Inlägg

Inlägg som hoog har skrivit i forumet
Av hoog

Tack för svaret, det visste jag inte!

Hur vet jag om det är dual-dvi på datorns uttag? trodde att dvi-d stod för dvi-digital? eller handlar det bara om sladden från datorn- och om man har dvi-d och ett grafikkort som klarar upplösningen så ska det funka med en dual-dvi sladd?

Av hoog

Frågor ang hög skärmupplösning

Hej har lite frågor jag skulle behöva få besvarade!

1. Tänkte höra om någon har koll på vilken upplösning jag bör kunna hantera som högst digitalt samt analogt (två skärmar samtidigt) på en "Compaq Presario CQ2710EO" Där grafikkortet är Intel HD Graphics 4000 som jag har svårt hitta specifikationer på?

2. Vad krävs det för datorspecifikationer för att använda en bildskärm som är 30" och har upplösningen 2560x1600? Förstått det som att grafikkortet ska klara upplösningen samt att datorn ska ha DVI-D utgång/HDMI utgång (finns väl adapters mellan de två så spelar väl egentligen inte någon roll vilken av dessa, då de båda är digitala?)

(Edit) 3. Visst ska HP Pavilion P6-2259eo (NVIDIA GeForce GT 620) klara av en 27" HP ZR2740W och en random 27" 1920x1080 skärm med vga uttag? Kan någon kunnig bekräfta att dessa tre ska funka tillsammans?

Tack på förhand om någon kan ta sig tid och svara på något av ovanstående!

Av hoog

Får ej önskad upplösning, misstänker att grafikkortet spökar.

Close please.

Av hoog
Skrivet av rask:

Koppla bara in en router i det? Du behöver ju inte ändra något?

Så gjorde jag av en annan anledning: http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-...

Tack för svar, men då är ju fortf min cg3100 router också? Vill ju att den bara ska användas som modem och därmed alltså inte ha två routers? eller har jag fel?

Av hoog

Har även jag haft problem med mitt CG3100 ett tag nu, jag har deras 10mbit tjänst och jag får in 10mbit på bredbandskollen så det är jag nöjd med.

Det jag har problem med är att en dator i nätverket (som har flera datorer igång) kan tappa connection några sekunder medans andra datorer har kvar sin. Känns som att CG3100 kan bli överbelastat om det är 2-3 datorer igång som har lite program igång (obs : ingen tankar ner något).

Jag har läst massor och mitt Ip flood detection är avstängt, skulle idag testa att använda mitt CG3100 som endast modem och använda en netgear WNR1000 som router. Har förstått att detta kanske kan vara en lösning på mitt problem. Som jag förstått det ska man stänga av NAT och sedan koppla in routern, som man sedan kopplar via sladd till datorerna i nätverket. När jag testade att göra detta så började h*lvettet, internetet la av, fick inte heller in det via den nya routern, gick inte att få internet när jag kopplade ut min WNR1000 router och mitt i allt började trådlösa funka men inte via sladd etc etc. Kändes ungefär som att om jag stänger av NAT så funkar inte internet, men när jag läser alla comments så har ju massvis med folk gjort tester med påslaget och avstängt NAT och testat bredbandstester etc? Hur gör ni då?

När jag tröttnat på detta och insåg att jag behöver mer hjälp med vad som ska ställas in för att endast använda CG3100an som modem så startade jag om den helt och det funkade fram & tillbaka, nu verkar dock allt vara löst och tillbaka som vanligt...

Det jag undrar är vad för inställningar som ska göras för att använda CG3100 som endast modem (både i den samt den nya routern) och tror ni detta kan vara en lösning på mitt problem, om inte så kanske ni har någon erfarenhet av vad som kan göras när det känns som att det blir överbelastat?

Tack på förhand!

Av hoog

Internet problem..

Helt ny här, men antar att comhemtråden är där jag ska skriva.

Hade tidigare farsans 2mbit från comhem i min lägenhet som i princip aldrig strulade.
Beställde ett 10mbit paket och fick hem allt, det jag nu märkt när jag haft det en månad eller två är att jag ständigt får snabba disconnects (sådär en 3-10sekunders). Det är ofta också att bara min dator får det och inte en annan dator som också är igång i nätverket precis bredvid min. Vi båda kör trådlöst för med sladd var det samma problem.

Jag har en helt ny Dell-laptop som inte är någon budjet precis... och han sitter på en "gammal" Dell, så bör ej vara något med min dator.

Det jag undrar är vad det kan bero på? har standard modemet/routern (2-i-1) som jag fick med.

Kan det vara någon routerinställning att den ska starta om supersnabbt en viss tid? har ej märkt att det är speciella tider dock.
Kan det vara någon inställning på min dator, kan ej tänka mig det men..

Tacksam för svar