Inlägg

Inlägg som Zyrale har skrivit i forumet
Av Zyrale

Kritik på bygget och val av processor

Tjena allihopa, har redan gjort en liknande tråd men känner att jag behöver mer hjälp. Min build är i stort sett klar men jag undrar mest över ifall någon kunde ge mig lite kritik på nuvarande processor. Jag är ute efter spelprestanda och även att kunna starta en stream ifall jag känner för det och då ska den kunna ha en bra kvalité(internet är inget problem). Det verkar ju stå emellan 6700k och 5820k. Jag är HELT kluven och har suttit ett par dagar och bara vet inte vilken processor jag borde välja. Känns ju på sitt sätt konstigt att köpa äldre teknik än det nyaste. Men jag skulle gärna vilja att så många som möjligt kunna ge mig tips och kritik.

Detta är hur det ser ut nu ( kommentera inte nättagg eller ram då det är tänkt för framtida uppgraderingar): https://www.inet.se/kundvagn/visa/8981566/2016-01-01

Av Zyrale

Tack grabbar, hade kollat på en ROG Swift PG 278 Q.
Föresten vilken av processorerna tycker ni jag ska välja? 6700k/5820k/5930k
Såklart fokuserad på spelprestanda men även lite streaming i mixen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zyrale

1440p värt det?

Hej jag håller på att köpa ny dator samt möjligtvis en ny skärm. Antingen 1080p eller 1440p 144Hz. Det jag undrar är om 1440pnär värt det med tanke på stt den drar ner prestanda och grafik.

I mitt chassi kommer det finnas en 980ti och en 5820k/6700k samt 32gb ram etc. Jag kör medt lättare spel som cs, dota och rainbow 6 siege. Men kommer mina grejor klara av att ge mig bra fps med 1440p eller ska jag hålla mig till 1440p? Jag har fortfarande inte bestämt processor dock.

Jag undrar detta extra mycket för att jag tänkt streama lite också. Men då kan jag tänka mig att ställa ner grafiken lite.

Tack på förhand för tips!

Av Zyrale
Skrivet av Guybrush82:

@Zyrale: Ett nyare och bättre nätagg med längre garanti http://www.inet.se/produkt/6911982/corsair-rm1000x-1000w#/spe...

Sedan har vi ju alltid frågan om 6700k vs 5820k (vilken jag ser att du tagit upp i en annan tråd). Där finns det inget självklart svar utan man får ställa för- och nackdelarna mot varandra och försöka komma fram till vad som gagnar ens eget användande mest, samt hur man tror att framtidens spel och program kommer gagnas av ex. en något högre IPC (6700k) eller 50% fler kärnor (5820k).

Ja precis men med min oerfarenhet så kommer jag inte så långt. Och framtidstänkande så kan jag lika gärna köpa nytt då det väl behövs. Men det jsg vill är att spela "normalt" krävande spel. Jag lirar mest dota2, cs, Hearthstone och rainbow 6 siege atm. Och det är för det mesta sånna spel jag kör. Jag är inte sp mycket för singleplayer spel med insane grafik(tex witcher 3). Och jag vill kunna lira dessa medium spel på riktigt bra kvalité men jag vill också kunna slå på min stream och kunna både streama med hög kvalité samt ha kvar hög kvalité i spelet utan lagg såklart. Jag kommer ju ha en 980ti som hjälper till men det löser inte mitt problem med CPU-valet. Jag lär aldrig kunna välja och bara sitta kvar här på min gamla skitiga dator

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zyrale

Val av processor till min gaming dator?

Håller på att bygga en ny dator nu som jag huvudsakligen kommer använda för gaming och hoppas kunna få riktigt fin prestanda i de flesta spelen. Men jag vill även att den ska kunna livestreama med bra kvalité. CPUn är den del jag sitter fast på nu och inte vet vilken jag ska välja. Verkar stå emellan 6709k, 5820k och 5930k. Har hört lite olika angående prestanda. Att 5820/5930 är bättre för multithreading och att det skulle gymma streaming med dess 6 kärnor. Men att 6700k kan nå högre klockhastigheter och är mer anpassad efter dagens 4-kärnbaserade spel, alltså går den före i det.

Har dock kollat massa reviews där 5820k/5930k har i stort sett lika prestanda i spel som crysis, bf4 och tomb Raider. Enda skillnaden för mig där är att jag inte riktigt kör sånna spel. Utan är mer intresserad av spel som dota 2, csgo och rainbow six siege då jag gibbar och streamar. Det gör mig osäker på hur resultaten skulle vara i det fallet för prestandan och vilken jag borde välja.

För att nämna så kommer jag ha en 980ti i den och möjligtvis 2 i framtiden.

Hoppas nån här inne har möjlighet stt ge mig lite fler råd!

Av Zyrale

Streaming och gaming 6700k vs 5820k?

Tjena allihopa! Nu är det såhär att jag håller på att bygga en dator och vill gärna få den fullt duglig till att streama i hög kvalité på. Har dock fastnat på frågan om processorer. Som det ser ut just nu verkar det stå emellan 5820k eller 6700k. Jag har läst att 5820 och sina 6 kärnor ska ha ett litet övertag i sånt som kräver många processer samtidigt. Dock så nämns bara redigering typ vid alla dessa exempel och jag har inte sett streaming nämnas speciellt mycket. Så jag undrar hur det ligger till där. Å andra sidan så har jag även hört att 6700k ska prestera bättre i själva gamingen.

Så det jag vill höra är först och främst från er 5820k och speciellt 6700k användare men även från alla andra och hur hög kvalité ni kan ha på ers streama med just era processorer.

