Inlägg

Inlägg som LessGifted har skrivit i forumet
Av LessGifted
Skrivet av jesper77:

Har jag faktiskt ingen aning om, Blev byggd för några månader sen och sen dess har jag inte gjort någonting med komponenterna. @LessGifted:

ok, vad har du för GPU då?

Kommer ihåg att mitt fabriksklockade gtx570 inte ville lira med battlefield när det begav sig. Fick likanade felmeddelanden som du. När jag sedan sänkte klocken var problemet löst

Av LessGifted

Du skulle inte kunna sätta en pil eller ring på bilden som indikerar var? Jag ser inget konstigt i högra hörnet

Av LessGifted

Är GPU:n klockad?

Av LessGifted

Here we go! Får jag bjuda på ännu ett varv på AMD:s rykteskarusell?

JAG BARA HOPPAS!

Av LessGifted
Skrivet av enbom:

Okej. Jag gjorde en uppgradering från W7 via den där ikonen ner i hörnet man hade.

Samma här, men det är en rad saker som slutat att fungera.

Av LessGifted
Skrivet av Isakksson:

Hej!

Har flyttat till en ny lägenhet där den ända internetuttaget sitter längst in i vardagsrummet i ena hörnet av lägenheten, och mitt datorrum är i det andra hörnet av lägenheten. Som det ser ut just nu har jag bara dragit en lång kabel som går genom rummen och hallen, men så kan vi inte ha det.

Har kollat lite och sett att det finns adaptrar man kopplar in i eluttagen så får man internet genom dessa, och det skulle vara en bra lösning.
Frågan är vilka skall man köpa? Vill gärna ha sådana som har ett nätverksuttag i uttagen så att man får "trådat" hela vägen. Trådlös är inget alternativ då mottagning är sjukt dålig i lägenheten.

Är väl något i denna stilen jag har tänkt, men har ingen aning om det är en bra produkt.
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...

Kan bara tala utifrån min egen erfarenhet av powerline och är säker på att sådana lösningar har brister. MEN, jag bor också i en nyish (2007) 3:a och detta har fungerat utmärkt för mig. Får fulla hastigheter på min 10/10 lina. Troligtvis kan det vara svårare om du har säg 100/100

Av LessGifted
Skrivet av enbom:

Ingen aning faktiskt, tyvärr...

Efter gp-fixen ska man: "Visit the Windows Update, click “Check for updates,” and then select “Advanced options.” You should see your new setting enforced here. You’ll also see a note saying “Some settings are managed by your organization,” informing you that these options can only be changed in Group Policy."

Antar att du gjort detta?

Jo, precis. Det är gjort och jag ser texten “Some settings are managed by your organization” men det vill sig ändå inte..

Ska snart göra en clean WIN10 install så jag hoppas det löser eventuella konstigheter. Uppgraderingen gick fin fint men en del grejer verkar inte funka alls som de ska så det är nog mer en fråga om min knasiga windowsinstallation än något annat förhoppningsvis.

Av LessGifted
Skrivet av enbom:

Hmm... jag kollade nu efter jobbet och det verkar fungera nu utan att jag har gjort något extra, enbart group policy fixen... Vet inte riktigt vad jag ska säga. Fick en notifikation nere i hörnet om att det fanns uppdateringar att ladda ner. Klickade på notifikationen och öppnade Windows Update och då fanns knappen "Download".

Samt när jag går på Advanced Options inne i Windows Update så står det "Notify to download" under "Choose how updates are installed".

Haha, gött. Själv har man GP-fixen igång men får ändå alla uppdateringar automatiskt..

Du har alltså ingen aning om vad som fick det att funka?

Av LessGifted
Skrivet av MichaelJackson:

Windows10 kan inaktivera piratade spel.
http://www.fudzilla.com/news/38470-windows-10-sniffs-for-pira...

Så de av er som testar piratspel och sedan köper om ni gillar spelet, detta kanske inte går längre.

Detta har redan diskuterats tidigare och riktigt så enkelt är det inte. Det är endast vissa tjänster som berörs

Saxxat från tidigare tråd:
"Nu tar vi det lugnt. Som någon uppmärksam person på NH skrev så är det endast vissa tjänster som täcks av avtalet: http://www.microsoft.com/en-us/servicesagreement (kolla längst ner)"

Av LessGifted
Skrivet av enbom:

Fick inte group policy fixen att fungera. Direkt man sökte efter updates så laddas dessa ner automatiskt.

Jag ska testa regedit fixen jag hittade på denna sida (längst ner i artikeln):
http://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-fro...

Där ser man, då är det inte bara jag som har det problemet.

