Inlägg

Inlägg som Felix01 har skrivit i forumet
Av Felix01

ok, beklagar

Av Felix01

xbox-kontroll till pc

Tjena!
Tänkte att jag skulle försöka koppla upp min trådlösa xbox 360-kontroll till min dator då jag har hört att det är möjligt, vet dock inte riktigt hur man gör och tänkte därför be om hjälp Har kommit så långt att jag dragit ned programvaran jag behöver (http://www.microsoft.com/hardware/sv-se/p/xbox-360-wireless-c...), vad är nästa steg? Behöver man en adapter för att få en anslutning och var kan man i så fall skaffa sig en sådan?

Av Felix01

ok, men vad är skillnaden på den sladden och den ja har?

Av Felix01

men om jag har förstått det hela rätt: anledningen till att jag inte kan använda den sladd jag har är inte pga mitt grafikkort utan pga att den e gjord för projektorer och liknande. Skulle då någon annan sladd (tex S-VIDEO-sladden lite längre upp) kunna hjälpa mig med mitt problem?

Av Felix01
Skrivet av mfm:

För att man ska använda sladden till speciella projektorer, det är INTE för dator -> TV.

ytterst irriterande måste jag säga...

Av Felix01

hade inte tänkt nå spel, de e bara för att titta film i princip, eventuellt ligga bekvämt o slösurfa

Av Felix01

nån som tror att de skulle funka om jag istället testade en VGA -> S-VIDEO-kabel?
http://www.tvspelsweb.se/vga-hane-svideo-rca-adapter-p-2286.h...

Av Felix01

grejen är att jag har en köpt kabel, så den bör fungera, o tvn e på 100 Hz, så varför vill det sig inte?

Av Felix01

men vafan har man då gjort en sådan sladd för då om den ändå tappar sin funktion när man måste ha en omvandlare?

Av Felix01

Hmm, jaja, tack för att du tog dig tid, skall fortsätta försöka lösa de

Av Felix01
Skrivet av janee:

Både VGA och Scart RGB har nästan likadan video signal men det för vanliga TV apparater fungerar det inte att koppla en VGA-Scart kabel eftersom dom inte använder samma syncsignal, men det finns projektorer som fungerar med VGA-Scart kabel.

Här är en signalomvandlare som fungerar om man vill koppla en gammal tjock TV till datorn http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

Jag tror att din 52 tum tjock-tv är en gammal bakprojektion TV och det vore intressant att veta namnet på den.

Edit: jag hittade specifikationen för din TV http://www.ciao.de/Produktdaten/Thomson_52_RW_65_ES__753502

Uppskattar att du letade repa på omvandlaren men vet inte riktigt om jag hade tänkt köpa något så dyrt

Av Felix01

Det är n röd och en vit på baksidan (står AUDIO OUT) och på sidan av tvn är det en vit, en röd och en gul och det står L/R-AUDIO och VIDEO, under dem är även S-VIDEO.

Av Felix01

Har tyvärr ingen kamera tillgänglig för tillfället, men de anslutningar som jag har att röra mig på är 3 st SCART-uttag, RCA-utgångarna och så 1 st S-VIDEO. På baksidan står det:

52RW65ES
Type: 437/ICC19 MM EN

Var det till någon hjälp?

Av Felix01

Vet ej riktigt, allt jag vet är att de står Thomson Scenium på den "/

Av Felix01

VGA till SCART, hjälp?

Läget är så att jag har fått ärva en 52" tv. Dessvärre är det en tjock-tv... Det innebär att den inte har någe passande uttag när jag vill koppla upp min dator på den, tex VGA eller HDMI. Dock så har jag skaffat mig en VGA -> SCART-sladd men när jag kopplar in den så händer det ingenting...
Det stämmer att jag i princip är så dålig som man kan bli på datorer och det ända jag har kommit på i felsökknings-väg är att kolla så att jag har rätt kanal på tvn.
Är det något som jag måste ändra på datorn för att det ska matcha eller vill det sig bara inte ändå?

//Felix

Av Felix01

Hjälp med VGA till Scart-sladd

Som titeln säger så har jag köpt mig en sladd för att kunna koppla mellan VGA och Scart, problemet är dock att den inte verkar vilja fungera, kommer alltså ingen bild till tvn. Har testat med flera datorer och flera tv-apparater och gått igenom alla kanalerna tycker jag, är det något jag missat eller fungerar bara inte sladden?

//Felix

Av Felix01
Skrivet av Hucke:

Det är ett trippleplay-modem. Betyder att den är låst till vissa specifika tjänster.

Koppla routern i den röda porten (nummer ett) på modemet och alla övriga enheter i routern. Kan i vissa fall ta upp till 20 min innan det fungerar med routern.

Det faktum att det faktiskt funkade är smått pinsamt måste jag säga, men tack!

Av Felix01

Modemet släpper inte in andra enheter

Tjena, har haft ett problem ett tag som ja inte lyckats ta itu med på egen hand så därför vänder jag mig hit. Läget är nämligen så att jag har en dator kopplad till mitt modem (en Zyxel av modell P-660H-D1 triple play) och den datorn har internet och fungerar som den ska. Men till modemet är nu även en router kopplad (en D-link av modellen DIR-301). Den gör vad den ska och sänder ut signaler som min bärbara kan hitta, problemet är att varken min dator, brorsans dator eller xboxet släpps in på nätverket, varken med sladd eller trådlöst. Alltså måste jag o brorsan dela på familjens gamla långsamma vilket inte är någon riktig höjdare. Vad jag har förstått så måste man gå in någonstans och tillåta de utomstående enheterna, men min fråga är då var? och är det det som är anledningen?

En lösning skulle som ni förstår betyda mycket, så jag ser fram emot svar!

//Felix