Inlägg

Inlägg som arvidh har skrivit i forumet
Av arvidh

ubisoft.... xD

Av arvidh
Skrivet av H0gberg:

Hej,
Är på jakt efter en ny mus då min nuvarande Intellimouse har börjat få problem med höger klickknapp, tyvärr.

Jag behöver inte en mus med tio knappar och sju neonlysrör som blinkar i takt med musik samtidigt som det ser ut som ett rymdskepp utan gärna något mer stilrent, som min nuvarande. Den ligger även bra i handen

Vad finns för vettiga möss där ute?

Vänliga hälsningar

Intellimouse 3.0 kan man väl fortfarande beställa? Jag har kvar mitt orginal sen 2001 Har rengjort scrollen och kring knapparna nån enstaka gång. Köpte en kopia på maxfps.se för några år sedan just utifall denna skulle gå sönder. Still going strong...

Av arvidh

Gärna monoton/nasal röst. Resten kvittar!

Av arvidh
Skrivet av Exxovion:

Lämnade in bilen på service hos Söderbergs senast och inte tusan är det billigt. 5000 kr nästan, för byte av olja/filter, bromsvätska, nya torkarblad samt ändring av oljebytes-intervallet ifrån vartannat år till varje år. Min far får betala bara hälften så mycket för en Volvo originalservice, och det har man ju hört folk säga ska vara dyrt.

Sedan så tog ju Söderbergs 800 kr för den motorolja man kan beställa hem själv för 400 kr. Blev förvånad att torkarbladen kostade exakt lika mycket som hos t.ex. Mekonomen, så det var ju positivt iallafall.

Hur som... en helt vanlig service kommer jag fortsättningsvis göra hos Mekonomen som ligger ca 100 m ifrån där vi bor. xD Är det däremot något annat som behöver göras så kanske Söderbergs blir aktuellt igen.

Torkarblad är snuskigt dyrt, jepp. Jag kör inte ens med orginalbladen till min bil, upplever Trico Flex 10000 gånger bättre.
Att det är dyrt att lämna bil på verkstad, jepp. Man får ta i beaktning att de flesta verkstäder tar betalt 950 kr och uppåt i timmen. Tror vi ligger på ca 970 kr/h eller så.

Ba hoppas allt löser sig helt enkelt!

Av arvidh
Skrivet av Big B:

Det otroligt stämmningsfulla och beroendeframkallande theHunter: Call of the Wild. Tyvärr också väldigt buggigt men jag kan trots det inte sluta spela.

http://i.imgur.com/JKHlNEF.jpg

Har varit bra sugen på det spelet ett tag nu. Buggar känns ju tråkigt. Händer det ofta? Och vad exakt för buggar är det?

Av arvidh

Polly, gärna Polly Puffar eller Polly/Ahlgrens Bilar.
M&M's
Fizzy Pop

Men nu avföljer jag tråden för jag har godisförbud resterande månader av året

Av arvidh
Skrivet av spokiii:

Gjort de, lämnade in på värdelösa mekonomen och betalade 500kr för ett papper där det stod "troligtvis kondensvatten"

Skickades från m.sweclockers.com

Därför man inte lämnar in på Mekonomen, dom må vara billigare men dom är inte specialiserade på ett märke.
Jobbar själv på bilfirma och vi har haft otalet kunder som lämnat på Mekonomen istället, just för att det är billigare. Men som kommit tillbaks till oss för att felen inte blivit konstaterade, eller ens fixade. Och lägg därtill att det blir en massa strul just för detta.

Bästa är att lämna in på auktoriserad verkstad, dom som servar VAG.

Av arvidh

Om du orkar, vänta till mellandagsrean Är inte fasligt länge dit. Och du verkar kunna spela med relativt vettig fps iallafall, kanske kan duga ytterligare 3 månader?

Av arvidh

Ynka 16600

Av arvidh

Cat S40? Jag har själv en S60, bloatware finns såklart men inte alls i samma stora grad som Samsung o dyl har. Dom tål hårda tag, är vatten och dammtäta.
Använder min till vardagligt bruk. Dvs sociala medier, surfa, ringa, smsa.

Enda jag kan klaga på är Bluetooth, det jävlas då och då. Vet inte hur det är på S40, men iom att min ska vara bättre så är det eventuellt samma där.

S40 kostar ca 3300, S60 just under 6000.
Är långt ifrån bra prestanda per krona, till skillnad från _alla_ andra telefoner. Men dom håller iallafall. Och skärmen är inte 42" stor.

Kan även tillägga att batteritiden är sjukt bra, 100% på morgonen och använder den hela dagen. Lägg därtill ~4-5 timmar spotify via blåtand och platstjänster är alltid på. Brukar ha ca 65% efter jobbet, 10 timmar senare.

Av arvidh

Ba lägga upp den på diverse säljsajter för en tusenlapp mer än värdet, hoppas på det bästa. Det är så sjukt dåligt andrahandsvärde på teknikprylar, allra helst datorer. Jag hade varit nöjd om jag fick 2500 för min, och då har jag i princip samma grejer som dig.

