Inlägg

Inlägg som FaatIII har skrivit i forumet
Av FaatIII
Skrivet av Peps_99:

Tackar för alla svar...

Någon som vet om det finns någon typ av instruktionsfilm på nätet där dom monterar en dator?
Tänkte man kunde få lite tips på hur man ska gå till väga och hur man inte ska göra...

Mvh
Peps

http://www.youtube.com/watch?v=uUY0tP5jYIo
Använd inte för många distanser, och framförallt inte på fel ställen. Ta inte på kretsarna, och va försiktig.

Av FaatIII
Skrivet av Primary:

hmm, vet inte hur du tänker med mw2! ända skickligheterna man kan arbeta upp där är olika slags sniper shots (quickscope t.ex.)... annars är hela spelet typ förstört utav tubers och andra noobs

jag hade över flera tusen timmars speltid på just mw2, jag spelade endast med ett gäng norska killar på en relativt hög nivå, om jag inte minns fel så var ca. 3 av dessa sponsrade av diverse internetrelaterade företag, vi höll en relativt hög nivå på spelandet det vill säga. För övrigt så spelades det endast SD och liknande team-baserade modes.

Av FaatIII

cs 1.6 och mw2 är två skicklighetsspel som kräver teamwork och övning, stor övning krävdes för att hålla en jämn prestationsnivå.

Av FaatIII
Skrivet av Peps_99:

Datorn är nu beställd enligt det första förslaget jag fick.

Jag har valt att försöka montera den själv, mest eftersom jag fick beställa grafikkortet från annan leverantör, samt att dom inte ville montera fläkten pga vikten.

Alla som har tips och råd inför monteringen får gärna komma med dessa... kanske det finns tips där ute som man kan ha nytta av innan man sätter igång och monterar...

Tackar återigen på förhand...

Mvh
Peps

Ta i chassit ofta när du väl arbetar, undvik att stå på mattor och ta inte på kretsar och dyl. tänk på att hantera allt försiktigt och dra inte åt med skruvmejseln för kung och fosterland, dra så att det blir tight bara.
Läs manualen och bryt inga pins på moderkortet när du sätter i processorn, det är en smärre katastrof. Sunt förnuft rakt igenom går alltid an.

Av FaatIII

Corsairs vattenkylningspaket så som h80 använder sig utav plastslangar till skillnad från Antecs produkter bla. som använder sig utav gummi där det finns en ökad risk för avdunstning, FEP-slangar är ett bättre alternativ vilket h80 och h100 använder sig utav.
Dock finns det en risk att fläktarna går sönder som sitter på radiatorn, då kan vattnet koka och trycket gör så att det exploderar mer eller mindre. Men... risken för låg för att ens bry sig för att det ska hända något.
Det är betydligt läskigare att ha en 1kgskylare som när som helst kan krossa komponenterna om den lossnar när man flyttar på chassit.

Av FaatIII

Det kallas för zfighting och innebär att texturerna överlappar varandra, det framträder främst på avstånd och beror på gud vet vad.

Av FaatIII

Disconnected from server under dueller

Tja!

Jag åker på DCs konstant under nästan varje duell jag kör, men jag kan göra allt annat i spelet utan problems alls. Det verkar som att det endast sker i samband med mycket information som skickas, så vad kan det tänkas bero på? Jag använder inga addons dessutom, några förslag på åtgärder?

Tacksam för svar!

Av FaatIII

Det är så onödigt att snåla in på en sak som ett nätagg, saker som antal HDDs och annat drar också ström. 550 är på gränsen, men det är alltid bra att ha lite extra att ta från.

Av FaatIII
Skrivet av sandrop:

Det ser bra ut, men jag säger som jag alltid sagt. Overkilla inte grafikkortet då de flesta high-end grafikkorten kan köra alla spel på högsta, det brukar vara processorn som håller tillbaka dem. Så om du vill ha det kortet och är säker så ta de, annars hade det varit smidigare med ett 7950 sen Crossfire i framtiden

De spel jag känner till begränsas av GPU och inte CPUn då det inte finns spel och dyl. som är så pass flertrådade, det är betydligt bättre att satsa på lite dyrare GPU om man skall spela de senaste spelen på högsta grafikkortsinställningar.
i5 2500k är ett ypperligt val av processor imo och CS orskar bara micro stuttering och andra problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII

Det är lugna puckar så länge du håller dig till ett fåtal HDDs och inte försöker dra några världsrekord i överklockning skulle jag säga. Du får ner ljudnivån med en kraftigare PSU då den behöver arbeta mindre för att driva ditt system, men 550W är okej, lite beroende på verkningsgrad och så men i ditt fall, fine.

Av FaatIII

§ 3.3.. men 560 ti är ett helt okej mittensegment-kort för high/mid i BF3, AC-FSP460 är ett prisvärt nätagg som är billigare än ditt förslag dessutom, håller med föregåande talare om att xfx är bra grejjor, men kör på SSD.

