Inlägg

Inlägg som IgelQott har skrivit i forumet
Av IgelQott

Bra initiativ!

Passar på att lämna lite feedback här:

Negativt: Slarvat bort komponenter vid retur (tex vid fel), senast en processor som skickades monterad på moderkortet, med tillhörande väldigt tydlig felbeskrivning. Ärendet tog alldeles för lång tid att lösas och var stundtals otrevligt bemötande.

Positivt: Snabba leveranser, alltid skickat rätt saker, bra priser och alla problem har trots allt alltid löst sig.

Av IgelQott

Mina klagomål:

1. Destruction: Samma skit som med BF3, DICE väljer vilka saker som går att förstöra, du behöver memorera dem, och för bövelen tro inte att du kan förstöra gipsväggen framför dig, nej nej det kan man ju inte göra, men statyn där borta den går bra!

2. "Bullet trails": En bra ide är att göra om sniper vapen till rail guns och granater till någon böjd railgun. Ser ju inte var man träffar eller bullet drop då railsen verkar vara rak linje och inte följa bullet drop eller så är det bara jag. Störande i vilket fall som helst.

3. Net code: Samma skit igen som med BF3, man dödar varandra, blir dödad bakom skydd, för att gubben laggar bakom för motståndaren.

I övrigt nice, förutom massa FPS drops men det är BETA och med BETA drivrutiner så det är inte konstigt.

Hoppades på att de skulle göra BF4 till vad BF3 skulle varit, men verkar bara vara ett BF3 pimpat med lite mer godis.

Lite besviken men har fortfarande hopp.

Av IgelQott

Hoppas på AMD denna gång.

Det blir ett AMD köp om de lyckats lösa värme problemen, samt är hyfsat nära nvidia i prestanda.

Mest pga bättre multiscreen support AMD har, pallar inte med Nvidias skit längre när det kommer till den biten.

Av IgelQott

Jag kan se varför chromebooks är attraktiva för en viss målgrupp.

Det enda det är, är en dator som bara kan göra en sak, exekvera en webbläsare och lagra bookmarks som felaktigt beskrivs som "appar".

Men har man verkligen inga andra behov än vad en webbläsare klarar av, då är det ju klockrent. Visst jag hade kunnat tänka mig att en som surfmaskin vid tvn eller liknande, MEN den kan inte köra skype tex, eller egentligen ingenting som inte går att köra i en webbläsare "duh".

SÅ för rätt målgrupp är den klockren, men jag försöker komma på vem den målgruppen är, ingen in i min närhet hade klarat sig utan program och enbart en webbläsare.

Vem är målgruppen för chromebooks?

Av IgelQott

Oj, haha.

Det här förklarar mitt hårslit jag haft i snart ett halvår om inte längre.

Värst är det på kvällen, då är det omöjligt att se på youtube.

Har Telia ADSL 24 på cph1

Hade jag kunnat byta från Felia så hade jag gjort det, tyvärr är det monopol på stationerna och ingen annan leverantör kan leverera något stabilt internet endast 3g/4g.

Av IgelQott

Det sorgliga är ju att det han säger är sant.

Men bara för att han lägger till "snabbaste" blir meningens betydelse lätt att tolka som att konsolerna kommer vara snabbare bara för att de är byggda på nästa generation.

Svensson kommer käka det här med hull och hår

Av IgelQott

Windwos 8 är bra enligt mig, dvs som ett surfplatta OS, fördelarna för en vanlig stationär eller en laptop utan touchscreen är väldigt få över Windows 7. Sen finns det även nackdelar mot Windows 7.

Så motivationen att uppgradera till Windows 8 finns knappt. Sen har de stor konkurens på surfplatta marknaden, där majoriteten vill bara spela spel och se mediarelaterat material. Där fungerar IOS och Android minst lika bra.

Så marknaden för fullfjädrat OS på en platta är inte så stor som man kan tro, jag har en, och tycker den är kanon smidig. Men på min stationära så känns windows 7 mer smidigt.

