Inlägg

Inlägg som AndersonYYY har skrivit i forumet
Av AndersonYYY
Skrivet av xcluzive:

Varför inte Define S? Bättre än de båda imo. Förövrigt skulle jag säga noctuad luft framför vilket AIO som helst.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för den inputen. Jag hade helt glömt define s.

Skrivet av Robertd:

Jag har läst att Define S har sämre ljudisolering än R5, någon skrev även att sidopanelen vibrerar på den. Jag sitter själv och velar om jag ska köpa en S eller en R5a. Det blir mest troligen en R5a för mig, sen skruvar jag loss HDD platserna

Ja det stämmer nog, define s har väl ingen ljudisolering på frontpanelen?

Skrivet av Iwar:

Define C verkar ju mest tilltalande! Hjälpte en polare bygga en rig i den för 2veckor sedan, han är grymt nöjd!

Skickades från m.sweclockers.com

Ja jag håller med där, det känns så tilltalande med ett chassi i den storleken som ändå är anpassat för att hålla låg ljudnivå.

Av AndersonYYY

Val av chassi till ny burk, define r5 eller define c

Tjena,
Jag sitter här med lite funderingar gällande två chassin; Fractal Design Define r5 och Fractal Design Define C.
Jag vill ha en tyst dator men jag är även lite sugen på att testa att köra en AIO vattenkylning för CPUn nu när man ändå är i farten.
Valet av CPU har jag inte riktigt bestämt mig för än, men det blir en i7-7700k alt. Ryzen 1700 som det ser ut nu.

Så nu till mina dilemman:
Eftersom jag sitter på ett Asus GTX 1080 ti(drygt 30cm långt) så kommer jag inte kunna köra AIO i fronten på define C vilket är den enda aktuella positioneringen om jag ska köra AIO i det chassit imo, så i define c så skulle det bli luftkylning i form av ex. Noctua NH-d15.

Skulle jag köra på r5 istället, då är min fråga: kan man montera den lilla hdd-buren med plats för 3x HDDs i toppen istället för 5.25-buren och under köra ex. 240/280mm radiator i fronten, eller måste man sätta den lilla buren i botten på chassit?

Define C känns mest tilltalande pga sin storlek, men med ovan nämnda CPUer och GPU, kommer kylningen vara tillräcklig?

Det här blev kanske lite flummigt men om jag ska förtydliga något, säg gärna till.

Av AndersonYYY

Som vissa säger här, så är det inte spelets fel(inte enbart iaf.). Själv så vet jag att jag hade problem med att BF3 kraschade vid release. Det berodde då på realtek drivrutinerna(till det integrerade ljudkortet på moderkortet) och punkbuster inte rockade alls. Köpte ett ljudkort och problemet försvann helt.
Har inte haft en enda krasch på klienten i BF4 so far. Men det verkar som att det är många med dom senaste generationernas grafikkort som får dessa beryktade krascher.

Hur som, lycka till för er med kraschande klienter

Av AndersonYYY
Skrivet av Skuggan74:

920 bottleneckar med ett GTX 295 tyvärr, har en sån i min gamla burk, med 680 får du nog skrämma upp FSB i runt 3k innan du slutar se resultatat.

Skickades från m.sweclockers.com

i7 920 använder sig inte ens av FSB, utan QPI. Så nu vet inte jag om du sitter och tänker på något helt annat, eller bara är ute och cyklar

Av AndersonYYY

Skit bakom styret, simple as that! Gör om, gör rätt!

Av AndersonYYY

Enligt återförsäljarnas avtal med Blizzard, så får dom inte skicka ut spelen innan spelets releasedag, just för att Blizzard och även en del återförsäljare med stora releaseevenemang ska kunna förbehålla sig den rätten att sälja spelen så man har det till 00:01 på dess releasedag. Medan återförsäljarna, får skicka ut det så man får det med sin vanliga postgång på releasedagen(då räkningar och allt sånt kul brukar landa i brevlådan). Struntar återförsäljarna i detta, så kan Blizzard häva deras rätt att få in kommande spel till dess releasedagar.

Av AndersonYYY

Jag tycker att det verkar vara en riktigt välgjord expansion. Det jag dock stör mig på är inte själva spelet, utan alla spelare. För många rookies som har bestämt sig för att börja lira, och de vet inte hur man spelar alla game modes. Sånt här märks så väl, när det är så dominerande med fordon. Men visst, sånt får man ju räkna med när det är ett MP-lir, och dessutom en efterlängtad expansion

Av AndersonYYY

Om du inte köpt några ännu, så skulle jag kunna rekommendera Pioneer HDJ-2000. Dom är lite dyrare, men dom ser riktigt bra ut, ljudet är imo riktigt bra för att vara ett par slutna lurar, sköna att ha på sig, går att vika ihop, går att köra dom från mobilen utan några större problem, helt ok bas. Listan bygger på!

