Inlägg

Inlägg som linkon18 har skrivit i forumet
Av linkon18

Synd att man köpt från Inet :/ får min den 7'e

Av linkon18
Skrivet av Robin Bergström:

Mycket mystiskt, har haft massor med andra problem men aldrig detta. Kör du USB mic eller 3.5mm? Genom moderkortet eller externt ljudkort? Händer samma sak om du använder den manuella inspelningsmetoden?

Har ett par Logitech G430 Där jag har micen inkopplad till "usb adaptern" och ljudet urkopplad från adaptern, som går till moderkortet. Vad menar du med "manuella inspelningsmetoden"?
Här är ett par bilder på hur inspelning och uppspelning ser ut, här är en till för att hela uppspelningen fick inte plats

Av linkon18

Shadowplay Playback ljud problem

Mina klipp jag får när jag gör playback shadowplay har bra ingame volym men otroligt hög volym på min egen mic och väldigt låg volym på dem jag snackar med. Har testat ändra volymen på micen utan någon som helst förändring. Samt vill jag ju inte öka volymen på kompisarna och ingame ljudet då det redan är bra som det är för mina öron. Någon som vet vad problemet kan vara? För om jag söker efter problemet så hittar jag bara folk som har låg mic volym.

GPU: MSI GTX 960 Gaming 4G

Av linkon18
Skrivet av Laine:

Du kan hålla lite koll på den, fungerar det så fungerar det. Det är inte stor mening att köpa en ny kylare i förebyggande syfte med alla säkerhetsfunktioner som finns i dagens hårdvara. Överhettar den så klockar den ned sig för att sedan stängas av.

En teori angående din kylare; I mitt fall har jag en Alphacool DC-LT-pump. Den kan sluta snurra ibland, för att sedan spinna vidare som att inget har hänt om jag kopplar bort ström för att sedan koppla på igen. Det är ett starkt tecken på en slutkörd pump (i mitt fall).

Vattenkylning, sluten så val som öppen, är extremt beroende av pumpen mycket mer än t.ex. fläktar. En stillastående pump resulterar omedelbart i överhettning på alla system jag har ägt och testat. Stillastående fläktar brukar däremot vara mycket mildare mot temperaturer eftersom att vattnet fortfarande kan ta sig runt och kylas passivt. Ju varmare vattnet blir desto sämre är upptagningsförmågan av värme.

Aa ska göra så, tror faktiskt själv att den är helt slutkörd då om jag kollar forum om den så verkar de flesta säga att den slutar fungera efter ca 1-2 år och jag har haft varenda del i snart 5 år, samt att jag stänger sällan av datorn och låter den gå under natten. Så ibland går den i 2-3 veckor för att sedan bara stängas av under en natt och sedan fortsätta vara igång nästa dag. Ska snart ta och testa köra något spel och se hur det påverkar datorn, kommer nog återkomma till kvällen om det inte fungerar som det ska haha. Men tack för all hjälp och info så får du ha en fortsatt trevlig fredag och helg!

Av linkon18
Skrivet av JonatanR:

låter som att pumpen i kylaren gått sönder vilket gör att processorn klockar ned sig för att inte överhettas vilket gör att processoranvändningen går upp till över 90% även fast den bara körs i kanske 1000mhz

testa om du har kvar gamla stock kylaren att sätta in den om det blir någon skillnad och om det blir det så köp en ny kylare

Skrivet av Elghinnarisa:

Är du säker på att kylaren är monterad korrekt? Att pumpen går och vattnet rör på sig?

Anledning till 90-100% cpu användning är för att processorn klockar ned sig då den överhettar. Allafall om man ska tro temperaturen som den visar i BIOS.
Är ju lätt att kolla med nästan vilket program som helst som visar temperature och klockfrekvens eller en blandning av båda.

Kylning är det troligen som är problemet allafall.

Skrivet av Medinaz:

Frågan är väl ifall pumpen går eller om den registrerar fel temperaturer (trasig termometer på moderkortet), tvingar downclock som resulterar i fps dropp.

Testa vad OCCT säger.

Skrivet av Laine:

Vad säger HWMonitor om temperaturen?

Din CPU-kylare har ingen USB-header, så den kan omöjligen veta hur varm processorn är. Det den kan känna av är vattentemperaturen, och om din vattentemperatur visar 69,3°C så är det utan tvekan färdiglekt för den kylaren. Runt 40°C på vatten är vad du vill se som högst.

