Inlägg

Inlägg som djwalle har skrivit i forumet
Av djwalle

Packade precis upp min 32" 2K, blev en STOR uppgradering. Tyvärr orkar mitt grafikkort inte med spel i "2K" men den kommer till största dela användas till surfning och kodning. De första intrycken är bra

Av djwalle

Som många andra så kör jag en raspberry pi 3 med Home Assistant. Till den har jag en Tellstick Duo som styr div. Nexauttag. Håller på att sakta men säkert sätta in Nexabrytare bakom lampknapparna i lägenheten också. 433MHz funkar väldigt bra med mina tjocka betongväggar.

Det mesta jag har är automatiserat med möjlighet att styra från mobilen. Man får bara komma ihåg att ta backup på sin conf!

Av djwalle

Härlig lördagsläsning!

Av djwalle
Skrivet av Criuzer:

Hur kodar ni automationen? Kör just nu SSH och nano, men blir ofta fel med intendering o.s.v. Någon som har tips på en editor som underlättar?

Jag kör i vim över ssh, men jag är ganska så van att jobba så. Du kan leta efter yaml-linters för att kolla att filen är korrekt formaterad eller köra någon "tyngre" editor som visar tydliga indenteringslinjer, typ Sublime Text eller confa vim till det.

Av djwalle

HA Hub: Raspberry Pi 3
OS: Raspbian med python virtual env installation
Övrig hårdvara: Telldus DUO
Components: Telldus lights och sensors, device tracker, sun, yr weather
Vad använder du HA till: Styra belysning (precis gått över från Nexa home på en annan pi). Kommer kolla mer på automatisera och övervaka allt jag hittar i huset. Men jag ska sätta upp lets encrypt och mobilappen innan jag kollar på andra tillägg.

Av djwalle
Av djwalle

iMac late2015 i5 på jobbet, första gången jag suttit något längre med en Mac och jag gillar den verkligen. Har länge kör div Linuixdistar men blir nog en MBPr om det släpps en ny i höst

Av djwalle

Fick äntligen tummen ur och köpte mig en liten händig kompressor, eller "oändlig luft på burk".

http://i.imgur.com/ZEUWLl1.jpg

Av djwalle

Sublime text och Vim har jag kört nu under studietiden.

Av djwalle

Skräddarsy kläder, typ kostymer/skjortor, har jag hört ska vara billigt.

Av djwalle

Aegis, AOE2 flash (i dubbel bemärkelse) backs!

Av djwalle

Kul att du löste det. Kan annars rekommendera draw.io använder det ofta för att göra flödesscheman eller UML diagram, kan tänka mig att det funkar fint i ditt fall också.

Av djwalle

Tror att vi kommer närmare ganska snabbt! Studentlägenheter här i Lund har mellan 100 och 1000Mbits. Visst det är ju absolut i framkant men när studenterna flyttar härifrån har de kanske högre krav osv.

Av djwalle

200-300mg tablett på morgonen före gym (gör tablett + BCAA istället för PWO), sen 3-7 koppar svart kaffe utspritt under dagen. De är ganska mycket i mitt kompisgäng men jag verkar vara i gott sällskap här på swec!

Av djwalle

Grattis till värdig vinnare!

Av djwalle

Marshall Major 2 Bluethooth, har haft dom i en vecka nu och är väldigt nöjd med ljud, batteri och hur dom sitter på mitt glasögonprydda huvud. Dock so viner vinden ganska mycket när jag cyklar med dem.

http://i.imgur.com/fccUj7q.jpg?1

Av djwalle

Inte direkt ny, kört det senaste året med datorn i sign. Tar mig sakta men säkert mot swec topp 100.

Av djwalle

Jag läser Datateknik på LTH och kör med en bärbar Debian och Windows hemma på speldatorn. Jag skulle absolut köra på ett unixsystem. I skolan så har vi både Linux och Windows datorsalar, alla labbar vi har gjort har varit på Linux och det har varit bekvämt att kunna ha en liknande miljö. Kolla hur det är på Chalmers.

Skulle jag köpa ny dator nu skulle det antingen bli en MacBook eller en XPS developer edition, svårt val...

EDIT: Du kan testa att sätta in en SSD i din laptop om du inte redan har det och testa kanske både Win och Linux under första året.

Av djwalle
Skrivet av Casper:

Även jag har läst rekommendationer; men jag valde att tipsa om originalet då, som jag förstått det, har X2 inte uppdaterats på så pass vettiga sätt att prisskillnaden motiveras. Främsta källan.

Aha, smart! Såg även i ett annat youtubeklipp att dom lanserade X3 på CES

Av djwalle
Skrivet av Casper:

Riktigt nöjd med mina Jaybird Bluebuds X, kan inget annat än att rekommendera. Brukar finnas till bra priser

Kan också rekommendera, jag har X men det har kommit ut X2 nu. Har bara hört bra saker om de nya också!