Inlägg

Inlägg som DeFeCT79 har skrivit i forumet
Av DeFeCT79

Valve Index

Komplett kit Vale Index säljes då jag blir för lätt illamående, så det passar mig inte med VR helt enkelt.

Säljes endast komplett.

Köptes via Steam Juli 2019.
Säljes i mycket gott skick och fungerar felfritt.

Om det ska skickas så är det förskottsbetalning som gäller, jag har goda referenser i marknaden sen tidigare, sålt många dyra grafikkort och andra varor. Referenser

Hämtning har förtur.

Budgivning börjar på 9500kr

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.

VR, Virtual Reality

Läs hela annonsen här

Av DeFeCT79

@gatsu79: Ja det är ju lite läskig timing, men sånt som händer, bara köpa ny CPU då

Av DeFeCT79

@gatsu79 Han menar nog load bios default, inte stable?
Eftersom att du har två identiska datorer så är det enklaste att byta allt mellan dem och se om problemet stannar kvar i den ena datorn eller följer med vid flytt av komponenter.
Det är tyvärr inte mycket annat att göra än uteslutningsmetoden, eftersom du får blåskärm så snabbt och ofta borde det inte vara några svårigheter att utesluta.

Av DeFeCT79
Skrivet av martinot:

Det är upp till varje speltillverkare hur de vill prioritera detaljrikedom vs FPS, och som även bestämmer vilka användarinställningar som skall få finnas där. Inget nytt där. Inget som varken Microsoft eller Sony bestämt.

Det kan potentiellt bli precis lika dåligt med vissa spel i nästa generation. Eller om tio år. Precis som det i vissa spel var dåliga FPS redan på 00-talet och 90-talet. Det har inget med konsolerna i sig att göra.

Detta är helt upp till speltillverkarna, och inget som konsoltillverkarna rår över.

Oavsett konsolgeneration.

Det var precis därför jag skrev: då är det alltså upp till speltillverkarna att anpassa spelet så det går att spela på båda versionerna? Det lär ju sluta bra....

Det hade varit bättre med en ny konsol som de kunde lägga allt krut på, istället för två som det är så pass stor skillnad på.
Det är min åsikt i alla fall

Av DeFeCT79
Skrivet av martinot:

Skulle misstänka att bredden på kapacitet och prestanda på PC är betydligt bredare (både lägre och högre), och även om det är betydligt svårare att ta hänsyn och utveckla för det, så lyckas speltillverkarna med det.

Att hantera två olika prestanda konfigurationer har både Microsoft och Sony visat funkar bra med nuvarande PS4/Pro och XB1S/X, och ser ingen anledning att de inte skulle klara det under nästa generation.

Vad är det som du är så oroad över eller tveksam till? Förstår verkligen inte din skepsis och negativism kring något som redan fungerar fint idag?

Har du provat att spela något av de nyare spelen som knappt X eller Pro orkar med idag och sen testa det på en av de första modellerna, det är inte en rolig upplevelse De orkar ju inte ens hålla 30 fps längre. Men det kanske blir ändring på detta med nya generationen, vad vet jag?

Av DeFeCT79

Varför släppa två versioner där den ena till och med är sämre än dagens xbox one x?
Det verkar konstigt för mig, då är det alltså upp till speltillverkarna att anpassa spelet så det går att spela på båda versionerna? Det lär ju sluta bra....

Av DeFeCT79

Läste för några timmar sen och tänkte, gutt, plockar hem det när jag kommer hem efter jobbet... Man ska aldrig vänta. Såg inte i nyheten att det var tidsbegränsat heller

Av DeFeCT79

Jag fattar inte hur man inte fattar att det är bluff. Ursäkta mig om det låter hårt, men på allra heligaste allvar, om man beställer något, oavsett vart i från och betalar frakten i samband med köpet, hur kan man då tro att man ska betala ytterligare en frakt?
Det är för mig helt otroligt hur lättlurade människor är. Får man ett SMS eller meddelande att portot räckte inte till, betala 15kr eller 20kr till annars lämnar det inte terminalen? Borde inte det går till avsändaren som betalat fraktbolaget från första början?

Ännu värre är de som betalar när de inte ens beställt något, det är ännu mer ofattbart. Man tror man glömt bort något man beställt.
Helt sjukt.

Det är fan nästan lika illa som att ge någon 50.000kr för att de fastnat på en flygplats i Nigeria och behöver pengar till en flygbiljett då väskan blivit stulen, jag lovar att betala tillbaka med ränta, honest... Skrivet med så dålig svenska eller engelska så det går knappt att tyda vad som är skrivet.

Av DeFeCT79
Skrivet av korvOlle:

Jag har aldrig använt Facebook eller någon annan "social" plattform. Jag har varit intresserad av att skaffa det vid något tillfälle men det har aldrig blivit av - kanske klokt.

