Inlägg

Inlägg som IgelQott har skrivit i forumet
Av IgelQott
Skrivet av Derox:

Varför skulle det vara problem trådlöst? Självklart bygger man upp sitt nät så man får 100 Mbit+ i det trådlösa.

Utifrån min erfarenhet så har du inte den hastigheten hela tiden, och streama stora filer som 1080p filer, kan bli problem, teoretiska hastigheten i ett /n nätverk är hur lugnt som helst, tyvärr är det inte alltid så i verkligheten.

Jag har försökt streama via wireless, men stör mig varje gång det inte fungerar, kan vara varannan film eller så som fryser för att den ska hinna cacha upp igen.

Flera som har samma upplevelser utifrån de forum jag har disskuterat problemet i.

Vet nån hur snabb ethernet porten blir ?

@NonnePonne väldigt konstruktivt svar...

Av IgelQott

Emulator/mediacenter:
RaspberryPi = 367kr
Strömadapter = 50kr
SD kort = 70kr
360 wireless controller = 330kr

Summa: 817kr

Har inte testat XBMC till Pi:n än, så vågar inte svara på hur bra det fungerar. Men som jag ser det, billigare än en OUYA i teroin, dvs om man ska ha den som mediacenter.

Spela mer krävande spel kan bli lite svårt

Av IgelQott

Ja förhoppningsvis har den ethernet port (står confirmed på kickstarter) och förhoppningsvis är det 100mbit/1gigabit (vore konstigt annat).

För att streama 1080p från NAS, via wireless, kan ibland vara knivigt.

Av IgelQott

@Sears
Kontroll stöd finns redan, ps3 kontroller via en app tex. etc etc.

Hoppas de inte bygger in sig i android 4.0 så att uppgraderingar tar långt tid för nya android versioner.

Av IgelQott
Skrivet av cazcade:

Men vänta nu!
För att det är väldigt få som har en android lur med tegra 3 eller liknande och den kostar mycket mer än Ouya.

Jag frågade hur de som hade en android lur kunde motivera köpet...

Skrivet av cazcade:

Hur smidigt är det egentligen att koppla telefonen till teven och sedan koppla upp tangentbord, mus, 4st kontroller osv? Jag pallar inte göra det varje gång jag är spelsugen.

Det är sant, kan bli lite krångligare med flera handkontroller.

Skrivet av cazcade:

Hur bra support för kontroller är det i dagens android spel egentligen? jaja det finns massa appar som hjälper och det är smidigare med ROOT osv. Men det är inte alla som pallar (jag pallar dock). Kontrollerna är ju inte heller gratis.

Förstår inte din poäng, OUYA är android, Smartphones är android, samma stöd för kontroller.

Skrivet av cazcade:

Hur bra mår din telefon om den gör tegra 3 spel i tex 8 timmar i sträck. Hur bra mår den om du klockar upp den lite och pressar den hårt i några timmar?

Samma hårdvara, lite sämre kylning kanske, men min telefon mår bra vid max load.

Skrivet av cazcade:

Hur bra flyter 1080p filmen du streamar från telefon till teven egentligen?

Återigen, samma hårdvara, förstår inte ditt argument, flyter fint.

Skrivet av cazcade:

Sen är det nog inte hugget i sten att det blir en tegra 3 Kal El heller. Jag är säker på att de kan pula in kommande generation av Tegra 3 om det känner för det. Vad sägs om en Wayne med DirectX 11+, OpenGL 4.X, and PhysX?

Utifrån de officiella specifikationerna och att de redan har tagit fram kretskort etc, så känns det ganska spikat, men du kan ha rätt, dock vid den tidpunkten sitter nog samma hårdvara i de android telefonerna på marknaden, så argumentet förstår jag återigen inte.