Av LessGifted

Återstår bara för mig att instämma med Libre office-kören. Jag körde det under fem års högskolestudier och det gick alldeles utmärkt.

Av LessGifted

Snälla WW2 - ta lite inspiration från Rising Storm samtidigt

Av LessGifted

Nu tar vi det lugnt. Som någon uppmärksam person på NH skrev så är det endast vissa tjänster som täcks av avtalet: http://www.microsoft.com/en-us/servicesagreement (kolla längst ner)

edit: sen på bollen

Av LessGifted
Skrivet av enbom:

Jo det har jag sett men var inte riktigt det jag var ute efter. Uppdateringarna blir ju fortfarande installerade automatiskt oavsett om man vill eller inte.

Tack! Detta var exakt det jag letade efter! Ska testa detta när jag kommer hem från jobbet.

Tycker det är väldigt skumt att dessa alternativ inte finns kvar under Windows Update... De vill verkligen tvinga på allt nu i W10.

Håller med dig om det.

Jag har hoppas att group policy fixen funkar, vet att den har gjort det för andra. Jag lyckades tyvärr inte få till det själv dock av någon anledning, tror mest att det beror på en knasig OS-installation. Finns en regedit fix annars som går att googla fram.

Av LessGifted
Skrivet av enbom:

Hej!

Jag ser att Windows Update inte längre finns kvar i Control Panel och finns nu under Settings > Update & Recovery. Där kan jag inte välja hur den ska installera uppdateringar... Jag vill kunna välja att den meddelar när det finns nya uppdateringar och att jag väljer när jag ska installera de etc.

Hittar med andra ord inte menyn där man kan välja bland dessa alternativ som fanns i Windows 7:

■ Install updates automatically (recommended).
■ Download updates but let me choose whether to install them.
■ Check for updates but let me choose whether to download and install them.
■ Never check for updates (not recommended).

Jag har Windows 10 Pro.

Du kan använda group policy för att ställa in preferenser:

1. start -> skriv gpedit.msc
2. Gå till Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Update.
3. Hitta Configure Automatic Updates
4. Sätt som "enabled"
5. Välj "Notify for download and install".
6. Spara

Av LessGifted
Skrivet av martinoia:

Tack för all feedback och hjälp gott folk! Under tiden jag har plockat ihop korgar, justerat vissa delar och läst så har jag lärt mig massor så nu har jag förmodligen tillräckligt med kött på benen för att kunna göra en vettig beställning. Jag har dock insett att jag förmodligen inte behöver så fruktansvärt tunga delar, då jag mestadels kommer att spela CS:GO så jag testade att göra en korg med billigare alternativ.

Min slutgiltiga fråga:
Vilket av dessa alternativ är mest prisvärt? Är den dyrare varianten mer prestanda för pengarna så kör jag nog på den ändå. Det blir ju en mycket bättre framtidsinvestering.

För det syftet funkar säkert budgetkorgen utmärkt!

Av LessGifted

Självklart glömde jag säga det viktigaste vilket är att jag undrar om man kan göra detta helt utan chromecast eller liknande tillbehör

Av LessGifted

Casta skärm på chromebook

Hej!

Har en samsung ARM chromebook hemma. Är det någon som vet hur man på smidigast sätt castar skärmen till sin TV? Stödjer den Miracast? Eller finns det andra lösningar?

Av LessGifted
Skrivet av Arbitur95:

Jag har en stationär som var windows 7, jag har en wifi sticka ASUS USB N53 som jag använt i ca 1 år. Efter upgraden till WIndows 10 så hittar den vissa routers men inte mina (bor i lägenhet). Så den hittar mina grannars routers men inte min egen...

Datorn står på exakt samma ställe och routern är på samma ställe.

Kanske dumt förslag men ändå grundläggande - boota om routern?

Av LessGifted
Skrivet av Henke420:

Ja, dom ingår i CoH Opposing fronts, men du måste ha vCoh för att kunna spela det som OF erbjuder, dvs kampanj och PE + Brits. Som sagt, med Complete pack får du CoH inkl båda expansionerna vilket jag råder dig att köpa.

http://www.electroworld.se/product/spel-konsoler/spel-digital...

Det här är ännu billigare. Köp bara det här och skriv in aktiveringskoderna på Steam.

Nice! Jag lyckades vara ännu snålare http://www.tradera.com/item/301101/236262069/company-of-heroe...-

Skrivet av Rosapantern:

CoH är ett riktigt bra spel, tvåan blev inte riktigt lika bra (min egna åsikt). Britterna är sjukt roliga att spela som man gillar arty :D, PE är däremot den svåraste av dem 4 "factions" som finns att välja.

Kul! Hoppas jag hittar folk på min skillevel bara!