Inlägg

Inlägg som FaatIII har skrivit i forumet
Av FaatIII
Skrivet av scienta:

Mekaniska tangentbord är lite känt som "hacker keyboards"?

Haha, detta kände jag inte till min herre! Då kanske det var en dålig bortförklaring, då beror det nog främst på min dyslexi skulle jag tro, osammanhängande ord/meningar ger mig huvudvärk.
Skulle va redigt kul och se om någon fick 150+ WPM.

Av FaatIII
Skrivet av Allexz:

:3 är det något fel med mitt konstaterande av mitt personliga tycke?

Av FaatIII

Kommer upp i 72 WPM, 85+ när jag kör English Speedtest. Det känns dock inte så smooth att använda sig utav ett mekaniskt tangentbord när man skall skriva snabbt, utan det lämpar sig bäst till spel imo ^.^

Av FaatIII
Skrivet av mongolen:

Så något i den här stilen rekommenderas?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=626350#extra

Ja. Inspiration hämtat från en SweC-medlem: http://www.sweclockers.com/galleri/8298-m-atx-gaming

Av FaatIII
Skrivet av S.Shooter:

Vet inte om jag är i rätt forum men men.

Håller på att göra ett litet klipp som jag ska lägga upp på Youtube.
Hur långt av en låt kan jag använda utan att bryta mot några copyright lagar?

Tänkte ha introt till låten Burn the obedient av KoRn - det blir sammanlagt 59s, går det?

Man får inte lägga upp upphovsrättskyddat material på Youtube utan tillstånd, och det blir betydligt värre då SOPA och PIPA står för dörren.
Jag brukar pitcha ljudet en aning för att förhindra att Youtube skall blocka klippen

Av FaatIII
Skrivet av fertyn:

Jag helst, den måste få plats PÅ skrivbordet. Sen ska den också vara lätt att bära med sig till Lan och annat. Byter nog till den ssd du rekommenderade, verkar helt sjukt prisvärd jämfört med intels

Jag rekommenderar att satsa på ett matx format, man tappar ingen prestanda såvitt jag vet. Det medför att det finns sämre expansionmöjligheter naturligtvis, men om du tänker köra på singel-gpu finns det inget att förlora på matx, du klarar dig på ca 120gb storage i SSD väg

Av FaatIII

du måste hitta de rätta inställningarna för din klock till grafikkortet innan du spelar, det kan ta en dag eller så och det görs lättast genom att laborera lite med inställningarna, läsa guider på internet och se vad andra har gjort med liknande system. Oftast beror en dålig överklockingsbalans på att man har en för låg spänning eller alldeles för höga temperaturer.
För du har väl testat att köra prime/furmark och läst av värden för att kontrollera om systemet är stabilit?
Om inte, kör på stock tills du har lärt dig tillräckligt

Av FaatIII

hack 'n slash brukar jag kalla Diablo och dyl. men det är upp till dig, realtidsstrategi för dota etc vilket inte är direkt några krävande spel imo.
Edit: om man skall vara riktig petig tror jag att man lägger till ett a på rts, dvs. arts där a står för action, lite barnsligare än vanliga rts-spel så som sc2 eftersom man endast kontrollerar en "hero", det gör spelet betydligt simplare också.

Av FaatIII

Tja! Jag personligen tycker att du har gjort ett bra val av Prylar, men du kanske borde kolla in ett matx chassi då det ser enormt mesigt ut med ett litet moderkort i ett stort chassi, och ett mindre format är lättare att transportera och jag har inte märkt något försämrat luftflöde.

Av FaatIII
Skrivet av blagi:

Kul att du påpekar detta då du är den som sprider felaktigheter. När jag ser en felaktighet så är det min skyldighet att tillrättavisa den. Det kan inte göras nog många gånger.

själva poängen med fora i olika slag är att diskutera och hitta lösningar för problem, inte att bete sig som drägg vilket du har gjort nu. Ursäkta OT men något måste sägas när man väl rättar till sig och att det måste vara någon som påpekar samma sak för 3:e gången utan att läsa förstasidan av tråden, hoppas du är med mig. Inget illa menat för övrigt.

Av FaatIII
Skrivet av blagi:

HDMI och DVI har samma bildkvalitet, bilden skickas på samma sätt. Rättare sagt så är HDMI lika bra som DVI bildmässigt.

kul att du påpekar detta efter att jag själv har konstaterat det, jag förslår att du hedanefter läser samtliga inlägg under förstasidan innan man citerar något, js in case you are in doubt.

Av FaatIII
Skrivet av Bulltazar:

Har inget med drivrutiner att göra, dom laddas enbart när man når windows, inte bios.

Vadå inte optimal bild, man får samma bild som med DVI förutom ljudet

Jag hade samma problem med ett GTX260 HDMI kort, blev tvungen att använda DVI kabel istället,vilket inte spelar någon roll sålänge du inte vill använda ljudet genom HDMIn.
Kan gå att fixa med en nyare bios, se till o ha senaste biosen för moderkortet.
om du har det så finns det andra biosar till ditt kort från:
http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid...