Av IgelQott

Kul,

Men känns weird att köpa en sak om ett halvår som har exakt samma komponenter som min mobiltelefon jag har i fickan idag. De Tegra 3 spel som finns idag är allt annat än imponerande, att blåsa upp den grafiken till 1080p får mig att må dåligt.

Vill man ha en emuleringsbox eller liknande hade jag rekommenderat att köpa en Raspberry Pi, en aning billigare om man säger så :).

Men klart då får man inte android och möjligheten att spela mobilspel på TVn, mkt negativt, mkt.

Men vänta nu, kan inte jag koppla telefonen till TVn redan ? kan jag inte koppla in handkontroll till Tvn? Kan jag inte streama TV signalen trådlöst till TVn redan?

De som har en smartphone med android, hur motiverar ni köpet av denna konsol ?

Av IgelQott

@Redstar - Har du en smartphone så kopplar du bara in den i TVn och spelar med den som handkontroll, det kan du göra idag, du behöver ingen OUYA för det

Av IgelQott

Smart idé, bra utförande och de kommer säkerligen tjäna mkt på pengar på detta.

Speciellt eftersom det verkar som den redan är utvecklad och i princip klar, så varför de behöver en kickstarter är väl för att dra in extra cash, väldigt vanligt numera. i videon syns det att den redan är färdig och fungerar i princip, och bygger den på tegra 3 måste den komma ut igår, för att kunna ha någorlunda lång livstid.

Jag kommer dock INTE köpa denna, Pga:

1. Jag har en HOX(samma hårdvara, tegra 3 etc) och vill jag spela android spel på TVn så kopplar jag bara in telefonen.

2. De Tegra 3 spel som finns idag, går att räkna på en hand eller två, och drar man bort de som har stöd för gamepad så blir det inte många kvar.

3. De flesta spel är designade för touchscreen, med HOX kan jag iaf spela dem, med en OUYA, not so much.

4. Tvivlar på att OUYA kommer få så stor genomslagskraft att utvecklare börjar designa spel till den som inte bygger direkt på touchscreen (Handheld devices är där pengarna finns, impulsköp på bussen eller liknande).

5. Ser inget som nämner att den kan användas som mediaspelare, eller något stöd inbyggt i denna version av android för uppspelning av HD filmer eller liknande. Onekligen borde det finnas men eftersom det inte nämns, så tänker jag inte kommentera utifrån att ha den som just mediaspelare (som många ovanför i tråden argumenterar för, utan kunskap om så är fallet eller ej). [edit] Missade att den var öppen, och isf kan man slänga in vilken version av android som helst, således kan man få en hyfsad mediaspelare, lite mer intressant utifrån den aspekten.

Som sagt, bra idé, bra utförande, bra inkomstkälla för dem, men funkar inte som spelkonsol i praktiken

Av IgelQott

Nice guide!

Jag väntar fortfarande på min PI uppskjutna leveransdatum varje vecka, siktar på att få den nån gång nästa år antar jag.

Men, när man väl får den så har jag funderat på att skicka in XBMC på den och antingen ha den i bilen eller hemma, oavsätt så var den här guiden var perfekt, har bokmärkt denna tråd :).

Min fråga dock, hur fungerar det för dig att köra dessa 2, klarar lilla PIn 1080p tex?

Av IgelQott

Ens polare är 40+ och spelat hela natten, själv har man jobbat och gymmat för att se fram emot d3 spelande ikväll... blev inte så, 24h snart sen spelsläpp, lite kinkig.

Av IgelQott

Error 12 för samtliga som har en digital kopia... inget spelande inatt för oss

Av IgelQott

Vad har du för hårddisk?

Jag skulle testat att byta SATA kontroller (brukar vara olika färger på moderkortet).

Sen även uppdaterat drivrutiner för Marvells controller.

edit: du har inget extra PCI SATA kort som har samma controller? isf kan det krocka.

Av IgelQott

1h 10 min med automatic brightness adjust.

jag bytte från Iphone 3gs, som höll i 17h med samma användningsmönster, så kan också förklara min åsikt.

