Inlägg

Inlägg som Raghor har skrivit i forumet
Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Jo man förväntar sig en rejäl prestanda ökning vid nästa generations kort... Det hela handlar om att Nvidia lägger ner alla sina muskler på att trycka ner ATI och inget annat annars skulle dom nog in börjat med budget kortet

Jag har aldrig förväntat mig någon rejäl ökning i prestanda på mellan segments kort. Dom presterar oftast strax under förra generationens prestanda kort.
En annan skoj sak är att 9600GT marknadsförs som ett mellan segments kort, de har även ett mellan segments namn, och så kallar folk de för budget! Kan man inte bara förstå och inse att priserna har förändrats tack vara förbättrad produktion osv. Med de tanke sättet så borde även en E8500 vara budget om man jämför med förra generationens största modeller (Pentium 4).

Av Raghor

Jag tror att 9800GX2 kommer sjunka litegrann i pris. Våran lokala datorbutik har också listat kortet: Msi GeForce 9800GX2 OC. Dom vill ha 5795 spänn för kortet. Drar man bort frakten på deras pris så får man snitt priset på nätet.

Av Raghor

Mitt Gainward 8800GT har en idle temp på 49-51 grader. Jag kör en Zalman VF900-Cu som går på lägsta hastigheten. Jag har dessutom flashat kortet till ett "Golden Sample".

Av Raghor

VOLVO 240 GL - 84
FORD Escort XR3i - 86
BMW 320i - 88
VOLVO 480 ES - 87 (nuvarande bil)

Av Raghor

Acc S1/S2 är en passiv modell som passar. Även VF900-Cu passar.

Av Raghor

Jag sitter med en "SAMSUNG SH-S203B" som bränner DVD+ och DVD- i 20x. Den är både tyst och snabb. Har kört många olika märken och modeller men jag föredrar dom från "SAMSUNG".

Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbaz
Sweet... vad är fysik krävande spel idag? ^^ inget?

Har du spelat "Warmonger"? Med allt på low med lägsta upplösnignen får jag 4 FPS. De är iaf ett spel som är helt krävande på ett fysikkort.

Av Raghor

8800GS är ett bra val. Ett bättre kort blir inget som du kan utnyttja tillsammans med den processorn. 8800GS är för sitt pris riktigt bra.

Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DarkFuzi
Jag har läst en hel del på nätet nu, har hittat rätt bra info, som jag har förstått så kan man klocka upp AMD 5000+ BE till 3.10 Ghz utan att ändra behöva ändra behöva ändra kärnas spänning, det är det som är styrkan i prollen. Ska man ha högre än 3.10 GHz så bor man vara beredd på att det kan bli lite svårare, men jag nöjer mig med 3.10 GHz.

Alltså då tänkte jag att jag kanske borde köpa AMD 5000+ BE och sen klocka upp den till 3.10 GHz utan problem istället för att köpa en 410 kr dyrare AMD 6000+ som belastar nättaggregatet mer och som blir mycket varmare.

Det som bekymrar mig är L2 cachen, BE har bara 2x512 och 6000+ har i alla fall 2MB, så är slutfrågan, har det någon större betydelse för datorns prestanda när det gäller spel.

Och vilket ger mest prestanda/krona.

Tacksam för alla svar!

Mängden Cache har inverkan. Hos AMD brukar den dubbla mängden Cache göra ca: 200MHz mer i prestanda. Om jag minns rätt så är 6000+ fortfarande är lite snabbare än en 5000+ BE vid samma frekvens.

Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mäki
lika bra du lägger ner dirr det kommer bli fel av allt du är inte tillräckligt erfaren det synns på långa vägar, inga av de mobo du länkade passar prollen...

Nu är du ute och cyklar. Alla AM2 och AM2+ processorer passar på båda moderkorten "DarkFuzi" har valt.
De är som att säga att QX6850 inte passar på ett P35 moderkort.

Edit: Sedan så vart du rätt oerfaren själv innan du provade på överklockning, precis som alla andra. Alla börjar från noll.

Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nouge
Javisst vill jag bygga en ny dator, men saken är ju den att mina föräldrar vägrar köpa nya delar åt mig! (Haft denna datorn hur längesom helst liksom) Och jag vill gärna fräscha upp lådan

Aha... inge skoj.

Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av enfeting
Aldrig vart med om. Du har inte gått in på en server med för högping?

Han menar Singel Player delen.

"FreddeX"
Dessa hack kan uppstå HDD ev arbetar. Ett sätt som har hjälpt mig många gångar är att sänka PCI latency från 64 till 32 (finns i BIOS, men inte på alla moderkort).
har du provat med vsync?

Av Raghor

Nopp, nForce2 har Dual Channel stöd.
Kan inte bekräfta detta via ASUS hemsida men iaf via detta test: http://www.hardocp.com/article.html?art=Mzk0

Av Raghor

När "Opposing Fronts" släpptes så blev uppstarten av spelet förbannat dåligt. Om man inte redan har patchat spelet så är de ett jäkla krångel att ens kunna starta spelet och spela Singel Player. De är lite "STEAM" varnig över de tyvär vilket jag tycker är helt värdelöst.

Av Raghor

Detta skulle vara en rätt bra grund att börja på.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323785

Av Raghor

Du verkar vara sugen på att fräsha upp lådan! Men jag skulle nog snarar tipsa om att bygga en helt ny maskin för spel. Sedan kan du använda denna dator till ett tungt "Retro mod".

Av Raghor
Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Carl_XII
Jag har bios F8a på mitt G33M-DS2R och det funkar klockrent med e8400. Just nu kör jag i 4.2 GHz 24/7 och har temp ca 54*C vid full load (vCore 1.45 V i bios, men klarar troligen även högre frekvens på den spänningen).

Har du testat om det är minnena som spökar? Kör memtest.

Möjligen behöver du även öka MCh en aning (+0.1V).

Japps, han har testat med minnen från ADATA, kingston och GEIL med samma resultat, alltså ingenting oavsett vad som ställs in.
och MCh har vi båda i ren frustration kört med allt från original de så mycke de går att ge den.
Problemet är att de sparar inställningarna i BIOS men under POST och i Windows så går datorn fortfarande original.

Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 812258
Funkar den till 8800GTS 640?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av 812258
Men ja tänkte att 8800gts är mindre än gtx/ultra

Om du hade läst testet så hade du sett att dom testade kylaren på ett 8800GTS 320MB. Den är exakt likadan som ett 8800GTS 640MB. De enda som skiljer dessa två är just mängden minne, inget annat.
Och sedan som "Sanazin" har skrivit så är 8800Ultra, GTX, GTS 640MB och GTS 320MB G80.

Av Raghor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rinru
är det ATX eller M-atx? Ser ut som M-atx

E-ATX är de.