Inlägg

Inlägg som LessGifted har skrivit i forumet
Av LessGifted

Alltså generella inställning i spel då? Skulle säga att du bara bör pröva dig fram från spel till spel. Sen finns ju google också. Mät fps med fraps eller något och justera tills du får rimlig fps.

Av LessGifted

Vad menar du? Klock? För individuella spel?

Av LessGifted
Skrivet av ecce:

Är det verkligen backlight bleeding? Effekten försvinner ju om jag kollar rakt framifrån. Jag trodde det var antireflexbehandlingen som gjorde att ytan ser lite dammig ut. Jag hade en apple 27" innan, vilken väl har IPS och aldig hade dessa problem (blank yta).

Ska kolla lite på VA-paneler, kan ju fortfarande ångra köpet jag gjort.

Har samma skärm som dig och min beter sig likadant fast i mindre utsträckning, svärtan är inte riktigt så dålig. För mig handlar det också om dålig svärta ur vissa betraktningsvinklar.

Av LessGifted
Skrivet av FilosofN:

Nej, då får det nog vara, tycker det är nog jobbigt att skicka småsaker .

Hehe, fullt förståeligt

Skickades från m.sweclockers.com

Av LessGifted
Skrivet av FilosofN:

Hej, jag har ett Define R3 utan fönster i använt men helt skick (skruvar kan saknas). Om du har vägarna förbi Stockholm kan du få det för en hundring .

Skickades från m.sweclockers.com

Lockande! Har nog tyvärr inte möjlighet att ta mig till STHLM för det. Har fullt upp med barn och fru på veckor och helger. Har du möjlighet att skicka det? Gjorde en uträkning på postens sida och de skulle ta runt 300kr för det. Beroende på skick skulle detta vara aktuellt för mig.

Av LessGifted

Köper ditt ljuddämpade chassi

Söker ett ljuddämpat chassi, gärna från defineserien men annat funkar också. Det enda jag kräver är att det är i vettigt skick och ATX. Sitter just nu på ett core 3000 och byter gärna upp mig vad gäller ljudnivå och kabeldragningsmöjligheter. Vill helst inte ha någe fönster.

Prisnivå kan diskuteras men bör inte närma sig nypris.

Hämtas endast i Uppsala med omnejd... Eller om vi kan lösa frakten billigt och bra funkar övriga Sverige också

/Olof

Läs hela annonsen här

Av LessGifted

Budget?

Av LessGifted
Skrivet av Holic:

Hej

Får börja med att ursäkta ifall ja inte letat nog mycket men känns som ja är 2-3 år efter alla här just nu kring skärmar.

Letar efter en 27"+ skärm 1440p skärm för spel så som world of tanks, world of battleships och kommande fallout 4.
Så undrar lite vilken skärm som rekommenderas för det? Kommer uppgradera resten av datorn i höst för att passa lite bättre, men nöjer mig nog med en skärm som klarar 60hz.

Tittat lite på dells U2715H men har väldigt dålig koll på egentligen vad ja borde köpa?

Eller ska ja titta på en 144hz skärm för framtiden? Isf vilken? Kommer det något jag borde vänta in?
Siktar dessutom på att köpa ett nvidiakort i höst.

Tack på förhand för hjälpen.

Jag har en AOC q2770Pqu som jag är väldigt nöjd med. Köpte den för runt 3000 men den verkar dyrare i dagsläget http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2296503

Jag, liksom andra, har lyckats överklocka den till 80hz utan problem. Gedigen konstruktion och härlig bild.

Av LessGifted

AVSLUTA!

Av LessGifted

Så du vill byta från TN till IPS och från 120hz till 60hz? Försök istället ta en IPS skärm med 120 hz

Av LessGifted
Skrivet av Bloodilicious:

Jag har verkligen fått en del att tänka på.

Jag har till att börja med gått ifrån GTX 970, och 980 Ti är inte inom den budget jag tänkt mig på grafikkortet.
Så står nu och överväger mellan dessa två;

Sapphire Radeon R9 390 Nitro HDMI 3xDP 8GB
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3196563

Asus Radeon R9 390X Strix Gaming DirectCU III OC HDMI 3xDP 8GB
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3205595

Vilken skulle ni valt till detta bygge?
Målet är trots allt att vara så framtidssäker som möjligt och förhoppningsvis inte behöva köpa något att uppgradera med på länge.
SLI är planen när kortet får för tungt att jobba i framtiden på egen hand för att fungera på de högsta nivåerna.

Angående vad jag har för planer med upplösningar och så. 4K är överdrivet i mina ögon. Att satsa på 4K är inte prisvärt i dagsläget.
Men 1440p är helt klart vad man har siktet på om man tittar emot framtiden.

Angående nätaggregatet så står det mellan Corsair RM850i 850W och Corsair RM750i 750W.
Vilket också beror lite på vilka möjligheter jag vill ha för framtida expansion och vilka delar jag i nuläget faller på.

Är det något i övrigt som någon av er känns saknas? Eller verkar detta vara ett ganska så komplett paket i övrigt?

