Inlägg

Inlägg som wargreymon har skrivit i forumet
Av wargreymon
Skrivet av Disney:

Dom tar ut en avgift för alla som har appar i deras butik, lite som Coop tjänar på mjölken du handlar 😉

$25 engångskostnad för att skapa konto och ladda upp. Varför gratisappar är vanligare för det är en sån liten summa jämfört med App Store som tar ut årsavgift på $99/$299.

Av wargreymon
Skrivet av Nimuel:

'Nätneutralitet' var för frihet på nätet ungefär lika bra som demokrati i namnet på den Demokratiska Folkrepubliken Korea.

Det har ju hjälpt i Sverige där vissa företag hade fri data via vissa operatörer men fick lov att behandlas lika till exempel.

Av wargreymon

3440x1440 just nu. Nästa skärm blir helt klart 32:9 OLED.

Missade när NetOnNet råkade ha Samsung G9 OLED för 10990:- i några timmar Skulle huggit den på en gång och hoppats på orderbekräftelse.

Av wargreymon

Har använt usb-c i 7 år nu, enda kabeln som blivit dålig var till min Mate 9 Pro om började gå sönder vid kontakten efter 3 år, men fungerade och lindade med eltejp. Samt en kabel till MacBook som började vrida sig en del inuti.

Å andra sidan är jag väldigt försiktig med min elektronik och lyckades bara ha sönder 1-2 micro usb kablar där kontakten på kablarna började glappa.

Av wargreymon

Ah, värmer i hjärtat.

Alla andra platformar fungerar så här, men om de öppnar iOS då är det farligt? Okej...

Av wargreymon
Skrivet av Sarato:

Samfälligheten jag är med i äger den. Samfälligheten har tydligt bett folk att inte dumpa sin elektronik där. Jag tar bort elektroniken som samfälligheten inte vill ha.
Tror inte direkt att jag kommer fällas i någon rätt för det.

Fråga styrelsen om det du gör är okej, de kan ju ha det som en punkt på deras nästa möte och få det genomröstat, och då har du det svart på vitt. Har suttit i styrelse och får man gratis hjälp att ta hand om sopor så tar man det.

Av wargreymon
Skrivet av Yoshman:

Har inte kört någon av Nintendo Switch emulatorerna, så undrar en sak: är det ens praktiskt möjlig att på lagligt vis använda dessa emulatorer för att köra spel?

Svårigheten här är att även om man köper ett spel är det fortfarande olagligt att ladda ned ROM:et för det spelet.

Enda sättet att lagligt köra det spelet på en emulator är att man lyckas extrahera innehållet från sitt eget spel-exemplar, något jag uppfattar kräver speciell HW alt. HW-modifierad Switch-enhet.

Hur lagligt det är att göra är en femma, men lättaste är nog en original 2017-Switch, SD-kort, USB-kabel och lite aluminiumfolie (skämtar inte), med det kan du köra verktyg och homebrew för att kopiera dina spel etc. Så det är inte omöjligt eller extremt svårt att göra sina egna dumps.

Själva spelen lirar väldigt bra på emulator och med möjlighet till 60FPS patchar, högre rendering så kan jag definitivt förstå att man hellre lirar sina spel på emulator.

Av wargreymon
Skrivet av Sarato:

Åh! Det låter däremot väldigt positivt!

Kan också säga att jag har spel som Hogwarts Legacy, Horizon Zero Dawn, Death Stranding och kollar man Steam så finns Cyberpunk, Baldurs Gate 3 och andra stora spel med. Så känns mer som undantag än regel att spel inte är med

Av wargreymon
Skrivet av Sarato:

Där känns det som att typ alla kommer säga nej och funktionen lär bli värdelös.

Slog på det med fästmön och 195 spel delas (vissa är telltale kapitel), 10 gör inte det. Intressanta var att först Tomb Raider delas inte, men Rise/Shadow of Tomb Raider gör det.

Av wargreymon

DLSS Quality idag ser jag oftast ingen skillnad på, så det är ingen vitts att inte ha det aktivt givet att spelet inte har en dålig implementering då. I Control såg jag i vissa täta galler att det blev någon artefakt (testade aldrig om det inte syntes utan), och i Death Stranding tänkte jag aldrig på eftersläpningen av de flygande stenarna förens de släppte fix för det.

