Inlägg

Inlägg som FaatIII har skrivit i forumet
Av FaatIII
Skrivet av XpreS:

Spelar ingen roll vad tillverkaren säger. Svensk konsumentköplag säger att en sak man köper, har man reklamationsrätt på i tre år. Förutsatt att felet är ursprungligt, vilket en död pixel är.

Visst, kan vara svårt att processa mot det, men man har fortfarande rätt.

Jadå...visst. En pixel, oavsett position på skärmen skall betraktas som fullt normalt för en skärm. Om det finns bevis för ett flertal pixlar inom samma område på skärmen finns det en större chans att man får en ny då det kan ses som betydligt mer störande för ägaren av varan, men i detta fall... inte så troligt, vänta och se, en "död" pixel kan vakna av sig själv igen.

Av FaatIII

RMA brukar funka i de allra flesta fall, har du kontaktat butiken där du köpte kortet? Formulera dig väl, beskriv hur du störs av ljudet osv. så skall det nog gå an. Annars kan det hända att ljudet försvinner av sig självt eller så kan du alltid skaffa ett ljudisolerande headset

Av FaatIII

Ålder: 8
Plattform: PS3
Favoritspel: MW3 förstås
(?) problem :/ (/sarcasm off)

Jag ser fram emot spel som är inordnade för just PC och inte skräp som är skapta/anpassade för konsol-bruk. Det får bli slut på den nuvarande trenden, jag tar Skyrim som exempel vilket förövrigt är en trevlig titel, men själva menyerna osv. har en uppenbar konsol "touch" så säga vilket driver mig till vansinne!

Av FaatIII

Ahhhh, jag antog att videon och det du skrev hörde ihop på något sätt, fel av mig. Det skall inte vara några som helst problem att reklamera ditt graffe hos Inet.

Av FaatIII

Hej! Det grafikkortet du efterfrågade ligger på cirka 2300kr inklusive moms. OBS! Priset kan variera lite beroende på kylarlösning, referenskylare brukar i allmänhet vara lite billigare. Men om du vill ha ett 7950 (?) så får du vänta och se, jag antar att det tar ett tag innan den kommer till handeln här i Sverige och tänk på att priserna inte går att översätta direkt från den amerikanska marknaden då priset kan variera. För övrigt, hd 7950 kommer landar runt februari om jag inte misstar mig nu. Håll utkik för "tahiti pro"

Av FaatIII

2v2 arenaparters i world of warcraft, god forbid. :/ WoW-träsket är inget att rekommendera kanske...

Av FaatIII

Portal 2 är ett ypperligt spel för 2.

Av FaatIII

Coil whine är högfrekventa ljud som kommer från spolar/kondensatorer eller dylikt, det är ytterst svårt att lokalisera och uppkommer oftast vid belastning/hög fps osv. men detta låter som missljud från en fläkt eller liknande, upplever du ljudet som mekaniskt eller som statisk elektricitet? Jag kan tyvärr inte avgöra vad det är för ljud från filmen, se till att du testar att köra PSUn utanför datorn för att säkerställa att det är källan för ljudet.

Garantin täcker oftast denna typen av fel, 2månader efter du har lokaliserat felet/6 månader efter leverans skall felet betraktas som om det fanns där vid leveranstillfället. Men testa att det är ditt agg som låter först

Av FaatIII

._. Jag skulle säga att nu är den perfekta tidpunkten att köpa bf3.
Det var omöjligt att aktivera ens konto under releasedagen då man fick bekanta sig med en grå cirkel som gick runt runt, dessutom fanns det en rad med diverse buggar under de första veckorna som nu har patchats bort. Kan inte annat än rekommendera spelet, det sänker MW3 alla dagar i veckan.

Av FaatIII
Skrivet av Anton_Cimex:

LLC ska vara av, då får du stabil volt till processorn.

testa nyss, fick bsod direkt då jag slog på prime 95 med 1,25v utan LLC... :/

Av FaatIII

Kan man stänga av load line calibration utan att oroa sig för instabilitet? Vill tillägga att temperaturtesterna har gjorts med prime95

Av FaatIII

Allmäna nybörjarfrågor kring överklockningsbalans.

Hej igen!