Och för att sedan frångå datorn i sig, har någon tips vad det gäller ljud?
Jag menar då högtalare med hyfsat ljud. Behöver inte vara värsting grejer utan ska funka till att se på film alternativt ha att spela musik på när man gör annat borta från skärmen.

Likaså undrar jag om någon är bra på hörlurar.
Jag har haft planen att köpa ett par SteelSeries Siberia v2 Full-size, men då jag fått så mycket och fantastisk hjälp av er här på Sweclockers så skadar det inte att fråga.
Är dessa lurar det "självklara valet" för Gaming i motsvarande prisklass eller har jag missat något?
Likaså behöver mikrofonen fungera bra.

Sedan undrar jag även på webcams.
Min fru älskar att prata på Skype och avskyr allt som heter dålig skärpa, färger och korniga videos.
Likaså älskar hon att ta bilder på sig själv vid datorn.
Någon som är villig att rädda mig på denna fronten då jag har noll intresse för dessa saker och vet inte ens i vilken ände jag skulle börja i för att hitta "rätt" webcam?

Nu var det många saker på en gång här och jag har tyvärr ingen vidare koll på lurar eller webcams, men vad gäller GPU:n - om du satsar på 1440p så kör på Radeon. Den ökade minnesmängden kommer att göra dig gott!

Av LessGifted
Skrivet av versions:

Då jag inte vet varför det blir så så kan jag inte ge dig ett definitivt nej men jag tror inte att det är någon fara. Jag får knasiga värden i t.ex. GPU-Z också, gissar att det helt enkelt har något att göra med hur man läser av.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, check!

Av LessGifted
Skrivet av Aeig:

Vilken kylning som referensutförandet har saknar betydelse, du sa att Radeon kort ( antyder AMD / Radeon generellt ) väsnas mer, drar mer ström, vilket inte stämmer överlag. Att AMD sedan för utvecklingen framåt och ger sina kunder en riktigt bra kyllösning med AIO medans Nvidia kör med en högljudd varm traditionell singelfläkt är bara bra. Ska man köpa till ett vattenblock eller en AIO till ett 980Ti eller Titan X stiger kostnaden ännu mer.

390 och 290 absolut, dom drar mer ström, men senaste generationen FURY drar 20-30W mer, är SVALARE och är TYSTARE, både i referens och i partnertillverkares utförande. Sapphire Fury är världens tystaste grafikkort, om man som sagt bortser från passivt kylda budgetkort som ej går att spela med.

Sedan är ström ett sådant lamt argument i en diskussion om PC komponenter för entusiaster, vem bryr sig ärligt talat? Har man råd att köpa en dator för 10-25 lax så lär det knappast spela roll.

Ok, jag köper det. Hade ingen koll på Fury osv, så jag kanske inte skulle tala om AMD generellt. Men 390 är väl det kort som motsvarar 970 i prisbild osv så tänkte att jag jämför med det.

Sen visst, strömförbrukning kanske inte spelar roll, men det är inte upp till mig att bedöma utan TS. Vi bör väl ge honom/henne så korrekt fakta som möjligt - sen får TS bestämma själv vad för roll det spelar.

Jag ger mig nu!

Av LessGifted
Skrivet av Aeig:

Detta är en seglivad myt, Radeon korten är minst lika tysta eller tystare i alla segment, oavsett prisklass. Fury X är tystare än Titan X och 980Ti, Fury från Sapphire är världens tystaste grafikkort om man bortser från passivt kylda, 390 serien är lika tyst eller tystare.

Strömförbrukningen är 5-10% högre, men det är inget nämnvärt.

Värmeutvecklingen är likvärdig eller lägre, Fury X ligger på ca 50-55c under belastning med referenskylaren, 980Ti omkring 70-80c.
Likaså är det med 970 och 390, precis lika varma.

Tröttsamt rent ut sagt med sådant här fortfarande sprids.

Ser där, hade jag ingen aning om. Har du några källor - problemet med seglivade myter är ju just att folk (som jag själv) hasplar ut sig saker och sen tror andra på det.

Av personlig erfarenhet kan jag dock säga att mitt 290x tri-x är allt annat än tyst. Det kan väsnas ganska ordentligt. Nu har jag inget samtida nvidiakort att jämföra med men mitt gamla directcu ii gtx 570 var markant tystare. Men som sagt jag kan ha fel i detta med.

Sen pratade jag aldrig om fury x (som har vattenkylning?) utan om 390.

Vad gäller strömförburkning skulle jag säga att du modifierar sanning en aning: gtx970 har 145w tdp-värde, radeon 390 275w tdp-värde. Med andra ord menar du att faktiskt strömförbrukning för 390 är 160w typ?

Av LessGifted
Skrivet av Bloodilicious:

Ah, då är det nätagget inte intressant då jag önskar delar med kvalitet.
Har tyvärr noll koll på vilka tillverkare/produkter som är "bäst".
Är det någon som ha ett bra kvalitets nätaggregat vid 750W-850W de kan rekommendera eller åtminstone peka mig i rätt riktning?
Vore himla otur om jag valde ut ett nytt med lika dålig kvalitet igen.