FG har jag kört i Hogwarts Legacy, det märks lite grann i scenbyte och vid laddskärm med hack/artefakt, men inget jag märkt under spelets gång. Utan man kan njuta av full Ultra + Ray Tracing och hög FPS.

Av wargreymon
Skrivet av kyre:

Haha, jag hade kanske tänkt på frugan, men våra referensramar är väl olika.

Nej, jag såg denna video igår: Koppla ChatGPT till HomeAssistant, Jarvis på riktigt, nästan och tänkte att den skulle kunna leverera vad du vill ha innan du ber om det, om den bara kände av känslor.

Det gäller ju publika och större ytor där flera personer befinner sig. På samma sätt får du filma i ditt eget hem som du vill, men inte utanför. Så så länge du inte sätter upp en maskin på tomtgränsen som erbjuder glass till ledsna personer som går förbi så är det nog okej.

Av wargreymon
Skrivet av Spel_mamman:

Så om jag köper allt på din lista så skulle jag få en dator som ger min son allt det han behöver i spelvärlden?

Alastors bygge ser topp ut!

Enda jag hade lagt lite till på är detta paket: https://www.inet.se/produkt/v101234/paket-asus-tuf-gaming-b65... då jag skulle säga Asus > ASRock, ser mer gediget ut med kylning på Asus-moderkortet, fullstort ATX med mera slots för M2 och minnen etc. Plus att det finns i lager, ASRock verkar inte komma förens början på April.

Av wargreymon
Skrivet av dlq84:

Med tanke på hur många gånger Ring-system har blivit hackade så vet jag inte hur fri du är.

Allt uppkopplat kan bli hackat, det är en risk man får ta om man inte vill sköta allt själv vilket blir sjukt jobbigt. Det jag läst om för Ring hackningar är att de går via ens konto eller ens nätverk. På kontot har jag 2FA med SMS och på nätverket har jag ett unikt långt lösenord.

Av wargreymon

Kollade upp att Ring Alarm kör 4G som backup, så jag är fri

Av wargreymon
Skrivet av jaomi:

Hittade ett 3060Ti som något slängt i grovsoporna i källaren, i en kartong för ett 1660...
Funkar finfint

Någons flickvän var riktigt sur!

Av wargreymon

Gjorde hoppen 660Ti -> 1070 -> 3080 -> 4080 Super. Har blivit lite bättre på att skämma bort mig själv lite på senare dagar

Av wargreymon
Skrivet av Fenix:

Ja.. precis! Vad är problemet egentligen?
Är brödet slut så kan de äta tårta.
Är bensinen dyr, köp en Tesla!

Skrivet av Galvanizer:

Ja det är fantastiskt svårt att plocka upp telefonen och ringa ett samtal till "husvakten".

Vad är det med dessa dryga svar? Man behöver inte vara rik som ett troll för att åka på semester.

Av wargreymon

Hade gärna sett en universal lösning där man kan betala med kort, swish, bankkonto. Nu istället för att ha en app/system låst till en butik så har du det låst till en betallösning.

För övrigt, självskanning ftw! Man ler alltid lite extra när man skannat allt och går direkt till en snabbkassa medan det är 5+ i kö till en vanlig kassa.

Av wargreymon

1148:- fordonsskatt... jaha, nej det var ju fel brev i Kivra som damp ner.

Av wargreymon
Skrivet av Trihxeem:

Vi andra ser möjligheter med detta - lyckligtvis är köp frivilligt så du kan fortsätta leva manuellt.

OnT: gillar tanken på att ha det för att starta om saker som ibland hänger sig och man inte vill krypa in bakom soffan för att dra ut sladden.
Har just det problemet med 2st sonos högtalare som körs som surround och en av dem dör ungefär en gång per kvartal. Startar man om den så är den back in action.
Snor den idén

You're welcome!

Styra speciallampor för växter kör vi också här med smarta uttag på timer, visst, det fungerar med analoga timers också, men mycket trevligare att det syncar med sommar/vintertid. Akvariet kör på en gammal och då blir det olika tider för fiskarna beroende på årstiden, så den vill jag byta. Har även en kontakt till 3D-skrivaren så man kan stänga av när den är klar eller något går snett.

Sedan har vi smarta lampor i fönster och utomhus etc så det ser trevligt ut och inte mörkt som i graven så tjuvarna vill komma och knacka på. Detta styrs efter solens nedgång.