Jag stängde av mitt facebook för några år sedan, har inte ångrat mig en sekund.
Du missar ingenting.

Av DeFeCT79

@Noob_To_Computers: Det kan fungera, men det kan också ställa till problem, olika tillverkare, olika MHz, olika latens, det är att be om problem och dina nya minnen kommer köra i den lägre hastigheten.

Du kan ju göra ett test, annars räcker ju 16gb gott och väl, i alla fall till spel, så det är ju bara att plocka ur de gamla om det inte fungerar.
Och vill du ha mer ram sen så köper du bara ett likadant 2-pack till.

Av DeFeCT79
Skrivet av Trixtr:

Extra skatt på pennor, då man kan kopiera något som någon annan har skrivit. Extra skatt på elektricitet eftersom det driver alla datorer etc som gör att man kan köpa på nätet, stämning på miljardbelopp på alla transportbolag då de kan ha transporterat piratkopierade produkter. Eller vad sägs om ytterligare en generell extra skatt på precis allt man kan köpa, även på pengar, då något kan vara relaterat till något som är olagligt.

Det är ju nästan så redan?
Du köper beskattade varor för din lön som du betalar skatt på, som arbetsgivaren redan har betalat skatt på, fast i andra benämningar
Men det är ju också på grund av det man inte blir ruinerad eller måste ta lån om man måste åka in till sjukhuset någon gång.

Av DeFeCT79

Kineserna piratkopierar allt, de är hela deras industri.
De sålde tex en egen Apple Watch 1 månad innan den riktiga lanseringen 2015.
Även en egen version av Rolls Royce Phantom.

Och det är i stort sett ingen ide att ens försöka stämma företagen, de kommer ingenstans.

Av DeFeCT79
Skrivet av Ozzed:

Det var då fan?! Har de inte lärt sig ett skit av sina exploderande telefoner och skandalen som följde. Hur vore det om de la sin energi på att göra produkter med bra kvalitet som tål en journalistisk granskning istället för att indirekt hota och skrämma journalister till tysnad?

Också dåligt av iFixit. Deras partners är tydligen viktigare för dem än att sanningen kommer fram! De vek sig för lätt. Pengar är tydligen viktigare än sanningen.

Det är alltid pengarna som är det viktigaste.

Av DeFeCT79

@Nioreh83: Tack för det, jag skriver upp det på blocket här så jag inte skriver fel igen. Det var tur att du förstod vad jag menade ändå

Av DeFeCT79

@Nioreh83: Jag har spelat med manual volt 1.24-1.25V i 2 dagar utan någon som helst problem. Men det gick inte med offset, den verkar ju även dra ner lägsta volten också, så det är kanske därför.

Jag får väl köra med manual volt istället, det är inte hela världen om den inte går ner så mycket i volt i viloläge, tempen ligger ändå runt 30C i idle så spelar ingen roll.

Av DeFeCT79

@emilakered: Hmm, jag testade detta, men det gick inte bra. Eftersom den gick upp i 1.37V innan, så satte jag Negative offset till 0.12, det borde bli 1.25? Men datorn startade konstigt, utan grafikkortet aktiverat typ, så fick 1024x768 i upplösning, och det gick inte att ändra.

Vad gick fel?

Av DeFeCT79

Sänka volten, men behålla variabel volt?

Hallå!

Om jag låter allt vara default i bios så varierar volten på min CPU mellan 0.8-1.37V
Jag vill sänka volten så den går i max 1.25V, jag vill sänka för att få ner temperaturen.

Jag kan sätta volten manuellt till 1.25V, men då pendlar den bara mellan 1.243 och 1.252V
Jag har försökt läsa mig till det, men lyckas inte.

Jag vill alltså bara ändra så volten maxar på 1.25, men ändå behålla den större variationen på volten.
Finns det någon enkel inställning för det?

CPU: i7-9700K
MOBO: ASUS z390-Plus Gaming

Av DeFeCT79

Jag ska testa dessa två modeller och se vad jag tycker.

Av DeFeCT79

Chassifläktar med PWM, tips?

Hallå!

Jag tänkte byta ut mina fläktar och köpa PWM styrda chassifläktar, men är osäker på bra och tysta fläktar.
Jag har kikat på dessa som verkar vara väldigt omtyckta: FD Venturi HP-14 Men de verkar vara High Pressure? Alltså mer anpassade för radiator CPU kylning? den har 78,1 cfm i flöde

Ska man istället välja: Noctua NF-A14 som har 82.5 cfm, bättre för chassifläkt?

Spelar det så stor roll?

Jag såg även att det finns Venturi fläktar som är HF istället, high flow antar jag? Men de är bara 3-pins.
Venturi HF-14

Några synpunkter på detta? Andra fläktar som är bra och tysta?
jag är ute efter 2st 140mm och 1st 120mm.

Av DeFeCT79

Datorn är såld så denna är inte aktuell längre.

Skickades från m.sweclockers.com