Angående grafikkortet, wow! Vilken total miss av mig!
Ska forska och läsa på om de korten du tipsat om.
Tack för alla goda råd!

Missade det där med SLI, sorry. Du kan ta ett med högra output från EVGAs g2 serie, samma som jag länkade till innan.

Vad gäller GPU kan man generellt säga att Radeonkorten är mer prisvärda, du får mer prestanda för pengarna till priset av högre strömförbrukning och högre ljudnivå. Ska du köra crossfire så får du välja ett agg med minst 850w, kanske mer. Vilka upplösningar har du tänkt att köra? Vid HD dvs 1080p räcker förmodligen gtx 970s minne men om du tänker köra WQHD eller dylikt skulle jag sikta på ett radeon typ 390.

Av LessGifted
Skrivet av Bloodilicious:

Hej alla teknik gudar och gudinnor.

Jag har lite funderingar angående ett köp jag kommer göra inom kort.

Jag har avsikten att bygga en dator helt från grunden.

Min tanke är att det ska vara det bästa av det bästa inom min budget samt att det ska finnas yta och möjligheten att köpa till mer delar allt eftersom min budget tillåter i framtiden. Som t ex mer hårddisk yta, extra grafikkort, fler RAM minnen etc.

Detta utan att det ska behövas byta ut något av det som redan blir köpt nu i detta skede.

Jag är inget geni när det gäller byggen av datorer. Detta blir första datorn.
Jag har en kille som sagt att han kan plocka ihop datorn åt mig förutsatt att jag kollar upp och beställer alla delar jag vill ha.

Jag har tittat och försökt lära mig olika saker nu under ett par månader på egen hand så hoppas delarna jag valt åtminstone funkar ihop.
Om ni rekommenderar en annan del över en annat eller komplement till bygget som ni anser saknas så blir jag endast tacksam.

Chassi: NZXT Phantom 820 Series (Svart/Transparent)

Moderkort: Asus Maximus VIII Hero

Grafikkort: Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II OC HDMI DP 2xDVI 4GB

Processor: Intel Core i7 6700K 4,0GHz Socket 1151 Box without Cooler

CPU Kylare: Cooler Master Hyper 212 Evo

SSD: Samsung 850 EVO Series MZ-75E500B 500GB

RAM: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC19200/2400MHz CL14 2x8GB

Nätaggregat: Corsair RM850 850W

Operativsystem: Microsoft Windows 10 Home Sve

Tjusigt!

Spontant är min enda anmärkning att nätdelen är något överdimensionerad. Du har inget behov 850w, ta det här istället

Av LessGifted
Skrivet av Pronix:

@LessGifted:
brukar kurvan vara konstant när du spelar?
Kan det vara så att du satt i en loading screen eller en outfit screen(dvs när man väljer vapen och sånt) i bc2 när du var borta?

Första gången jag mäter så det vet jag inte. Nej inge loading screen - grafen visar aktivt spelande

Skrivet av PeNMaX:

Kolla temp med gpu-z ser ut som att det kan vara vrm som blir för varm hade det symptomet på mitt 290 och gpu usage såg likadant ut. mest troligt vrm2 som är till minnescontrollern

Bra tips, ska kika vidare på det. Men det är alltså inget fel på kortet? Utan detta är normalt beteende? Har ju förvisso inga prestandaförluster utan allt tuffar på fint, det enda märkbara är att jag tycker kylaren väsnas ganska mycket

Skrivet av versions:

har samma "problem". inte så farligt egentligen, gör bara att det inte går att se gpu load. går att lösa i msi afterburner genom att slå på "Enable unified GPU usage monitoring" under "AMD compatibility properties".

utan unified gpu usage monitoring:
https://i.gyazo.com/e63132c780e8f50fc9dd8c9074c2016b.png

med unified gpu usage monitoring:
https://i.gyazo.com/9d8a44a90e065f07f4291d0e999a41dd.png

Tjusigt! Ställer samma fråga till dig som till ovanstående - detta indikerar alltså inget fel? Är det snarare så att det är afterburner som får konstiga värden?

Av LessGifted

Märkligt beteende från 290x

Satt och spelade bc2 i cirka 20minuter idag innan lillan började skrika. Kom tillbaka och kollade sedan afterburner för att se efter hur väl min fläktkurva fungerat och fick då syn på det här

http://imgur.com/fKfyLIv

Fattar inte, ska GPU-usage verkligen vara så här? Tempsen är ju inte så farliga...

Specs:
2500k
290x tri-x
fsp 600w 80+ gold
gigabyte p67-d3-b3

Av LessGifted

GPU

Av LessGifted

Spontant: byt grafikkortet mot ett 390. Kostar 1000kr extra men är värt det om du ändå ska punga ut pengar i denna klass. Sen chassi kanske ett fractal design r5? PSU kan du välja i stort sätt vad som med de komponenterna men ta ett bra. Andra kan föreslå