Inlägg

Inlägg som mickes418 har skrivit i forumet
Av mickes418
Skrivet av solemn:

Min uppfattning har alltid varit att asiatiska arbetsplatser allmänt är mycket mer effektiva än svenska. Men det kanske är fördomar?
Här kommer man undan med ganska mycket, man kan slöa igenom en arbetsdag på många arbetsplatser, om man är trött. Men det känns som att ett sådant beteende skulle ge värre konsekvenser i andra länder.

Definitivt inte här i Kina. Här gör varje person en sak endast. Ber man den göra något annat så ropar de på den personen som har hand om den andra saken. Alla som åtminstone har varit i kontakt med kinesiska myndigheter vet vad jag talar om. Är själv egenföretagare i Kina, jobbar som programmerare, och det är speciellt. Många lagar och regler att ta hänsyn till, samt mycket öl och prostituerade för att kunna landa attraktiva kontrakt. Affärsklimatet här är definitivt annorlunda gentemot Sverige.

Av mickes418
Skrivet av Lexius:

Detta förklarar ju varför alla som jobbar i butik endast rekommenderat Intel dom senaste 10 åren .

Nja, inte riktigt. AMD har alltid bara inriktat sig på vissa program, medan Intel har varit bra för samtliga program. Ett exempel är FSX, där AMD har uttalat att man inte är intresserad av optimeringar för det spelet. Med sådana uttalanden förlorar man kunder rejält.

Av mickes418
Skrivet av ggustavsson:

Prepar 3D är före detta Microsofts kommersiella version av FSX den är numera såld till Lockhead Martin http://www.prepar3d.com/
Den är uppe i version 3 nu, är många som gillar den och anser att det är den mest utvecklade och buggfria versionen av dom 3 kusinerna FSX, FSX SE och Prepar 3D och med bäst prestanda och grafik just nu, alla 3 är i stort sett kompatibla med varann..

FSX SE är det Dovetail som äger rättigheterna till, är samma som utvecklar Train simulator 2016
FSX av dovetail kommer säkerligen utvecklas, men just nu ligger Lockhead före.

Nja, så är det inte riktigt. Det som kallas FSX består av två moduler, Microsoft ESP samt FSX. ESP är själva kärnan till simulatorn, medan FSX är lite mer det grafiska. MS sålde ESP till LM och LM har utvecklat kärnan vidare samt byggt på ett eget gränssnitt. I ett senare skede sålde MS själva FSX till Dovetail. FSX SE bygger alltså på FSX kärna då Dovetail inte har rättigheter att pilla i kärnan. Avtal gör också att LM inte har rättigheter att sälja P3D som underhållning, endast som en simulator. Det gör att utvecklare som PMDG t.ex. är tvungna att ha speciella licenser för sina plan till P3D, och en annan prissättning.

Skrivet av ThunderboltDrgn:

Det är två stycken faktiskt.

Dels Flight school som precis som det hörs på namnet är till för att lära sig grunderna inom flygning.

Sedan har vi den riktiga simulatorn. Dovetail Games Flight Simulator. Eller FSXI om du så vill.

http://steamcommunity.com/app/314160/discussions/16/412446890...

http://steamcommunity.com/app/314160/discussions/16/

Flight School kommer i April och Flightsimulator senare i år.

Här skulle jag inte ha allt för höga förväntningar. För att citera en representant från Dovetail:

"No, we are not using the Unreal Engine for this one. We did use it for Euro Fishing and the upcoming Train Simulator 2. Instead both are based on updated FSX: SE technology. In 2014, we acquired the rights to develop and publish new flight products based on Microsoft’s genre-defining flight technology. Both Flight School and Flight Simulator are the result of that work."

Länk

Eftersom, som jag förklarade ovan, Dovetails inte har rättigheter att röra kärnan så har de två alternativ. Antingen så kommer de fortsätta att använda kärnan från FSX (12 år gammal kod), eller så har de kommit överens med LM att få använda deras kärna. Tänk på hur taskigt FSX fungerar idag, tänk sen att man kompilerar 12 år gammal ineffektiv kod till 64-bitars. Den som kan något om programmering förstår min invändning. Har man lyckats komma överens med LM om att använda deras kärna kan det bli bra, men då blir det i praktiken P3D med ett annat gränssnitt. Dovetails köpte rättigheterna 2014, och tro mig, det tar betydligt längre tid än 2 år att bygga en flygsimulator från grunden. Min gissning är att det kommer bli bäst att hålla sig till P3D eller x-plane.

Av mickes418

Det sämsta man kan investera i är FSX samt FSX Steam. FSX är helt död och steam edition har en ytterst begränsad utvecklingsmöjlighet. Dovetail äger bara själva skalet. De har ingen möjlig att utveckla själva kärnan. Det finns bara 2 simulatorer att satsa på, och det är Prepar3d eller X-Plane.

