpptes 2006-03 och är inget prestandamonster. Det är antalet samtidiga anslutning som chokar den. En http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/107468-netgear_wnr350... kommer att fungera mycket bättre, speciellt om du lägger in shibbys firmware från http://tomato.groov.pl

Finns det någon sida med bra instruktioner hur man installera tomato? Är det v2 man får när man beställer från http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/107468-netgear_wnr350... ?

Av edson279

Tack så mycket!! Blir att skaffa en ny router då. Ska kolla upp vilken prisklass jag ska röra mig i först.

Av edson279

Hög belastning, internet slutar fungera

Hej!

Jag har nu skaffat fiber 100/10 och kör det genom routern Netgear rp614v4 (routern är kopplad till 2 stycken datorer). När jag kör bredbandskollen får jag ut 90/9 på en av datorerna och 60/9 på den andra.

Nu till min fråga: När jag t.ex. ladda ner på en av datorerna kommer internet sluta att fungera på alla datorer som är kopplade till routern men nerladdningen fortsätter som vanligt utan att tappa hastighet. Det spelar ingen roll om jag ladda ner i 200 kb/s eller 4 mb/s.

Innan jag skaffade fiber körde jag adsl 8 mbit/s och hade exakt samma problem. Kan det vara att routern är för dålig?

Av edson279
Skrivet av m4goo2:

Det kanske kan gå att uppdatera den där via enhetshanteraren. Det verkar vara en microsoftdriver iallafall.

Tror du det kan hjälpa med att blåsa datorn och installera om Windows 7 på den? Jag tänkte på, eftersom jag har laddad ner Windows 7 på ett olagligt sätt. Finns det en möjlighet att den som gjort den kopian har glömt vissa filer.?

Av edson279
Skrivet av m4goo2:

Ser att följande styrfiler orsakat vissa:
nvlddmkm.sys
atikmdag.sys

Vilket luktar drivrutinsfel. Uppdatera dina drivisar, främst grafikkortets.

Hej
Jag har uppdaterat senaste drivrutinerna. När jag kör pareto analysis pc health advisor så säger den att jag behöver uppdatera Standard Dual Channel PCI IDE Controller. Vad betyder det? Jag laddade hem de uppdateringarna men inget hände. Där jag igen kör samma scan på pareto analysis pc health advisor så står det att jag ska installera de drivrutinerna.

Av edson279
Skrivet av m4goo2:

ntoskrnl.exe är en viktig fil i windows. Även om man får blåskärmar är det inte alls säkert att det är denna filen det är fel på.

Jag kollade på koderna och har för mig dom flesta av dom där pekar på fel på ram, kör ett memtest i 5-10 timmar och se om du får errors.

Läs denna så får du kanske ett hum om hur du ska felsöka vidare:
http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

Hej
Tack för svaret. Jag testade att köra mina gamla ram minnen i memtest i 10 timmar men inget error dök upp. Jag bytte sedan ram minnen till ett par exakt likadana. Kan felet ligga i att det är själva märket och modellen det är fel på?

Av edson279
Skrivet av hasenfrasen:

Blandad kompott, antingen instabil överklock eller felaktigt internminne.

Så du tror inte att det har något att gör med de felen som heter ntoskrnl.exe. Kollade upp lite om det men förstod inte riktigt hur man skulle kunna lösa det. Min dator har dessa ram minnen http://www.dustinhome.se/product/5010331609/corsair-4gb-ddr3-... . Processorn jag har är en Phenom x6. Tror du det är något med fel spänning eftersom det är två olika tillverkare?

Av edson279

BSOD hjälp!!

Hej
Har drabbats av slumpmässiga bluescreens under den senaste tiden. Här är en bild från whochrashed. http://img100.imageshack.us/img100/3370/bsodv.png
Har ni några förslag på vad jag ska göra. Hörde något om att fixa ntoskrnl.exe men fattar inte hur. Skulle vara evigt tacksam för ett svar

Av edson279
Skrivet av cippen1337:

så det fixa sig inte med att installera drivrutinerna ??

Fårlåt för ett sent svar. Nej det har tyvärr inte hjälpt att installera om drivrutinerna. Jag har köpt nya ram minnen men problemet kvarstår. Jag ska nu testa att använda ett äldre grafikkort. Har du några andra tips på vad det kan vara?

Av edson279
Skrivet av cippen1337:

Då skulle jag tro att du ska testa installera om dina drivrutiner till grafikkortet och se om det funkar då om det inte funkar så testa ta en eldare uppdatering och se om det blir lika dant. annars så kan det va ram minnena det är fel på det kan va att du inte har uppdaterat din drivrutiner till amd processorn om du har en.

Så här ser bluesreenen ut som jag får http://imageshack.us/photo/my-images/11/201203291952271.jpg/

Av edson279
Skrivet av cippen1337:

Det kan vara din ram minen som det är fel på eller om du använder AMD så kan det va att du inte har uppdaterat den med de nyaste drivrutinerna. om det inte är något jag missa i din beskrivning. och händer din bluescreens när du startar något eller är det bara helt random.

Tror felet ligger på grafikkortet då det helt random ibland får bluescreens eller att skärmen börjar hacka när jag spelar spel. Den hackar genom att blinka vitt. När jag sedan stänger av spelet slutar det men om jag starta upp spelet igenom börja det hacka igen. Det krävs en omstart för att det ska sluta. Efter en bluescreen så står det i action center "Address a problem with NVIDIA Graphics Driver"

Av edson279
Skrivet av Turble:

Hej

Vad är det för komponenter du har i din dator?

Du har en blåskärm längre ner som pekar på ATI Drivrutin, när uppdaterade du dessa senast?

Jag uppdaterar den regelbundet så tror inte det är felet. Men tror att det har att göra med grafikkortet då när jag sätter på datorn efter en bluescreen får jag felmeddelande om mitt grafikkort.

Av edson279

Bluescreen hjälp??!!

Hej
Min dator har hållit på att få bluescreen ett antal gånger och vet inte vad felet kan vara. Jag laddade ner ett program som heter whocrashed och fick dessa felen http://imageshack.us/f/52/whochrashed.png/ och på bluescreenen stod det 0x0000003B System_service_exception. Vet någon vad felet kan vara så skulle det vara schysst att få svar på det

Av edson279

Några bra ram minnen till min dator

Hej
Ska köpa nya ram minnen till min dator. Processorn är en amd phenom II x6 1100t. De får som mest kosta 600 kronor. Det är också bra om de finns på dustin.se för har lite rabatt där:)

Av edson279
Skrivet av m4goo2:

Nu är jag itne världsmästare på hårdvara, men:
CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 INTEL I3/I5/I7 1333MHZ (1X4GB)

Skulle vilja påstå att dessa minnen inte är kompatibla med en AMD-processor.

Vilken processor rör det sig om?

Processorn jag har är en AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3,2GHz Socket AM3 Box

Av edson279

Bluescreen, kan det vara minnesfel?

Hej
Undrar bara om dessa ram minnen funkar till en amd processor?
http://www.dustinhome.se/corsair-4gb-ddr3-xms3-intel-i3-i5-i7...

Av edson279

Internminnen 1333 ´mhz med 1600

Hej
Undrade bara om det går bra att köpa till ett par ram minnen som är 1600mhz. DE som jag har nu är på 1333mhz. Funkar de att köra ihop eller ?

Av edson279
Skrivet av temporyman:

jo den funkar

Så detta moderkortet blir bra http://www.dustinhome.se/asus-m5a78l-m-usb3-760g-am3-m-atx/pr... ?