Har haft datorn avstängd under natten och dagen, nu när jag kommit hem och satt igång datorn så verkar det som att de är inga problem längre, den har vart igång ett tag nu och jag har kollat stream i ungefär 30~ min nu. Prestandan ligger på det "normala?" ~30% och temperaturerna med HWMonitor ligger på 40-45 med ett minimum på ca 30 och högsta hittills på 50°C.
Frågan nu är om jag fortfarande ska byta ut kylaren för stocken eller om jag ska låta det vara såhär tills jag får problemet igen (om det händer). Om det händer igen så tar jag nog och byter ut kylaren och ser hur det påverkar processorn. Men tack för all er hjälp hittills! Alltid skönt att man kan gå in på Sweclockers och få sina frågor besvarade!

Av linkon18
Skrivet av Laine:

Vad säger HWMonitor om temperaturen?

Din CPU-kylare har ingen USB-header, så den kan omöjligen veta hur varm processorn är. Det den kan känna av är vattentemperaturen, och om din vattentemperatur visar 69,3°C så är det utan tvekan färdiglekt för den kylaren. Runt 40°C på vatten är vad du vill se som högst.

Tror inte det är en "riktig" vattenkylare.. eller? jag har då aldrig bytt vatten och enligt den så ska jag inte behöva göra det heller. Sen är jag inte haj alls på vatten kylare etc.

Av linkon18
Skrivet av JonatanR:

låter som att pumpen i kylaren gått sönder vilket gör att processorn klockar ned sig för att inte överhettas vilket gör att processoranvändningen går upp till över 90% även fast den bara körs i kanske 1000mhz

testa om du har kvar gamla stock kylaren att sätta in den om det blir någon skillnad och om det blir det så köp en ny kylare

Ska se ifall jag har stock kylaren liggandes någonstans och så får jag se hur det går imorgon när jag kommer hem! Tack för snabbt svar!

Av linkon18

CPU 91-100% användning i5-2500k HJÄLP!

Nu är jag inte säker på ifall denna tråd är rätta stället att posta om hjälp, men iallafall.

Jag har haft min dator i snart 5 år utan som helst problem, förutom just idag efter ett par timmars spelande av Dark Souls 3.
För att jag ens ska kunna spela spelet så fick jag lov att skaffa några gamla grafikdrivrutiner för att prestandan skulle vara något bra för mitt grafikkort (GTX 560) men i processor väg så har det inte vart några problem (Intel i5-2500k). Men på min andra dag (2016-04-14) efter ca 4-5 timmars spelande så upptäcker jag att det känns som att jag får fps drop men på steams fps overlay så säger den att jag har ca 60-90 fps.
Jag testar med att stänga av datorn och starta upp den, detta är vad som kommer upp:http://imgur.com/a/9mpoM
Visst har man fått errors etc förut under åren men aldrig CPU fläkten ( Använder mig utav ett; Vantage Advanced Liquid Cooling for CPUs från Coolit systems, bild: http://www.pcper.com/images/reviews/1015/6.jpg
Jag fortsätter med att trycka på F1 så jag kommer till boot menyn och detta är vad jag får se; http://imgur.com/a/VS4bq
Jag har aldrig sett något liknande förut... och denna bild är även tagen EFTER jag testade att ha på ny kylpasta, med samma resultat.
Testade att använda datorn för att se på en simpel livestream på Twitch, så går processor användningen upp till 91-100%.
Coolit Vantage fläkten snurrar på och verkar gå fint, temperaturen på LED displayen är däremot på 69,3°C men det är ingenting jämfört vad den säger i BIOS.
Vad kan problemet vara? Har processorn tillslut gett upp eller kan det vara något annat?