Sitter här och klockar min processor alldeles fanatiskt men jag vill samtidigt hålla temperaturerna i schack, min första tanke när jag såg Core Package springa iväg mot 76+ grader C var att stänga av alla element och öppna fönster fort som fan, vilket nu är gjort då min rumstemp låg uppåt 30grader antagligen.
För tillfället är processorn 65-70 grader varm men jag behöver säkerhetsställa att allt ser okej ut. Har följande mombo: z68 xp ud4 (gigabyte) och har lite funderingar kring vilken verkan Load line Calibration har på tempsen samt stablilitet. Jag har hört att om man stänger av Load line Calibration får man "vdroop(?)" vilket kan orsaka instabilitet, därför behöver jag lite rådgivning kring hur jag skall "tuna" allt för att få så bra prestanda som möjligt och inte skada komponenterna, jag siktar mot 4,5 ghz.
Jag har ställt in att Core Voltage skall ligga på 1,25 volt i bios samt load line calibration på level 6, dock får jag ut 1.296 V enligt CPU-Z, kan någon förklara hur jag eventuellt skall gå till väga för att dra ner på spänningen men få det så stabilt som möjligt?
Tacksam för svar!

Av FaatIII

PC Troubleshooting No Post Diagnosis (NCIX Tech Tips #54)
http://youtu.be/YKhCQmKAmEM

Av FaatIII
Skrivet av Sannapulsen:

Har kollat på den andra du länka fast 120mm vadn tror du om 2 sånna på en h80 tror du det presterar bättre i kylning än standard fläktarna?

Jag kan själv intyga om att fläktarna som Corsair skickar med deras h-serie låter något enormt, om det är något corsair inte kan är det just fläktar, jag antar att dom köper in något billigt skräp.

Av FaatIII
Skrivet av FearKill:

Han säger ju att det är på deras kort de fick problem med en av fläktarna.
Så detta gäller inte alla grafikkort.

Om vi skall vara riktigt petiga så säger han faktiskt att det kan ha varit ett måndagsex ELLER om det är något kvalitativt fel som gigabyte har med sina kylare, spola fram till slutet.

6:11 in i klippet jag länka, spelar dock ingen större roll då jag tycker att det finns bättre alternativ till gigabytes grafikkort.

Av FaatIII
Skrivet av FearKill:

Vill du ha de mest kraftfullare fläktarna finns så har du Air Penetrator finns att köpa från Komplett för 98:- för den gröna.
Fråga mig varför färgerna kostar olika, har redan mejlat deras inköpsavdelning och fick till svar att de inte visste varför.
Sa han skulle undersöka det men det var 3 veckor sen.

http://www.komplett.se/k/search.aspx?q=Air+Penetrator

Om du vill köpa från cdon så vet jag inte om de säljer chassifläktar. Hittar iallafall inget på en sökning hos dem.

Det kan ju vara så att folk associerar färgen grönt med miljövänligt och därför undviker denna ---> lägre pris.
Air Penetrator har otroligt riktakt luftflöde har jag hört.

Av FaatIII

http://www.youtube.com/watch?v=zBE52lIzwgs&feature=player_emb...!

Windforce 3x, kan ha fel men jag tror att det är det är rätt fläktar som är med på alla kort

Av FaatIII
Skrivet av FearKill:

Detta var väl deras stockfläkt, inte Windforce kylare som sitter på delvis alla deras kort idag?

Uhmm, nu vet jag inte riktigt hur du menar, jag har för mig att det var en av de 3 windforcefläktarna som satt på kortet som lät mysko eller något i den stilen, missljud det vill säga.

Av FaatIII

Jusste ja, jag undvek själv att köpa gigabytes 580 då jag fick läsa här på Sweclockers av en recension (av jonas...?) att det var en defekt fläkt som inte gjorde det den skulle helt enkelt Men jag tror dock inte att man skall underskatta Gigabyte, enligt min research är Gigabyte, Asus samt MSI, EVGA alla fyra pålitliga företag, men visst finns det lite stolpskott till skapelser här och var

Av FaatIII
Skrivet av FearKill:

Det finns massa program för att mäta temperaturen på din dator.

De som är mest vanliga är
HWmonitor
Coretemp
AIDA64 föredetta Everest (Detta program kan du i mesta dels få reda på allt som handlar om din dator, senaste bios,drivrutiner mm)

Sen som många har redan sagt så tar det ett par dagar för kylpastan att appliceras ut till sitt bästa, så därför kan tempsen ändra sig.
Men absolut bra temps med den kylaren.

Hejsan! Tack för svaret, känner att jag har fått mer kött på bena nu angående all denna hysteri kring temperaturer. Min nya noctua lär oavsett eventuell skada klå min tidigare stockkylare ändå ^.^