Prepared: Ägs av Lockheed Martin som köpte själva kärnan som FSX kör på. Den har utvecklats vidare en hel del och är stabil, kör DX11 samt en hel del buggar har fixats. Nackdelen är att den är 32-bitars (64-bitars kommer att komma), får inte rikta sig mot nöjesmarknaden (ger lite komplikationer när det gäller licenser) samt att den fortfarande har en del gammal kod som måste optimeras. Det gör att scenerys och flygplan kan strula lite vid uppdateringar.

X-Plane: Ägs av en privatperson och är en 64-bitars simulator. Det gör att den utnyttjar datorns resurser bättre. Nackdelen med denna simulator är att ägaren lider av extrema komplex och lyssnar inte alltid på andra som kommer med förslag på vad som skulle behöva utvecklas, AI-trafik existerar inte, ATC är bedrövligt, kör inte Direct x, har inte samma ekonomiska resurser som Prepar3d, har en väldigt begränsad mängd scenery samt flygplan.

X-plane har möjligheten att kunna bli riktigt bra, men det hindras av ägaren tyvärr. Därför är rådet till någon som ska börja flyga sim idag att köpa Prepar3d men spara in på addons tills 64-bitars kommer ut.

Av mickes418
Skrivet av Gramner:

Tack, den ser riktigt bra ut.

Av mickes418

Vilken switch ska jag köpa?

Jag behöver en switch med minst 16 portar. Den bör vara managed så jag kan kontrollera all trafik så mycket som möjligt. Bör även ha vlan så att jag kan sätta upp gästnätverk t.ex. Det ska vara en gigabitswitch och utan fläkt. Och den får kosta max 4000:-. Har ni bra tips på switchar som uppfyller kraven?

Av mickes418
Skrivet av sandbergoskar:

HAha nej det gick inget vidare väldigt kluddigt skrivit .

vad menas med expansion pack . att man måste köpa flight simlator x också ?

Så om jag köper glod så får jag allt jag behöver ?

Du får med allt om du köper Gold. Du måste ha FSX för att köra Acceleration. Det innehåler extra uppdrag, flygplan, SP1 och SP2 mm...

Av mickes418

Tyck till

Ska snart köpa in en ny dator. Den ska användas framför allt till Flight Simulator X, men även i programmering och bildhantering. Kom gärna med synpunkter.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1014980/2011-10-20

Av mickes418
Skrivet av PhoenixDown:

Fråga: Eftersom grafikkorten ändå flaskar i alla spel så länge man har en okej quad core CPU, varför är det så många som bryr sig om överclockning av CPU? Det gör ju absolut ingen skillnad. Är bara väldigt nyfiken...

Spelar MS Flight Simulator X och där är det konstant processorn som flaskar, inget annat.

Av mickes418

Min nya it-infrastruktur

Hej!

Jag tänkte starta en tråd som förhoppningsvis blir lite långlivad. Jag ska bygga upp en ordentlig infrastruktur hemma som man kan känna sig nöjd med, och kommer behöva en massa råd från er. En pdf över hur planeringen ser ut just nu kan ni se här. Jag jobbar som programmerare och detta är planerat utifrån det. Men jag har egen firma där jag hjälper folk med deras datorer bl.a. och därför kan det vara många olika datorer inkopplade samtidigt.

Jag har ett comhemabonnemang på 100/10 där jag kopplat ur alla routerfunktioner i deras modem då de ändå suger. Där tänkte jag sen köpa en hårdvarubrandvägg att koppla in. Sen har jag en D-Link 1200 gaming router, gammal, men fungerar jäkligt bra med många funktioner. När man har hårdvarubrandväggen så behövs den kanske inte? Sen tänkte jag ha en switch med 16 portar eller mer. Där vill jag ha en switch där jag kan kontrollera varje port.

En dator som ska köpas in är en HP Proliant microserver. Den kommer köra SBS 2011 med Sql server. Det är bara jag som ska köra mot den. Ev tänkte jag skapa upp en domän för att styra användares rättigheter. Jag har en nätverksskrivare (Lexmark) och en som ansluts via USB (HP). HP:n ska delas ut automatiskt när man ansluts till domänen. En QNAP, modell fortfarande inte bestämd, kommer att köpas och kopplas till nätverket. Rättigheterna dit kommer styras via domänen är det tänkt.

PC 1 är en dator som ska byggas ihop. Primärt kommer den köra MS Flight Simulator X, men även en del bildbehandling och konvertering. PC 1 ska ha tillgång till allt i nätverket. PC 2 kommer främst köra Visual studio 2010 och en del andra program. Den datorn finns redan och även den ska ha tillgång till hela nätverket.

Sen ska en laptop köpas in till frugan. Hon kör en del kinesiska program (hon kommer från Kina) och dessa vill jag inte ska komma åt hela nätverket. Den ska komma åt några kataloger i Qnapen, skrivare och ut på nätet. Dessa program kan vara lite "nyfikna" av sig.

Så ser min planering ut just nu och skulle vilja ha era synpunkter/kommentarer gällande detta. Är det någon som har ett bättre förslag tas detta tacksamt emot. När planeringen är klar kommer inköpen att påbörjas, och där vill jag ha era råd och tips. Bilder kommer läggas upp så ni inte tror att jag trollar :).