Vill ni har mer information om själva datorn så finns det här under;
CPU: Intel i5-2500k 3,3GHz
GPU: Nvidia GTX 560
RAM: ddr3 8GB
Moderkort: Sabertooth P67 B3 Revision
Kylare: CoolIt Vantage
Nätagg: Corsair CX600

Av linkon18

@linkon18: Hittade själv svaret när jag sökte runt på "kangaroo boxing games" och fann spel omslaget. Spelet heter: lenny loosejocks

Av linkon18

Letar efter ett gammalt spel från PC/SNES/NES

Hej! nu är det så att jag försöker komma på vad det var för spel jag och brorsan satt och körde som liten. (Körde mycket emulatorer på datorn så kan mycket väl vara ett SNES/NES spel, men eftersom att det är ett "point & click" spel så tror jag att det är till PC).
Du är en snubbe i ett "point & click" spel, där du åker runt till olika planeter i universum och gör olika uppdrag på planeterna för att stoppa onda gröna sniglar som försöker hitta Jorden och ta över den planeten. Sniglarna låter ungefär som Sims personerna gör, alltså helt rappakalja. Jag vet att på ett uppdrag så när du landar ner på en öken planet och går ett par rutor/scener till höger så finns det spår i en U-sväng som sedan fortsätter åt höger till nästa scen, spåren är gjorda av en fyrhjuling som ett gult monster åker runt på och race'ar mot sig själv (kör runt för skojs skull). När du gått förbi allt och kommer till U-svängen längst åt höger, alltså där han svänger tillbaka. Så finns det ett trafikljus där, på ett eller annat sätt så vet jag att du ska få det ljuset att bli rött när han kommer, samt har jag för mig att du ska få honom att åka snabbare innan du gör det. Så att när det blir rött åker han ur kontroll och fortsätter åt höger istället för att göra en U-sväng. Vilket gör att han kraschar in i ett berg som låser upp en ny väg in i berget.
Karaktären man spelar har jag för mig heter typ Kenny eller Ken, samt att det finns fler än 1 spel av det här. Då i 2'an har jag för mig har lite med tidsmaskiner etc att göra och att han ser sig själv från det förflutna etc.
Jag vet också att på en planet som också är öken men inte är den jag nyss pratade om (kan mycket väl vara från 2'an eller vice versa). Så finns det en Känguru som du ska boxas med (typ ett minigame), vinner du mot kängurun så låser du upp någonting i något bar har jag för mig.
Undrar ni över något eller har frågor om spelet så fråga på, då jag eventuellt kommer ihåg mer av spelet då!

Av linkon18

En person har dåligt internet medans den andra inte har, på samma nätverk

Nu är det så att vi sitter och lanar, helt plötsligt inne i ett cs game så pingar kompisen 900+ ping. Han testar att tabba ner och testa webbsidor. Likaså där och han testade även speedtest vilket gav honom 1.8 ner (vanligtvis 11-12 ner vi har). Gick runt i huset och frågade brorsorna om dem laddade ner något, laddade upp eller video delade. Nope, de hade heller inte nå nätverksproblem. Så han checkade också Netbalancer och där stod det på Chrome 130kb/s och resten ca 30kb/s och under. Vi testade även byta TP kabel samt byta ingång från switchen utan framgång, sen helt plötsligt blev det bra igen. Men skulle fortfarande vilja veta vad felet kan vara, så man kan fixa det tills nästa gång det händer eller undvika att det alls händer i framtiden.

Av linkon18

Top 10 Drag & Drop Game Engines?

Undrar vilka top 10 Drag & Drop Game Engines som finns, som exempel Fusion 2.5 etc. Bara att jag vill veta mer av Drag & Drop engines med gratis exportering till ex Android & Windows.

Av linkon18

Nintendo 64 Game Pak (Minneskort)

Jag har ett gammalt Nintendo 64 Game Pak, jag bytte ut batteriet förut och testade men funkade ändå inte. Nu är det så att jag gör en "challange" med att köra igenom alla N64 spel. Däremot behöver jag ett Game Pak, frågan är om jag ska testa köpa nytt batteri igen och hoppas på att det funkar, eller köpa ett nytt minneskort som jag sedan också får hoppas på att det funkar. Samt finns det Game Paks / minneskort som inte behöver ha det där batteriet?
Länk till sidor där man kan köpa minnen etc är väldigt välkomna om ni vet någon!

Av linkon18
Skrivet av Rouge of Darkness:

Skulle säga att till 90% är nog de billigaste kina kopior dvs ospecifierad kvalit'e kan va allt från skit till top notch oavsett om de heter genuine eller inte.

Sen finns vissa som säljer spakar från slaktade begagnade dosor men använder samma bilder som kinakopiorna dvs en fabriksny nintendospak å kallar den genuine ibland used om vi snackar helt ärlig säljare. Samma som kina kopiorna rena lottot vad man får kan va allt från skit till i stort sett ny.

