Inlägg

Inlägg som anon175067 har skrivit i forumet
Av anon175067
Skrivet av Herr Kantarell:

Nu är jag tillbaka! Måste jobba hemifrån i 14 dagar.
Någon som vill komma förbi på en Corona?

Arlanda hade noll kontroll och noll information. (de kunde kanske delat ut informationsblad om att man ska undvika kontakt med andra i två veckor)

Alla på planet hade ansiktsmasker. Eftersom hubei provinsen är isolerad så var ingen därifrån med på planet. Faran är väl om någon på planet har träffat nån därifrån som var smittad.

Blev ni informerade om att ni bör använda ansiktsmasker eller var det något som alla använde ändå?

Av anon175067
Skrivet av Hulle:

---------
– Såvitt vi förstår får de flesta en lindrig sjukdom och återhämtar sig väldigt fort.

Hur många har blivit friska?

– Säkert tusentals. Det figurerar en konstig siffra över hur många som har friskförklarats, som är felöversatt från kinesiska. Det finns ingen grund för att det bara är så få som har blivit friska, utan det är långt fler än så, säger Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.

/hulle.
---------

För majoriteten av patienterna kommer det enbart att utspela sig som en vanlig influensa

Av anon175067
Skrivet av Mindfighter:

Riskgrupper ja, de kan få välja vaccinering om de vill. Däremot var det masshysteri under svininfluensan och alla skulle massvaccineras och när man svarade folk som frågade att man efter noggrant övervägande hade valt att inte vaccinera sig (vi vaccinerar oss självklart mot de riktigt farliga sjukdomarna som polio, mässling o.s.v.) och sin familj så blev _alla_runt i kring helt rabiata och började mala om hur det skulle kännas för mig när mina barn dog o.s.v.

Anders Tegnell / Folkhälsomyndigheten försökte svara i TV igår att det just nu faktiskt inte ser ut att vara särskilt mycket värre än en vanlig influensa avseende sjukdomsförlopp och dödlighet. Men det bryr sig ju inte media om, säljer bättre med skräck och krigsrubriker förstås...

Självklart är det så att skrämselpropaganda säljer mer än ren fakta. Problemet med denna sjukdom är inte dödligheten, utan antalet smittade vilket skapar en oerhörd belastning för sjukvården att ta emot alla dessa patienter samtidigt. En pandemi är alltid en pandemi, oavsett dess dödlighet, däremot är det ju inte säkert att det blir en pandemi och vi behöver knappast oroa oss över att den mänskliga befolkningen dör ut av detta.

Som påpekats tidigare i denna tråd är dödligheten låg, eventuellt beräknas runt 2%, däremot saknas det ett botemedel emot den virusorsakade pneumoni som kan drabba patienterna i värsta fall.

Av anon175067
Skrivet av Mindfighter:

...gick ju sådär när vaccin togs fram lite för fort under svininfluensan och folk fick narkolepsi av vaccinet...,
så hellre att de tar lite tid på sig och gör det ordentligt innan massvaccineringar! (däremot kan väl riskgrupper få välja om de vill chansa med ett snabbutvecklat vaccin)

Här är f.ö. en bra krönika som kanske ger lite perspektiv:
https://www.scmp.com/comment/opinion/article/3047569/china-co...

Jag håller med om det du påpekar, däremot om det är skillnad mellan liv och död för riskgrupper så tror jag att detta ses mellan fingrarna

Av anon175067

Jag skulle vilja tipsa om artikel nedan för den intresserade.

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-67...

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon175067
Skrivet av Dredd:

Låter som ett Vaccin som man ska hålla sig borta ifrån med andra ord?

Det låter för bra för att vara sant

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon175067
Skrivet av talonmas:

Ca en halv miljon. Men influensan finns hos hela befolkningen vilket ger en dödlighet i procent till:
500 000 / 7 500 000 000 = 0,00007 = 0,007%

Så 0,007% dödlighet jämfört med uppemot 10% dödlighet? Så nästan 1500 gånger dödligare. Därför folk tar det här på allvar

Samt att det eventuellt uppstår en pandemi av ett virus som det saknas gedigna kunskaper om. Ganska oroväckande, men jag tror personligen att vi i Sverige inte behöver vara särskilt rädda

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon175067

Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog talade om att Kina försökte utveckla ett vaccin mot detta virus och hade som mål att uppnå detta inom 16 veckor, ett arbete som motsvarar 5- 10 år i vanliga fall. Vi får hoppas att det mynnar ut i något positivt

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon175067

Laptop för studier

Tjena, har sneglat lite på denna dator men skulle gärna vilja höra era åsikter vad ni tycker

Acer Aspire E5-575G 15,6" Full HD
GeForce 940MX
Core i5-7200U
6GB RAM
128GB SSD

Datorn kommer endast användas för skolarbete och slö surfning.
Är den värd att köpa eller ska jag försöka hitta något billigare? Vill helst spendera så lite cash som möjligt såklart..

Nedsatt från 6295 kr till 4995kr.

Länk:
https://www.komplett.se/product/906047/datorer/datorer-barbar...

Av anon175067

Lagen är för att minska risken för missbruk/ redan pågående missbruk samt minska att receptbelagda läkemedel inte sälj vidare.

Av anon175067

Bor i en 1:a på cirka 30 m2 , ingen diskmaskin eller tvättmaskin. Brukar ligga på 55-60 kWh/månad, snittar på 120kr/elräkning . Är väldigt sällan hemma och stänger alltid av strömbrytaren på grendosorna när jag lämnar lägenheten. Lagar mat varje dag så spisen / ugnen går för fulla muggar .