Av FaatIII

PEBKAC antagligen, säg åt honom att köra på stock och kontrollera att allt är som det ska. Om ett fel kan lokaliseras hos en defekt komponent skall den skickas in på RMA. Se även till att portarna är öppna om felet är relaterat till nätverksanslutningsfel, detta görs genom att ta bort upnp under tjänster samt genom att ta bort funktionen på routern också.

Av FaatIII

1.3k för en 1TB 7krpm? Tjena. Ta en SSD istället, 120GB och lägg bios och lite annat så går det snabbt som f4n, när du väl behöver utrymme för lite extra lagring så köper du en HDD när priserna har stabiliserats lite då det fortfarande kostar lite mer än förr enligt prisutvecklingen.
Annars är en AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz 125W en skön processor som klarar de flesta spel där ute utan att kosta allt för mycket. Kolla runt vad andra har som klarar av vad du är ute efter.

Av FaatIII
Skrivet av Segas:

Ah...känns som att man ska låta det vara då. Tack för ditt snabba svar, uppskattas verkligen.

http://www.tomshardware.com/reviews/overclock-graphics-card,1...

Här kan du läsa lite om teorin bakom att ställa in en permanent överklockning för ditt graffe om du känner dig manad

Av FaatIII
Skrivet av Segas:

...hade ingen aning om att det gick att ställa in det i BIOS för grafikkort?

BIOS kanske var fel ord att använda, men genom tredjepartsprogram får du tillgång till kortets BIOS så att du kan ställa in vissa parametrar efter tycke och smak, det finns gott om guider på internet om hur du skall ställa in dina värden permanent, men det medför en viss risk med tanke på om det fallerar sitter du i skiten :/
Edit: Det är betydligt jobbigare att överklocka en GPU än en CPU permanent, därmed ovanligare. Det görs genom att "flasha" bioset till ett annat, vilket medför vissa risker såvitt jag vet.

Av FaatIII
Skrivet av Segas:

Hej på er,

Finns det något sätt att slippa tredjeparts program för att ha överklockningsinställningar sparade? Tänkte om det kanske fanns en möjlighet att göra dom permanenta...

Poängen med tredjepartsprogram är att hitta de rätta inställningarna genom att tweaka med hjälp av en GPU-bench samt läsa av temps osv. för att checka stabiliteten hos din clock för att sedan reglera siffrorna om du tappar prestanda, när du väl har hittat din balans ställer du in dina värden i BIOS.
Det du slipper är alltså att starta om datorn varje gång du skall testa dess stabilitet samt att du inte stöter på problem om du får BSOD och annat otrevligt relaterat till överklockning.

Av FaatIII
Skrivet av Peps_99:

Om man ska montera det själv...

Behöver man köpa något extra då, typ sladdar till hårddiskar, skruvar till montering mm....?

Allt du behöver är att vara vän med din skruvmejsel, se till att använda en med magnet på så att du inte råkar tappa dina skruvar på själva moderkortet när du arbetar. Ett sunt förnuft är att föredra och ta tid på dig De flesta skruvar ingår, tex. distanser som skall sitta på chassit osv. brukar finns tillgängliga i en liten låda som skickas med från chassitillverkarna själva.
Sladdarna till hårddiskarna hänger med moderkortet och nätagget, inget att oroa sig för

Av FaatIII
Skrivet av Starric:

det är väldigt svårt att hitta referenskort i de gamla serierna nu, det är tillverkarnas egna designer som gäller nu. men rent allmänt så låter referenskylarna mer och kyler sämre, men de underlättar luftflödet vid fler grafikkort och värmer inte upp resten av burken eftersom de blåser ut luften bakåt

Jo jag kan tänka mig att det blir sämre kylning och att fläkten får gå upp i varv för att göra någon nytta men vinner man på att ha referensdesign i ett litet chassi som i ett arc mini?

Av FaatIII

tack för alla bra svar, men har någon av er bra erfarenheter när det gäller referensdesign av kylare? Tänker mig ett lite billigare kort från AMD, typ 6970 XFX eller kanske 7950 om det blir lite billigare då det inte känns direkt prisvärt just nu.

Av FaatIII

Prisvärt specifikt kort sökes!

Tja!

Jag är på jakt efter ett grafikkort som kostar max 3500kr som skall vara otroligt prisvärt, dvs. så stor "bang for the buck"-faktor som möjligt.
Inga kompromisser gäller nu, vilket är det bästa kort där ute om man vill lira bf3 på high i standard resolution osv. för en rimlig peng?
Vill också ha möjligheten att spela mindre krävande spel så som world of warcraft etc men sätter gränsen till high för bf3, några bra förslag sweclockers?
Jag vill inte ha ett kort som tar fler än 2 expansionsslots då jag inte får plats i mitt arc mini riktigt, men annars skulle direct cu ii kylaren vara lysande.

Tacksam för svar och länka gärna till tredjepartstillverkaren för kortet hos inet/dustin/komplett eller dylikt så jag kan se om det finns tillgängligt