Sen finns de som säljer delar från slaktade NYA kontroller och man får vad man förväntar sig men kostar ofta rätt mycket mer.

Men inget är hugget i sten finns de som säljer kinakopior som nintendo orginal också för typ samma pris som de genuina nintendospakarna också så jag skulle säga att de e mer eller mindre schansning vad man får i slutänden.

Och snackar nog mest ebay här osäker hur de ser ut på andra internationella sidor.

Aha okej, fan. Ska man köra det säkra sättet och köpa av säljaren här på tradera?
http://www.tradera.com/item/300909/225153216/n64-analog-styrspak-byt-ut-din-trasiga-nintendo-64-spak-gamecube-style-ny

Kostar ytterst lite mer men jag lär få den tidigare än från Kina etc.

Av linkon18

Nintendo 64 / Gamecube Joystick Köpråd

Förut för väldigt längesen så tänkte jag byta ut min Nintendo 64 styrspak till en gamecube joystick. Då gick den för ca 50kr med fri frakt, men det blev aldrig av att man köpte en. Nu hade jag tänkt att skaffa en, dock så när man söker runt efter en sådan så finns det hur många olika versioner som helst och går från 40 till 200 kr samt frakt på vissa. Någon schysst person här som skulle kunna länka den billigaste men en ändå bra version? Spelar ingen roll vad för butik det är som typ tradera, blocket, ebay, amazon bara frakten samt priset är rimligt och bra.

Av linkon18

Hur många Nintendo 64 Speltitlar existerar?

Jag undrar hur många Nintendo 64 speltitlar som existerar, för när man själv söker runt så får man alltid olika värden pga att i vissa inkluderar dem JP, PAL versionerna i listorna men i vissa inte. Det jag vill veta är hur många det faktiskt finns, för jag har tänkt att göra en slags challange där jag ska köra ut alla N64 spel, men har inte hittat någon bra source för att ta reda på hur många det finns.
Jag vill först och främst ha alla PAL versionerna sen om det finns ett spel för ex NA,JP och PAL så vill jag bara inkludera PAL versionen och om det bara finns för NA och JP så vill jag bara inkludera NA osv. Så att det blir så simpelt som möjligt med engelsk text i spelet.
Så man kan väl säga att jag vill ha en lista på alla PAL versioner sen alla andra speltitlar som inte finns på PAL.

Av linkon18

Firefox - Hur ändrar man språk

Jag undrar hur man ändrar språket på Firefox, just nu står allt på Svenska medans mitt Chrome står på Engelska vilket jag föredrar. Det funkar inte att ändra språk genom att trycka "Öppna menyn", "Inställningar", "Innehåll" och sedan trycka på "Välj..." i Språk tabben som säger "Välj Språk som webbsidor ska visas i". Om jag ändrar där och även startar om så är allt fortfarande på Svenska men i inställningen så står det att de ska vara Engelska.

Av linkon18
Skrivet av djlasseman:

Vet inte om jag förstått frågan 100%. Men om du råkar trycka ner ena fönstret av misstag kan du trycka ctrl+shift+t, så kommer fönstret upp igen med alla tabbar.

edit: felstavning

men om man stänger ner ett helt fönster med tabbar och man har redan delat upp webbläsaren i två fönster så funkar det inte med ctrl + shift + t, då man öppnar stängda flikar från fönstret som är kvar då... :/

Av linkon18

Jag anser att frågan är svarad då man igentligen enkelt kan ha en till webbläsare och inte vara lat och försöka "förstå" ena webbläsaren bättre.

Av linkon18
Skrivet av LudvigLindell:

Om du nu vet vilken tab du ska stänga ner ser jag inte problemet? Klicka på tabben med mushjulet istället då

Problemet var igentligen att jag har 2st fönster uppe (inte tabbar) och om jag råkar trycka ner ena fönstret så kan jag inte få tillgång till de tabbarna som var på det fönstret igen. Jag har en inställning på Chrome som ska komma ihåg vilka tabbar och ta upp dem igen ifall jag stänger ner chrome, däremot så funkar det bara på fönstret som stängs sist. Så om jag exempel råkar trycka ner ett fönster med mkt tabbar så fattar inte chrome att ta upp dem tabbarna då jag redan har ett annat fönster med tabbar på.
Svårt att förklara