Artiklar

Artiklar skrivna av Kr^PacMan
44

SSD-hårddisk på 128 gigabyte från Samsung

Samsung har i dagarna lanserat en ny serie SSD-hårddiskar för bärbara datorer med SerialATA-300-gränssnitt. De har en mycket god prestanda jämfört med andra SSD-hårddiskar och finns i 2,5- och 1,8-tumsversioner.

43

Nytt Dinovo-tangentbord från Logitech

Logitech har varit mycket aktiva på det nu pågående Consumer Electronics Show och har lanserat en mängd produkter. Dinovo Mini är ett nytt tangentbord från tillverkaren som riktar in sig på HTPC-marknaden. Det är ett litet bakgrundsbelyst tangentbord som styrs trådlöst via blåtand.

34

Apple uppdaterar Mac Pro med Harpertown

Apple har i dagarna uppdaterat sin arbetsstation Mac Pro med 45-nanometersprocessorer från Intels Xeon 5400-serie. Nu har Mac Pro totalt åtta kärnor med en frekvens upp till 3,2 gigahertz.

45

Entusiastchassi från Sharkoon

Tillverkaren Sharkoon har släppt en ny entusiastserie chassin med namnet Rebel12. De kompletterar de tidigare Rebel9-chassina som finns på den svenska marknaden idag. Rebel12 är stort och har elva stycken 5,25-tumsplatser samt sex interna 3,5-tumsplatser.

9

Två mediaspelare från Linksys

Tillverkaren Linksys har nyligen lanserat två stycken mediaspelare som skall kopplas till TV:n och kunna spela upp filmer, visa bilder och spela upp musik. Modellerna heter DMA2200 och DMA2100 där den största skillnaden är att den förstnämnda har en inbyggd DVD-spelare.

15

Sju nya digitalkameror från Samsung

Samsung har firat det nya året med att släppa sju nya digitalkameror på den pågående Consumer Electronics Show i Las Vegas, USA. Den kameran som sticker ut är NV24HD som stödjer filmning med hd-upplösning.

1

Twinmos lanserar nya Twister-moduler

Twinmos har idag lanserat nya minnesmoduler till entusiaster och överklockare som sitter på X38- eller P35-baserade moderkort som stödjer DDR3-minnen. Frekvenserna på de nya Twister-minnena är 1600 respektive 1800 megahertz.

23

Förvandla din monitor till en TV

Tillverkaren Prolink har lanserat en intressant datorpryl som heter Pixelview PlayTV Box6. Enheten konvererar din monitor till en TV-apparat som det går att se program på även när datorn är avstängd.

20

Lacie släpper profesionell 24-tummare

Tillverkaren Lacie har nyligen lanserat en ny 24-tummare för profesionella användare. Modellen heter 324 och har en 10 bitars gammakorrektionsmekanism samt stöd för bild i bild.

11

Logitech släpper ny Squeezebox

Logitech har varit aktiva under Consumer Electronics Show (CES) som just nu pågår i Las Vegas, USA. De har idag lanserat en ny Squeezebox som kommer med en fjärrkontroll med en färgdisplay.

11

Creative utrustar Zen Stone med högtalare

Creative släppte förra året de mycket populära mp3-spelarserierna Zen Stone och Zen Stone Plus. På den nu pågående Consumer Electronics Show-mässan i Las Vegas har de släppt ytterligare en modell i Zen Stone-serien som har högtalare.

38

Mystiskt moderkort från Foxconn

Det har i dagarna publicerats en mycket intressant bild på ett moderkort från tillverkaren Foxconn. Sedan de lanserade sin Mars-serie moderkort för entusiaster som designats av överklockningsgurun Shamino har de växt mycket på entusiastmarknaden. Huruvida moderkortet är en prototyp på ett kommande moderkort eller Shaminos egna personliga moderkort återstår att se.

40

Exklusivt tangentbordspaket från Logitech

Logitech har släppt mycket nya produkter på Consumer Electronics Show (CES) som startade idag i Las Vegas. Först ut var en ny Harmony-fjärrkontroll men de har även släppt tangentbordspaketet Cordless Desktop MX 5500 Revolution idag.

25

AMD tillkännagiver en processor för TV-apparater

AMD har idag tillkännagivit fyra stycken processorer som designats för att öka bildkvaliten på TV-apparater. De ingår i en ny serie integrerade processorer som heter Xilleon.

15

Hitachi Travelstar-hårddisk på 500 gigabyte

Tillverkaren Hitachi brukar vara först med större storlekar på sina hårddiskar på marknaden. Nyligen tillkännagav de en 2,5-tumshårddisk för bärbara datorer som har en lagringskapacitet på 500 gigabyte.

67

Dell släpper monitorn Crystal

Det har tidigare ryktats om Dells Crystal-monitor som hade ett väldigt annorlunda utseende och inbyggda högtalare samt webbkamera. Dell har nu lanserat monitorn som har namnet Crystal.

38

AMD lanserar Direct X 10.1 för bärbara datorer

På Consumer Electronics Show (CES) som startade idag i Las Vegas, USA, har AMD tillkännagivit Mobility Radeon 3000-serien grafikkort för bärbara datorer. Det är den första serien grafikkort för bärbara datorer som stödjer Microsofts Direct X 10.1.

20

Ny Harmony-kontroll från Logitech

Logitech har idag presenterat en ny universalfjärrkontroll i sin Harmony-serie. Den heter Harmony One och har en pekskärm i färg och en knappsats som särskiljer knapparna från varandra.

6

Trådlös telefoni-router från Linksys

Tillverkaren Linksys har idag lanserat routern WRP400 som är tänkt för små företag och hemanvändare som använder IP-telefoni. Den är trådlös och har två stycken RJ11-ingångar för telefoner samt en inbyggd processor som har en hel del algoritmer för ljudöverföring.

63

SATA HDD Docking Station

För en tid sedan rapporterade vi om en Serial ATA-dockningsstation vilket skapade mycket debatt och ha-begär. Enheten kunde dock bara köpas i Asien då. För ett par dagar sedan landade denna enhet på redaktionen och vi var bara tvungna att testa om den var lika bra som den verkade!