Inlägg

Inlägg som Mowge har skrivit i forumet
Av Mowge
Skrivet av Oneone:

Jag kan inte ge dig en källa men många av våra kunder som kör VMware samt Citrix i dagsläget tänker om med server 2012 när virtualizeringen numera är gratis och ingår i operativsystemet, och Hyper-V3 är väldigt mycket bättre än sin föregångare.

Varför skall man betala dyra premi avgifter när man kan få det gratis? finns ju andra saker som väger in såklart men så är det jag ser det just nu iaf.

Pluss att det finns väldigt många nya funktioner i hyper 3, tex

http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh831410

På så vis. Det blir väll att ta en närmare koll på Hyper V då

Av Mowge
Skrivet av phz:

Det var en massa pengar, du.

Ni lär er inget mer på att ha ECC/Reg-minnen minnen i burkarna, så därmed är det helt oviktigt för er. Samma resonemang kan ni applicera på andra delar av inköpen - ert projektarbete kommer ju inte bero på vilken hårdvara ni kan köpa. Det som kommer bedömas är vad ni gör med den. Konsumentprylar räcker alldeles säkert länge till det ni ska göra, speciellt som konsumentprylar idag ofta ändå innebär 8GB RAM och fyrkärniga processorer, vilket är en prestandanivå som i praktiken faktiskt används i skarpa situationer för det ni ska pröva på (även om det är ganska oklart exakt vad ni ska göra, men det är ett annat ämne).

Snarare kan det vara mer intressant att använda konsumentprylar och ha med en analys om vad som skulle göras annorlunda med en annan budget i er rapport. Det vore något att läsa - inte bara läsa att "vi köpte dyra minnen", utan någon jämförande analys därefter.

Vi har tillsammans beslutat att hårdvaran skall vara så kraftig som möjligt och att vi vill ha massvis med minne eftersom det går åt fort när man virtualiserar. 32GB är minmum, därav budgeten. Vad den landar på i slutändan får vi se, men max 10k

Ska ta din åsikt med i beräkningen, tack för ditt inlägg

Av Mowge
Skrivet av Oneone:

Okej finns det någon spec anledning till att ni vill köra citrix? Det fasas ju ut mer och mer...

Där min vän jobbar kör dem Xen. Samma sak på mitt jobb, allt virtualiseras med Xen. Ska tänka på vad du sa och undersöka det. Om du har någon källa på det vill jag gärna se den också

Av Mowge
Skrivet av Oneone:

Kör in Windows 8 så kan du köra Hyper-V och virtuallisera där , eller Server 2012 Betan som finns ute!

Du behöver inte mkt hårdvara för det, förutom att om du vill köra Hyper-V i Windows 8 behöver din hårdvara stöd för SLAT ( Second layer adress translation , pga prestanda)

Funkar klockrent.

Nått du kan göra e ju visa tex hur mkt maskinerna drar i cpu minne nätverk osv med hjälp av powershell resource metering , riktigt coolt o visa upp ett diagram eller nått hur mkt de används osv, kul grej för ett arbete.

Tanken är att vi ska leka med allt möjligt under året. Server 2012 ligger redan i mitt arkiv och väntar på en burk att stopp in det på Men till att börja med kommer vi köra Citrix Xen för virtualiserandet.

Av Mowge
Skrivet av Itchy Trojan:

Jag skulle ju köpt "äldre" serverhårdvara, sparar på pengarna med gör det så realistiskt som möjligt. Och när jag säger äldre hårdvara så menar jag givetvis begagnat. Då kan ni skryta med 2+ fysiska cpu'er, massa högljudda SCSI diskar i typ 15k/varv, och såklart ECC minnen!

Jag har kollat en hel del på begagnat. Dock hittar jag inte mycket som verkar intressant. Vi tänkte lägga runt 10k var. För dem pengarna kan jag inte hitta några bra alternativ :/

Springer du på något får du självklart tipsa om det!

Av Mowge
Skrivet av Dr.Mabuse:

Med utgångspunkt från vad du beskriver så låter det inte så viktigt med ECC-minnen. ECC/Reg-minnen är dessutom långsammare (om det nu spelar någon roll i dagsläget). Vinsten är när serven blir något belastad så tappar den inte i prestanda som med non-ECC-minnen och ECC/non-Reg.

Reg-minne har inte med minneskapaciteten att göra, utan antalet fysiska minnesmoduler, om jag fattat det rätt (var ett tag sedan jag studerade serverhårdvara).

Alright! Tror knappast vi kommer belasta dem särskilt mycket Tack för ditt inlägg!

Skrivet av Svensktiger:

Om det bara är för "lek" och testande så finns det ju ingen poäng med att köpa dyra serverlösningar.
Buffrat minne (AKA Registered memory) och ECC är ju 2 saker man oftast inte får med just konsument saker.
Men det även nånting som ger en rejäl merkostnad för hårdvaran.

Så man kan ju säga att valet egentligen står mellan ett snabbare system baserat på konsumentsaker (6 kärnigt core i7 2011), eller ett långsammare system med serverlik (E5 6 kärnig xeon, 2011) hårdvara.

Er mjukvara kommer såklart inte påverkas av vad ni nu väljer.

Njet, det var lite så vi resonerade

Som det ser ut nu kommer vi köra på i7 3820+64GB RAM. Några tankar om det?

Av Mowge
Skrivet av adfi:

Eftersom det är ett projektarbete(i skolan) så tror jag ingen förväntar sig att ni ska köpa hårdvara för tusen om ni inte själva vill.

Klart ingen förväntar sig det. Vi gör det för att det är kul. Men man sparar ju gärna några kronor om man kan. Frågan är alltså om vi verkligen kommer ha nytta av ECC minnen, eller om vanliga minnen kommer fungera för det vi har tänkt göra.