Men jag tror att det helt o hållet beror på den skärmen du köpte, vad är det för skärm?

vet inte vad jag menade med det, jag är medveten om att det är identisk kvalitet för bilden men jag har för mig att sladdarna var dyrare eller dyl. men jag gillar inte att köra med HDMI, utan endast i enstaka fall som anslutning till en xbox typ

Av FaatIII

Man bör kunna komma åt bios med hjälp av att hålla Delete (beroende på moderkort) intryckt under start, dvs. man behöver inte ha bild under de första 20 sekunderna för åtkomst av bios, då skärmen letar efter anslutningar. Du kan alltid testa med en annan anslutning då HDMI inte ger optimal bild men det ger dig naturligtvis möjligheten att ta ljud från skärmen

Av FaatIII

Tja! Jag har både h100 samt nh d14 i vardera rigg, folk här på nätet verkar hata h100n då de tycker att pumpen låter, jag har inte det problemet dock. Kylningsmässigt är det inte mkt som skiljer men se till att du får plats i chassit med den 240mm rad, och om du väljer luft fundera på saker som att minnena får plats eller om du bär på chassit väldigt mkt till lan o dyl. då är h100 ett bättre val.

Av FaatIII
Skrivet av Giovanni-kun:

Tror jag har fattat lite bättre nu, tackar. Jag kommer säkert sätta ihop ett antal paket o fråga på en del innan jag kommer fram till vad som är rätt för mig. Drabbas lätt av beslutsångest;).

Innan jag knoppar länkar jag ett nytt paket försök.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1364042/2012-01-14

Godnatt!

ok, corsairs SSDenheter har ganska rejäla RMA-siffror vilket innebär att det finns en större risk att du kommer få en defekt sådan än om du köper en SSD från Intel eller dylikt. 6870 är ok, asus moderkortet vet jag inte riktigt hur det är, finns inte så mycket recensioner på ´et.
Scout chassit är riktigt dåligt enligt en jag känner, skaffa något i stil med Fractal Design Arc istället då den ligger högt upp med tanke på sin prisklass. Minnen spelar ingen roll, man kan använda sig utav corsairs LP minnen om du tänker skaffa en fet luftkylare till processorn senare.

Av FaatIII
Skrivet av b.carlsson:

2an, lol

tack för svar!
I "motherboard overview" i manualen står de som "X16" allihopa, ska kolla på själva kortet och sen dubbelkolla i bios så att den är på 16.

Men faat, du vill göra gällande att det inte är någon märkbar skillnad mellan x16 och x8?

/B

Tror inte att man märker någon skillnad direkt, men du har två mörkblåa samt en en vit i antal av PCI-expressplatser, du kan använda vilken som av de mörkblåa för PCI x16, om du kör SLI blir det x8 oavsätt vilken du väljer tror jag, så därför spelar det ingen roll vilken du använder. Fortsätt att ha kortet på den andra PCI platsen du, ingen fara

Av FaatIII

Jag tror inte att det är temperaturen direkt, mitt GTX 580 gick upp i 102 grader på maximal voltage när jag hade glömt att ställa in fläktprofilerna så att de låg på 15% under konstant full belastning under ca 40 minuters spelande -_- fail. Som andra säger kan det vara nätagget.

Av FaatIII

effekten 850 är på gränsen nästan, men 590 drar väl inte så mycket ström i jämförelse till 580 sli vill jag minnas och det skall alltså gå, annars kan du satsa på ett lite billigare 1000wattare som borde täcka dina behov med tanke på prislappen du angav nu.

Av FaatIII
Skrivet av Giovanni-kun:

Såg ju fint ut. Jag kände att jag ville ha nätdel o lita på som levererar bra o stabilt med ström, men de kanske räcker. Gillar ju CM chassit;) men kanske onödiga pengar.

Jag har ju extern hårddisk som jag kan använda, annars finns det en 500gb på cdon för 690kr.

Stor skillnad på phenom x4 och x6?

Om du förstår mitt "tänk" så var det att skaffa bra grund, bra chassi, moderkort, processor, nätdel o en SSD. Med Grafikkort och sånt kan man väl lättare byta upp sig senare om de behövs eller om plånboken tillåter. Men jag vet inte:P.

Uppskattar hjälpen:)

Det lättaste du kan uppgradera sen är saker som chassin och nätaggregat, det blir lite svårare med moderkort, minnen samt processorer då dom hör ihop, men man skall samtidigt inte tänka allt för mycket på framtiden då mycket kommer att ändras. x6 är väl hur många kärnor som kan låsas upp har jag för mig ;P jag är inte så insatt på AMD marknaden, jag känner endast till att dom presterar bra nog i allmänhet för en femhundralapp mindre än Intels produkter.
Jag gillar att köra overkill på PSUn med cirka 30-40% så att det inte blir så ljudligt med fläktarna, men det är bara så jag vill ha det, du kan köra på det nätagget jag länka eller gå för ett 500wattare, eller 750. Tänk på att inte flaskhalsa allt för mycket, du vet vad man säger, en kedja är inte starkare än sin svagaste länk och det är viktigt att hitta den rätta balansen.

Av FaatIII
Skrivet av Allexz:

Nä, korten hamnar sällan/aldrig i 100% belastning när man kör med fler än ett kort och av den anledningen så drar de lite mindre ström.

"Ett singelt gtx 580 kort drar 405 watt på belastning"

Inte så mycket att missförstå där

man brukar mäta från väggen utan skärm och tala om vad själva riggen drar och inte TDP för var och en av komponenterna då det är lite svårt att avgöra för gemene man utan att kolla upp´et för det specifika kortet vid vissa inställningar för kortet, jag tycker att det var en smärre bagatell att hänga upp sig över något sådant och hävda motsatsen jag