Det bästa är nog att gå och "känna och klämma" samt lyssna in sig lite på de lurar man går och funderar på

Av AndersonYYY
Skrivet av anon193865:

Vad är den mest realistiska fov.en till bf3?
och den bästa vad tycker ni?

Virre98, need i say more?

Nej men efter att ha kollat i några av dina trådar som du har skapat, som i min mening flertalet ggr handlar om samma/liknande ämnen, så tycker jag att du borde testa dig fram till det du tycker är bäst och/eller finner behagligast för dig.

Hur realistiskt kan du få det med en skärm? Köp så du har tillräckligt med skärmar för att täcka din "irl-fov" istället!

Sen ett tips som du gärna får applicera i framtiden: SÖK INNAN du skapar nya trådar hela tiden, please!

Av AndersonYYY

Hörde jag LIR?! Ser verkligen fram emot den här expansionen!

Av AndersonYYY
Skrivet av Brugden:

Jag tog faktiskt och beställde ett pc360 igår! Får se hur det presterar i BF3 och mumble/skype. Ifall det läcker in ljud så är det bara att göra precis som du säger, skruva upp volymen!

Hur är det med andning? Plockar micken upp det?

Skickades från m.sweclockers.com

Trevligt! Tror verkligen inte att du kommer bli missnöjd!

Om man har micken i ett "normalt" läge så kommer det inte märkas, det är först om du har den i ett högre läge(där den då hamnar i din sikt) och du skulle vara lite för exalterad/andfådd ;D

Av AndersonYYY

Tycker att 360 är ett väldigt bra headset. Ljudupptagningen på micen är suverän, dom är lätta och smidiga, inga problem att ha på sig dom under lite längre lirsessioner. Ljudet överlag är väldigt behagligt, känns luftigt och lätt, basen är helt ok för det priset, inte överväldigande, men inte för vek heller liksom. Nackdelen kan ju en del tycka är att dom inte är ljudisolerade, för mig dock så är det inga problem, jag tycker snarare att det är skönt att ha öppna lurar när man sitter hemma och lirar, så man hör om något händer/pratar med en runt om. Vill man inte höra vad folk säger, då höjer man ju bara lite ju

Edit. En annan fördel är ju också att dom är analoga och går på 3.5mm istället för usb!

Av AndersonYYY
Skrivet av infexis:

Jag vet inte riktigt hur mycket som är rimligt för denna typ av lurar...kanske runt en tusing? Jag vill inte köpa nåt jag kommer vara missnöjd med men samtidigt vill jag inte ha overkill....Musiken som pumpar är mest hardstyle och det är HTC One X som driver kalaset ...

Trevlig musikstil måste jag ju bara få flika in med!

Av AndersonYYY
Skrivet av infexis:

Tjena, nu har jag efter knappt två månader lyckats sabba mina AKG 520 som jag var sjukt nöjd med..men byggkvaliten svek mig och de knäcktes på toppen.
Nu är jag på jakt efter nya och undrar vilka ni rekommenderar? Ska användas enbart under pendling..så med andra ord ska de inte läcka ljud, vara bekväma att ha på sig och se hyffsat snygga ut...så vilka är det som gäller?? Ska inte vara inear bör jag tillägga..

Tja!
Vad är det för musikstil som du mestadels tänker lyssna på? Och framförallt, hur mycket är du villig att lägga på ett par nya lurar?

Personligen så sitter jag och funderar på att införskaffa mig ett par Beyerdynamic DT1350
Kanske överskrider din budget? Men dom där ska vara riktigt bra. Jag har själv inte provlyssnat dom än, men ska försöka få tummen ur, för att försöka åka och lyssna på dom nu i helgen

Av AndersonYYY
Skrivet av Roger W:

Intressant tråd med en intressant fråga, men 1000kr är nog en rätt tuff budget att klara! Jag har inga vettiga förslag sådär på rak arm.

Nuforce nämnde nån, men de har sågats en del vid faktiska mätningar, då de verkar lida av kanalobalanser, crosstalkt, och annat.
Se här tex: http://nwavguy.blogspot.se/2011/02/nuforce-udac-2-drama.html

Det där var en vettig läsning må jag säga!
Så efter den där läsningen bör jag nog dra tillbaka mitt tidigare påstående ang. NuForce. Jag bör väl flika in här med, att jag inte har så stor erfarenhet av dom sedan tidigare. Men efter det där så kommer jag vända mig åt annat håll, oavsett prisklass. För det finns ju onekligen bättre produkter än NuForces.

Skrivet av Taloma:

Den ska endast användas hemma vid studion, så behöver inte vara portabel.
Ja, jag behöver tydligen en DAC också.. är lite ny på det här området

Har tagit en titt på en setup som ser ut såhär: Schiit Bifrost (USB) > Schiit Lyr > AKG K-701
Många verkar extremt nöjda med detta, och Bifrost:en verkar vara framtidssäker då den ska vara lätt att uppgradera.

