Inlägg

Inlägg som Pellepelikan har skrivit i forumet
Av Pellepelikan
Skrivet av Hothep:
Skrivet av hasenfrasen:

Det första man gör är att bryta strömmen till sitt hus så att alla nätanslutna saker utan batteribackup stängs av. Att vänta ett par dygn för att "vänta ut" batteridrivna saker är väl inte aktuellt förrän yttertemperaturen blir lite mer sommarlik. Utan spektrumanalysator och en riktantenn är det svårt att felsöka slika saker.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Spektrumanalysator
https://sv.wikipedia.org/wiki/Yagiantenn

Tackar för era svar!

Verkar vara min accesspunkter som även skickar ut ett dolt nätverk på samma kanaler som det vanliga nätverket. Kanske är en feature, kanske en bugg. Det får bli vidare efterforskning.

En del av mina apparater är batteridrivna (läckage och dörrsensorer på zigbee samt olika givare för väderstationen) så det får bli sommarjobb att testa deras påverkan.

Av Pellepelikan

Hitta källan till dolt nätverk

Hej,

Jag har mycket störningar i mitt nätverk med enheter som kopplar ner och upp (övervakningskameror) samt det hederliga blip-blipipip-blipi-biiiiip när man pratar i mobiltelefon (vilket blivit väldigt påtagligt med hemmajobb i och med corona).

Jag hittar ett dolt nätverk i windows med väldigt bra täckning, som således borde ha sitt ursprung i mitt hem (bor i villa). Har grannar nära nog för att deras nätverk ibland ska dyka upp med dålig mottagning.

Har för övrigt två unifi ap ac lr för wifi via en edgerouter.

Har en hel del andra trådlösa apparater, zigbee, knx, väderstation mm. Hur identifierar man om någon av dem ger störningar?

Mvh Erik

Av Pellepelikan

Varför lägger man inte bara datorn ner så slipper man böjning av både grafikkort och processorkylare? (designmässigt från chassitillverkare menar jag alltså)

Av Pellepelikan
Skrivet av Galvanizer:

Till den stationära datorn har jag ingen kamera, och det är väl inte lika många som skaffar det idag.

Mer vanligt att man använder mobilen, surfplattan eller en laptop för videosamtal.

Däremot så kan man ju konfigurera automatisk inloggning, vilket jag gjort. Ser ingen mening med lösenordsskydd på datorn hemma.

Som nämnts tidigare är det nog efterlängtat av företag. Ofta man har laptopen i en dockningsstation och inte positionerad med kameran mot anvöndaren.

Av Pellepelikan

Även om jag tycker bättre om AMD (fanboy sedan min athlon 2500+) så vill jag givetvis att Intel gör framsteg. Det är ju inget att skryta med att man är bäst om motståndet är skit...

Av Pellepelikan
Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Då hade scalpers sålt dem för 2000 mer...

Någongång når man en gräns för när folk inte är villiga att betala mer. Saker är värda vad folk är villiga att betala, inte vad saken bidrar med till världen. Frimärken är ett utmärkt exempel.

Av Pellepelikan
Skrivet av mkl:

Men de fyller ingen värdefull funktion alls. Det är mer förståeligt att behöva muta statstjänstemän i öst

Der fyller ju funktionen att de som är villiga att betala mer får chansen att göra det. Tillgång och efterfrågan. Sony hade ju kunnat sätta 2000 sek högre pris från.örjan men då hade ju alla fått betala mer...

Av Pellepelikan

Sålänge folk är villiga att betala överpris till scalpers så ser jag inte problemet. Visst det är drygt att inte få tag på en vara men de säljer ju vidare så produkterna når ju marknaden (till skillnad från kryptogrävare).

Av Pellepelikan
Skrivet av anon257891:

Trocadero "Zero" (som f.ö. borde hetat "TrocaZero"!): 6,6 kcal/33cl.

(och självklart är det inte enbart det varumärket som är avbildat i trådstarten som åsyftas: utan det vidare ämnet "sötningsmedel eller socker i dryck")

(eller såklart: någon helt annan dryck)

Tummen upp på troccazero!

Känner dock en klar skillnad i smaken på vanlig och zero, men hellre zero än inte alls.

Av Pellepelikan

Jag är väl naiv men jag hoppas det släpps till konsumenter och att det blir stöd för x370😆 köpe en athlon 200ge med tanke att uppgradera till 4000 när den kom men tji fick jag då...

Av Pellepelikan

Har du kvar en? Vad kostar frakten?

Av Pellepelikan

Planen var att lira med brorsan ikväll. Påbörjade en match förra veckan. I övrigt perfekt spel som förälder. Kul även mot ai och går snabbt att spara och stänga av om barnen skulle råka vakna.

Av Pellepelikan
Skrivet av Linus:

hur mycket skivor får man för 1300:-? lär ju bli ganska enkelspårigt att lyssna på typ samma musik hela tiden?

