Inlägg

Inlägg som Triss har skrivit i forumet
Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aki04
skit samma och försöka förklara för en apa asså, nu framstår jag som en kvinnohatare när jag inte sagt ett skit fel om kvinnor.

Humor

Skriv vad du menar då, jag har tydligen tolkat dig fel eller?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aki04
åter igen handlar inte om vad jag tycker elelr hur länge man bör vänta, som sagt vad jag har upplevt så att förlora sina barn är förödande och har sett par som har skillt sig, polarens pappa dog av hjärtinfrakt när hans killa syrra blev påkörd av en brud här i vänersborg(som hade körförbud på bilen dessutom) flera par från krigsdrababde länder har skillt sig just pga att barnen dött eller liknande. så jag menar vad e skillnaden mellan våran(andras) sorg och den svenska, varför e dom så kalla i många av saker när det käller kännslor och sin familj o livet, varför är allt så att säga på vänskapligt nivå o inget mer? var e medlidande som man ser på tv varje dag av folk so råkar illa ut medas här e det typ fuck it, vi försöker igen då

Så familjer som mister sina barn ska skilja sig och inte försöka på en "nystart"?

Edit: Och dessutom handlar väl hela tråden om hur du tycker att tjejen inte visar respekt genom att skaffa barn på nytt nu. Handlar enbart om vad du tycker mao?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aki04
grejen är att jag vet folk som fölorat sina barn, och det tar tid innan man är i det stadiet igen att försöka på nytt, och vara en famijl. den här bruden väntade 2 jävla månader, tycker du det är nomalt då vet jag fan inte vad mer du tycker är inom normal gränsen.

3 veckor och 2 dagar i runda slängar...

Eller så är det så att det är upp till den kukhoppande bruden att avgöra?
Se hur mediahoran Pigge Verkelin bearbetade sin sorg.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aki04
jag vet hur det fungerar, har sett barn dödas och förlora ben, hädner ögon och även massa andra skit. o jag lovar dig deras föräldrar gick inte efter 2 månader in för att skaffa barn igen, eftersom ALLT VA LUNGT

Ingen förutom du säger att allt är lugnt?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aki04
tycker bara, att om har förlorat sina 2 och enda barn, så borde man vara rätt förstörd, eller folk i andra delar av världen tar även livet av sig av ren sorg o förtvivlan, men inte här. här klagar man på dom 75 000 kr i skadestånd(man hoppats på mer eftersom så mycket kostar en 3 och 1 åring idag) och bara fortsätter senare deras liv som inget hänt. det menar jag med HOPPA PÅ KUKEN nån månad efter man förlorat ''sitt livs skatt''

Jag är rätt säker på att hon inte hoppade på någon kuk för att bli gravid, en dag lär du dig också hur det fungerar.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aki04
så tidigt efter att hennes 2 barn slaktades och hon själv nästan blev mördad, lite respekt för sin familj innan man hoppar på kuken igen kanske

PS: vad e grejen med skadestånd egentligen, typ ens famijl blir mördad o man får pengar för det, e det ett sätt att få en att må ''bättre '' eller används pengar till nåt speciellt som tex att få självaste mördaren mördad!

Hoppas hennes familj är mer förstående än vad du är, är dom inte det så är väl hedersmord ett alternativ...

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Skulle sverige verkligen vilja anamma japanskt företagsklimat? Jag menar då pratar vi alltså om arbetsveckor på långt över 40h, man pratar om i princip en ickeexisterande semester, om övertidsarbete som man förväntas göra i princip gratis, sparken på stående fot för att chefen tycker du klär dig fult osv osv.

Visst har det företagsklimatet också sina fördelar men jag tror inte riktigt det är något för socialism-sverige precis

Vad är din personliga åsikt?

Av Triss

Klockar den ner sig eller går cpu-användningen upp i 100% ? Både och?

Kolla vad det är som tar CPu-kraft och stäng av det.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OC&Burn
Är nästan ett år sen jag köpte den nu, men den är sig lik
Bilderna är tagna innan poleringen som gjordes när jag köpt den och det är vinterfälgarna på bilden. Det är 17" M-sport på sommarfälgarna.

http://savarturbo.se/~jw/bilen3.jpg

http://savarturbo.se/~jw/bilen2.jpg

http://savarturbo.se/~jw/bilen4.jpg

http://savarturbo.se/~jw/bilen1.jpg

Sätena ser väl inte riktigt ut så där, sidorna är i Alacantra och mörkare än tyget i mitten. Annars är det nog rätt :).

Rent och snyggt.

Vill ha fast jobb så man kan köpa sig något fiiint

Av Triss

Jobbar med marknadsundersökningar i Sverige. Det betalas inte ut några summor att tala om vid deltagande i en undersökning.

Dessutom så har Sveriges två största marknadsundersökningsföretag samma amerikanska ägare.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
Jag tycker det är intressant att folk generellt beroende på var de bor i landet, har olika fördomar mot andra folk beroende på vad de bor/kommer ifrån. För man ett sådant resonemang, ja då är man inte ett dugg bättre själv med generalisera och ha fördomar.
Antagligen kan/får man generalisera om folkgrupper eller inte. Att tala om blekingebor som några lågutbildade och förklara deras åsikt/beteende med det, ja vad tycker ni då om folk som gör likadant mot invandrare etc?

Kan inte hålla med om att jag uttalar mig om blekingebor så som vissa av dem talar om invandrare.

Jag ställde frågan om utbildningsnivån kan vara en bidragande orsak till främlingsfientligheten här nere, att utbildningsnivån ligger under rikssnittet ser ni på scb's sida som jag länkade till. I kommunalvalet i Ronneby fick SD 2006 7% av rösterna, 2,93 % i riksdagsvalet i hela landet. Den uttalade främlingsfientligheten i Blekinge är starkare än i andra delar av landet.