Av IgelQott

Stämmer in i kören att det är helt oacceptabelt. Datorn är inte avsedd eller tillverkad för tv-tittande. Jag kan köpa att en TV med en TV-mottagare kan avgiftbeläggas(även om jag anser att avgiften i sig är helt fel).

Sen tycker jag också det är mkt komiskt hur en surfplatta anses vara en dator, men en mobil är det inte. I stort sätt samma hårdvara, samma operativsystem, och samma möjligheter, förutom att surfplattan inte kan ringas med, och har större skärm.

Är det storleken på skärmen som avgör om en elektronikapparat ska vara avgiftsbelagd eller ej?

Av IgelQott

Mkt intressant, får kika mer på det här.

Stort fan av TTD, och lirat det i för många timmar

Av IgelQott

Om du inte har något vettigt att säga, sluta posta i tråden.

Jag har googlat och hittar ingen lösning på problemet, annars hade jag inte postat och frågat om hjälp här, eller hur?

Av IgelQott

Ingen aning hur man gör detta i GPOn för Server 2003, lust att förklara ?

Av IgelQott

Har massor i scriptet redan, så tiden det tar att lägga upp alltd i GPOn istället är väl haken.

Det arbetet kommer troligen påbörjas först vid nästa serverbyte istället.

Av IgelQott

Kixtart script för att lägga in custom lockscreen vid logon

Hej,

Har ett kixtart script som jag utökat med 2 rader kod. Tanken är att uppdatera hela domänens lockscreens på windows 7 maskiner.

del av problematiken är att man inte får flytta direkt in i system32 mappen från en share. Jag har då valt att flytta den lokalt på C: först, för att sen anropa ROBOCOPY för att kopiera filen från C: till system32\oobe\etc etc

Så här ser sciptet ut
;Flytta lockscreen jpg till C:
copy "\\SERVER\sysvol\domain.local\scripts\logonscreen\backgroundDefault.jpg" "C:\logonscreen\" /h /r
SHELL "%COMSPEC% /e:1024 /c ROBOCOPY.EXE ROBOCOPY C:\logonscreen\ C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds\ /r:2 /w:2 /IS"

Resultatet blir att den först flyttar till C: men sen inte vidare. Kör man scriptet igen efter inloggning. Så fungerar det och filen kopieras från C: till system32

2 Tänkbara scenarion:
1. När användaren loggar in så är backgroundDefault.jpg i användning och användaren får då självklart inte skriva över filen.
2. Filen flyttas för sent och robocopy försöker flytta något som inte finns ännu.

Skulle helst vilja fortsätta använda KIXTART, men vet att via GPO går det att göra liknande grejjer. Servern är en Server 2003 sp2

Det behöver inte heller vara perfekt, tanken är att bara ha det här i en vecka så att samtliga datorer i domänen får sin locksreen bytt, sen ta bort det för att slippa onödig trafik.

Av IgelQott

Undrar hur dom lyckas skala ner allt till konsol, om kravet på PC är GTX560 och det sitter 7800GTX i en ps3:a

Av IgelQott

Det är tydligt att konsolspelare inte bryr sig om grafiken, upplösningen etc etc som vi PC spelare ofta bryr sig om.

Att vara naiv och tro att nya generationens konsol kommer vara mer framtidssäker, kommer bara göra en besviken.

Vi får fortsätta leva med dåliga portar, undermåttlig grafik, spel som släpps först på konsoler etc etc.

Glöm inte att vi måste stödja försäljningen av plastskivor också, tänk om man faktiskt kunde köpa allt online, vad händer med stackars plastskivorna :(.

