Inlägg

Inlägg som Lulle17 har skrivit i forumet
Av Lulle17

nu ger jag upp. beställer hem ett nytt nätverkskort iställlet, kostar ju inte många spänn.

Av Lulle17
Av Lulle17

tack för alla svar men så dum är jag faktist inte så att jag inte testar med att installera drivers har suttit och försökt pilla in alla möjliga versioner men jag får alltid samma error, att jag inte har nått nätverkskort och om jag har det är deep sleep blabla dra ut kabeln. kan tillägga att vid nätverksporten lyser det endast orange på ena leden, konstant. kan inte heller se att jag har ett nätverkskort i enhetshanteraren, det är som att den inte existerar för jag har uppdaterat allt som går.

Av Lulle17

har testat att installera alla möjliga versioner av drivrutiner men det resulterar i ett error att jag inte har ett nätverkskort, och om jag har det måste jag dra kabeln för att deep sleep är aktiverat eller nått, och att dra kabeln över natten funkade inte heller.

Av Lulle17

var och grejade ett nytt moderkort idag och datorn fick liv igen, var glad som fan i ca 10sek tills jag upptäckte att jag inte hade något nät.
nu är jag riktigt lost här, windows säger att den inte hittar ett nätverkskort och jag hittar heller inget i device manager. fy fan va arg jag blir. någon som stött på något liknande? har installerat om windows och grejat, lan kortet är på i bios och allt. kan tillägga att det är ett asrock kort; http://www.inet.se/produkt/1902014/asrock-p67-pro3-rev-b3 denna för att vara exakt.

inte fan kan jag väl ha fått mig ett måndags exemplar?

Av Lulle17
Skrivet av tony_fjellborg:

Slog du till den medans den satt fast? Då är de mycket möjligt att cpu eller moderkortet tagit stryk

det skulle man mycket väl kunna tro men så hårdhänt är jag inte, kopplade bort den först.

Av Lulle17

Datorn la av efter att jag tog bort processorn

Tjenixen, byggde mig en burk för ungefär 10 månader sedan.
Funkat prima enda till det var dags för flytt och jag skulle packa upp datorn, cpu kylaren som är en sån där sluten vatten kylare kärvade ihop och slutade pumpa runt vatten. vilket ledde till att cpun överhettades och datorn la av.
Förbannad som man kan bli(ville ju lira dayz) skruvade jag isär burken och gav kylaren ett par fina slag med en skruvmejsel. testade att starta den och den funkade prima igen. skruvade ihop burken och till min stora förvåning ville den inte ge någon bild. datorn startar och alla fläktar går runt dock startar den i typ ett par sekunder för att sedan starta om igen. denna omstartning sker vid varje uppstart av datorn för att sedan fortsätta vara igång utan att ge någon bild. har resetat moderkortet och plockat isär allt och startat det på bordet osv, försökt med det mesta. men problemet kvarstår, dock så restartar den inte efter varje reset på moderkortet, men varje gång jag startar den en andra gång vill den starta om 1 gång för att sedan vara igång. kan även lägga till att cpu led lyser konstant rött, men ram leden blinkar bara rött när jag startar datorn via knappen på moderkortet, inte när jag startar den med knappen på chassit. är väl inte den bästa data byggarn men detta har jag aldrig varit med om förut. inte får jag några ljudsignaler ifrån moderkortet heller.

så till min fråga, nån som har förslag om jag bör köpa en ny cpu, ram eller mobo? lutar mot mobo om jag ska ge min teori.

edit; kan även tillägga att det är ett sån där ruttet asus kort med p67 sockel, har hört en del dåliga ord om det.

Av Lulle17

Jävlar, esport är påväg att bli riktigt stort ;)!

Av Lulle17

Okej tack alla, blir nog att byta till asus trotsallt, var lite inne på det redan innan ;). angående r3an så skall jag ta mig en titt. sådär jätte kräsen kan jag inte säga att jag är när det gäller ljud direkt men det är ju alltid trevligt med en lite tystare burk.

Av Lulle17

Ännu en sista kollen tråd!

tjenare alla sweclockers,

nu har jag velat fram och tillbaka mellan olika komponenter i denna gröt. har plockat ihop ett paket här som ser ut såhär: http://www.inet.se/kundvagn/visa/648670/2011-07-22

grafikkortet är denna http://cdon.se/hemelektronik/asus_nvidia_gtx580_1536mb_pci-e_... som jag kom över för bara 3300 kr.

en ssd disk har jag liggandes här hemma, en intel 80gb som jag köpte för nått halvår sedan. denna är jag mycket mycket nöjd med, har aldrig krånglat eller liknande. trots att den inte är av den snabbare sorten så nöjer jag mig med den sålänge :D.

edit: valde en relativt liten hårddisk eftersom att vi har en fet en här hemma som ligger i nätverket så jag kommer inte ha mycket filer på datorn.

det jag undrar är ifall det finns några synpunkter på det jag plockat ihop, framförallt moderkortet som jag velat fram och tillbaka mellan asus, asrock och msi. är som de flesta andra sugen på bf3 och detta kit borde väl klara det gallant?

Av Lulle17

tror ja fick det sista

Av Lulle17
Skrivet av Zeroes:

Relativt dåligt? Kan spela alla spel atm på high med 30-60 fps tycker jag är helt ok för en 13k portabel dator. MEN jag håller fortfarande med dig, vänta tills bättre kortet kommer!

det ja menar med relativt dåligt är att det finns så mycket bättre kort tex 6970, som inte heller är så mycket dyrare. 570 kortet ska ju vara ungefär samma pris som 6970 och samma prestanda

Av Lulle17

ah okej, låter ju bra, går ju alltid ploppa i lite extra ram själv om man vill tror endå ja väntar på msis nästa modell eftersom att 560m kortet presterar relativt dåligt i tester

Av Lulle17

Tänkte införskaffa en gaminglaptop, behöver lite råd.

halloj alla glada!

nu är det så att jag har tröttnat på min stationära burk och tänker därför införskaffa en laptop istället. jag har kollat på det mesta på nätet och funderar starkt på en http://www.webhallen.com/hardvara/136662-msi_gt780r-082ne-core_i7_2630qm-8gb-1.5tb-17.3-gtx560m-bluray-win_7_hp
eller en http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635481
jag har även tittat på deviltech, pc-konsulten mm. dock så gillar jag inte riktigt deras design på själva laptopen eftersom att beslysning på tangentbordet är ett väldigt starkt + för mig. annars är ju deras datorer fetast pga 6970m korten och lite mer anpassad hårdvara overall

nåja till den stora frågan som jag inte hittar info på någon annan stans, antingen är jag blind eller dum nåja; msis laptop på webbhallen har 8gb i ram minne, medans andra ställen ofta nämner att den har 16gb i ram. tex på den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=YXx6nr_jvjY&feature=feedlik

det är ju även samma sak med asus version på webhallen att den har 6gb ram medans i videon har den 12gb. kanske det kvittar men det hade varit roligt att veta orsaken till detta. Någon av dessa två laptops blir det och jag upskattar svar och rekomendationer. eller kanske man borde vänta på 570 korten? har ingen direkt stress att skaffa en laptop men det är ju alltid roligt att greja en ny burk, sugen som satan :). dock tycker jag nog att 560 korten verkar lite väl klena för en gamer dator men jag kanske har fel :D.