Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som IgelQott har skrivit i forumet
Av IgelQott

Joystick VKB/Virpil/warthog eller liknande

Hej söker en lite mer premium joystick

Så går ni i säljtankar så finns här en köpare

Tänker runt 1000kr beror såklart på vad det är, kan tänka mig lägga lite till isf.

Läs hela annonsen här

Av IgelQott

Jag har testat MacOS och ett antal distar från Linux, men faller tillbaka till Windows 10/11.

Jag jämför det med en bil, som är för mig är ett redskap precis som en dator/OS är.

MacOS: Tesla (glöm du kan ens byta bromsar själv), du får ett snyggt paket som fungerar. Men det kostar.
Linux: Renoveringsobjekt från 70-talet, enorma möjligheter, men du får ha lite kunskap, men du kan få den häftigaste bilen av alla.
Windows 10: V70n som bara fungerar, du kan göra lite själv, byta bromsar etc, men i det stora hela så är det original och det fungerar i alla väder.

Jag vill kunna göra lite själv om det krånglar, men det ska helst bara fungera i det dagliga efter jag gjort lite ändringar så jag fått det som jag vill. Jag är inte så intresserad så jag orkar bygga allt och underhålla en dokumentation över alla appar etc. Jag vill underhålla det enkla, och accepterar att jag inte kan byta motorn.

Så är en Windows användare tillsvidare.

Av IgelQott

Annonsören har avslutat denna annons.

Av IgelQott

Söker grafikkort 970/1060/RX570/1050ti/RX480 etc

Hej,

Jag är ute efter ett grafikkort till sonen min, han är 8 år, så inte jättestora krav.

Ett gtx 970 hade varit perfekt, eller liknande runt den prisklassen och prestandan.

Prioriterar om jag kan hämta upp det, är villig att köra upp till 10 mil omnejd från Halmstad.

Alternativt frakt, jag står då för frakten.

Läs hela annonsen här

Av IgelQott
Skrivet av walkir:

Jag arbetar på ett större företag, vi köper in 100 tals bärbara datorer per år, blandat pc och mac.

Dock inte i samma prisklass, pc (hp) är mycket billigare vid samma prestanda, däremot så är ju det inte samma material i dem.

Men pratar du kvalité utifrån hållbart. Så reklamerar vi bra mycket fler mac än pc. (Något vi dokumenterar utifrån ekonomiska skäl).

Jag själv gillar Apple datorerna mer att använda, men kvalité, njaa det skulle jag nog inte säga..

Finns ett uttryck, design före funktion, som jag som privat gillar men kanske inte inom business.

Av IgelQott
Skrivet av Wezzor:

Är spelet fortfarande lika trasigt?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hade stora problem i början, mus som försvann, CTD var 20:e min. Men senaste 20h i spelet har jag inte haft ett enda problem. Spelet har också flutit på förvånansvärt bra i 1440p och ett RX480. Speciellt med freesync då jag får runt 50fps med High.

Av IgelQott

Min sambo fick samma PostNord scam försök. Svenskan är ganska dålig och börjar med Hi istället för Hej etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IgelQott

Spelade 1:an ganska mycket, tröttnade i end-game pga loot grind och begränsad content, samt en dark zone some knappt fungerande som den skulle.

Spelet har sin styrka i presentationen och världen, massor av detaljer och man blir tagen av världen. Återstår att se hur de löser end-game. Oavsett så är spelets story och lvling värt att spela igenom, frågan är o det är värt det priset.

Överlag positivt, om man gillade 1:an dvs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IgelQott

Ser ett antal faktorer som påverkar försäljningen av grafikkort.

1. Utvecklingen av spel som kräver mer prestanda går inte så fort som tidigare, många klarar sig på äldre grafikkkort, speciellt eftersom majoriteten kör 1080p.

a. Anledningen till att spel inte kräver så hög prestanda, är att vi fortfarande har xbox one och ps4, och man idag gärna utvecklar till så många plattformar som möjligt (då det är enklare idag än förr).

b. VR som kräver mycket prestanda har inte slagit igenom riktigt ännu.

2. Priset är alldeles för högt, man ökar och ökar priserna, och är priserna inte i nivå med efterfrågan blir det dålig försäljning.

3. Ray tracing, en teknik som ger lite ögongodis men kostar 50% av prestandan, och stödjs av få titlar, än idag. Inget säljande argument.

4. Skärmteknik, 4k är för tungt att driva, högupplösta skärmar med hög hz och adaptive sync är för få till antalet och inte utbrett.

Lösning: Nya spelkonsoler från MS och Sony som pressar upp prestanda kravet på spel, Sen ett rejält prestanda kliv på grafikkorten. Så skulle vi nog se försäljningen av 4k skärmar och grafikkort samt VR ta fart, samt mer folk vara villiga att betala priset.