Av IgelQott

Mina upplevelser om HTC one X är bara positiva, visst trycker jag stenhårt på vänsterkant så kan man se att den tar emot LCD skärmen, men det märkte jag först nu när jag läste kring problemet, vet du inte om det, kommer du aldrig märka det, då det kräver onormalt mkt kraft för att framkalla problemet.

Jag har även tappat den i asfalten från midjehöjd, blev ett litet märke i högerkant, inga repor på glas eller något annat (kanske bara tur?).

Batteriet är sjukt bra i min, companion coren gör sitt jobb kanon. Jag är dock ingen jätte spelare, eller jätte flitig användare, den går som en vanlig telefon, ibland samtal, lite dödande av tid ibland, etc etc.

Bifogar en SS på hur min mobil använder batteriet.

Att nämna är att HTC släppt en hel del updates på mjukvaran som förbättrar batteritiden nämnvärt, har ni inte uppdaterat till denna så kan jag förstå att ni tycker batteritiden är dålig.

http://www.bilddump.se/bilder/20120508075732-212.105.70.192.png

Av IgelQott
Skrivet av Gwanto:

Du har spelet garanterat på releasedagen och kan dessutom börja installera det direkt!

Fast jag har redan spelet installerat, du kan tanka det direkt från deras officiella servrar utan att ha en pre-order.

Av IgelQott

Bara jag som tycker det är trist att pre-purchase inte ger tillgång till betan ?

Ser ingen mening med att köpa en pre-order, digital kopia, om man inte får något för det.

Av IgelQott

Ville bara informera om att Tre kortar ner sin deadline på erbjudandet med 12 dagar. Sista dagen för erbjudandet blir då alltså 10 april.

källa: http://di.se/Default.aspx?sr=23&tr=301506&rlt=0&pid=262305__A...

Av IgelQott
Skrivet av sl2wm-rocks:

Fungerar GUI avlastningen riktigt bra kan jag se att det skulle kunna gå, men tror dock inte den klarar sig med bara det. När man använder billiga android lurar får jag en känsla att det inte är bara GUI som får dom att sega ihop. Som sagt så är det bara en känsla och vad jag tror, och hoppas självklart också att companion kärnan kan användas till så mycket som möjligt utan på bekostnad av upplevelsen. Men bara det att standby, musik/videouppspelning, telefonpratande osv. kan skötas av den borde ju spara en hel del batteritid.

Ja precis, sen är det en ny teknik, så att jämnföra med billiga android lurar som bygger på en annan teknik, känns inte riktigt rättvist :). Vi får se, recensioner bör dyka upp om en vecka eller två, då lär vi veta hur bra batteritiden är och om tegra 3 tekniken fungerar i denna mobil.

Av IgelQott
Skrivet av sl2wm-rocks:

Jo förstår också att det sker automatiskt. Men jag menar att antigen så aktiverar den extra kärnor eller så får man nog inte allt för rolig GUI navigation jämförbar med dom billigaste Android-lurarna...

Det beror ju på hur mkt av GUI bitarna som den lägger på GPUn.

Av IgelQott
Skrivet av sl2wm-rocks:

All funktionalitet skulle nog gå att köra på companion core. MEN upplevelsen lär ju vara därefter isf. Många mobiler med snabbare kärna än companion core har ju problem att få gränsnittet att flyta på bra. Vill man ringa, skicka meddelanden, kolla loggen/telefonboken m.m. utan jobbig lagg så blir man nog illa tvungen att aktivera åtminstone en vanlig kärna.

Det är inte så att man aktiverar kärnor manuellt, behövs det mer kraft kommer telefonen aktivera mer kärnor, simple as that.

Det återstår att se om companion core pallar simpel GUI navigation och kanske youtube tittande, gör den det utan att aktivera mer kärnor, så har man en telefon med grym batteritid, i teorin.