Inlägg

Inlägg som Lofse har skrivit i forumet
Av Lofse

http://i.imgur.com/qPs4Tck.jpg

Har använt det här de senaste månaderna. Tangentbordet känns väldigt mysigt, speciellt efter modden med gummiringarna.

Av Lofse
Skrivet av huttala:

Hur fungerar de capsen med novatouch?

Märkte själv när jag satte i Cherry profile caps på mitt att de inte gick ner helt på stemmen och satt därför lite lösare och man bottna tangenterna mot switchhuset... Vanlig SP profil fungerade dock bra, men lite surt när man köpt Cherry doubleshots och de inte passar. :/

Jag kan också intyga att Signature Plastics DSA tangenter sitter bra på min Novatouch utan slå i.

Av Lofse
Av Lofse
Skrivet av huttala:

Det är PCBn och lödningarna på den som är riktigt kass, det känns som det bara är en tidsfråga före en ledbana spricker och tangentbordet blir oanvändbart.

Allt utom att det brinner upp har jag varit med om ja. Varför det är så har du svar på i texten ovan.

Tack för svaret

Av Lofse
Skrivet av Dr33mcrusher:

okej? ska vi laga ditt tangentbord eller vad har du tänkt dig?

Undrade mest om "ni" hade några ideér om hur man kan fixa det.

Skrivet av Mordarosten:

2 års garanti, reklamera det?

Känns som ett sånt fall där de kommer skicka tilbaka det och säga "Det funkar finfint för oss"

Skrivet av Itchy Trojan:

jahapp, tvätta skiten

Hur exakt menar du? Jag har ingen aning om hur man tvättar ett tangentbord.

Skrivet av huttala:

Det sjuka är ju att folk inte verkar inse att Qpads tangentbord är rena skiten som inte borde säljas ÖHT. Det är lite som historian med ACE nätaggen...

Lämna tillbaka det, be om tillgodokvitto, köp ett Ducky eller liknande för pengarna istället.

Varför är det skit? Kan inte göra annat än att hålla med dig men jag är nyfiken på vad exakt det är som gör att dem är dåliga, på en mer detaljerad nivå än "de är dålig byggkvalté" eller "det krånglar". Du känns som en hyffsat bra person att fråga om detta

Av Lofse

Qpad MK-85 Probem!

Ibland när jag trycker ner en tangent så registreras det som att jag har tryckt ner den antingen två gånger eller ingen gång alls. jag har testat att byta USB-port men det har inte hjälpt. Tangentbordet köptes i våras.

Tack på förhand

Av Lofse

Pip ljud när högtalare/headset är kopplat via tangentbordet

När mitt headset(Sennheiser PC 360)/högtalare är kopplade via uttagen på mitt tangentbord(Qpad MK-85) får jag ett irriterande pip-ljud efter ett tag om inga signaler har skickats genom kablarna. Jag kan lösa detta genom att alltid ha på musik, men det är störigt att behöva fixa varje gång jag startar datorn och jag vill inte alltid lysstna på musik. Kanske det finns det något program som ser till att det alltid går ström i kablarna som kan starta med windows?

Tack på förhand!

Av Lofse

Nu startade datorn men efter ett litet tag fryst sig. Jag kan fortfarande inte stänga av via power-knappen. Vid boot kom det upp en skärm där det stod att jag hade ny hårdvara och den visade vilka enheter som satt fast och jag kunde trycka F2 för att gå vidare. Jag fär även frågan om jag vill starta Windows i safe-mode.

Av Lofse

Datorn startar men inget på skärmen!

Efter jag vart borta någon vecka så verkar min dator inte fungera som den ska. När jag startar den går alla fläktar igång och jag kan öppna DVD läsaren, men system högtalaren piper inte och skärmen står fortfarande i standby.

Om jag återställer CMOS så piper högtalaren och skärmen går igång, men ca 60 sekunder efter att Windows startar så går skärmen tillbaka i standby. Dator går heller inte att stänga av från power knappen utan jag får använda knappen bak på nätaggregatet istället. Även lamporna på tangentbordet och musen dör i samband med skärmen så jag tror inte felet är skärmen.

Tack på förhand!

Av Lofse

Då två personer har länkat datorer med fel sorts tangentbord tänkte jag vis några bilder:

RÄTT:

http://i569.photobucket.com/albums/ss133/help-fix-laptops/2010-0...

FEL:

http://www.laptopskeyboard.com/2977-17669-thickbox/sony-vaio-vgn...

Av Lofse

Din dator upfyller knappt minimum system requirements, problemet är inte din hårdvara. Kan dock vara värt att uppgradera då din dator sjunger på sista sången när det kommer till spel.

Slängde ihop lite delar åt en kompis för några dagar sedan (väldigt prisvärt, dock kan valet av grafikkort diskuteras): http://www.inet.se/kundvagn/visa/1809399/2012-05-15

Av Lofse
Skrivet av BaZZe:

Du har delvis rätt klockfrekvens spelar alltid roll men kärnor e också viktiga.
Skillnaden mellan en bulldozer 8 kärnig och en phenom 6 kärnig är egentligen ytterlist liten om man inte överklockar.
phenom II x6 har ju 6st riktiga kärnor, medans 8 kärniga har 4st bulldozer moduler med 2 kärnor i varje modul som delar resurser så man kan inte kalla de 8 riktiga kärnor.

Formaterade lite skumt, menade att trådar har större prio över hastighet på servrar i förhållande till en gamingdator. Hade inte ens Phenom 2 i tanken då de redan vi jul var svårt att få tag i en, såg nu dock att komplett har en del 1155t, skulle en sådan vara att föredra över säg en FX-6100 då de ligger i samma prisklass?

