Inlägg

Inlägg som FaatIII har skrivit i forumet
Av FaatIII
Skrivet av ekbloms:

Hej!

Jag har hört mycket skit om gigabyte, är det någon som är nöjd?
Verkar som alla deras produkter är dålig kvalité?

Några ex:
http://www.sweclockers.com/forum/13-konsumentratt/1074334-ny-...
http://www.sweclockers.com/nyhet/14875-gigabyte-aterkallar-x7...

Jag har ett moderkort från gigabyte och kan inte säga annat än att jag är nöjd, många funktioner för en hyvens peng samt att det ser snyggt ut också, har även ett moderkort från Asus (ROG) och det upplever jag som betydligt trevligare då man får en finare presentation och det känns lite mer användarvänligt för att komma åt biosfunktioner till överklockning Så nej, gigabyte är bra skit.

Av FaatIII

Vad tusan, gick tillbaks till Speedfan och den visar också lägre temps helt plötsligt, vad kan det bero på? Någon? Jag har en teori att kylpastan har "gått in sig" så säga, men jag vill höra med er lite mer kunniga på området om vad som kan ha hänt. Jag låg tidigare på 56C i prime95 under 50min belastning typ, nu ligger jag runt 50C istället

Av FaatIII
Skrivet av Kevlarheart:

använd core-temp

Varför? Är HWmonitor också opålitligt helt plötsligt? Får nämligen lägre temps när jag använder HWmonitor än SpeedFan roligt nog ;p 50C på den varmaste kärnan under full load... hehe

Av FaatIII

tackar! Vill passa på att ge en eloge till inet för utmärkt kundservice! Rekommenderas varmt av mig till alla som är ute efter nya datorprylar.
Tack allesammans.

Av FaatIII
Skrivet av crazymike:

testa coretemp ist för speedfan

Skrivet av Sannapulsen:

jag kör HWmonitor fungerar bra enligt mig! har aldrig testat speedfan så vet ej du kan ju ladda ner HWmonitor och jämföra tempsen mot speedfan

Skrivet av Gipp3r:

Skämmas för frågor ska man aldrig göra!
Det enda som är dumt är att göra misstag för att man varit för dum för att ta reda på svar!.

Det stämmer bra att jag har samma kylare och en intel 2600K, jag har ännu inte get mig på att överklocka än och jag har bytt ut de 2 medföljande fläktarna och istället sätt dit en Akasa Apache fläkt i mitten av kylaren, jag har alltså bara en fläkt för att få det lite tystare.
Det är en PWM fläkt som snurrar mellan 500-1300 varv.

I idle brukar processorn ligga mellan 38-40C och under Load 60C.
Jag har det inställt i bios att vid 60C går gränsen för temp, så där börjar fläkten snurra på full fräs, och då stannar tempen av där.
Den brukar till och med gå ner lite för gå upp igen, eftersom fläkten börjar snurra långsamre igen så fort processorn får lägre temp.

Då känns det som jag slipper oroa mig i alla fall! Men hur blir det med programvaran? Har du en länk till en gärna reklamfri nerladdningssajt för någon bra templäsare? Jag tenderar nämligen att få in virus och annan skadlig kod på min burk när jag skall hitta saker och ting...haha :/

EDIT: Så gjorde man för att citera flera tydligen.. Facepalm

Av FaatIII

Inte för att jag är något mästare på att använda alla funktioner i forumet, men till crazymike o sannapulsen: skall bli nu, tack för tipsen med programvara :D!

Av FaatIII
Skrivet av Gipp3r:

HWmonitor, är ett pålitligt program som visar temps på allt mellan himmel och jord, även de olika kärnorna

Jag tvivlar på att du har 22C i idle så länge det inte är snorkallt i rummet där datorn står, cpu tempen kan inte vara kallare än rums temp nämligen.
Sen så är idle egentligen ingen intressant siffra, utan det är under Load som det spelar roll.
Idle temp beror i många fall mer på hur bra processorns kärnor stänger ner sig i idle states och inte hur bra kylaren flyttar bort värme, det visar sig när processorn pressas och behöver jobba mer

Tack för att mycket insiktsfullt svar Gipp3r! Jag hade inte detta i åtanke när jag läste av temperaturerna men paniken slog mig likt förbannat :/ Skäms lite nu, men jag har det ganska kallt i mitt sovrum då jag har en ventil öppen, även på vintern då jag vill att det skall bli renare luft så säga.
Som jag förstår det har du en liknande kylare själv, hur går det med överklockandet av processorn? Vilka värden kommer du upp till samt tempsen på det?

Peace

Av FaatIII

För övrigt, är "SpeedFan 4.45" pålitligt? Eller finns det något bättre program för real time temps? Vill gärna se tempsen på var och en av kärnorna.

Av FaatIII
Skrivet av Gipp3r:

Du har väldigt bra temps.

Ja det går att slipa botten så att den blir plan/får bättre kontaktyta, men jag skulle inte oroa mig eftersom det inte är något fel på dina temperaturer.