Av Mowge

Råd och tankar kring Serverköp

God eftermiddag!

Jag ska under kommande termin (åk3 på gymnasiet) ha ett valfritt projektarbete som skall vara minimum 100timmar. Jag och en polare skall då köpa varsin identisk server som vi skall viritualisera på. Vi vill hålla det så avancerat och verklighetstroget som möjligt. Killen jag ska ha projektet med är riktigt duktig på nätverk och viritualisering (han jobbar på ett "datacenter") så även om jag är väldigt okunnig så ska det nog gå bra

Vi planerar i dagsläget hårdvara. Vi har plockat ihop ett par alternativ, både konsumentdelar och delar gjorda för servrar. Konsumentprylar är ju helt klart billigare, men då kan vi ju inte använda oss av ECC/Reg. minne.

Så min fråga är nu om vi verkligen behöver ECC/Reg. minne. Vad jag har förstått så är det bara när man har mer än 64GB som man bör använda sig av reggade moduler? Behöver vi verkligen ECC? Det kommer aldrig ligga "viktiga" saker igång på servrarna så en eventuell dataförlust/downtime kommer inte vara en big deal. Vi kommer köra automatisk backup mot en tredje enhet, denna antagligen med ECC.

Så vad tycker ni? Är det värt de extra tusenlapparna för ECC? För oss är detta bara ett sätt att ha lite roligt och lära oss mer om diverse server/datacenter relaterat.

Ursäktar om mitt inlägg blev rörigt! Om det är något mer ni vill veta så fråga!!!

Av Mowge
Skrivet av DuNdErPuFfRaN:

påstår inte att ts laddar ner olagligt meterial men är inte "all" nerladdning mot reglerna i forumet?

Då hade man ju inte fått länka tilll nedladdningsajter för drivrutiner etc.

Av Mowge
Skrivet av fagballs:

jo men jag har hört att stenplattor under stativen ska döda vibrationer rätt bra, vilket är ganska logiskt, stort tungt och dött material. Men i min lägenhet ligger det gammal trägolv som inte är helt jämnt, så funderade på om man kanske kunde göra tassar till stenplattorna i kork eller liknande vibrationsdödande material. Skulle gärna vilja få lite input från nån som verkligen testat något liknande istället för nån som bara sitter hemma och vill vara lite snäsig. Orkar inte åka iväg o köpa stenplattor om jag inte vet att det kommer hjälpa.

Är inte otacksam för kommentarer, men det måste finnas nån som har dämpat vibrationer på samma nivå, och som har lite tips och tricks för en liknande operation

Kolla runt lite på http://www.minhembio.com/ har för mig det finns en hel forumsektion för sådant här. Den enda erfarenhet av vibrationsdämpare jag har är att jag har är ett par gummitassar för diskmaskiner som jag monterade under min 18" sub för att slippa alla vibrationer genom golvet, mycket effektivt!

Av Mowge

Stenplattor på möbeltassar har även jag hört skall vara riktigt effektivt!

Av Mowge

Tror knappast den kommer flaska. Överklockar du den kan jag garantera att den inte kommer göra det

Av Mowge

Har aldrig prioriterat kringutrustningen till datorn jättemycket. Har en ikea stol som passar mitt arsle perfekt, billig och bra!

Men för ett tag sedan så gick både tbord och mus sönder i samma veva. Efter mycket funderande och några timmar övertid blev det ett mekaniskt tangentbord (MK-85). Definitivt ett av de bästa köpen jag någonsin gjort! Fick bli en steelseries sensei också, skulle dock inte vilja påstå att den är något super speciellt. Valde den eftersom jag faktiskt inte fastnade för Qpad 5K.

Är även totalt ljudtokig. Högt och mycket skall det vara. Självklart är det inget att ha för finlir, men enligt mig blir det inte mycket bättre än så här när man lyssnar på dödsmetal! Sen så vill jag be om ursäkt att bilden är så satans mörk.

http://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=401162.jpg

Av Mowge

Vätskekylare är väll inte att rekomendera eftersom pumpen låter ganska mycket.

Av Mowge

Du borde nog läsa på reglerna, bumpning är inte tillåtet.

Uppdatera till senaste bios om du inte har gjort det.

Av Mowge

Har funderat ett tag vad jag ska slänga in för diskar i min nya filserver. Nu är det slutfunderat! Eller ja.. nästan. Måste ju bestämma vilken storlek man ska ha

Av Mowge

Prova att dra in Ubuntu på nått usb minne, och kör det. Sedan tar du hem gparted och formaterar. Använder alltid gparted om någon disk strular.

Av Mowge

Grym ide!

Av Mowge
Skrivet av zillyme:

e ja jag rebootade datorn idag och nu kan jag inte uppdatera catalyst till 12.6, grafikortet funkar som det ska och datorn känner av det men när jag förker uppdatara så blir skärmen blå å sen ställs allt in på lågt och datorn känner inte ens av namnet på min skärm och alla grafikrutiner försvinner istället.

Blev bara kaos i mitt huvud när jag försökte läsa det där, kan du tänka dig förklara igen vad ditt problem är?

Av Mowge
Skrivet av grafit:

Det var lite det jag var rädd för. Kommer även de moderkort som tillverkats efter att F8 släppts som stöder 3820 med gamla F7? Jag bor själv i Finland så att hitta nån med en 3930k är inte ett alternativ.

Jaha ja :/ synd! Jag har faktiskt ingen aning, har ingen bra koll på GB moderbrädor. Du kanske kan höra av dig till cdon och fråga om dem kan flasha om kortet innan det skickas? Webhallen har gjort det åt mig vid ett tillfälle.