Varför?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
"Ronneby kommun har sedan början av nittiotalet tagit emot flyktingar. Kommunen har avtal med Integrationsverket om att ta emot 30 st flyktingar per år. Under år 2003 och 2004 har ca 45 flyktingar per år tagits emot. I kommunen finns också sedan flera år en flyktingförläggning med asylsökande flyktingar utan uppehållstillstånd. Förläggningen drivs av Migrationsverket."

Menar du att flyktingar inte skapat problem i Ronneby? Man behöver inte vara främlingsfientlig för att inse att folk från krigsdrabbade zoner antagligen skapar ett eller annat problem. Mindre brottslighet i form av snatteri och stölder ökar och kan skapa friktioner med samhället. Är man i direkt kontakt med flyktingar t.ex. så är det klart att det kan dyka upp främlingsfientliga tankar än om man inte upplever någon flyktingar överhuvudtaget.

Jag förstår t.ex. att flyktingar snattar och stjäl saker oftare än folk som har det bra och är trygga. En flyktingförläggning skapar givetvis element av främlingsfientlighet.

*** EDIT ***

7-8% av ronneby kommuns invånare är utrikes födda t.ex.
det behöver inte handla om att det skulle skapa problem, det handlar om att för att det överhuvudtaget ska finnas främlingsfientlighet så måste det ju finnas nåt påtagligt för dem att vara fientliga mot. Hatet mot zebror i Umeå är t.ex. relativt lågt. Främst för att det inte finns så många zebror här.

Jag köper dina/era argument. Vad jag menar är att invandrare inte skapar problem för mig, men här verkar det lite som om alla andra har invandrarrelaterade problem.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Självklart är främlingsfientligheten geografisk olik? Det trodde jag alla visste... Det finns en ganska tydlig korrelation mellan mängden invandrare och mängden främlingsfientlighet (även om den såklart bryts ibland).

Anledningen till att det är så är ganska självklar - det man inte vet någonting om bryr man sig inte om. Invandringsfientligheten finns säkert i nästan lika stor utsträckning i kommuner som inte tar emot så många invandrare, men eftersom det inte finns några invandrare så finns det ingen anledning att uttala den, varvid främlingsfientligheten inte alls är lika öppen. Dessutom ökas antagligen främlingsfientligheten allt eftersom fler blir främlingsfientliga, det är antagligen därför det finns så oerhört många fler främlingsfientliga i vissa kommuner.

Det lustiga är ju att man i Ronneby inte har några invandrarrelaterade problem att tala om, det är skrattretande vad dom ojjar sig över. Vad man har problem med är arbetslösa outbildade ungdomar och liknande.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinin
Eller är det dom som är smarta och alla andra som är för dumma att inse det?

Frågan är hur dom har fått denna insyn i hur det ska vara enligt dig.

Utveckla gärna hur du tänker.

Av Triss

Främlisfientligheten variera geografiskt

En något luddig rubrik jag vet.

Jag levde mina första 21 år i Tullinge i Botkyrka, en ganska invandrartät stockholmsförort.

Flyttade sedan till Blekinge för att studera, har bott här i 3 år nu och jag upplever att främlingsfientligheten här är påtagande. Var och varannan går och lovordar SD och hur de är mirakellösningen på allas problem...jag upplever att det inte finns några invandrarrelaterade problem i Blekinge i motsats till vad de infödda har för uppfattning.

Så fort en polskregistrerad bil (syns väldigt sällan) så är det nästan per automatik så att han ska iväg och såga loss en båtmotor om man frågar valfri person på stan.

Läste någonstans (ingen källa just nu) att blekingebor (ronnebybor?) är de sämst utbildade i hela landet. Här kan man se att man ligger under snittet iaf. Är det denna obildning som ligger till grund för dessa åsikter?
Är det rädsla för förändring?
Är det nedläggningarna av industrier som gör folk arbetslösa som ligger till grund?
Om man tittar snett nedåt vänster så har vi Skåne som också är ett landskap med dessa sympatier, vad finns det för likhet med Blekinge?

Jag upplever inte främslingsfientligheten lika påtaglig i Exv. Dalarna där jag tillbringat en del tid, kan det stämma och vad beror det på?

För att ni ska förstå jargongen bland ronnebyborna så kan jag berätta att man kallade företaget UIQ, som nu läggs ner, för ett vuxendagis. Detta visar också enligt min mening hur inskränkt och hur avskärmat folket i Blekinge är ifrån omvärlden.
Läs gärna läsarkommentarer på blt.se där man gör parodi på sig själva.

En sista fråga: Vem är personen Tobias Lindgren? Vad har han för koppling till SD?

Av Triss

Har fått det och blev väl inte helt såld så classic it is.

Av Triss

Inte den blekaste :/

Av Triss

Svenska arbete= svenskarbete , arbete i svenska A.
lump=värnplikt
"pilot i luftvärnet" rimmar illa imho.

Är ditt första inlägg ditt arbete eller är det dina egna reflektioner kring det?

Av Triss

Jag köpte en Sony DSC w120. Riktigt bra bilder för att vara en kamera i den storleken.

Går det bra med en större kamera så kan jag tipsa om Canon Powershot a600- serien

Av Triss

Då fortkörningar inte är, antar jag, bundna till bilen så får du väl göra något utdrag från något register på ägarnas namn när du väl fått dem.

Frågan är om du låter bli att köpa bilen om den gått snabbare än 110 km/h