Detta kraftverk är ju inte snällt mot plånboken, men tanken är att de ska fungera som ett substitut till Monitorer. Anledningen till att jag inte kan använda monitorer är att mitt rum är allt annat än akustisksäkert. Så vad säger ni, skulle detta vara ett bra alternativ?

Denna tråd börjar väll mer och mer passa in i ett studio-forum, men jag tvivlar inte på Swec's expertis

Alltid kul att få gå lös med plånboken, speciellt inom ljud Men det hela beror väl också lite på, hur seriöst du känner att du vill gå.
Jag kan dock inte göra något personligt utlåtande ang Schiit produkterna, men dom ser onekligen spännande ut, för den summan.

Skrivet av the squonk:

Lider du av ekonomiska begränsningar så har Behringer både billiga Dac:ar och billiga hörlursförstärkare, för musikerbruk, på http://thomann.de. Finns till och med billiga mixerbord med både inbyggd USB-Dac och naturligtvis med hörlursuttag. Nu rynkar säkert diverse HiFI-nördar på näsan, men faktum är att dylika semipro-produkter faktiskt låter förvånansvärt bra och definitivt gör det dom skall klara i en studiomiljö dvs spelar högt, rent, med rak frekvensgång och med bra kanalbalans utan något hokus pokus inblandat. Och de driver alla typer av hörlurar.

Thomann.de har många roliga produkter, som är bra prispressade jämfört med många andra återförsäljare än iaf. Sverige. Snabb och bra levernas!

Av AndersonYYY
Skrivet av Taloma:

Hej Swec!

Sitter i skrivandes stund vid min lilla hemmastudio och har insett att det här med musikproduktion kostar skjortan.
I alla fall, jag funderar på att införskaffa ett par AKG K-701 för referenslyssning och har insett att jag kommer att behöva någon sorts hörlursförstärkare. Jag har dock ingen aning om vad jag ska köpa, och undrar om ni kan rekommendera något? Det stora problem är som vanligt; plånboken, då jag har en budget på runt 1000kr. Kan dock sträcka mig rejält om ni rekommenderar en förstärkare som har lång livstid.

Jag lyssnar mycket på klassisk och soundtrack -musik, gör för övrigt mycket filmmusik, så om ni kan rekommendera någon annan hörlur+förstärkare-kombo som passa för ändamålet är jag öppen för förslag!

Mvh, Tom.

Är tanken som så att du enbart kommer att använda ampen vid din studio eller vill du ha en bärbar amp, som du kan ha vid studion men även koppla in i mobilen ex. för att ta med dig dina blivande AKG för att lyssna på "on the go" så att säga?

Behöver du en DAC också? Finns Amp + DAC i en och samma produkt, men även fristående.

Nuforce har iaf en del trevliga produkter för en rimlig peng.

/Anderson

Av AndersonYYY

Lite smårolig grej ändå

OT: Hemskt dålig mic för ljudupptagning vid inspelningen :S

Av AndersonYYY

Men som alla säger, skaffa en Authenticator, det är en värd investering. Sen om ni sitter på samma dator du och din tjej, så kommer ni tillslut inte behöva ange en authenticator code varje gång ni loggar in på accountet(såvida ni inte loggat in med accountet på en annan dator.

Skrivet av Dakkie:

Fysisk*

OT: Det verkar ju som att NÅGON är inne på accountet och nallar runt. Fixa en authenticatior. Har du varigt inne på accet och testat så att du faktiskt inte kommer in ..?

Varit* (varigt= ex. ett varigt öga)

Av AndersonYYY
Skrivet av Kakann:

Har ett par Bose QC15 som jag tidigare endast har använt som hörlurar men skulle vilja använda micken till datorn då och då. Problemet då är att det är gjort för att ansluta till iPhone, med mick och hörlur på samma 3.5mm-kontakt. I datorn däremot är det separat in- och utgångar för mick och hörlurar. Hur gör jag lättast för att kunna använda även micken i datorn?

Utan att ha någon direkt källa att gå på, så skulle jag vilja säga att det inte kommer att gå att använda micken om du nu bara har en 3.5mm kontakt.

Skrivet av Kakann:

Behöver en sån här, någon som har koll på vart man kan köpa den i Sverige? Eller iaf någonstans där de fraktar till Sverige (Amazon.com är väl inte så sugna på det vad jag har förstått).

Du behöver en vadå?

Av AndersonYYY
Skrivet av mrqaffe:

Eftersom de flesta färdiga prylar av den typ ni frågar efter presterar rätt dåligt så bygger de flesta egna "boominators" det finns flera trådar på swec och så originaltråden på diyaudio.
http://www.sweclockers.com/forum/77-ljud/1098584-boominator-t...
http://www.diyaudio.com/forums/class-d/104402-boominator-anot...

Problemet, iaf för min del, är att jag varken har tid, plats eller verktyg tillgängliga för att snickra ihop en egen i dagsläget. Men hade jag haft tillgång till tidigare nämna parametrar så hade jag troligen gjort det själv.