Av anon175067
Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan,

Kan du ta en bild på hur din backplate är monterad? Det är ofta en detalj med den som är lätt att missa när man monterar. 100C är inte okej så jag ska hjälpa dig att lösa det.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Ursäkta för ett sent svar. Pumpen satt inte på ordentligt, bakstycket hade inte hamnat i hålen. Nu liggar jag på 60 grader i prime 95 som max

Av anon175067

H105 - 100 Grader

Tjena, har bytt ut min gamla vattenkylare (h70) emot corsair h105 då pumpen la av. Med H70 låg jag som max 65 grader i Prime 95 oavsätt tid , med den nya kylaren kommer jag upp emot 100 grader. Har en I5-4690K som är klockad till 4,2ghz. Vcore ligger på cirka 1,25. Med H70 kylaren körde jag en push-pull konfig med fläktarna, på den nya är det 2 120mm fläktar brevid varandra istället. Kör med standard kylpastan som är på pumpen när den kommer. Några tips??

Av anon175067
Skrivet av SwedZi:

Du kanske har starkare lina? Får ut som sagt bara 17-18mb när allt är avstängd. Har provat massor idag och kollar hon TV bara så funkar det väl, men kollar hon netflix på tvn så märker jag lagg i spelen tyvärr... Kan det hjälpa att köpa en bättre router? Kör ju bara på Telias egna skit nu.

Ja du kan ju pröva men den gossen kanske inte hjälper tyvär :/

Av anon175067
Skrivet av Jalle64:

Då får du testa att sänka något av de du överklockat och se vilket det är som fallerar. Tippar på att det är GPU:n som spökar, så sänk detta med 20 -30 MHz.

Har du bra luftflöde i ditt chassi?

Precis köpt mitt grafikkort kan jag tilllägga okej! jag ahr aldrig sett det gå över 65 grader när jag haft HW monitor på i bakgrunden och GPU-Z. Kör Bitfenix prodigy mini itx chassit.

Av anon175067
Skrivet av versions:

låter som att överklockningen inte är stabil och det kraschar. kommer det upp en liten ruta om att drivrutinen har kraschat också?

Precis !

Av anon175067

Överklocking av Gigabyte gtx 970 g1 gaming 4gb

Tjena överklockat mitt kort i msi afterburner core clock +150 memory+200 det funkar asbra när man kör furmark test och då håller allt sig stabilt. Efter ett tags spelande lyser skärmen upp i någon färg beror på bakgrunden och sedan dras klocken ner igen..?

Är nybörjare på överklockning så har ingen idé vad som händer eller vad jag gör fel.

Av anon175067

Samsung S23A700D

Tjena köpte en skärm av en polare Samsung S23A700D får någon månad sen. Nu har strömkabeln som man kopplar in i skärmen smält pga att den blev så varm att det nästan började att brinna... Kollat överallt och det enda alternativet till en ny sladd är genom http://www.convena.com/ som samsung själva hänvisar sig till. En ny sladd kostar 690kr och vet inte riktig säker om de kommer funka heller för sladden glappade i skärmen så den fick inte ström om man inte böjde kabeln på ett visst sätt. Intagen i skärmen där strömsladden går in har även böjt sig pga värmen...

Är det värt att köpa sladden eller borde jag kolla efter en ny skärm?

har kollat på denna http://www.inet.se/produkt/2204966/asus-24-vg248qe-144hz , är den bra ?

Tack för svar !

Av anon175067
Skrivet av Petterk:

Nej, vill du diskutera så gör det i tråden. Det finns många sätt att ansluta sig till olika nät, koppar, fiber eller stadsnät av olika slag som kommunerna är ansvariga för o.s.v. Finns det inga koppartrådar fram till huset så måste det såklart grävas fram till vägen där det finns telefonskåp eller liknande (vart nu skåpen finns), alltså koppla dig till telestation vilket i sig inte betyder att de behöver gräva genom hela bygden för det går kablar i marken redan. När det gäller anslutningar kan man inte bara gissa lite i telefon, de måste göra en förfrågan hos de som är ansvariga för kopparaccess, kabeltvnätet, fibernätet, eller lokala stadsnätet (som du inte svara på om det finns något), inte de som är operatörer och ansvariga att leverera tjänsten. De kan inte leverera tjänster fören det finns något nät, eget eller något de agerar operatör inom. Även om operatören bygger eget så är det ju kundtjänst du pratar med, inte de som är ansvariga för att ansluta fastigheter.

Utbyggnad av fiber sker såklart bara där det är lönsamt och intresse finns så det är ofta inget ett enskilt hushåll kan styra eller bestämma när det vill ansluta sig.

Finns det inga kablar och det är omöjligt att gräva några meter och betala anslutningsavgifter så är det såklart etern som gäller. Då går det ju inte att förvänta sig något annat svar. PTS kan bara hjälpa dig och meddela behov av utbyggnad till vissa operatörer om du inte ens kan få 1Mbit via mobila nätet. Ibland finns det också lösningar som kommun har upphandlat. Ska en fastighet anslutas så måste ju såklart fastighetsägaren intressera sig för det och bestämma sig för detta.

Okej förstår då, tack för svar !

Av anon175067
Skrivet av Grabben_83a:

Nr 1 kan du inte få fiber satsa på nr 2
Nr 2 Kabel via tex Comhem / Tele2
Nr 3 ADSL / VDSL från Telia , Tele2, Universal med flera.
Nr 4 sista utvägen Mobilt bredband då de allt som oftast har ett tak de som brukar vara bäst är dock tre (3) dock 60GB som högst för strax under 500:-

Räcker 1Mbit finns universal Telecom Mobilabbonnemang med fri surf dock max hastighet på 1Mbit.
Abbonnemanget heter Surf för 77:- mån https://www.universal.se/mobiltelefoni/

Kan tydligen inte ha 1,2,3 :/ okej ska kolla det tack