Tack för ett lite lugnande svar där jag känner mig dock fortfarande lite pirrig då jag har en H100 i mitt lite mindre bygge och ligger på ca 22C (idle) med samma processor vid uppstart, dock i ett helt annat rum så det kanske blir en liten dum jämförelse där

Av FaatIII

Kan vara värt att nämna att jag inte har applicerat antingen lite eller för mycket kylpasta, tog endast ett riskorn vilket kan anses som normalt enligt mig.

Av FaatIII

Har jag sabbat min NH-D14?

Tja!

Har nyligen införskaffat en luftkylare som skall kyla min i5 2500k och jag har en liten fundering om 30 grader C enligt bios (idle) är något att oroa sig för?
Jag har haft prime95 rullandes ett tag nu och ser då att den varmaste kärnan kommer upp till ca 49-56 grader på stock klocks, dvs 3.2 ghz eller dylikt, är detta bra eller anus :|? Fläktarna ligger på 1334 RPM för övrigt.
Ytterligare en fråga! Kan man i efterhand polera/slipa basen på kylaren då jag tror att jag har lyckats att skrapa den en aning med papper dumt nog?

Tacksam för svar eller tips på eventuell förbättring av kylningsförmåga. / Panikslagen datoranvändare.

Av FaatIII

Själv väljer jag alltid mellan Inet.se eller Dustin.se tack vare deras service, men det funkar antagligen med billigare hemsidor om det inte finns en viss produkt inne ellet dylikt, men jag rekommenderar inet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII

Ligger inte "Flashbacks" servrar ironiskt nog i USA NY? Yttrandefrihet för idioter bye bye :/ -natthumor no more...

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII

Låter inte som är särskilt lukrativ idé med tanke på att jag endast har behov av 1 PCI-E slot, jag funderar absolut inte på att köra SLI eller dylikt.
Notera att tråden inte handlar om chassin/moderkort i förstahand, utan själva push/pull config. lösningen för kylningen till ett mindre Arc Mini chassi.

Av FaatIII
Skrivet av bibblebong:

Är det så att du redan har ett arc mini annars skulle jag rekommendera det större arc chassit.

Mjoo.....Jag fick den idén jag med. Det är ju så att jag vill hålla mig till ett m-Atx format då jag gärna skulle vilja köra på ett Maximus iv gene-z mobo. Dock så vet jag inte hur väl det skulle se ut med ett m-Atx i ett större chassi.
Som svar på din fråga: Nej, jag har inte skaffat chassit ännu.

Av FaatIII

Slutet vattenkylningssystem till Arc Mini?

Tja!
Jag har ett alldeles nytt system på G som skall vara anpassat för m-Atx gaming.
Det jag då har tänkt mig är att införskaffa diverse saker inklusive någon form av bra och kompakt vattenkylningslösning till Arc Mini då jag funderar på att dels använda mig utav Vengeance minnen samt överklocka en del, hur blir det med passformen för Corsairs hydro-serie?
Jag vet att det går att få in ett H100 men såvitt jag vet så får det inte plats med en fläkt för utblås i bakkant om man gör på detta viset, dessutom lär h80s radiator inte gå in i chassit utan att man skall ha en fläkt utanför chassit vilket är lite av en fullösning enligt mig.

I ett senare skede kom jag fram till att man bör kunna ha endast en 120mm fläkt till användning för h80 konfigurationen, men till vilken grad skulle detta påverka kylningsförmågan? Några tips?

Tacksam för svar

Av FaatIII

Har ni planer på att introducera en sidopanel med plexiglas till ert Arc mini chassi förutom Arc midi? Med tanke på att det inte finns så många sådana m-atx burkar med fönster på marknaden så antar jag att det är några som skulle finna den möjligheten attraktiv, eftersom Arc mini i princip är en nerskalad version av Arc Midi så bör det fungera

Av FaatIII

Angåande processorfläkten tror jag att den är justerbar men det finns en viss risk att den slår i sidopanelen på chassit så att det kan uppstå vissa problem med att få på den, håll utkik för "LP-minnen" dvs. low profile som inte har enorma kylflänsar och till ett lägre pris också.
Jag är inte helt hundra på grafikfronten, men jag antar att du behöver två 560:s för att uppnå en stabil FPS på high-settings, annars hamnar man på 40-15 FPS tror jag det var (inte optimalt).
Intel rules fyi och ja, datorn sprängs om man blandar en AMD CPU med en GPU från nvidia.

Av FaatIII

Såvitt jag vet krävs det sli/cs-lösningar för att klara av bf3 på "ultra" om det är det du är ute efter. Personligen skulle jag satsat på lite olika saker än vad du har föreslagit, en i5:a presterar snarlikt i7:an i spel enligt tester här på SweC och 570:s grafikminne är alldeles för lågt imo, skall man maxa bf3 så går det fort åt 1500mbit VRAM.

Av FaatIII

Jag avråder dig starkt från att skaffa ett razer tangentbord, razers produkter tenderar att gå sönder snabbt av egen erfarenhet.
Funktion: logitech o steelseries _Utseende: razer o steelseries_Kvalite: steelseries

om jag skulle varit dig skulle jag gå till inet eller dylikt och få be o klämma på ett 6gv2 och se hur det känns, möss är slit o släng imo, deathaddern lyser fint