Inlägg

Inlägg som Rumpel har skrivit i forumet
Av Rumpel

WarCraft 2 eller 3 säger jag

Av Rumpel

ta du xt kortet

Av Rumpel

om du matar dem med för mycket ström kan du ha sönder dem, annars är det bara att dra på tills systemet hänger sig.

Av Rumpel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camper
En passiv kylare är inte helt tyst, material som utsätts för temeraturskillnader utvidgas och dras samman. Olika delar av en kylare har inte samma temperatur. Toppen på kylflänsarna är t e x svalare än plattan närmast CPUn.
Detta skapar en obalans mellan molekylerna, vi har en energiskillnad i kylaren. Denna termodynamiska obalans kommer att ge uttryck i att materialet vibrerar och sända ut små, närmast obefintliga tryckvågor.
Denna kraft motsvarar ca en Miljardsdel av den tryckvåg som skapas när du blinkar med ett öga.
Hur som helst, tryckvågor är i annat uttryck ljud, och som allt annat kan mätas.
Därför borde en platta av diamant, eller kol, med en mol-tjocklek vara mindre ljudlig därför att den har en lägre termodynamisk obalans, vilket var vad trådskaparen frågade efter.

Okej och hur fasen skulle någon här ha råd att köpa en kylfläns av diamant? Det låter jäklans oekonomiskt. Plus att jag tror inte att en människa har bra hörsel nog att höra det där små molekylerna om man har en låda som står ca 1 meter bort. Sedan har man antagligen ett nätagregat som överröstar viberationerna. En hund kan kanske höra detta, men inte en människa.

Av Rumpel

hade varit skoj om korten hetat r600 uber edition =/ , de har redan alla sorters kort man kan tänka sig utom ett som hänger med i nVidias fart...

Av Rumpel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
nu är det så att x1900xt/x går väldigt varma... jag tror inte du kommer att få bättre temps med en zalman vf900, kanske t.o.m sämmre....
ska du byta så ska du gå upp ett steg och köpa en Therlamright HR-03 och köpa en bra fläkt till den...

Han lär ju inte få sämre temps med en zalman vf900:a själv har jag det på mitt 1950xt och min idle temp är ca 35-40 och load ungefär 60 ocklockat. Om jag inte mistar mig så är vf900 den bästa luftkylaren till grafikkort på marknaden just nu? Och det är som trådskaparen tror att det bara är en diod som är skillnaden.

Av Rumpel

men jag har sett på ne del sidor att om man kör 102-110 så ska man ibland kunna klocka processorn mer.

Av Rumpel

Eyy jag hittade just denna: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1553 omega har gjort om drivaren lite. Jag fick massa nedra problem i spel när jag bytte till 7.1, men omega brukar ju vara bra :D.

Hopp jag fick inte in den där omega drivaren, får något fel medelande om inf saker :(. Men om någon fixar biffen skriv gärna här hur ni gjorde.

Av Rumpel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nystan
hasenfrasen: rekommenderar du P5N-E SLI över P5B Deluxe även för de som inte någonsin tänker köra SLI?

Han rekommenderade väl 2 kort eller? Själv skulle jag tagit giga ds3 om jag skulle handla idag.

Av Rumpel

jag skulle sattsa på något av de hasenfrasen föreslog, eller ett gigabyte ds3.

Av Rumpel

jag har då inte märkt någon ökning av övriga systemets temp, på mitt kort sitter ju en fläns vid bakpanelen nästan den får mer kyl iom att intel fläkten blåser rakt igenom flänsen på den.

Av Rumpel

jag smiskade upp min e6600:a i 400x8 det första jag gjorde, så för vissa funkar det med stora steg. När jag hade fixat mer kylning så höjde jag vcore från 135 nåt till 1.5 och drog på multi 9. Nu har jag iofs abit kort som generellt är sämre enligt mig. Men stoa steg funkar

Av Rumpel

allting där är budget (särskillt moderkortet) så varje fsb högre du kommer ska du vara nöjd med.

Av Rumpel

Nä de kostar lika mkt ungefär, ca300 är standardpris för grafikkylare idag.

Av Rumpel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Ok, men hur vet du att den inte kör 3D-mode hela tiden?

för att tempen ligger på 40 hela tiden man är i windows, när man kommer ur ett spel brukar den hammna runnt 60-70 ungefär. förutom när jag spela wc3 hehe då blir den 45

Av Rumpel

oki många har pm:at och undrar om jag inte kan lägga upp lite bilder. Det är på väg ska bara få hit morsans kamera :P. Om ni ser längst ner på articen så är det lite bredare mellanrum mellan lagren, där tryckte jag in en av hakarna från intel fläkten (en av de som fäster i flänsen). Intel fläkten blåser luften bakåt i lådan, in i en 120 antec fläkt. själv tänker jag nog limma fast fläkten i arctic fläkten där det är plast mot plast kontakt, men jag måste köpa lim först. Det bästa tipset jag kan ge är att ta loss allt och pilla lite. I brist på kamera

Av Rumpel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
EE versioner har alltid haft det, det gäller även X6800 av core 2 duo.

mjo men det finns ändå en maxgräns på den det går ju inte precis att köra med en multipel på 15 vad jag vet. Amd prollarna hade för x-antal år sedan upplåst multi.

Av Rumpel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Ok, så har jag satt upp det i dagsläget jag också. Men då kör den ju i 3D-mode hela tiden - vilket skapar värme och drar ström. Finns det något sätt man kan ställa in så att AtiTool växlar mellan 3D- (spel) och 2D-läge (annat) som den gör som standard?

jag behövde iaf inte göra något mer än att säga att den ska ner i tray, den la sig då där och visar tempen samt frekvensen för 3d-mode men den kör inte det.

Av Rumpel

undra vad som hade hännt om han hade haft en prolle som går nära 5ghz

Av Rumpel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Men måste man inte ha igång ATITools för att klockningen ska "gälla"? Så fort jag stänger ner programmet så återgår den till standardinställningarna...

Man gör bara så att ati tool startar sig emd datorn och smyger ner i tray:en. Jag har bokat i att den ska starta med deafult profiilen, för jag har en förmåga att hänga systemet när jag är lite överoptimistisk :D.