Av IgelQott

@Mirialia:
Helt riktigt, jag skulle också vilja påstå att marknadsvärdet inte har en direkt koppling till konjunktur, utan företags påverkan på den ska snarare mätas i omsättning.

Och där är Apple på 11:e plats och hälften så stora som tex Walmart, och ganska mycket mindre än tex oljebolagen.

Av IgelQott
Skrivet av DasIch:

Förstår att saklighet och fakta är betungande för dig.

"PPI-penis" - saklighet och fakta.

Apple är inte inte så stora att de på ensam hand bidrar till en lågkonjunktur, även om du verkar vilja tro det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IgelQott
Skrivet av DasIch:

Att det skulle göra dem unika är helt och hållet din egen tolkning och det finns inget av det jag skrivit som föranleder den. NASDAQ och Dow Jones har följt efter Apple nedåt. När en av de största spelarna på marknaden rasar är det en naturlig effekt att förtroendet för hela marknaden sjunker.

Det jag syftade på är det här du skrev: "Går Apple dåligt riskerar det att dra ner hela IT-sektorn och vi får lågkonjunktur som följd." Samt ditt utlägg om börsen.

I övrigt så kommenterar jag inte det övriga du skrev, då jag förstår nu att det är en lönlös diskussion, ditt resonemang är väl egentligen vad jag syftade på i mitt första inlägg i den här tråden, tack för att du cementerar det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IgelQott
Skrivet av DasIch:

Nej, jag har aldrig påstått att Apple är unikt i det avseendet.

Ditt påstående var att "NASDAQ och Dow Jones har följt efter Apple nedåt" och att det beror på Apple, och att de är så stor spelare och omsätter så mycket pengar. Vilket skulle göra dem unika eller vadå? Du måste själv förstå hur ditt påstående uppfattas?

Skrivet av DasIch:

Tätare subpixel-layout ger, i varje fall för pentile-matriser, skarpare bild. Framförallt för text.

Om pixeldensiteten är den samma, så kan jag hålla med dig, vilket den inte är, pixeldensiteten spelar större roll och deras tätare layout kommer inte göra i närheten av samma skillnad.

Att det är en teknik som är bättre, det håller jag med om.

Skrivet av DasIch:

Att Samsung och LG konkurrerar med Apple påverkar inte jämförelsen över huvud taget.

Hur kan det inte spela roll, du förstår väl att de inte producerar sämre saker till sig själva? bara för att de producerar saker åt Apple? De kan producera annorlunda saker (utifrån avtal), absolut, men inte sämre.

Skrivet av DasIch:

Spelar ingen större roll att det bara fungerar med en tillverkare. USB-C på min iPad Pro fungerar bara med den enheten. Vill jag koppla den till datorn behöver jag antingen en mycket längre kabel eller en konverterare. För att koppla hörlurar till den behöver jag antingen lightning till USB-C eller 3,5mm till USB-C, samt försäkra mig om att konverteraren är av rätt typ.
Apple hade lika gärna kunnat sätta en egen standard som funkar med alla protokoll och gör det så enkelt som möjligt.

Ledsen men vad menar du, att Apples implementation av USB-C är problemet med USB-C? Du kan inte beskylla standarden för att ett företag inte kan vara konsekvent i sin implementation av den.

Av IgelQott
Skrivet av DasIch:

Jo, det är precis vad som håller på att hända. NASDAQ och Dow Jones har följt efter Apple nedåt. Apple omsätter enormt mycket pengar och går det dåligt för Apple är det väldigt många andra som påverkas.
de klarar.

Samma gäller google, eller vad som helst, din kommentar var att Apple var på något sätt unikt som stort bolag, men så är inte fallet.

Skrivet av DasIch:

Samsung och LG är för skärmarna vad TSMC är för deras chip. De har paneltekniken och fabrikerna men det är Apples design och implementering av panelerna. Apple har exempelvis en tätare subpixel-layout i deras OLED-skärmar.

Så kan det vara men deras pixel-densitet är inte i närheten av andra. Vet inte vad subpxiel-layout är bra till om pixeldensiteten är sämre.

Sen är det inte en korrekt jämnförelse, Samsung och LG konkurrera med Apple, det gör inte TSMC som är en ren tillverkare åt andra.

Skrivet av DasIch:

Väldigt enkelt. Kontakten i sig är jäkligt bra, bättre än USB-C, och finns ingen som helst förvirring med olika protokoll och kablar och vad de klarar.

Förutom att den bara fungerar på en tillverkare, och vet inte vad som gör den bättre än USB-C?