Av IgelQott
Skrivet av Sneaky:

1. Tona ner Metro. Tona ner personlighetsklyvningen. Bytet mellan de två olika miljöerna känns varken naturligt eller smidigt. Metro tar för stor plats, och verkar inte höra ihop med resten. Centrera desktop-os:et runt desktopen. Tryck ut Metro i bakgrunden och anpassa till en PC-miljö. Om det sedan gör att desktopen blir lite mer lik Metro kan jag väl ta det, men för guds skull, miljöerna måste integreras med varandra.
2. Ha en och samma interaktionskonvention för hela operativsystemet. Samma gester för scrollning överallt t ex. Samma sätt att stänga program. Win8 behöver verkligen harmoniseras.
3.Se över input för touchpad. Detta fungerar dåligt och bygger på en sammanblandning av metaforer, dvs pad:en ses som en liten touchskärm, vilket gör att ens input hela tiden misstolkas, exvis kantsvepgesterna.
4. Alla inställningar måste vara på samma ställe.
5. Låt Metroappar och desktopprogram vara samma program. Eller låt dem i alla fall kommunicera. En förändring i en metroapp ska påverka desktopappen.
6.Om det måste finnas en charmsmeny, låt den förändras beroende på kontexten då den ju är kontextberoende. Gör den i alla fall tydligare.
7. Ha logga ut, stäng av, starta om och andra sådana alternativ lätt tillgängliga på samma ställe. Finns ingen anledning att separera dem.
8. Tydlighet, tydlighet, tydlighet. Tydliga labels. Tydliga metaforer. Göm inte grundläggande funktionalitet för användaren. Kalla inte en meny för för något helt intetsägande som "charms". I sitt nuvarande tillstånd är Windows 8 det bästa argumentet för Apple jag har sett.

Såja, nu ska jag gå vidare.

Tack, det där var den bästa summeringen hittills, kan bara instämma!

Av IgelQott

Min W510 beter sig likadant, dockan med tangentbord och touchpad slutar fungera, eller hakar upp sig.

Ibland cepar touchpadden ur och man kan bara dra den uppåt och neråt.

Ska försöka nå dem imorgon, men tror inte det är hårdvarufel faktiskt.

Av IgelQott

Köpte mig en Iconia W510, och jag har tidigare hatat win8, men i en platta + tangentbordsdocka lösning, så skiner verkligen win8.

I min mening är det här win8 ska användas (+ telefoner), desktop utnyttjar inte win8 och bör således vara valbart att plocka bort metro.

Av IgelQott

Jag installerade win8 på min desktop och spydde galla över det, och körde in win7 igen.

Nu har det gått en stund och jag har låtit allt smälta, och satsade på en win8 platta + dockningsbart tangentbord till familjen. (Iconia W510).
Nu när jag har en platta i handen, som har en touchscreen, så förstår jag verkligen tänket. Det är faktiskt sjukt smidigt att jobba i metro om man har pekskärmen. Du kan bara ha 2 program uppe men du kan alltid "swipea" in desktop om du behöver mer, och då kan du docka in tangentbordet och jobba med touchpad istället.

Jag skulle vilja påstå att de slagit huvudet på spiken när det kommer till platta + tangentbords kombon, det fungerar fantastiskt bra, långt över föväntan.

MEN det kommer aldrig installeras på min dekstop, om jag inte kan välja bort metro. Metro med mus är lika användarvänligt och multitaskvänligt som en påse skit.

Låt metro vara valbart och jag hade inte klagat ett skit.

Av IgelQott

Extremt stor del av budgeten går till SVT, 60%.

Jag säger låt SVT bli valbart, och lägg resten av SR och drivet av radiostationer (ifall av krig) på skatten.

Ingen frågar "har du radiomottagare", Allt handlar om att driva in pengar till SVT, vilket jag tycker är skit.

"Sveriges Television AB 3 797 Mkr 57. 37%
Sveriges Radio AB 2 104 Mkr 31.79%
Sveriges Utbildningsradio AB 301 Mkr 4.56%
Radiotjänst i Kiruna AB 156 Mkr 2.36%
Sveriges Radio Förvaltnings AB 253 Mkr 3.83%
Granskningsnämnden för Radio & TV 6,5 Mkr 0.09%
Totalt 6 619 Mkr 100%
"
Budget för 2004, Källa: Wikipedia

En del av kontrollanterna arbetar även med provision, så inte så konstigt de försöker med olika trix och kanske ibland även ljuger för att få dig att betala tv-licens. Egen ekonomisk vinning. Jag har jobbat på ett antal säljkontor, och är de erfarenheterna något att gå på, så är det väldigt troligt att det sker samma skit på radiotjänstens kontor.