Beror väl på. Majoriteten av min främst lyssnade Spotify-lista innehåller låtar som gjordes innan spotify fanns... Brukar vara ganska billigt att hitta skivor med den musiken...

Av Pellepelikan
Skrivet av Alling:

Ska inte låtsas att jag besitter tillräckliga kunskaper för att ge ett objektivt svar på den frågan, men kan ge min subjektiva syn på saken.

Jag hade inte gjort det. Kan i viss mån förstå de inlägg i tråden som argumenterar för billiga nätagg tillsammans med billiga komponenter, men ett RTX 3080? Kommer aldrig förstå grejen med att spara in några hundralappar på nätagget i det läget. Har aldrig haft ett så dyrt grafikkort* och använder ändå bara kvalitetsagg, varav de tre senaste varit Corsair SF450, RM650x och SF750.

Icke att förglömma är ju att det även finns andra aspekter hos ett nätagg än bara huruvida det kan driva datorn: modulära kablar, ljudnivå, effektivitet, garanti …

Då jag ser att du varit medlem sedan 2005 finns naturligtvis möjligheten att din fråga är avsedd som satir; om så är fallet får ovanstående ses som riktat till mindre insatta läsare.

* HD 4850, HD 7970, GTX 780, GTX 780 Ti, GTX 980, GTX 960 och nu ett RTX 2060 Super.

Måste skilja på kvalitet och maxeffekt.

Till min htpc som drar 50-80w är det direkt fel att köpa nätagg som kan leverera 1000 w, då jag hamnar långt under 10% och därmed utanför 80 certifierimgens kravbelastning och har således inte någon koll på hur effektivt det är.
I min värld borde ett nätagg med hög effekt vara dyrare än ett med låg effekt (om de i övrigt har samma egenskaper). Med mina 80 w så ställs det inte så höga krav på nätagget, varken effektuttag, modularitet eller massor av kontakter. Jag tycker (betoning på tycker, för jag har ingen aning om vad det kostar att nygga nätagg) därför att det skulle vara helt rimligt att få tag på ett kvalitetsagg för 500 sek och en effekt på 200w. Tyvärr är det ju lite hets på watt-antalet på nätaggen så det är dåligt utbud på den fronten...

Av Pellepelikan
Skrivet av heatm:

Detta är ytterligare ett litet steg mot en omfattande död åt LCD-tekniken. Länge leve allt annat än LCD!

Du föredrar hellre CRT alltså? Skiftet bort från de stora tunga klumparna gjorde ju LAN enormt mycket enklare, både transport och platsbehovet...

Av Pellepelikan
Skrivet av DjJoakim:

Provade, hjälpte inte

Fick du ordning på det?

Av Pellepelikan
Skrivet av sKRUVARN:

Kolla hur jämna alla amperekorten är i dom testerna... Det är annat som flaskar så positionenen bestäms av felmarginalen.

"Bear in mind that this looking at the Overall Extended Score which measures the performance in all of our tests - including a number that can be CPU bound. To get a better idea of the maximum performance difference between these cards, we should hone in on the "GPU Effects" portion of our benchmark which looks at tasks like TNR and various GPU-accelerated OpenFX."

https://www.pugetsystems.com/pic_disp.php?id=66264&width=800

Ah, ok

Av Pellepelikan
Skrivet av Meantek:

Som tidigare påpekats gäller det även Premiere, något som även går att utläsa av det här citatet som finns i artikeln.

Precis som 3090 inte alltid ligger i topp i alla tester heller.

Ja det var ju det jag skrev... Vad är det 3060 ti har som inte 3090 har som gör att det förstnämnda presterar bättre i vissa tester?

Av Pellepelikan
Skrivet av Durkadur:

Något är fel när RX 6800 XT får mer poäng än RX 6900 XT.

Mja, och i graf 4, "8k" så hamnar 3090 efter både 3080, 3060Ti och 3070...

Av Pellepelikan
Skrivet av Samsung:

Det blir ju någon tusenlapp till, men man kanske vinner mer i kapacitet? Lite tråkigt att den inte har PoE inbyggt bara.

Ja, avsaknaden av PoE är något jag sörjer infler ac deras produkter. Nu vet jag inte hur du tänkt spela in videon men en nvr cloudkey och en router av något slag borde ju inte bli så billeigt heller? Har för mig du skrev att du skulle sätta upp kameror på gården. Är det en stor gård? Tänk på att PoE har begränsningat i kabellängd (kolla upp för aktuell produkt kan vara så att de klarar upp till 100m, jag är osäker) men det kanske är så att du överskrider längden och ändå behöver sätta en injektor eller switch (förslagsvis med poe då) på annat ställe än vid routern.

Bara tankar, jag vet ju inte hur ditt behov ser ut så jag kan ju vara helt ute och segla.