Inlägg

Inlägg som ncox har skrivit i forumet
Av ncox

Har snart ett 3080ti, intresserad?

Av ncox

Logitech G PRO Wireless + Logitech G613 Trådlöst mekaniskt speltangentbord 1100 + frakt

Av ncox

Budgivningen skulle ju slutas 24h efter sista budet skrev han ju själv? 😅 Vad är meningen isf 😂
Aja grattis till dig isf!

Av ncox

24h har gått sen mitt bud?

Av ncox

1200 hämtning

Av ncox

3080 MSI Ventus 3x OC för 7825~
Sålde det dock nyss för 15000.

Av ncox

4200 + frakt

Av ncox

3100 + frakt

Av ncox

3500 inkl frakt

Av ncox

MSI GeForce RTX 3080 10GB VENTUS 3X OC

Tjena.

Tänkte sälja kortet då jag endast spelar CSGO m.m så kortet är lite overkill för mig egentligen.

Tyvärr är orginallådan borta då mycket skit slängdes under två flyttar men fixar vid försäljning givetvis bra kartong med ESD-påse m.m.

Tar mig rätten att släppa kortet vid ett bud jag är nöjd med.

Mvh Robin

Läs hela annonsen här

Av ncox

Har ett https://www.inet.se/produkt/5411688/msi-geforce-rtx-3080-10gb... men spelar knappt längre. Kan tänka mig sälja beroende på vad du ger.

Mvh

Av ncox

Känns som man skulle kunna sälja sitt 3080 för en fin peng

Av ncox
Skrivet av Mocka:

Ser du ingen OSD alls eller saknar du bara just det värdet?

Ser inget i spelet?

https://imgur.com/a/TJ9cVvV

Av ncox
Skrivet av Mocka:

Halloj,

Nedan inställningar är det som funkar för mig. En vanlig miss är att glömma bocka för värdet man vill mäta i OSD samt välja att det ska visas i OSD.

https://i.imgur.com/U63kOIJ.png

Eller förstår jag dig rätt?

Bokat i samt de står In OSD så som du har
Så förstår inte varför jag inte kan se In game..

Av ncox
Skrivet av Mocka:

Man ska nog ha ett bra chip för att kunna cappa vid 1V och uppåt. Jag fick cappa vid 0.950V för att det skulle sluta fladdra.

Det handlar inte om att göra något med "Core voltage". Jag hade gjort på följande sätt:
¤ Öppna MSI Afterburner, gå in på inställningarna och lås upp spänningen (Unlock voltage control & Unlock voltage monitoring). Därefter får du lägga till spänningen i OSD inställningarna. Glöm inte att dra upp Power Limit till 102% och tryck Apply.

¤ Kör en benchmark i något spel, tex The Division 2 om du har det och titta på spänningen, skriv ner det näst lägsta värdet du ser.

¤ Gå tillbaka till Afterburner och tryck Ctrl-F för att få fram fönstret med kurvan. Markera huvudrutan igen och sänk Core clock med tex -100MHz, du kommer se att kurvan i det nya fönstret rör på sig. Välj nu det näst lägsta spänningsvärdet du såg (i mitt fall 0.950) och dra pricken upp till tex 2014 eller 2022 MHz. Tryck sedan på Apply i huvudfönstret och se hur kurvan jämnar ut sig efter den spänningspunkten.

¤ Testa att köra en ny benchmark i spelet och se om frekvens och spänning håller sig stabila (samt att spelet inte kraschar så klart). Rör de fortfarande på sig kan du behöva ta reset i Afterburner, dra upp power limit på nytt, dra ner frekvensen igen och välja en lägre spänningspunkt som du drar upp enligt ovan.

Funkar allt som det ska bör du har en stabil frekvens på runt 2000MHz. Sen rekommenderar jag verkligen att ställa in en egen fläktkurva då standard är riktigt vek. Notera dock att det finns en liten bugg som gör att om du sätter en fast fläktprocent (tex 80%) så kommer det bara bli 73% när du väl trycker apply. Ta därför i lite extra när du gör din fläktkurva. För mig är fläktkurvan en skillnad på 7-8 grader i benchmarks/spel.

Hör av dig om du har fler frågor.

Har ett annat problem med MSI afterburner, ville aktivera för att se frekvens och volt in-game. Aktiverade de saker jag ville se, provade även med toogle knapp m.m men in game får jag inte upp något. Vet du vad som kan va fel?

Av ncox
Skrivet av Thursday:

@baselica: Det misstaget gjorde jag för ett tag sedan, men nu är det multi rail, så det ska inte vara några problem. Orkar inte felsöka det allt för mycket, om det inte börjar ske i andra spel också dvs.

Menar ni att i en "kabel" från PSUn så finns det ju två 8-Pins (6+2) kontakter men ni kör 2 kablar och använder en 8-Pin från varje?
Isf, får den för lite kräm via en kabel?

Av ncox

Jag har ett Msi 3080 Ventus 3x OC har har inte haft några problem med krascher. Hitills..

Av ncox

Ett gammelt 3080 😱

Av ncox

3080 och ska inte uppgradera

Av ncox

Chassi med USB-C

Mitt chassi har uttag för USB-C men inte mitt moderkort. Någon med bra lösning?!