Tack på förhand!

Av Zyrale

Lite frågor om vilket RAM som passar mitt moderkort bäst

Har tänkt detta moderkort för min build http://www.inet.se/produkt/1902867/asus-z170-a#/moreinfo

Det jag undrar över gällande RAM-minnen är lite hur jag ska tänka och vilka som blir bäst. Har valt att ta 32gb för framtida skäl men vet inte exakt vilka. Står mellan dessa två http://www.inet.se/produkt/5310138/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-2...

och

https://www.inet.se/produkt/5310183/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-...

Pengarna är inte problemet i detta fall utan undrar bara vilket som skulle fungera bättre. Jag vet att hastigheten inte gör så mycket men det jag undrar mest över är att moderkortet säger sig gå med hastigheten 2133MHz. Hur fungerar det då med RAM som har hastigheten 2666MHz. Vad jag har hört så sätter moderkortet då ner den hastigheten till 2133 och man får själv ställa in det i BIOS för att få "det utlovade". Men vad skulle sedan ge mig mest av dessa två som jag nu länkat.

Hoppas någon förstår mitt bekymmer och har möjligheten att rådgiva mig på vägen så jag kan avsluta det sista steget i mitt köp.

Tack på förhand!

Av Zyrale

Större tillverkarna? Vad skulle det vara för nätagg du pratar om då?@Peppar2014:

Av Zyrale

Vilken vattenkylning bör jag välja till min build?

Ska köpa en vattenkylare till min nya dator. Men vet inte riktigt vilken som är "bäst" eller vilken ajg ska ta så jag undrar om jag kan få lite hjälp här. Det jag kollat på är väl typ dessa två men kom gärna med tips till mig.

https://www.inet.se/produkt/5232304/corsair-hydro-h110#/specs
och
http://www.inet.se/produkt/5322389/nzxt-kraken-x61-280mm#/spe...

Söker alltså den med bäst prestanda

tack på förhand!

Av Zyrale

Förstår inte varför folk inte kan ge mig hjälp med min fråga istället för att kommentera andra saker bara. Jag undrar vilken av dessa som är bäst bara

Av Zyrale

ty för tipset men jag har fått höra att de här andra ska vara bättre

Av Zyrale

Så du tucker jag ska ta HX1000i? @DwarF:

Av Zyrale

Vilket 1000.watts nätagg är bättre?

Här är mitt pågående bygge. https://www.inet.se/kundvagn/visa/8969251/2015-12-31

Vet dock inte om jag ska ha den nuvarande kylaren eller byta mot denna https://www.inet.se/produkt/6911829/corsair-hx1000i-1000w#/mo...

Någon med tips om det? Jag vill alltså ha den som är bättre av dem, även fast jag tror skillnaden inte är så stor

Tack på förhand!

Av Zyrale

ty för tipset, tror dock det som är på nuvarande listan är lista bättre@grapnel:

Av Zyrale

Tips på tweaks för denna dator ~24

Tja, dags för en ny PC här. Eftersom jag inte kan datorer så bra så hjälpte en schysst kompis mig att sätta ihop en build. Målet är att fixa en riktigt vass dator, jag vill att den ska kunna i stort sätt maxa spel samtidigt som man ska kunna streama med bra kvalite. (Bra fps samtidigt är ju givet). Värt att nämna är väl också att jag kommer använda 2 skärmar då en av dessa kommer vara en 27tums 1440p skärm med 144Hz.
Vissa saker i denna build som tex 1000W nätagg eller 32gb ram kanske inte är nödvändigt men jag köper hellre något bättre än det "minimala" då prisskillnaden inte är så stor. (Powerhungry)
Detta är builden och jag hade hoppats på lite kritik och tips.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8959173/2015-12-28

Av Zyrale

Logitech G930 Problem

Hej, mina hörlurar funkar väldigt sällan då jag sätter igång datorn. De ger varken ljud till andra eller gör så jag kan höra ljud och vad jag än försöker med så går det inte att fixa förän jag startat om datorn ett par gånger. Är det någon som vet vad problemet kan vara?

Av Zyrale

Socket för Asus P5P43T?

Hej nu är det såhär att jag undrar lite över socklar gällande det här moderkortet. Mest så undrar jag om det är samma socklar för både minne, processor och expansionskort eller om moderkortet har olika socklar för alla dem olika komponenterna som jag nämnde.

Genom att ha sökt runt så ser det ut som att moderkortet har sockeln LGA 775 men innebär det då att det BARA den sockettypen på moderkortet eller förstår jag fel?

Av Zyrale

Vilka tal kan lagras med följande antal bitar?

Hej, söker någon som är kunnig inom datavetenskap och skulle kunna förklara för mig hur man räknar ut frågan: vilja tal kan lagras med följande antal bitar? Ange svar både om man representerar negativa tal och inte

Hoppas någon kan hjälpa mig!

Av Zyrale

Hjälp med tex systemenhet?

Hej jag behöver lite hjälp med definitioner
1. Om jag ska undersöka systemenheten hos en dator samt dess tillverkare och modell. Vad är det jag letar då? Är inte systemenheten i stort sett alla datordelar tillsammans som utgör systemenheten?
2. Om man ska undersöka arbetsminnet hos en dator samt arbetsminnets storlek och frekvens. Är det då RAMet/ROMet man kollar på , dess storlek och frekvens?
3. Socklar för expansionskort? vart sitter de på moderkortet och vad menar med expansionskort? Samt hur vet man vad för sockel det är?

Skulle vara schysst om någon förklarade!

Av Zyrale

@Icte: Nja, jag menar generellt uttrycket " Dator-arkitektur"