Av arvidh

29

PC: Clicker Heroes (lol), Shellshock Live 2 (ännu mer lol), Far Cry 4 (mestadels Valley of the Yeti DLC)

Summa summarum, ingen särskild gamer numer. Mestadels flashspel, som de två förstnämnda.
Sugen på att testa Raft, ett nytt gratisspel som kommer på Steam inom kort. Finns dock att ladda ner (legalt dvs).

Av arvidh

Läst igenom de mesta svaren här nu, någon uppdatering angående ärendet? @iller

Av arvidh
Skrivet av Paddanx:

https://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standards
Euro 5a September 2009 0.50 - - 0.180 0.230 0.005 -
Euro 5b September 2011 0.50 - - 0.180 0.230 0.005 6×1011
Euro 6 September 2014 0.50 - - 0.080 0.170 0.005 6×1011

Tittat bara NOX värddet så lär du inte kunna klara Euro 6, men klarar Euro 5. (HC+NOx säger samma) Och din bil hade inte fått säljas med Euro 4 år 2011.

Ja jävlar Tur man jobbar på bilfirma, får ju lite bättre pris på en sprillans ny bil. Fast ändå en sjuk förlustaffär att köpa sprillans..
Får nog bli en bensinbil nästa gång! Dom drar ju typ lika lite ändå, såvida man inte köper med 4wd eller > 2L motorer

Av arvidh
Skrivet av Azodan:

Miljöklass eller utsläppsklass under teknisk data -> motor och miljö

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Paddanx:

Inte 100% men du bör vara en klass 5 (osäker på A eller B), då detta designades 2009 och ska vara implementerat senast 2011.
Vilket kommer inte tillåtas så klass 6 diesel är det som blir minimum.

https://image.prntscr.com/image/wOzqB4aBT5C-LdBpFc3AKg.png

Av arvidh
Skrivet av Azodan:

Du kan kolla själv, men antagligen inte så bra.

https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb

Skickades från m.sweclockers.com

Har knappt in där nu, vet inte riktigt vad jag letar efter...? Kollat alla undermenyerna

Av arvidh

Nu har jag inte orkat läsa alla inlägg i den här tråden, men hur står sig en crdi motor anno 2011 mot denna uppkommande lag? Kan tilläggas att bilen är s k "miljöanpassad", dvs lägre utsläpp. Vet inte exakta siffror, vet bara att det är en miljödiesel.

Av arvidh
Skrivet av Kalium:

Har vaknat upp med ryggont nästan varje morgon senaste månaderna. Inser att det är sängen som är problemet. Det är en Sultan Strandliden från Ikea, medelmjuk. Har googlat lite och tydligen så är medelmjuk för folk som väger typ 80kg och under. Jag väger 90kg just nu.

Jag var iväg en sväng till köpcentret idag och var in på några olika affärer. Började på Sängjätten och provade några sängar. Tjejen som jobbade där tyckte att jag definitivt skulle ha en fast säng. Den som hon rekommenderade till mig var Ekens Element. Det var en ramsäng och jag tror att det skulle gå på runt 10000kr för en 140cm bred, inklusive bäddmadrass. Var sedan in på Ikea men tyckte inte deras sängar var så intressanta, förutom priset då såklart. Sedan var jag in på Mio. Dom hade tydligen en kampanj nu, 30% på alla sängar, gavlar osv. Kikade där på en kontinentalsäng (det vore rätt snyggt ändå) som hette Dream. Inklusive bäddmadrass och ben skulle den gå på ca 11.5k. Dyrast av dom alla men den har ett ganska högt orginalpris (så den borde kanske vara bättre?) och det är ju ändå en kontinentalsäng.

Det är ju svårt att säga vilken som är skönast, man skulle ju helst ha spenderat någon natt i dom för att få en uppfattning. Sedan så är det typ fem minuters bilfärd mellan butikerna så man hinner ju glömma bort känslan om man ska åka mellan.

Har ni köpt säng nyligen? Vad och hur tänkte ni då? Vilken valde ni? Varför?

Hade samma problem som du tidigare, dvs vaknade upp med ryggont mer eller mindre varje dag. Fick sällan sova hela nätter, vaknade flera gånger dessutom.
Visserligen väger jag inte 90 pannor, men inte långt under heller, 85 kg. Köpte en kanonfin säng från Mio, en sån här!

Enda skillnaden på den där och min är bredden, min är 160cm bred så naturligtvis dyrare. Fick betala 10k för den, två år sedan. Kan säga att jag aldrig sovit så bra som jag gör i den!
Det är klart ovant i början, då ikeas sängar är som en påse luft och denna faktiskt är fast. Men ge det en vecka så sover du som en knug sen!

Av arvidh
Skrivet av oscvic:

Har ändrat lite mer i komponenterna nu i kundvagnen.

Såhär ser kundvagnen ut just nu; https://www.inet.se/kundvagn/visa/10694960/

Du har koll på att nätagg, grafikkort och moderkort inte är i lager va?

Av arvidh
Skrivet av mr.knasen:

Bakade kortet 200 grader i ca 8min , och det hoppade igång

Strålande!

Skickades från m.sweclockers.com