Inlägg

Inlägg som arvidh har skrivit i forumet
Av arvidh

Birkenstock är sjukt sköna att spatsera omkring i. Haft mina i dryga 4 år, håller än.

Av arvidh

@trebrecks: spelar faktiskt CH själv, på steam visserligen. gjort det de senaste 930 dagarna.. hehe
testat det på mobilen men det slukar batteri.. nu iom senaste versionen då aktivt spelande (autoclickers) är bättre så kan jag tipsa dig om ett "bättre" idle spel, iaf mer mobilvänligt då allt handlar om idlande. AdVenture Capitalist.

Av arvidh

1. Red Faction 2
2. Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
3. Theme Hospital

Får fundera ett tag, har inget spel jag hatar. Inte som jag kommer på nu iaf.

Av arvidh
Skrivet av trebrecks:

1 europa universalis 4 kul underhållande mkt och göra.
2 cs go.
3 assasins creed

Hata spel
1 idle spel på telefonen beroendeframkallande
2 får klura lite

Typ Clicker Heroes?

Av arvidh

@skog1s: Jag har också facebook. Det var bättre förr, då gick det ut på att forma sociala kontaker online - sociala medier. Nu är det bara att tagga en drös vänner i klipp som för det mesta är antingen urbota korkade eller inte ens roliga.
Samt en massa köp och sälj-sidor med fuffens regler där folk blir förbannade i slutändan för att någon inte åberopade 2sek regeln, och sen slutar det i rätten ändå.. haha

Nä fan.... facebook kan lika gärna gå en snabb död till mötes.

Av arvidh

Hoppas på flopp. Facebook är helt åt skogen i dagsläget.

Av arvidh
Skrivet av Full:

Du själv sitter på en stol från IKEA och hänvisar en person till att köpa stol från ett märke där man får betala 7000 kr bara för att få en stol med nackstöd.

Självklart får man en väsentligt bättre stol ifall man lägger ut mer än det dubbla priset...

Jao, och den är i mitt (och vissa av mina kompisars tycke) mycket skönare än dessa gamingstolar. Tror min stol heter Markus eller nåt, kostar ca 1700. Mitt inlägg var mer ett statement att allt som heter gaming inte är topnotch. Bara att titta på alla dessa "gaming" tangentbord, de flesta är ju skräp. Och då kostar dom lika mycket som min stol ....

Skrivet av Nivity:

Får jag väl komma med det vanliga "lol kinnarps".
Haft 2 st Kinnarps, tycker det är så överdrivet att alla höjer Kinnarps som några gudars gåva till stolar

Föredrar andra mer relaxed stolar över kinnarps alla dagar.

Sitter aldrig som en pinne ändå som man ska göra, fötterna i marken, benen i rätt vinkel, rakt i ryggen blabla.

Nu kan jag inte ens sitta i dom flesta "gaming" stolarna heller då dom har vingar på sitsen, då jag sitter med foten under andra låret osv.
Finns dock dyrare DX racer ex som är mer raka, riktigt jäkla sköna. Betydligt skönare än någon kinnarps jag någonsin suttit i.

Höjer absolut inte Kinnarps till skyarna, det är bara så att de är det enda märket jag känner till när det kommer till just ergonomiska stolar. Har faktiskt haft en själv, som jag fick via jobbet. Men jag gav bort den då jag inte pallar med ergonomin. Ganska motsägelsefullt/dubbelmoral i mitt första inlägg. Men jag är lite som du, sitter hellre som en påse begagnade skridskor än att sitta upprätt, rak i rygg etc etc. Men ska man sitta större delen av dygnet så är dom helt klart bättre, förutsatt att du sitter korrekt

Av arvidh

@King D: Kolla stol från t ex Kinnarps istället. Väsentligt mycket bättre i alla aspekter, främst ergonomi.

Förstår inte vitsen med ordet "gaming", så fort det sätts på olika produkter så är det top of the line och alla ska ha det.
Jag var på ElGig igår faktiskt, provade sitta i 5-6 olika stolar, alla s k "gamingstolar". Ingen, och då menar jag absolut ingen av dom var sköna. Sitter själv på en kontorsstol från ikea, och den upplever jag bra mycket skönare än ovan nämnda.

Men, smaken är som baken.

Bli dock inte lurad av att det är bättre just för gaming-tagen.

Av arvidh
Skrivet av Bläjd:

Hej. Jag är en old school vänsterhänt gamer på jakt efter ett passande tangentbord. Jag har hela det långa datorlivet spelat med piltangenterna och knapparna där omkring. Ja, det är inte optimalt men så har det blivit och jag känner att börja om med att hitta en ”vänsterhänt variant av wasd” med typ ijkl kan bli jobbigt då man blivit van.

Som exempel när jag kör PUBG har jag arrow keys som ”wasd”, höger shift och ctrl är crouch och jump. Num keys har diverse funktioner som vapenbyten, all healing. Delete är min freelock, page down är weapon mode switch och så vidare... Jag har även en Razer Naga 2014 Left handed edition som underlättat mer dom senaste åren.