Av Lofse
Skrivet av backspace:

Nu är jag inte så insatt, men om man vill komma åt en CPU med flera kärnor så är väl Phenom II X6 att föredra framför Bulldozervarianterna?
Kikade själv på Phenom X6 1055T vill jag minnas inför VMWare-maskinen jag sätter ihop och den gamla processorn verkar ju fortfarande vara ganska kompetent.

Som jag förstår det, när det gäller server så är det trådar som spelar roll, inte hastighet. Rätta mig om jag har fel.

Av Lofse
Skrivet av Sir. Haxalot:

Försvinn härifrån. Jag tror ärligt talat att du själv kommer att lyckas att blåsa TS att blåsa ur massor av pengar på skitdelar som han inte kommer att kunna använda.

Skickades från m.sweclockers.com

Ingen fara så dum är jag inte

Av Lofse
Skrivet av Lullebulle:

Kommer serverburken vara ensam användare av det nätet?

Tror den kommer dela det med 2-3 filservrar.

Av Lofse
Skrivet av hahafearme:

Ungefär någonting sådant http://www.inet.se/kundvagn/visa/1584295/2012-03-10 då kan du ha denna som filserver också.

RAMet passar väl inte? Tror inte vi kommer behöva alls, skulle säga att min familj använder ca 2tb och har över 5tb ledigt.

Skrivet av Mr.Mentol:

Det här är mitt förslag http://www.inet.se/kundvagn/visa/1584467/2012-03-11 och kör hårddiskarna i Raid1 hur snabbt internet har ni tillgång till?

Vet att det är stadsnät, har för mig 100/100 men ska kolla upp det, inte värt om det är segare? Ska jag köra på FM1 eller är AM3+/1155 bättre om mer än 16gb ram är aktuellt? När det gäller HDD tycker du att som du gjort, ta den billigaste som jag hittar och sedan köra jag R1? ska jag tänka på RPM och cache?

Skrivet av Alstern:

Jag är osäker på om 16 gb ramminne kommer räcka för över 200 spelare. Minecraft tuggar ram som f**. Kör på två stycken 8 gb moduler till en början istället för 4 stycken 4 gb. på så sätt kan du uppgradera ifall behovet behövs. Kolla även in http://canihostaminecraftserver.com/

Bra tips! Sidan är ju väldigt praktisk Blir det nåt så kör jag på 2/4x8gb

Av Lofse
Skrivet av hahafearme:

Om du bara skall ha minecraft server så räcker det med en gammal 2-kärnig processor, och 4gig ram.

Även om den ska kunna hosta 200+ spelare?

Av Lofse
Skrivet av Tullis:

Vad bra, jo men jag är ingen expert men vet att minecraft drar ram som tusan och det är inte dumt med en stark processor. Grafikkort behöver du ju inte.
Dock vet jag inte hur mycket lagringsutrymme du behöver.

Har en liten server på min dator nu som jag leker runt på med kompisar ibland, allt som allt är den på 2,5MB så man klarar sig nog bra på ~ 100gb :), spelar hastigheten på HDDn någon roll? kan SSD vara värt?

Startade upp server lite snabbt och det verkar som att all mina fyra trådar belastas, tror du att en FX-4100/i3 2100 skulle funka bra?

Av Lofse
Skrivet av Lullebulle:

Vad har ni för hastigheter på ert bredband (ner- och uppladdning)?
Ni får även räkna med att ni aldrig kommer kunna ladda ner grejer för då kommer era spelare klaga på lagg.

Skrivet av Tullis:

Ta en stark processor, i5a eller bulldoser tror jag, samt proppa med mycket ram, 16gb är ett måste.
Ang. disken så skulle jag köra raid 0+1 för att kunna säkerhet ställa datan på server. Sen hade jag haft någon form utav backup-enhet som drar backuper 2-3 gånger i veckan.

Värt att tänka på är ju el förbrukningen med + eran egna bandbredd. Kanske spar ni på att hosta hos ett företag ändå?
Även tanken på driftsäkerhet
Vad händer om ni får strömavbrott? UPS?

Har tillgång till billig plats att ställa servern på.

En 100 slots server kostar enligt min bror 650kr i månaden, 3-4k är med god marginal

Skrivet av Shoppey:

Men för att vara lite negativ..
Det finns åtskilliga trådar här på forumet ang serverbygge..
Sökfunktionen är faktiskt bra här på forumet!

La 30 min på att leta runt lite och hittade inget, finns med all säkerhet liknande information men inte direkt vid ytan.

Av Lofse

Frågor om att bygga server

Hej!
Nu är det så att min yngre bror har lyckats tjäna en del kosing på sin Mincraftserver och vill uppgradera till en med fler slots (runt 250), efter lite matte har vi kommit fram till att det skulle vara billigare att bygga en server för 4-5k och bara betala för bredband. Problemet är att jag inte har någon aning om hur man ska gå väga, har rätt bra kolla på att bygga "vanliga" datorer men jag är helt lost när det gäller server dator. Ska man gå med bulldozer eller i3? hur mycket ram är passande? (vet nu att det kommer bli 2/4x8gb RAM)

Skulle gärna ha lite hjälp! Om ni vet några bra guider så länka dem!

Inte helt fel heller om någon slänger ihop en kundvagn på inet eller nått

Tack på förhand

Edit: efter lite input la jag ihop en kundvagn själv: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1383115/2012-01-18 Synpunkter uppskattas!