Av IgelQott
Skrivet av DasIch:

Hur skulle det bli bättre, menar du, annat än att du får lite utlopp för ditt hat? Går Apple dåligt riskerar det att dra ner hela IT-sektorn och vi får lågkonjunktur som följd. När sen alla varor blir dyrare och folk går utan jobb kan man ju trösta sig med att de där jäklarna hos Apple minsann fick sig en läxa. Jojomensan.

Riskerar att dra ner hela IT-sektorn? lugn nu, Apple är stora, men inte så stora :).

Skrivet av DasIch:

Apples SoC;s är marknadledande, deras skärmar är bland de bästa du kan hitta i konsumentprodukter, kamerorna är grymt bra (för den som faktiskt fotar), App Store har en del riktigt tunga appar som integrerar väl med enheterna (Android-appar är i sin tur sällan anpassade för tablets) osv. osv.

Du menar att Samsungs skärmar är världsledande? Deras processor är i framkant, absolut. LG verkar bli nästa leverantör av skärm?

Skrivet av DasIch:

Designen som alla andra tycker om att apa efter... Ja, iPad Pro har haft en del problem med enheter som kommit böjda från fabrik, och försöker du böja dem så kommer de böjas. De kunde gjort det bättre. Å andra sidan har du en extremt tunn och kompakt enhet med grymt bra prestanda.

Kan inte argumentera emot det, helt klart att andra sidan kopierar Apple. Design kan dom.

Skrivet av DasIch:

USB-C är ett riktigt clusterfuck och Apple hade förmodligen haft den goda smaken att utveckla något eget om det inte vore för sinnessjuka stämningar om konkurrensbrott.

Hur man kan föredra en unik kontaktlösning före en hyfsat utbredd standard, förstår jag dock inte.

Av IgelQott

@anon159643:
Intressanta argument, vad i Android suger jämfört med Ios?

Jag förstår att det här är subjektivt och väldigt personligt, men att säga att Android suger stenhårt har jag svårt att tänka mig. Däremot så kan man föredra det ena eller det andra. I min värld är båda operativsystemen kompetenta men den ena är begränsad och den andra inte, med allt vad det innebär.

Av IgelQott

@Maximo:
Lite skillnad i marknadsandelar också, i Kina är det verkligen en premium produkt, i Sverige är det normen.

Sverige:
63% IOS
36% Android
Källa: http://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/sweden/2018

Kina:
73% Android
25% Ios
Källa: http://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/china/2018

Data är baserad på anrop till webbsidor, det finns kanske de telefoner som inte används till att surfa på nätet, så man kan argumentera att IOS devices är mer använda för att surfa på. Då räknas även plattor in här.

Av IgelQott

@etnica33: Jag tror nog Apple är för dig, men av nyfikenhet, vad för mobil jämförde med? Finns väldigt få mobiltelefoner som kör standard Android, utan för att jämnföra Apple mot Android så bör du jämnföra rättvisst, dvs tillverkare mot tillverkare, eller IOS mot One UI (samsungs android version tex).

Vad var det mer specifikt som du anser var "bloated privacy"?

Av IgelQott

Jag förundras över att så många inte kan se att något är bra, bara för att det inte passar en själv.

Personligen klarar jag inte av Apple, av många anledningar, men främst prisbilden, begränsningarna och designen på mjukvaran. Däremot så beundrar jag Apple för byggkvalité, design av hårdvara, legacy support, ekosystemet och förmågan att sno idér och förverkliga dem.

Apple är som sagt inget för mig, men jag kan verkligen förstå att det är det för andra, som kanske inte bryr sig i den mån som jag gör. Samt kanske är av en ganska allmän uppfattningen att Apple gör de bästa produkterna och då får man betala därefter.

Men jag tror att det börjar brännas i plånboken hos även dessa, och de börjar då snegla på andra produkter. Kanske börjar man också då inse att Apple vill få dig att tro att de är de bästa på allt, men verkligheten är ju att de har sina styrkor som alla andra.

Nu när du kan få en mobil för mer än halva priset som har i princip samma prestanda, och snarlik byggkvalité, så kanske inte ekosystemet och Apple designen väger upp det höga priset längre, om de bara vågar titta på andra sidan.

Apple har varit en viktig spelare, och jag hoppas de fortsätter så, även om vi sett det gamla Apple försvinna mer och mer.

Av IgelQott

Onödig diskussion.

Min skärm levererades som Overdrive = off, och fabriksåterställer jag den så går den tillbaka till "off".

Men som jag skrivit innan, så är "medium" optimalt för min skärm.

Game color = 14 är också att föredra för min och då för att få till färgerna utöver färgkalibreringen från tftcentral.