Detta tangentbord, ett Mad Catz Strike TE har väl egentligen den knapp-layouten som jag letar efter. Dock så iom att det är delbart så blir avståndet lite väl stort mellan arrow keys och tangenter till vänster om dom. I mitt fall så skulle ett liknande tangentbord inbringa 5 nya knappar att leka med (C1-C5 runt arrow keys)
http://www.madcatz.com/imgs/product/strikete/strikete.jpg

Steelseries har två tangentbord med två extra diagonala arrow keys. Apex 300 och 350. Har känt på 300an och jag gillade inte alls tangenterna på den samt att det kändes klumpigt och 350 är ju ännu större. Macro tangenter hamnar ju dessutom på fel sida för mig som vänsterhänt och är enligt mig onödigt.

Nån som känner till ett tangentbord som fyller ”dom kraven” på knapplayout ? Eller är detta något man skulle kunna custom beställa nånstans ?? förmodligen till en allt för dyr peng

@anon257891 <- Hör av dig till honom.

Av arvidh
Skrivet av SeF.Typh00n:

Harakiri For The Sky - Heroin Waltz

Missa inte detta bandet om ni gillar black/postblack. Magiskt bra!

https://www.youtube.com/watch?v=TxrIkW4J4EI

Fick upp dessa två herrar i min release radar på spotify idag. Visserligen inte lyssnat på just denna låt, valde istället ett gammal album (III: Trauma), sjukt bra!
Är just nu i någon slags formsvacka vad gäller musik, lyssnar i största möjliga mån på enbart deathmetal, med lite brutal slam på sidan om. Men nu på senaste så pallar jag verkligen inte det, Harakiri for the sky passar därmed in som handen i handsken. Lättsmält sång för öronen, men _GUDOMLIGT_ bra vad gäller gitarr/bas/trummor. Så najs att varje låt snittar 9 minuter dessutom.

Av arvidh

@Sinery: Det där är väl ändå rätt så individuellt? Jag har surrondlurar och tycker dom funkar hur bra som helst vid t ex filmvisning.

Av arvidh
Skrivet av finally:

Hej!

Ska köpa mitt första mekaniska tangentbord så lite köpråd vore hjälpsamt. Min kravlista är följande:

- Storlek 80%
- Tystare än de flesta mekaniska tangentbord. Vill ha en bräda samt brytare som hjälper till med att dra ner lite på ljudet. Inga tangentbord med Cherry MX Blue då dessa verkar låta mest.
- Dedikerade knappar alternativt makron för media.

Bakgrundsbelysning är inget krav, men om tangentbordet har det så vill jag att det kan slås av.

Budget: Helst under 1000 kr. Skulle kanske kunna gå upp lite i pris om det inte finns så många alternativ.

https://i.ytimg.com/vi/JJfvHUIww84/maxresdefault.jpg

Av arvidh

Trackmania: Nations Forever slår aldrig fel!
Även Rocket League är kul.

Far Cry 5 kan säkert vara nice, 3 och 4 var då helt klart spännande.
Annars typ Saints Row serien, gamla spel förvisso. Men roliga för all del!

Av arvidh

@Arnkell: Du får skaffa nåt vettigt 2.0/2.1 system för filmvisning, och surroundlurar för eget bruk

Av arvidh
Skrivet av Arnkell:

Dom enda tre alternativen jag får på Prisjakt (filter: under 3000kr, bluetooth-trådlöst) är dessa:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3485653

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2772925

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4190726

Vad är detta för skit-utbud? Varför finns det inte fler trådlösa 5.1-system för dator eller hembio, under femsiffrigt pris? För 8600 kr (Edifier Luna Theatre ovan) kan jag köpa en begagnad båt.

Hehe, det är svårt hitta trådlöst för den summan tror jag
Min sambo har ett par golvhögtalare, Audio Pro T20. Dom är fina till både tv och musik. Helt okej bas ändå. Men då kostar dom 4400.
Du kan inte tänka dig att köra vidare med det du har i nuläget då, och spara undan pengar för att köpa ett dyrare? Typ nån av de du länkade, t ex.

Alternativt köpa headset med 7.1 surround

Av arvidh

Logitechs Z5500 spelar ju på helt ok, men det kanske är ett sånt du har?
Är det trådlöst du vill ha?

Av arvidh

@HerrNilsson: Som jag svarar till de flesta andra... Högtalarna i min signatur (Edifier S530 2.1) samt valfritt ljudkort. Jag kör med ett Asus Xonar.. kan hända det finns i signaturen också

Mycket (bra) ljud för pengarna

Av arvidh

@"Something": Du är gammal..

Av arvidh
Skrivet av Grishnackh:

Min dröm är att doktorera i statsvetenskap. Däremot kommer jag nog inte komma så långt och får nog nöja mig med master och trist skrivbordstjänst på någon myndighet

Skickades från m.sweclockers.com

Tro på dig själv! Allt går med våld. Eh, jag menar vilja.

Av arvidh

Hoffa Kaos, Jokemock, Shittyflute, Fredde Granberg, Bodgeups Airsoft

Får tacka ts för tråden, rensade just bort ca 20 andra kanaler som mest var trams ändå.